Adventisti i zdravlje

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Infamous,

Izgleda da me nisi dobro razumeo. Mi adventisti se ne merimo ni sa kim.
Univerzitet Loma Linda od drzave primio je zahtev i sredstva da u toku 20 godina vrsi naucno ispitivanje na delom vernika Hriscanslke adventicticke crkve u Severnoj americi. Ovo naucno istrazivanje ovoga puta obuhvata 125,000 osoba.
Ova ispitivanj su za drzavu i zdravstevene ustanove vazna zato sto se adventistyi drugaceje hrane i drugacij zive od drugih ljudi.

Slicna ispitivanja vrsena su u mnogim zemljama, cak i u komunistickoj Jugoslaviji.

Kad se zavrse ta istrazivanja, onda resulate uzimaju drzavni organi i donose zakljucak, sta od onoga sto ljudi veruju, postoju, kako zive, hrane ce, sta upotrebljavaju za poce i druge navike u zivotu i vladanju, kako to sve utice na udobnost , zdravlje i duzinu zivota.

Jedno tako istrazivanje je pokazalo da adventisti zive udobnjije i duze od 9-12 godina od ostalih ljudi, a ta i tolika razlika je samo zbog toga sto drugacije i zive.

Ovo sadasnje istrazivanje traje vec nekoliko godina i svake godine zaduzeni naucnjik daje informacije dokle smo stigli i sta su posebno dosadasnja istrazivanja pokazal. Nisu ti rezultati identicni u svim zemljama, jer u izvesnom smislu ljudi drugacije zive hrane se itd, ali sva pokazuju veliku razliku u odnosu na opstu populaciju.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
to nema veze koliko nas je a nije nas 100.000 vec 25miliona ako hoces precizno_Obasni u cemu nije adekvatno meriti?Merili su naucnici,doktori prosek duzine zivota.To nema nikave veze sa brojem populacije.Koliko recimo imas Afrikanaca ili Indijaca a njihov zivotni vek proscan dosta kraci ihaha.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nije adekvatno zato sto svaka takva istrazicvanja nisu potpuna, nego se uzima odredjen broj ljudi, imas one po sibiru sto zive po 130 godina necu da pominjem budisticke monahe itd, uzimati odredjen broj populacije nije adekvatno merilo, ti mozes da kazes ovako, da vi zivite 9-12 godina vise i udobnije od te populacije sa kojom ste merili to

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
nije adekvatno zato sto svaka takva istrazicvanja nisu potpuna, nego se uzima odredjen broj ljudi, imas one po sibiru sto zive po 130 godina necu da pominjem budisticke monahe itd, uzimati odredjen broj populacije nije adekvatno merilo, ti mozes da kazes ovako, da vi zivite 9-12 godina vise i udobnije od te populacije sa kojom ste merili to

U pravu si. Ja sam i rekao da se ova merila uzimaju uporedno sa susedima onih koji su ispitivani.
Nisu uporedjeni Eskimi sa Amerikancima, niti Kinezi sa Afrikancima, nego se istrazivanja vode medju svakom grupom ljudi posebno.

A daje to istrazivanje znacajno i korisno, to potvrdejuje i dokaz da je Americka vlada dala sredstva da se izvrsi to istrazivanje.

Advetisti su usvojili biblijski sitem odvajanja cistih i necistih zivotinja i to su usvojli kao nacelo.

Medjutim, Elen Vajt je 1863, godine dobila viziju u kojoj joj je pokazana potreba zdravstvene reforme.
U ono vreme, kad amerikanci triput na dan jedu mesa, a to i danass cine, ona je pisala da meso nije zdravo.
Napisala je knjige i stotine clanaka o zdravlju. Preporucila je vernicima cega da se ppridrzavaju da bi bili zdravi i porduzili svoj zivot.
Medjutim, to nije zakon, nije zabrana, nego su samo saveti.

