1914 godina i Jehovini Svedoci

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Konfuzija je ono sto ti pises.
Govorimo kako je 1914 godina vezana za Danilovo prorocanstvo o 7 vremena,a ti pricas o prorocanstvu o 3ipo vremena.
Doci ce i ono na red,ali daj prvo da zavrsimo ovo.
Nije isto vreme i godina.
Zna se sta znaci jedna godina,ali ne i sta znaci jedno vreme.
Jedno vreme je veoma rastegljiv pojam,i to je ono sto ti neces da shvatis.
Zapeo si samo za 7 godina na Navuhodonosotu,a progutao mnogo znacajnije o 7 vremena.
'

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju, ti meni nisi naveo biblijski tekst gde Danilo naglasava da se ovih sedam vremena odnosi na poslednje vreme...a takav tekst ne postoji.

Prema tome, vasa doktrina se u tom slucaju zasniva na cisto ljudskom rezonovanju, koje se kao sto smo videli kosi sa biblijskim i istorijskim cinjenicama.

To nije princip kojim su se biblijski pisci rukovodili u pisanju, oni su uvek naglasavali sve pojedinosti vezane za odredjeno prorocanstvo, kome je upuceno, kada ce se ostvariti, itd..

Naveo bih jedan primer prorocanstva o 2300 dana i noci - proroockih godina, u kome je jasno naglaseno da je ovo prorocanstvo za poslednje vreme.
Ovo fascinantno prorocanstvo pocinje 457 godine pre Hrista, kada je od strane Persijskog cara Artakserksa izdata zapovest da se Jerusalim ponovo sazida, i obuhvata 2300 godina svetske istorije, u kome je najavljena tacna godina pojave Mesije Isusa Hrista, razorenje Jerusalima 70 godine nove ere, i upravo ono o cemu ti pricas, a to je 1260 godisnje progonstvo Bozjeg naroda, ili Gazenja Jerusalima, i doseze do 1844 godine, kada je Isus usao u nebesku svetinju nad svetinjama, da obavi poslednji segment svoje sluzbe posredovanja za coveka...sto je opet tema za sebe.

8:15 A kad videh ja Danilo ovu utvaru, i zaiskah da razumem, gle, stade preda me kao čovek.
8:16 I čuh glas čovečiji nasred Ulaja, koji povika i reče: Gavrilo kaži ovome utvaru.
8:17 I dođe gde ja stajah; i kad dođe uplaših se, i padoh na lice svoje; A ON MI RECE: PAZI, SINE COVECIJI, JER JE OVA UTVARA ZA POSLEDNJE VREME.
8:18 A dok mi on govoraše, ja bijah izvan sebe ležeći ničice na zemlji; a on me se dotače, i ispravi me, te stadoh.
8:19 I reče: Evo, ja ću ti kazati šta će biti na kraju gneva; jer će u određeno vreme biti kraj. ( knjiga proroka Danila 8. 15 - 19 ).

Znaci, Andjeo ovde jasno kaze Danilu, da je ovo prorocanstvo o 2300 dana i noci za poslednje vreme.

U vezi 7 vremena to nije slucaj, tu Danilo, pa i sam car Navuhodnosor izricito naglasavaju da se ovih sedam vremena koji pretstavljaju sedam doslovnih godina, ispunilo na njemu samome, odnosno Navuhodonosoru.

