AC Milan ~ Rossoneri

Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
Ne bih ja jos otpisivao Milan .Sedorf je morao da pocne mec ,a Huntelar se nije video na terenu to je velika greska.

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ronaldinjo: Jedva čekam da Ibrahimović dođe

Plejmejker Milana Ronaldinjo oduševljen je što će "rosoneri" sledeće sezone najverovatnije biti jači za Zlatana Ibrahim
6697_sstankovic06-foto-afp_f.jpg

Pregovori između dva kluba naglo su se ubrzali i ukoliko sve prođe kako treba Ibra će stići na jednogodišnju pozajmicu.
"Ne znam da li će Zlatan doći u Milan i napraviti trio zajedno sa mnom i Patom, ali sigurno da sam ushićen što se o tome priča. Laska mi da igram sa jednim od najboljih igrača na svetu. Ukoliko Ibra stigne u Milan, bilo bi fantastično", rekao je Ronaldinjo.

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Galijani: Ovo je zvezdana ekipa!

Adrijano Galijani veruje da Milan posle uspeha u poslednjim danima prelaznog roka može da se nada i uspesima u Seriji A i Evropi.
34404_galijani-interica01-afp-paco-serinelli_f.jpg

"Rosoneri" su nakon dovođenja u Zlatana Ibrahimovića angažovali i Robinja, pa je Galijani postao jedan od najsrećnijih ljudi u poslednjim satima letnje pijace.
"Robinjo nas je koštao 18 miliona evra plus bonusi. Ibrahimović će nositi broj 11, a Robinjo broj 70", saopštio je Galijani.

On je rekao da ekipa ima velike ambicije u novoj sezoni.
"Ovo je sada zvezdana ekipa. Srećni smo, hvala predsedniku Berluskoniju koji je odobrio sredstva za ovaj prelazni rok. Dovođenjem Ibrahimovića i Robinja smo postigli nešto neverovatno, sada imamo sjajan tim, tim koji može da se takmiči sa svakim u Evropi. Ovo će biti sjajna godina, a po broju pretplatnih karata vidim da i navijači veruju u to", rekao je Galijani.

Ibrahimović: Ne odlazim dok ne osvojimo sve!

Zlatan Ibrahimović je po dolasku u Milan poručio da mu je želja da sa "rosonerima" osvoji sve moguće pehare.
69432_ibra-milan01-reuter-alessandro-garofalo_f.jpg

Novi napadač kluba je po dolasku iz Barselone rekao da jedva čeka da debituje za ekipu i da mu je žao što ne može da nastupi na samom startu sezone.
"Kada sam čuo da je Milan zainteresovan, bio sam veoma uzbuđen, jer ne postoji mnogo ovakvih klubova. Presrećan sam što je sve prošlo dobro, napravili smo veliki posao i sada mogu konačno da se koncentrišem na fudbal", rekao je Ibrahimović.
Ibrahimović je osvajao titule sa Interom i Barselonom, ali za one u Španiji je manje zaslužan. Švedski internacionalac želi da to promeni u Italiji, gde mu je cilj da u dresu drugog milanskog kluba osvoji sva takmičenja.
"Došao sam ovde da pobeđujem. Sigruran sam da ćemo pobeđivati, a neću otići dok ne osvojimo sve. Mislim da smo najjači tim u Italiji i jedan od najjačih na svetu", rekao je Ibrahimović.

Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
sta ce im odbrana kad ce se stalno igrati na protivnickoj polovini...:D

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ibra osuo paljbu po Gvardioli

Milanovo novo pojačanje, fudbaler Zlatan Ibrahimović, komentarisao je u negativnom kontekstu, sada već, svog bivšeg trenera, Pepa Gvardiolu.
"Prema mojim merilima, veliki trener zna način za rešavanje svojih problema, dok trener za male stvari beži od njih. Postojao je samo jedan čovek u Barseloni koji je želeo da odem, a to je Gvardiola. Nismo uopšte imali nikakvu komunikaciju i ne znam u čemu je bio problem. Nisam to mogao više da trpim Nisam imao izbora, morao sam da pronađem novo mesto rada i bio sam srećan da sam pronašao klub poput Milana. Imam 28 godina i ne mogu sebi da dozvolim godinu dana sedenja na klupi i gledanja u nebo" rekao je Šveđanin.
90183_ibra-pep_if.jpg

Nakon samo jedne sezone provedene u Barseloni, Ibrahimović je napustio "Kamp Nou" zbog neslaganja s Gvardiolom, koji nije bio zadovoljan njegovim učinkom i u prelaznom roku je u napadačke redove doveo Davida Vilju, kao glavnog konkurenta Ibrahimoviću.
Kako se navodi u španskim medijima, ovo je bila "kap koja je prelila čašu", i naterala Ibrahimovića da ode iz katalonskog kluba.