Tako adventisti se danas dele u tri grupe: Prvo su oni koji u hrani koriste meso, jaja, i melecne proizvode.
Druga grupa je dobrovoljno odmacila upotrebu mesa, a uzimaju sve ostalo.
Treca grupa odbacila je meso, jaja i melecne proizvode i hrani se samo biljnom ishranom

Zbog toga a dventisti su, kao posebna grupa ljudi, narocito sto su podeljeni u te tri grupe, uvek uzeti u istrazivanja.

Rezultati tih istrazivanja su zaista korisni.
Adventisti koji se ne prdrzavaju saveta Elene Vajt mnogo cesce su bolesi i pre umiru od vegetarijanaca.
Oni a dventisti, koji ne jedu meso a konzomiraju jaja i melcne proizvode u boljoj su poziciji od prvih, ali mnogo zaostaju
od vegetarijanaca.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
U pravu si. Ja sam i rekao da se ova merila uzimaju uporedno sa susedima onih koji su ispitivani.
Nisu uporedjeni Eskimi sa Amerikancima, niti Kinezi sa Afrikancima, nego se istrazivanja vode medju svakom grupom ljudi posebno.

A daje to istrazivanje znacajno i korisno, to potvrdejuje i dokaz da je Americka vlada dala sredstva da se izvrsi to istrazivanje.

Advetisti su usvojili biblijski sitem odvajanja cistih i necistih zivotinja i to su usvojli kao nacelo.

Medjutim, Elen Vajt je 1863, godine dobila viziju u kojoj joj je pokazana potreba zdravstvene reforme.
U ono vreme, kad amerikanci triput na dan jedu mesa, a to i danass cine, ona je pisala da meso nije zdravo.
Napisala je knjige i stotine clanaka o zdravlju. Preporucila je vernicima cega da se ppridrzavaju da bi bili zdravi i porduzili svoj zivot.
Medjutim, to nije zakon, nije zabrana, nego su samo saveti.

Tako adventisti se danas dele u tri grupe: Prvo su oni koji u hrani koriste meso, jaja, i melecne proizvode.
Druga grupa je dobrovoljno odmacila upotrebu mesa, a uzimaju sve ostalo.
Treca grupa odbacila je meso, jaja i melecne proizvode i hrani se samo biljnom ishranom

Zbog toga a dventisti su, kao posebna grupa ljudi, narocito sto su podeljeni u te tri grupe, uvek uzeti u istrazivanja.

Rezultati tih istrazivanja su zaista korisni.
Adventisti koji se ne prdrzavaju saveta Elene Vajt mnogo cesce su bolesi i pre umiru od vegetarijanaca.
Oni a dventisti, koji ne jedu meso a konzomiraju jaja i melcne proizvode u boljoj su poziciji od prvih, ali mnogo zaostaju
od vegetarijanaca.

onda mene to ne zanima, sta ja imam veze sa njima? ili neko sa ovog foruma? jeste mene ispitivali? niste tako da to nema veze samnom niti sa velikom vecinom ljudi

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
"onda mene to ne zanima, sta ja imam veze sa njima? ili neko sa ovog foruma? jeste mene ispitivali? niste tako da to nema veze samnom niti sa velikom vecinom ljudi"

Prijatelju, ako te ne znaima zbog cega citas moje komentare?
Niko te nije naterao silom da dodjen na ovu temu. Ja pisem za one koje zanima ova tema, a ako tebe ne zanima, slobodan si da se prosetas.
Nadam se da si razumeo da je ovo tema: Adventisti i zdravlje.
Pa neka dodje koga to znaima.