Navedi mi suprotan dokaz, potkrepljen biblijskim i istorijskim cinjenicama pa cu poverovati u istinitost onoga sto govoris, a i u tom slucaju opet Bog mora da me osvedoci Duhom da je to tako kako tvrdis, ali ti dokazi ne postoje, pa prema tome i svedocanstvo Duha je sasvim suprotno..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Vidis laodikejac
Danilova knjiga nam mnogo toga govori.
Govori nam o rasporedu svetskih sila,o vremenu kad ce se pojaviti Isus,pa cak i kad ce biti ubijen(tada u dalekoj buducnosti),pa zasto ne bi govorio i o vremenu kad ce Isus postati car nad celom zemljom?
seti se da Isus nije postao car dok je bio na zemlji,a i nakon uskrsenja ,morao je da ceka odredjeno vreme.
Da se Navuhodonosorov san odnosio samo na 7 godina njegovog ludila pisalo bi 7 godina,a ne 7 vremena.
Uostalom knjiga Danila se nije do skora ni razumela,nit se uzimala ozbiljno misleci da je falsifikat.
Danilo 12:
[SUP]9[/SUP] A On reče: Idi Danilo, jer su zatvorene i zapečaćene ove reči do poslednjeg vremena.
Tek u novije vreme se shvatilo sta pretstavljaju 7 vremena ,kao i mnoge druge stvari vezane za ovu knjigu.
Zar tebe ne zanima zasto Navuhodonosor niti Danilo nisu napisali 7 godina,nego 7 vremena?
I nadalje ne zaboravi da Isus treba da primi krunu kao i vladalacku palicu kao zakonitog naslednika cara Davida.
Sta mislis ,koliko je dug period od svrgavanja zadnjeg Judejskog cara Sedekije,pa do novog "X"(za mene je to isus Hrist)koji u odredjeno vreme dobija tu palicu ili pak krunu.
Isus se osvrnuo na gazenje Jerusalima,i rekao da ce se Jerusalim gaziti od strane neznabozaca dok se ne ispune vremena neznabozaca,a to je upravo tih 7 vremena,od pada Jerusalima 607 pa do 1914g,tacno 7 vremena ili 2520 godina,jer jedno vremne iznosi 360 godina.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vidis laodikejac
Danilova knjiga nam mnogo toga govori.
Govori nam o rasporedu svetskih sila,o vremenu kad ce se pojaviti Isus,pa cak i kad ce biti ubijen(tada u dalekoj buducnosti),pa zasto ne bi govorio i o vremenu kad ce Isus postati car nad celom zemljom?
seti se da Isus nije postao car dok je bio na zemlji,a i nakon uskrsenja ,morao je da ceka odredjeno vreme.
Da se Navuhodonosorov san odnosio samo na 7 godina njegovog ludila pisalo bi 7 godina,a ne 7 vremena.
Uostalom knjiga Danila se nije do skora ni razumela,nit se uzimala ozbiljno misleci da je falsifikat.
Danilo 12:
[SUP]9[/SUP] A On reče: Idi Danilo, jer su zatvorene i zapečaćene ove reči do poslednjeg vremena.
Tek u novije vreme se shvatilo sta pretstavljaju 7 vremena ,kao i mnoge druge stvari vezane za ovu knjigu.
Zar tebe ne zanima zasto Navuhodonosor niti Danilo nisu napisali 7 godina,nego 7 vremena?
I nadalje ne zaboravi da Isus treba da primi krunu kao i vladalacku palicu kao zakonitog naslednika cara Davida.
Sta mislis ,koliko je dug period od svrgavanja zadnjeg Judejskog cara Sedekije,pa do novog "X"(za mene je to isus Hrist)koji u odredjeno vreme dobija tu palicu ili pak krunu.
Isus se osvrnuo na gazenje Jerusalima,i rekao da ce se Jerusalim gaziti od strane neznabozaca dok se ne ispune vremena neznabozaca,a to je upravo tih 7 vremena,od pada Jerusalima 607 pa do 1914g,tacno 7 vremena ili 2520 godina,jer jedno vremne iznosi 360 godina.

Kao prvo, pad Jerusalima se desio 586, a ne 606 godine, prema tome tih 2520 godina onako kako ti tumacis dosezu do 1934 godine, a ne do 1914, pogresili ste za citavih 20 godina.
605 godine se odigrala bitka kod Karkemisa, gde je Vavilonska vojska porazila Egipatsku pod vodstvom faraona Makaoa.

Osim toga, ludost je i pomisliti da bi tako svecan cin Isusovog krunisanja bio popracen prorocanstvom koje govori da ce tada otpoceti prvi svetski rat, odnosno krvoprolice naroda, i nacija, i to Bozjom voljom kojom ce se proslaviti Isusovo krunisanje.
To su RIS cinili zlicinci, kao sto je bio Irod, koji je prilikom casa svoje smrti naredio da se u Izraelu pobiju neka deca da bi ceo narod plakao i zalio, a ne radovao se zato sto umire tiranin koji ih je mucio.

