"Ako se ljudi pobiju i udare trudnu ženu te ona pobaci, ali druge štete ne bude, onda onaj koji ju je udario neka plati odštetu koju zatraži njezin muž. On neka plati kako suci odrede. Bude li drugog zla, neka je kazna: život za život", 2.Mojsijeve 21,22.23
Tako je bilo po Mojsijevu zakonu. Po Kristovom zakonu je ovako:
'
Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!
Jasno je. Tko je ubio nerođeno dijete kao da je ubio Isusa Krista.
Zato mi nismo tu da sudimo nekome ko ovo uradi. Ima Bog, koji sudi. Ali sam čin dakle, nije ubijstvo. Bar prema učenju Biblije.
Već ti pokazah, abortus je ubojstvo. Evo još jednom:
'
Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!
I, pitat ću te dok ne odgovoriš.
Jovane, ako je točna tvoja tvrdnja, da
nerođeno dijete nije posebna jedinka, da nije ljudsko biće, nego samo
dio ženina tijela, '
nakupina ženinih stanica', zašto onda sveti apostol Luka u svome evanđelju nije napisao ovako?
Lk 1,39-44:
Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj nakupina stanica u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljena nakupina stanica u tvojoj utrobi! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti nakupina stanica u utrobi.
Da podsjetim, da svatko može provjeriti i usporediti, sveti Luka je ipak napisao ovako:
Lk 1,39-44:
Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo u utrobi.
Još jednom te pitam. Zar je zaista moguće da sveti Luka
piše pod utjecajem poganstva, pa stoga 'fetus' smatra i naziva ljudskim bićem -
čedom, djetetom, a da je čitavih
20 stoljeća kasnije Duh Sveti odlučio adventistima sedmog dana (subotarima) priopćiti 'istinu' kako je 'fetus' samo
nakupina ženinih stanica, i nije uopće ljudsko biće!?!?!?
Napomena: Ovo je subotarska adventistička 'teologija' (ja bih ju nazvao
đavlologijom) kojom adventisti sedmog dana opravdavaju zarađivanje
krvavog novca (krvarine) na ubijanju nerođene djece. Evo točno te 'teologije':
Velimir Bogdanović (John Stevens Sr.), adventistički teolog, naučava:
Fetus je posudio život od majke i postaje živa osoba nakon rođenja i samostalnog disanja. Adam nije bio živa osoba dok nije disao. Popularno protivljenje pobačaju došlo je u kršćanstvo preko poganstva ..... Obožavanja fetusa, a zatim ubijanje djeteta nakon rođenja ako nije željeno, poganska je praksa koja se infiltrirala u kršćanstvo. Objavio sam knjigu o ovoj temi. Biblija i Bog su i za život i za izbor, ali samostalan život počinje nakon rođenja.