Veliki broj ljudi vole da znaju sta je doboro i korisno za zdravlje i sta je naucno dokazano, pa ja za njih pisem.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Osam tajni zdravog nacina zivota

Druga tajna Uzimaj 3-5 solja (6-12 decilitara) svezeg voca i povrca dnevno, posebno zutog i naranyastog voca, zelenog lisca i narandzastog povrca. (Isto, str. 15)

Nauka tvrdi :
Rak na pankreasu i plucima.
Redovna upotreba voca smanjuje rizik od pojave raka na plucima za 50-70 odsto. Uzimanjem tri obroka susenog voca sedmicno smanjuje pojavu raka na pankreasu za pet puta u odnosu na obicaj da se isto voce uzima samo u jednom obroku sedmicno. (The Adventist Health Study)

Koronarne srcane bolesti.
Zelene boje i zuto voce i povrce sadrze veliku kolicinu betakarotena koji stiti srce od oboljenja. (The Health Letter, February 22 1991)

Srcani udar.
Hrana puna kalijevih hidrata, banane i mleko - smanjuju rizik od srcanog udara do 40 odsto. (New Englad Journal of Medicine, 1987, Vol. 316 no. 5, p. 239)

Rak creva.
Voce i povrce bogato vitaminom A i C, i mleko bogato vitaminom A i kalcijumom sluze za odbranu od raka creva. (American Journal of Clinical Nutrition, Sept. 1988, p. 722)

Druge vrste raka.
Voce i povrce smanjuju pojavu raka u ustima, grlu, grkljanu, na zelucu, crevima, rektumu, besiki. (Isto, 1991. 53:2513-2595)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
"onda mene to ne zanima, sta ja imam veze sa njima? ili neko sa ovog foruma? jeste mene ispitivali? niste tako da to nema veze samnom niti sa velikom vecinom ljudi"

Prijatelju, ako te ne znaima zbog cega citas moje komentare?
Niko te nije naterao silom da dodjen na ovu temu. Ja pisem za one koje zanima ova tema, a ako tebe ne zanima, slobodan si da se prosetas.
Nadam se da si razumeo da je ovo tema: Adventisti i zdravlje.
Pa neka dodje koga to znaima.

Veliki broj ljudi vole da znaju sta je doboro i korisno za zdravlje i sta je naucno dokazano, pa ja za njih pisem.

ok onda drugacije pricamo, i nisam ti ja prijatelj i nigde ja necu da setam, ja cu da pisem gde god ja hocu, a citao sam tvoje komentare zato sto si se meni obracao (mene si pitao) i nemoj sad to kao da se pravis lud pa kao hoces ti da budes pametan pa kao sad mene da guzis sto citam, nemoj da pametujes mnogoi jel znas?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Просто не могу да замислим апостоле како ово говоре:

Osam tajni zdravog nacina zivota
Druga tajna Uzimaj 3-5 solja (6-12 decilitara) svezeg voca i povrca dnevno, posebno zutog i naranyastog voca, zelenog lisca i narandzastog povrca. (Isto, str. 15)

Nauka tvrdi :
Rak na pankreasu i plucima.
Redovna upotreba voca smanjuje rizik od pojave raka na plucima za 50-70 odsto. Uzimanjem tri obroka susenog voca sedmicno smanjuje pojavu raka na pankreasu za pet puta u odnosu na obicaj da se isto voce uzima samo u jednom obroku sedmicno. (The Adventist Health Study)

Koronarne srcane bolesti.
Zelene boje i zuto voce i povrce sadrze veliku kolicinu betakarotena koji stiti srce od oboljenja. (The Health Letter, February 22 1991)

Srcani udar.
Hrana puna kalijevih hidrata, banane i mleko - smanjuju rizik od srcanog udara do 40 odsto. (New Englad Journal of Medicine, 1987, Vol. 316 no. 5, p. 239)

Rak creva.
Voce i povrce bogato vitaminom A i C, i mleko bogato vitaminom A i kalcijumom sluze za odbranu od raka creva. (American Journal of Clinical Nutrition, Sept. 1988, p. 722)

Druge vrste raka.
Voce i povrce smanjuju pojavu raka u ustima, grlu, grkljanu, na zelucu, crevima, rektumu, besiki. (Isto, 1991. 53:2513-2595)

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Dobro jutro brate Adriane,

drago mi je da si se i ovde javio.

Nego ne razumem tvoju recenicu:
Просто не могу да замислим апостоле како ово говоре:

Pa mnogocega tu i ne govore apostoli nego savremeni naucnici.

Sve najbolje

Natrag