Sto se tice izraza vremena, zasto smaras da se tu izraz Vreme odnosi na dug vremeski recimo hiljadugodisni period, zar taj izraz jednostavno ne moze da znaci sedam vremena u sklopu 7 godina, kao sto to i pise u jednom drugom tekstu u Otkrivenju koji navodi 3 ipo vremena, koje jednostavno oznacavaju tri ipo godine.
To se moze uporediti i sa nasim tradicionalnim izrazom `LETO, i u tom smislu nasi stari imaju obicaj da kazu `IMAM 70 LETA...ili slicno.
Danilo je upotrebio ovaj izraz da ukaze na sedam vremena, kao na period od sedam godina, a znamo sta se Navuhodnosoru desilo za tih sedam godina, sunce ga je przilo, oblivale su ga kise, itd, i u tom smislu izraz vreme moze da pretstavlja i sedam godina u kome ce na Navuhodnosora sedam vremena preko njega preci zime, leta, vrucine, hladnoce, itd, dok ne pozna da je Bog koji postavlja careve i svrgava careve...sve to, samo ne sedam dugih vremenskih perioda kako ti tvrdis, jer nema biblijskih i istorijskih dokaza za tu tvrdnju.

Sledece, Isusova trenutna uloga koju obavlja na nebu je uloga prvosvestenika, i naseg zastupnika pred prestolom milosti u svetinji nad svetinjama, a ne uloga cara, to ucenje je potpuni promasaj.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Laodikejac
Secas li se sta se desilo kad je satana zbacen sa neba na zemlju?
Secas li se sta je zapisano kako ce biti na zemli???
Jao zemljo!!!
Otkrivenje 12:12
[SUP]12[/SUP] Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
Sto se tice godine koje je Vavilon rasturio Jerusalim ,postoji vise razlicitih misljenja.Postoji ta tvoja godina,ali postoji i 607 .g pne.
Do nje mozes doci na vise nacina.
Mozes ako 7 vremena,tj 2520godina oduzmes od 1914.,a mozes i od godine kada su Izraelci dosli u Jerusalim nakon 70 godina puste Judeje.Izraelci su se vratili u Jerusalim po svim istoricarima 537g.pne. Kad na to dodas 70godina,dobijes 607 pne,sem ako ti se ne svidja prorocanstvo da ce Judeja biti pusta 70godina.
Postoji i treci nacin matematicki od Adama i Eve,lepo je zapisan na prvoj strani,pa procitaj i izracunaj po njemu.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Laodikejac
Secas li se sta se desilo kad je satana zbacen sa neba na zemlju?
Secas li se sta je zapisano kako ce biti na zemli???
Jao zemljo!!!
Otkrivenje 12:12
[SUP]12[/SUP] Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
Sto se tice godine koje je Vavilon rasturio Jerusalim ,postoji vise razlicitih misljenja.Postoji ta tvoja godina,ali postoji i 607 .g pne.
Do nje mozes doci na vise nacina.
Mozes ako 7 vremena,tj 2520godina oduzmes od 1914.,a mozes i od godine kada su Izraelci dosli u Jerusalim nakon 70 godina puste Judeje.Izraelci su se vratili u Jerusalim po svim istoricarima 537g.pne. Kad na to dodas 70godina,dobijes 607 pne,sem ako ti se ne svidja prorocanstvo da ce Judeja biti pusta 70godina.
Postoji i treci nacin matematicki od Adama i Eve,lepo je zapisan na prvoj strani,pa procitaj i izracunaj po njemu.

Postovanje brate RISE,

Pazljivo sam procitao tvoje komentare i cini mi se da si suvise povrsan.

Pre svega, nije tacno da se knijiga Danilova oskoro pocela proucavati. Nju su proucavali ljudi vekovima.
Jedan od prvih njenih tumaca bio je Isak Njutn.

Drugo, Laodikajac je u pravum, san cara Navuhodonosora je doslovno odredjeno vreme za koji Biblija jasno kaze da se ispunilo na samom caru. Zato je besmisleno pretvarati to vreme u prorocko, a to svedoce i vasa proricanja zasnovana na tome koja se nisu ispunila

Istorijski i biblijski Jerusalim nije pao 607, o tom smo ranije na siroko diskutovali.

Hristos nije krunisan 1914. niti su se ispunila ikakva vasa predvidjanja vezan za tu godinu.

Godine 1975, nije se desio Armagedon koga ste objavili, a nije ga bilo ni predhodin 5 odredjenih godina.

