2012. godina

Član
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poruka
80
S obzirom na HAARP tehnologiju, veoma je moguce da bi misli koje bi nam se tog trenutka motale po glavi ili glasovi koje bi "culi" nama delovale kao stvarne, tj. kao misli koje mi sami stvaramo, odnosno glasovi koje mi stvarno "cujemo".

http://en.wikipedia.org/wiki/High_Frequency_Active_Auroral_Research_Program
Ovo je treći link koji google izbacuje na zadatu reč HAARP. Navodi se da neke teorije zavere govore da bi se ovaj projekat mogao iskoristiti između ostalog i za remećenje mentalnih procesa. Ako dam mašti na volju ovaj projekat bi mogao imati za rezultat recimo uspavljivanje ljudi na određenom području. Ali uticati na ljudski mozak u toj meri da se promene formirani stavovi o veri i religiji, da se odbace stara božanstva (Isus, Buda..) i da se slepo poveruje u neko novo.... wacko2wacko2wacko2

Eksperimenti po tom pitanju vrse se vec godinama i rezultati su ohrabrujuci (za one koji se tim istrazivanjima bave). Ja licno, verujem da je to tehnicki izvodljivo.

Da li misliš na neke duge teorije zavere u kojima je cilj kontrola uma ???

Odavno su prosla vremena iskljucivo klasicnih ratova, vec su pored toga upotrebljavaju i mnoge druge tehnologije i nacini za koje mi nismo ni svesni u vecini slucajeva da postoje i da su na delu. To je samo prelaz, kada ce se doci do perioda kada ce se napustiti nacin konvencionalnog ratovanja i da necete ni znati da ste u stvari pod napadom.

Pa naravno, na primer ne koristi se više luk i strela.:vorred:

Šalu na stranu recimo kad je u pitanju destabilizacija određene zemlje, mene nedavni događaji u Iranu jako podsećaju na događaje u Srbiji marta 1991.god. Razlika je u tome što Srbija nije imala arsenal nuklearnog oružja:hunter:

Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
Mislim prvenstveno na HAARP, mada tu postoje i drugi predajnici kojima se moze izazvati rezonantna frekvencija radi desabilizacije i uicanja na mozak, ali ne samo njega, vec i srce...

Ljudski organizam je premrežen živcima, koji električnim putem prenose informacije, znači, živci se ponašaju kao električni provodnici. Električni provodnici su skloni da u pulsnom elektromagnetnom polju indukuju struju. Kada se čovek nalazi u pulsnom elektromagnetnom polju velike jačine i frekvencije 50 Hz, njegov nervni sistem indukuje odgovarajuće struje iste frekvencije. Kada uz to stavite činjenicu da su izmerene normalne frekvencije mozga između 0,5 i 30 Hz, sa tim da frekvenciju od 30 Hz i veću emituje samo mozak izuzetno iznerviranog čoveka, onda otprilike znate na koji način prisustvo magnetnog polja frekvencije 50 Hz utiče na čoveka. Nije naodmet reći i da je prosečna frekvencija magnetnog polja zemlje oko 7,5 Hz, znači, kompletna evolucija svih živih bića odigrala se pod uticajem takvog magnetnog polja.

Istina je da gde god postoji trafo-stanica u blizini kuće ili stana, ljudi su uglavnom bolesni od anksioznosti, a međusobni odnosi su im narušeni. Naravno, ovakva situacija u kući uvek, na kraju priče, dovodi i do "klasičnih" oboljenja.

Član
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poruka
80
OK, ako sam dobro shvatio, imamo predajnike koji će nervirati ljude ako emituju na 50Hz ili ih uspavljivati na frekvencijama ispod 0,5Hz. Opet da pustim mašti na volju, ako pogode rezonancu određenog organa, pretvoriće ga u čorbu (po principu vojnika koji marširaju po mostu).

Ali gde tu da se uglavi priča o kontroli uma?
Naime ako se ne varam tema je da se 21.12.2012.god. kompletno čovečanstvo preobrati u novu religiju. Znači upravo ono što je predmet evolucije ( i svest o Bogu je evoluirala, zar ne) treba da se promeni za manje od 2 godine, a veliko finale bi trebalo da bude vizuelni spektakl praćen zvonima u glavi.

Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
Jednostavno, svaki zvuk, misao, slovo, osećanje, sve ono što mozak raspoznaje (opet na osnovu strujnih tokova u telu), sve od toga ima svoju frekvenciju. Ostalo je samo stvar aranziranja u skladu sa potrebama.

Član
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poruka
80
Vidim da ti postovi postaju sve posniji.

U redu je to da misao ima svoju frekvenciju ili šta već, ali hajde da ne mešamo babe i žabe.

