Robinjo: Mančester je užasno mesto za život
Novo pojačanje Milana Brazilc Robinjo priznao je da su ga klima u Engleskoj i ambijent grada Mančestera sprečili da se adaptira u Siti i da su to glavni razlozi njegovog odlaska sa Ostrva.
"Niko me tokom boravka u Mančesteru nije razumeo, čak ni Mark Hjuz i Roberto Manćini. Oni su verovali da će sportski razlozi u meni imati prevagu u odnosu na privatni život, ali nije bilo tako. U Engleskoj nema kontakta između kluba i igrača. Dođeš na trening, odradiš ga i ideš kući. Isto tako i sa utakmicama. Nema bliskosti. Ja sam Brazilac. Ne mogu da pružim maksimum ako nisam srećan u svim aspektima života. Možda nikad nisam trebao ni da napuštam Real. Drugo, Mančester je užasno mesto za život. Zima, hladnoća, mračne ulice i konstantna tama su najgori klimatski uslovi za jednog mladog Brazilca", rekao je Robinjo.
U iznenađujućem "otvaranju duše" italijanskim novinarima, Robinjo je priznao da je hteo u Čelsi dok ga je vodio Luiz Felipe Skolari.
"Taman kada sam želeo da pređem u Čelsi, pojavio se Siti i prihvatio sam njihovu ponudu. Mark Hjuz je insistirao da pređem. Moji agenti su pregovarali, ja ne. U Engleskoj sam imao problema da se uklopim. Na sreću, u timu su bili Žo i Elano koji su mi puno pomogli. Kada je Hjuz otišao, stigao je Manćini koji nije imao poverenja u mene. Otišao sam na pozajmicu u Santos što je suštinski uticalo na to da budem pozvan na Mondijal. Sa Santosom sam uzeo titulu, ponovo sam zavoleo fudbal. Želeo sam da još šest meseci provedem u Brazilu, ali Siti nije hteo da čuje za to. Kad sam potpisao za Siti, rekli su mi da im je plan da za koju godinu postanu jači od Junajteda, ali brzo sam uvideo da od toga nema ništa", dodao je Robinjo.
Brazilac je na kraju naveo Old Traford i Enfild kao stadione sa najboljom atmosferom u Engleskoj.
Rajola: Ibrahimović bi postao zombi u Barseloni
Agent Zlatana Ibrahimovića je izjavio da bi ostanak u Barseloni uništio karijeru njegovog klijenta.
Mino Rajola je uspeo da dogovori transfer u Milan, a usput je ušao u sukob sa trenerom Barselone Pepom Gvardiolom, njegovim pomoćnikom i upravom Katalonaca.
"Ibri je malo nedostajalo da u Barseloni postane zombi. Gvardiola nije razmišljao o njemu i on je bio u praktično bezizlaznoj situaciji. Otišli smo odande jer je Milan vratio radost Zlatanu. Iskreno, ne znamo razloge zbog kojih je došlo do raskola i lošeg odnosa sa Gvardiolom. Odjednom se situacija promenila, a mi smo zbog toga morali da razmišljamo o drugačijoj budućnosti", rekao je Rajola.
Što se njega tiče, njemu ne bi bilo loše ni da je Ibrahimović ostao u na Kamp Nou, jer je Barselona obavezna da mu u naredne četiri godine isplaćuje po milion evra zbog ugovora koji je sklopljen pri Ibrinom prelasku iz Intera u Barselonu.
Iako je došlo do transfera, klauzula je ostala na snazi, jer je jedini uslov bio da ne dođe do jednostranog raskida ugovora.