VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Interesantno vec je 3 stranica a ja jos nisam dobio odgovor!!! na temu 5 Mojsijeva 5,jezikelj 20-et??????? zasto pitam ja adventiste?????
Hocu odgovor i tacka.
Naravno da sam na to licno odgovorio u ranijim komentarima, jer vi postavljate ista pitanja iz komebtara u komentar po stotinu puta, i ako je svaki put dat odgovor.
Ukratko, Izrailj jeste bio Izabrani narod, i njemu je dat pisani zakon i istina o Bogu koje je Bog njegovim posredstvom zeleo da prenese svim okolnim narodima, zato u bibliji kaze da je Bog upravo podigao Izrailj da bude svetlo ostalim narodima, i da ce tudjini dolaziti k njemu, da je Jerusalimski hram izgradjen kao dom molitve SVIM NARODIMA, da je subota data i za TUDJINE odnosno sve narode, itd, itd.
Dakle zakon i subota i istina o Bogu koje je Bog dao Izrailjskom narodu odnosno prekop njega nisu JEVREJSKE, vec su namenjene SVIM NARODIMA u svojstvu spasenja svih ljudi na planeti, jer planeta zemlja nije stvorena samo za Jevreje, i spasenje ne pripada samo Jevrejima vec celom svetu, i uslovi spasenja su jednaki za sve ljude u svim vremenima, kako u starozavetnom tako i u novozavetnom vremenu, i oni se nece menjati do kraja istorije sveta, jer kada bi tako bilo onda bi greh bio ovekovecen i sotona bi pobedio Boga, njegova pobuna koju je pokrenuo na nebu protiv Boga i njegove vladavine bi u tom slucaju bila opravdana.
Zato se sotona i danas bori na ovoj zemlji protiv Boga na ovaj nacin, pokusavajuci da srusi sam temelj njegove vladavine a to je njegov vecni nepromenjivi zakon, i da coveka navede da ga krsi kako ne bi ispunio uslove spasenja i izgubio vecni zivot.
To je osnov vekovne borbe izmedju Boga i Lucifera sotone, borba za coveka gde osnov spasenja predstavlja Vera u Hrista i poslusnost Bozjim zapovestima..
Pred nas se postavlja izbor, i nasa je licna odluka koga ce mo poslusati..