Prema tome, mene iznenadjuje da iko jos ima hrabrosti da veruje u objavljivqanje buducnost Kule strazare i
posle tolikih promasaja.
A ti dobro znas u cemu je stvar, jer smo to disutovali, pa ipak ponasvljas isto kao da je to istina.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
U suštini cela stvar sa 1914 tom godinom je jednostavna.
Ali budući da imamo posla sa majstorom laži i zamazivanja uvek je teško dopreti do njegovih žrtava tj Jehovinih svedoka.
Koliko god da im puta postavim skenirane stranice njihovih knjiga uvek traže način da opravdaju Kulu stražaru što samo pokazuje koliko je uspešna kontrola uma u toj organizaciji.
Čak je jedan nedavno rekao da su "te stvari prevaziđene".

Da pričamo o pecanju i vrstama štapova bilo bi sve u redu,ali kada je drugi dolazak Isusov u pitanju tu nema šta da se prevaziđe.

Zato bih zamolio Jehovine svedoke koji budu (ako budu)čitali ovo da na trenutak zamisle da nije njihova organizacija o kojoj se piše nego da na temelju Biblije provere ovo što piše u knjigama Jehovinih svedoka.

Kao prvo:

Da li Kula stražara tj njeno vodeće telo tvrdi da govori u Božije ime?
Primer je iz knjige Bogatstvo , ali u mnogo Kula stražara i drugih knjiga se često ponavlja.
Pročitajte prvo to:
Bogatstvo_294_po_andjelima_obelezeno.jpg

Da li organizacija tvrdi da govori u Božije ime?
Da!

Ista ta organizacija tvrdi da je izabrana od Isusa kao jedina ispravna.
Knjiga Božije tisućgodišnje se približilo

Bozje_tisucgodisnje_kraljevstvo_s_348.jpg

Da li znate šta su Jehovini svedoci radili da bi zaslužili da budu izabrani?

Objavili su Isusovo "prisustvo" već 1874 a "svršetak poretka stvari" 1914!

Harfa234.jpg

I nakon toga je mnogo Jehovinih svedoka napustilo jer su im se otvorile oči.Ali na žalost uvek ima dovoljno naivnih koji su podložni lažima i ispiranju mozga.
Uzmite Bibliju u šake i proverite sledeće:

Matej 24
23 Tada ako vam ko reče: Evo, ovdje je Krist ili ondje, ne verujte.
24 Jer će izići lažni Kristosi i lažni proroci, i pokazaće znake velik i čudesa, da bi zaveli, ako moguće i izbrane.
25 Eto vam kazah to unapred.
26 Ako vam dakle reknu: “Evo ga u pustinji”, ne izlazite -, “Evo ga u sobama”, ne verujte.
27 Jer kao što munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada, tako će biti i dolazak Sina čovečjega.
28 Gdje god bude strvina tu će se i orlovi kupiti.
29 Posle tih dana nevolje odmah će sunce pomrčati, i mesec svjetlost izgubiti, i zvezde s neba padati i sile nebeske uzdrmati se.
30 Tada će se pokazati znak Sina čovečjega na nebu, i tada će proplakati sva plemena na zemlji i videće Sina čovečjega dolaziti na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom.

i naravno uzmite sve navedeno u obzir pa pročitajte ovo:

5.Mojsijeva 18
21 Ako li kažeš u srcu svome: kako ćemo poznati riječi koje Gospod nije rekao,
22 što bi prorok rekao u ime Gospodnje, pa se ne zbude i ne ispuni se, to je riječ koju nije rekao Gospod. To je iz drskosti rekao onaj prorok: ne boj ga se.

A za kraj opet iz knjige Jehovinih svedoka Bogatstvo:

Bogatstvo_163_provera_oznaceno.jpg

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
STATISTIKA JEHOVINIH SVEDOKA

Mene uvek zanima statistika.

Iz navoda Kule strazare koje je Poelbuster ovde postrirao primetio sam sledece:

Data je statistika od 1995-2011 godine.

Tu se isticu dve razklicite grupe, prva je grupa pomazanika koja sama sebe ubraja u 144,000.
Drugo je broj krsdtenih u tom periodu vremena,

Zanimljivo je da se za tih 16 godina broj pomazanika POVECAO od 8757 na 11,824.
Dakle, broj pripadnika pomazanicima PORASTAO je za 35 posto.

Broj krstenih novih svedoka od 366,579 (1995) SMANJIO se na 262,131. (2011. godine)
Dakle, priliv novih svedoka SMANJIO se za 30 posto.

Zanimljivo je da neki od svedoka sami sebe ubrajaju u grupu pomazanika koji pripadaju grupi od 144,000, koji ce carovati sa Hristom.