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Robinjo: Mančester je užasno mesto za život

Novo pojačanje Milana Brazilc Robinjo priznao je da su ga klima u Engleskoj i ambijent grada Mančestera sprečili da se adaptira u Siti i da su to glavni razlozi njegovog odlaska sa Ostrva.
45610_robinjoloptarija01-afp-fabrice-coffrini_f.jpg

"Niko me tokom boravka u Mančesteru nije razumeo, čak ni Mark Hjuz i Roberto Manćini. Oni su verovali da će sportski razlozi u meni imati prevagu u odnosu na privatni život, ali nije bilo tako. U Engleskoj nema kontakta između kluba i igrača. Dođeš na trening, odradiš ga i ideš kući. Isto tako i sa utakmicama. Nema bliskosti. Ja sam Brazilac. Ne mogu da pružim maksimum ako nisam srećan u svim aspektima života. Možda nikad nisam trebao ni da napuštam Real. Drugo, Mančester je užasno mesto za život. Zima, hladnoća, mračne ulice i konstantna tama su najgori klimatski uslovi za jednog mladog Brazilca", rekao je Robinjo.
U iznenađujućem "otvaranju duše" italijanskim novinarima, Robinjo je priznao da je hteo u Čelsi dok ga je vodio Luiz Felipe Skolari.
"Taman kada sam želeo da pređem u Čelsi, pojavio se Siti i prihvatio sam njihovu ponudu. Mark Hjuz je insistirao da pređem. Moji agenti su pregovarali, ja ne. U Engleskoj sam imao problema da se uklopim. Na sreću, u timu su bili Žo i Elano koji su mi puno pomogli. Kada je Hjuz otišao, stigao je Manćini koji nije imao poverenja u mene. Otišao sam na pozajmicu u Santos što je suštinski uticalo na to da budem pozvan na Mondijal. Sa Santosom sam uzeo titulu, ponovo sam zavoleo fudbal. Želeo sam da još šest meseci provedem u Brazilu, ali Siti nije hteo da čuje za to. Kad sam potpisao za Siti, rekli su mi da im je plan da za koju godinu postanu jači od Junajteda, ali brzo sam uvideo da od toga nema ništa", dodao je Robinjo.
Brazilac je na kraju naveo Old Traford i Enfild kao stadione sa najboljom atmosferom u Engleskoj.

Rajola: Ibrahimović bi postao zombi u Barseloni

Agent Zlatana Ibrahimovića je izjavio da bi ostanak u Barseloni uništio karijeru njegovog klijenta.
Mino Rajola je uspeo da dogovori transfer u Milan, a usput je ušao u sukob sa trenerom Barselone Pepom Gvardiolom, njegovim pomoćnikom i upravom Katalonaca.
"Ibri je malo nedostajalo da u Barseloni postane zombi. Gvardiola nije razmišljao o njemu i on je bio u praktično bezizlaznoj situaciji. Otišli smo odande jer je Milan vratio radost Zlatanu. Iskreno, ne znamo razloge zbog kojih je došlo do raskola i lošeg odnosa sa Gvardiolom. Odjednom se situacija promenila, a mi smo zbog toga morali da razmišljamo o drugačijoj budućnosti", rekao je Rajola.

Što se njega tiče, njemu ne bi bilo loše ni da je Ibrahimović ostao u na Kamp Nou, jer je Barselona obavezna da mu u naredne četiri godine isplaćuje po milion evra zbog ugovora koji je sklopljen pri Ibrinom prelasku iz Intera u Barselonu.

Iako je došlo do transfera, klauzula je ostala na snazi, jer je jedini uslov bio da ne dođe do jednostranog raskida ugovora.

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ibrahimović: Jači smo od Intera

Posle četiri godine konačno sam ovde u Milanu. Ovo je najbolji klub u kojem ću ikada igrati – rekao novi napadač kluba sa San Sira
sp-ibrahimovic_310x186.jpg

Novi napadač Milana Zlatan Ibrahimović izjavama koje daje medijima na Apeninskom poluostrvu poslednjih nekoliko dana još više podgreva, ionako užarenu atmosferu koja se stvorila njegovim prelaskom na San Siro. Poslednja u nizu verovatno će najviše zaboleti navijače Intera.
- Posle četiri godine konačno sam ovde u Milanu. Ovo je najbolji klub u kojem ću ikada igrati. Mislim da je Milan jači od Intera, pošto je moj i Robinjov dolazak upotpunio tim. Mi smo favoriti za osvajanje domaćeg prvenstva i Lige šampiona - naglasio je Ibrahimović.
- U karijeri sam osvajao mnoge titule, ali u Italiju sam se vratio sa namerom da osvojim i više od toga. Želim da postignem gol protiv Intera, više nego što želim da budem strelac protiv Barselone - dodao je Ibrahimović.
Ibrahimović će se za mesto u timu boriti sa Robinjom, koji je iz Mančester sitija prešao u Milan poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, 31. avgusta, za 15 miliona evra.
- Možemo da igramo u formaciji u kojoj želimo. Ako moram da dodam do Ibre (Ibrahimovića) da bi on postigao gol - to ću uraditi. Nije važno ko će biti strelac, već da Milan postiže golove - rekao je Robinjo.
Robinjo (26) je iz Real Madrida 2008. godine prešao u Siti, ali u engleskom klubu nije uspeo da izbori mesto u prvom timu. Polovinom prošle sezone prešao je u Santos na pozajmicu i dobrim igrama osigurao mesto u reprezentaciji Brazila za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.
- Tokom leta sam bio u kontaktu sa brojnim klubovima, ali nije se desilo ništa konkretno. Oduvek sam želeo da igram u Milanu, pošto je to jedan od najboljih klubova u Evropi, ali i zbog toga što su mi mnogi brazilski fudbaleri sve lepo ispričali o klubu – istakao je Robinjo.
Ibrahimović je, takođe, došao u Milan poslednjeg dana prelaznog roka. On je u redove "roso-nera" prešao na jednogodišnju pozajmicu, sa opcijom potpisivanja trajnog ugovora na kraju sezone.
Robinjo i Ibrahimović će debitovati za Milan u subotu, na prvenstvenoj utakmici protiv Čezene, a "roso-neri" sledeće srede takmičenje u Ligi šampiona počinju utakmicom protiv Oksera.

vecernje novosti

Natrag