Da li ti tvrdiš da su neki likovi našli način ili uređaj kojim emituju ne-znam-šta, tako da umesto svojih misli, osoba misli ono što oni žele da ta osoba misli???
I da, to nije u pitanju jedna osoba nego čitavo čovečanstvo.wacko2wacko2

Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
Upravo tako, ja licno sam ubedjen u to, dok drugi ne moraju da budu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Vidim da ti postovi postaju sve posniji.

U redu je to da misao ima svoju frekvenciju ili šta već, ali hajde da ne mešamo babe i žabe.

Da li ti tvrdiš da su neki likovi našli način ili uređaj kojim emituju ne-znam-šta, tako da umesto svojih misli, osoba misli ono što oni žele da ta osoba misli???
I da, to nije u pitanju jedna osoba nego čitavo čovečanstvo.wacko2wacko2

Ja, naprimjer, uopšte ne vjerujem u takvo što! Gledano teoretski to bi moglo biti i ostvarljivo, ali u nekoj dalekoj budućnosti i to pod uslovom da ljudi dozvole da ih neko pretvori u Zombije. Kao što je sada zabranjeno kloniranje ljudi, isto tako se će se zabraniti i istraživanja te vrste. S druge strane, danas je nauka samo djelimično otkrila sve tajne ljudskog mozga. Još je previše nepoznanica da bi se takvo nešto moglo ostvariti, sve i kada bi to neko pokušao.

Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
Gledano teoretski to bi moglo biti i ostvarljivo, ali u nekoj dalekoj budućnosti i to pod uslovom da ljudi dozvole da ih neko pretvori u Zombije. Kao što je sada zabranjeno kloniranje ljudi, isto tako se će se zabraniti i istraživanja te vrste. S druge strane, danas je nauka samo djelimično otkrila sve tajne ljudskog mozga. Još je previše nepoznanica da bi se takvo nešto moglo ostvariti, sve i kada bi to neko pokušao.

Ima izreka "ono sto nema u izlogu, ima u radnji".
Dakle, ne ogranicavaj se samo na ono sto vidis i sto po sili prilika uzimas "zdravo za gotovo".
Otkud ti da znas da je nauka delimicno otkrila sve tajne mozga i slicno...kao i da se ljudi vec nisu klonirali.

Ne veruje se svemu sto se vidi.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ima izreka "ono sto nema u izlogu, ima u radnji".
Dakle, ne ogranicavaj se samo na ono sto vidis i sto po sili prilika uzimas "zdravo za gotovo".
Otkud ti da znas da je nauka delimicno otkrila sve tajne mozga i slicno...kao i da se ljudi vec nisu klonirali.

Ne veruje se svemu sto se vidi.

Pa moramo se oslanjati na opšte znanje, nemamo na što drugo. A o tome koliko je današnja nauka ušla u tajne ljudskog mozga, možeš naći i na netu i u udžbenicima. Otprilike se dobro poznaje samo jedna njegova trećina!

Član
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poruka
80

Svaka čast, zato bih te molio da tekst koji sledi ne shvatiš kao napad na tvoja ubeđenja i razuveravanje, već kao pokušaj da se tema kontrole uma sagleda iz druge perspektive !!!!

In 1936 American commentator H. L. Mencken wrote:
The central belief of every moron is that he is the victim of a mysterious conspiracy against his common rights and true deserts.
Conspiracy theory - Wikipedia, the free encyclopedia

Svedoci smo postojanja mnogobrojnih teorija zavere (ubistvo JFK, 9/11, novija je teorija zavere o Obami i klimatskim promenama....), koje manje-više imaju isti obrazac, a to je da neki moćni ljudi iz 'senke' hoće da zavladaju svetom. U nekim teorijama ti ljudi koriste visoku tehnologiju, u nekim ubistva, korupciju, a izgleda da su spremni na sve po principu cilj opravdava sredstvo. To im daje određenu demonsku crtu što otvara mogućnost za nove teorije sa religioznim i apokaliptičnim karakterom.
Jednostavno toliko teorija ima da ljudi svih profila, dobi i uverenja mogu naći bar jednu prema svojoj meri.;)
Tako isto može se reći da su sve teorije zavere ustvari jedna zavera, koja za cilj ima sasvim usmeren misaoni obrazac i stvaranje jednog novog (a tako starog) verovanja "ljudi iz 'senke' hoće da zavladaju svetom".

Interesantno je da se recimo ljudi iz Srbije bave teorijama zavere u SAD.
Zašto mislim da je ovo ineresantno? Zato što posle svih dešavanja na ovim prostorima u poslednjih 20 godina, neki ljudi i dalje ostaju u okviru teorija zavere i čekaju da se nešto desi. Da nije to možda ta kontrola uma, kad ljudi koji su za malo izgubili indentitet i sve norme, i dalje razmišljaju da li je 9/11 inside job recimo.:stupid:

Poslednja izmena:
Natrag