Da je Hristos upitao fariseje u ono vreme, da se izjasne kojoj grupi pripadaju,
verovato bi se svi svrstali u NEBESKU NADU i izabrali grupu pomazanika,
a seca te se sta je Hristo za njih rekao u Mateju 23, poglavlju.

U Svetom pismu spomijju se 144,000 i tvrdi se da ce to biti neka vrsta Hristove garde:

"I videh i gle, Jagnje stajase na gori Sionskoj i s Njim sto i ctrdeset i cetiri hiljade,
koji imaju ime Oca njihova napisano na celima njihovim...
Ovo su koji se ne opoganise sa zenama, jer su dejstvenici. ONI IDU ZA JAGNJETOM KUDA GOD ONO PODJE. Ovi su kupljeni od ljudiu prvenci Bogu i jagnjetu.
I U NJIHOVIM USTIMA NE NADJE SE PREVARA, JER SU BEZ MANE PRED PRESTOLOM BOZJIM." Otkrivenje 14,1-5

"I cuh broj zapecacenih, sto i cetrdeset i cetiri hiljane zapecacenih od SVIJU KOLENA IZRAILJEVIH." Otkrivenje 7,4.
Broj 144,000 je simbolican, a nije doslovan broj isto kao sto ni pripadnici te grupe njisu samo od Izrailjaca, jer je tu rec o duhgvnom, a ne telesnom Izrailju.

Jehovini sveoci tvrde da ce samo 144,000 otici na nebo.

Biblija daje drugacije izvestaje:

"Po tom videh, i gle narod mnogi, kojega ne moze niko izbrojiti, od svakoga jezika i kolene, i naroda i plemena, STAJAHU PRED PRESTOLOM I PRED JAGNJETOM obuceni u bele haljine, i palme u rukama njihovim." Otkrivenje 79.

Jovan dobija objasnjenje ko su ti:
"Ovo su koji dodjose od nevolje velike, i oprase haljine svoje i ubelise haljine svoje u krvi Jagnjetovoj. Zato su PRED PRESTOLOM BOZJIM i skuze Mu dan i noc u crkvi njegovoj." Otkrivenje 7,14.15.
Kakve "velike nevolje" podnose oni svedoci koji se dnas ubrajaju u 144,000?

Iz ovih jasnih biblijskih izvestaja saznajemo da ce Svi spaseni, posebna grupa od 144,000 i veliko mnosto, prilikom Hristovog dolaska otici na Nebo i biti sa Hristom.

Drugo, samo Bog zna ko ce biti u posebnoj grupi a ko u mnostvu spasenih.
Pogresno je ako neko sam sebe odredjue da mu pripada najvise mesto, to cine smao fariseji.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Poulbuster
Jel ti vidis koja je tema u pitanju.
Ja sam ovde napisao objasnivsi deo po deo kako se doslo do nje,a ti opet skreces sa teme kao djavolji advokat.
Poznato je da kao i mnogi mafijasi ,i sam djavo ima svog advokata ovde na zemlji u ime demokratije.
Kao sto mnogi kriminalci,zastrasivanjem i zbunjvanjem sudija i javnog mnjenja,bivaju oslobodjeni uz pomoc mafijaskog advokata,tako i ti gledas da skrenes sa teme koja te pece.
Ponavljas stalno kao papagaj neke greske koje su JS nacinili.
Da neces da nas podsecas i na greske cara Davida i mnogih drugih i pre i posle njega???
Ti si bre veoma negativan.I drzi se teme.

Miko
to za Danila ne pije vodu.
Danilo 12:9 pise
A On reče: Idi Danilo, jer su zatvorene i zapečaćene ove reči do poslednjeg vremena.
Nije bitno sto su ljudi citali knjigu Danila,vec je bitno da nece da je razumeju do poslednjeg vremana,vremena kraja u kojem ce KO? osloboditi Bozji narod.?
12:1
A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi.
Zasto ne isus Hrist nego Mihailo???
I ovo ti je jedan dokaz da je Mihailo ime Isusa na nebu.
Ono za statistiku ,potpuno je nebitno za ovu temu,nadam se da se slazes,ili dokazi koliko je ta statistika JS vazna za dokazivanje 1914 godine..
Pozdrav svima

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Za nekoga koji ne moze da izracuna tri dana od Isusove smrti do vaskrsenja ,tesko da ce da izracuna broj godina od 607pne do 1914....n.e.

Natrag