Dakle, ako je točna tvoja tvrdnja, da nerođeno dijete nije posebna jedinka, da nije ljudsko biće, nego samo dio ženina tijela, 'nakupina ženinih stanica', zašto onda sveti apostol Luka u svome evanđelju nije napisao ovako?
Lk 1,39-44: Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj nakupina stanica u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljena nakupina stanica u tvojoj utrobi! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti nakupina stanica u utrobi.
Da podsjetim, da svatko može provjeriti i usporediti, sveti Luka je ipak napisao ovako:
Lk 1,39-44: Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo u utrobi.
Još jednom te pitam. Zar je zaista moguće da sveti Luka piše pod utjecajem poganstva, pa stoga 'fetus' smatra i naziva ljudskim bićem - čedom, djetetom, a da je čitavih 20 stoljeća kasnije Duh Sveti odlučio adventistima sedmog dana (subotarima) priopćiti 'istinu' kako je 'fetus' samo nakupina ženinih stanica, i nije uopće ljudsko biće!?!?!?
Napomena: Ovo je subotarska adventistička 'teologija' (ja bih ju nazvao đavlologijom) kojom adventisti sedmog dana opravdavaju zarađivanje krvavog novca (krvarine) na ubijanju nerođene djece. Evo točno te 'teologije':
Velimir Bogdanović (John Stevens Sr.), adventistički teolog, naučava:
Fetus je posudio život od majke i postaje živa osoba nakon rođenja i samostalnog disanja. Adam nije bio živa osoba dok nije disao. Popularno protivljenje pobačaju došlo je u kršćanstvo preko poganstva ..... Obožavanja fetusa, a zatim ubijanje djeteta nakon rođenja ako nije željeno, poganska je praksa koja se infiltrirala u kršćanstvo. Objavio sam knjigu o ovoj temi. Biblija i Bog su i za život i za izbor, ali samostalan život počinje nakon rođenja.