3g modem

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.318
Kada budes u situaciji da uzmes paket sa neogranicenim netom,jeste malo skuplji,ali se isplati,ne moras da brines da li si prekoracio limit i koliko ce te rebnuti.Zelim ti sve najbolje i pozdrav od mene.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
A ja ti opet kazem da taj modem savrseno radi na vasim frekvencijama. Nisi ti to dobro procitao. Vas operater, recimo [hl]mtel.ba[/hl] operise na skoro celom rasponu frekfencija koje sam opisao na prethodnoj strani, a ta na 900 mhz se zove EDGE i upotrebljava se u kraljne ugrozenim planinskim podrucjima kao zadnja alternativa. Znaci opet da napomenem, taj modem je potpuno operativan i potpuno u skladu sa svim poznatim mobilnim tehnologijama i pretstavlja osnovu Huawei tehnologije. I veruj mi vi u Bosni nemate trenutno nista posebno, sto bi bio izgovor da to ne radi. Ako radi mobilni telefon, isto radi i taj modem. Eventualno u podesavanju modema se moze staviti da radi na EDGE, posto je to 900 mhz, ali modem u stvarnosti to odradi automatik.

Postoji velika mogucnost da ti to ne znas da podesis, ali i mogucnost da je modem neispravan, da je neko uradio pogresan firmware za modem i da ga je sredio. Firmware i drajveri su dve posebne stvari. Ti moze da telefoniras tvom provajderu i da ga pitas za taj Huawei modem, a on ce da ti kaze ovo isto. Znaci to sto pise 900 mhz je samo deo arsenala kojim raspolaze taj modem, ko sto rekoh on operise celim opsegom od 869-2100 mhz frekfencija. Ajd sad zdravo, al das znas ovo isto pise i na vasoj starnici mtel.ba, gde de navodi da je 900 mhz samo deo koji se upotrebljava u ugrozenim podrucjima(van gradova i na putnim pravcima), tako da pesmica sa 900 mhz ne drzi vodu.
 
Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
M0zemo mi pisati sta hocemo al modem ne radi ni sa originalnim ni sa abdejtovanim firmwareom i zato su ga i povukli iz upotrebe. Taj sam kupio prije 4 godine dok su jos eksperimentisali sa uvodjenjem 3g tehnologije. Bazlik nemoj se naci uvrijedjen,ne znam odaklen si,ali dodji u Bosnu i ja ti dadnem modem pa ga testiraj i popravljaj,ja niti imam vise zivaca a ni volje da ga ukljucujem u komp i preko njega da sta radim
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ma jes, ko ce se naci uvredjenim, mi samo razgovaramo, ako je to neispravno, onda je takvo-kakvo je. Nego probaj jos i sledece, probaj da posaljes poruku sa modema drugom mobilnom telefonu ili nekom prijatelju. Ti ne rece da li se uopste i vidi mreza u onoj aplikaciji kad se aktivira. Znaci posalji poruku, pa vidi, proveri samo u opcijama da je upisan centar za poruke, ako treba. Inace, ako ni to nece, onda zna se, u kantu.
...Jedino sto ne znam dal je to bilo ispravno u startu. Udji u device manager, pa u opciji Modems pogledaj jel sve ispravno, klikni na njega, pa u opciji Diagnostics, pretisni Query Modem - da ti da odziv, da li je sve u redu. Ako je ispravno, onda jedino jos sto mi pada na pamet je da mozda imas izusetno slab signal....U tom slucaju je potrebno naci kabal duzine jedno dva metra i postaviti modem u vislju poziciju ili sprovesti kroz prozor.
...U aplikaciji obicno stoji i jacina signala, al ajde da ne odugovlacimo mnogo ...vidi ..ti modemi u polovnom stanju nisu mnogo skupi, pa kad kod tebe bude pijacni dan, izadji i pazari neki polovan, to ti je neces verovati 2 evra. Bar je kod mene tako. To i mobilni telefoni se takoreci sutiraju nogama. Jedanput sam hteo da kupim jedan model i predomislih se i vratih, a prodavac ga uze i baci ga dole na gomilu ko da baca leb na goluba. ...Ajd, pa budi pozdravljen.
 
Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
stanje signala.png Jedino mislim da se nije pregrijao pa da nije koji cip otisao koji registruje 3g mrezu.diagnostika mu je ok,pokazuje stanje mreze MTEL EDGE,rucnim skeniranjem izbacuje sve tri mreze ( bh mobile,eronet,i mtel) u 2G modu EDGE. prebacivanjem na opciju samo UMTS nema nista,pise da nije nadjena mreza. Na njegovo specifikaciji pise da UMTS prima na 2100 mhz. Slanje i primanje poruka normalno radi. Zna se vala ili kanta ili dati nekom kome ne treba za nesto zahtjevno. Na drugom modemu koji sam kupio signal je otlican kao sto i pokazuje slika
 
Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
samo sto mi slika ode na vrh umjesto na kraj poruke ali snacete se. poslije cu ubaciti i slike sa spornog modema
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Znaci, dosli smo do zakljucka sa moze da salje i prima poruke i da hvata edge, a da ne moze internet. Ovo je misterija sama po sebi, kad udjes u opcije, onde gde je ona slika zupcanik, u network settings, postavi da nije na automatik, nego da bude na Edge i snimi, experimentisi malo. Vidis mozda je i vlaga usla u modem i da je napravila pokoricu oko njegove mini antenice, tako da blokira singal. Ovo sad malo nagadjamo i igramo se zmurke, mozda su i losi firmware instalirani ili je tokom instalacije nesto krenulo po zlu.
Probaj ove ako hoce, samo na tom sajtu klikni na onaj zuti link,(karticu izvuci tokom flesovanja).
Kod:
[URL="http://modemfiles.blogspot.rs/2013/08/download-huawei-e1750-firmware-update.html"]Stranica[/URL]

To je to, ipak to vidis taj se modem i dan danas prodaje kao funkcionalan, 22 dolara brajko, al je kod tog tvog neki poremecaj. Nadam se da je taj drugi sto kazez da radi isto Huawei, bas ovakav, jel ako nije onda smo celo vreme radili sa pogresnom aplikacijom za ovaj. Sve u svemu pre nego sto bacis taj neispravan, malo opet baci pogled na podesavanja. Evo ga citat iz manuela za taj model pa ti vidi.

Za povezivanje na internet u aplikaciji je potrebno napraviti m:tel
konekcioni profil, preko menija Tools -> Options -> Profile
management, tako što se odabere ikona New, nakon čega se u
dobijenom meniju postavlja odovarajući statički APN[hl] (koji se u
zavisnosti od vašeg paketa razlikuje)[/hl] i Access number: *99***1#
Sa SAVE snimiti promjene i sa OK izaći iz menija Options.
Kod:
[URL="http://www.mtel.ba/images/content/pdf/E1750.pdf"]Pdf Objasnjenje[/URL]

Haha, vidim da si aktivan po celom forumu,
sve si mobilne sredio, za savet ostavi bar jedan ispravan,
...inace ce te prebiju doma. Salim se...
 
Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
Hahaha,petljam se gdje mi nije mjesto ovaj sada sto koristim isto sam kupio u mtel prodavnici ali je alkatel x602d,oba vec imaju samopodesavajuci meni za mtel mrezu. Onaj firmwar sam instalirao i opet se isto ponasa trazio sam i ranije verzije i postavljao al nista,opet ce biti da je nesto u tehnickim komponentama. Bili ga mogao ponovo zakljucati pa da odnesem njima na dijagnostiku,i kao odkljucavanje ;)
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.066
Nisam pratio temu od pocetka, ali svi ti mobilni internet adapteri prave problem kada je signal nestabilan, pokusaajte da izaberete onaj koji najbolje radi kod vas. Uglavnom Gprs ima njbolji signal, ali je brzina dosta limitirana, 3g je ok gde je dobar signal, Edge nesto izmedju(po brzini), uglavnom dosta rutera se zaglupi kod automatskog menjanja modova, i onda kada prebaci sa 3g na gprs, zna da pukne konekcija ili brzina opadne. Tu ne pomaze nikakav firmware, jer uglavnom signal zavisi od operatera. U principu mzoe se pratiti na telefonu nekome kakav je signal, recimo 3g je kod mene prilicno nestabilan, pa cas ga ima cas nema, ali zato edge je prilicno stabilan, pa onda fino radi(ponekad kada me zeza net nakacim se preko mobilnog)...
 
Natrag
Top