Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Nije 606 godine ,nego 607.pne razoren Jerusalim.Proročanstvo Jehowinih svedoka se zasniva na pogrešnim stanovištima i izmišljenim proročkim datumima.
Kao prvo - ono što JS svesno previđaju je pogrešnost istorijskih podataka.
Naime - razorenje Jerusalima se nije dogodilo 606 već 586 godine pre nove ere.
Po njihovom racunanju kada se od 1914 godine oduzme 2520 godina - odnosno proročkih sedam vremena iz Danila, dolazi se u 606 godinu kada se navodno dogodilo razorenje Jerusalima od strane Vavilonaca.
Dakle, iz pogrešnog datuma kada se navodno dogodilo razorenje Jerusalima ( to je po njima 606 godina ), racuna se 2520 godina, i dolazi se u 1914 godinu od kada je Hristos navodno nevidljivo prisutan na zemlji.
Ponavljam, razorenje Jerusalima se nije dogodilo 606 vec 586 godine nove ere, i to potvrđuju istorijski i arheološki dokazi, od kojih se neki čuvaju u Berlinskom muzeju u vidu kamene ploče.
Kao drugo, Isus se sada nalazi u Svetinji na Svetinjama na nebu i obavlja službu novozavetnog prvosveštenika ili posrednika - prilažući zasluge svoje prolivene krvi pred kovčegom zaveta za čoveka, što znači da on nije sada na zemlji.
On će doći vidljivo tek na kraju istorije sveta o svom drugom dolasku, i povesti spasene sa sobom na nebo.
Postoji jedno vreme koje će spaseni provesti sa Hristom na nebu - a to je period od 1000 godina, i nakon tog perioda on ce se vratiti sa spasenima na ovu zemlju u nebeskom Jerusalimu, i odigraće se poslednji sukob između Hrista i sotone, nakon čega će Hristos na ovoj zemlji stvoriti novu zemlju.
"Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nada;
Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti" ( 1 Solunjanima 4. 13 - 17 )
"Jer će Gospod izaći, i vojevaće na narode kao što vojuje na dan kad je boj.
I noge će Njegove stati u taj dan na gori maslinskoj koja je prema Jerusalimu s istoka, i gora će se maslinska raspasti po sredi na istok i na zapad da će biti prodol vrlo velika, i polovina će gore ustupiti na sever a polovina na jug.
I bežaćete u prodol gorsku, jer će prodol gorska dopirati do Asala, i bežaćete kao što bežaste od trusa u vreme Ozije, cara Judinog; i doći će Gospod Bog moj, i svi će sveti biti s tobom.
I u taj dan neće biti videlo svetlo i mračno;
Nego će biti jedan dan, koji je poznat Gospodu, neće biti dan i noć, jer će i uveče biti svetlost" ( Zaharija 14. 3 - 7 )
Ma mani se tih gluposti za malu decu .U knjigama Jehowinih svedoka pise 606 godina, postoji dokaz.
1914 godina je osnivac Jehowinih svedoka kreirao uz pomoc Vavilonske astrologije.
Evo jednog citata iz teksta koji sam napisao u temi ''Istina o Jehowinim svedocima""
-----------------------------------------------------------------------------
Jedan od primera prisutnosti vavilonske astrologije kao principa odredjivanja buducih dogadjaja u organizaciji Jehovinih svedoka, i kako su dosli do 1914 godine na kojoj lezi citava njihova doktrina je zapisan u casopisu `Kula strazara od 1 maja 1903 godine.
Citat: '''KADA URAN I JUPITER UDJU U PUTANJU ZNAKA VODOLIJE 1914 GODINE, STARO VEKOVNO OBECANJE CE SE ISPUNITI, I STVORICE SE USLOVI ZA POCETAK COVEKOVOG RADA NA SVOM LICNOM SPASENJU''
----------------------------------------------------------------------------
Pa ti si se zbunio,sve si pobrkao.Kako kazes da su se vratili 537 iz Vavilonskog ropstva u Judeju pa onda racunas 70 godina od tog perioda kada navodno treba da odu u ropstvo?
Valjda treba prvo da odu u ropstvo pa da se vrate, a ne da se vrate pa da odu.
Sustina je da imas pogresne istorijske podatke kreirane da racunicom ispadne 1914 godina.
Vavilon je razorio Jerusalim 586 godine.
457 godine su se vratili i obnovili grad ediktom Persijskog cara Artakserksa Longimana.
70 sedmica ili prorockih godina se odnosi na mracni srednji vek.
Isus nema nikakve potrebe da stane nogama kao covek na zemlju/
On je taj zadatak izvrsio.
1914 godine je dobio i zakonsko pravo da vlada nakon 7 vremena po Danilovom prorocanstvu.
Te godine ja zbacena "satana" sa neba i izbio je veliki rat na zemlji kakvog do tada nije bild tada mi kao ljudi zivimo u vremenu kraja,a kad ce tacno to da bude ne znamo.Evo sad ove 2014 ,je proslo vec 100 godina i mi smo jos blize tom vremenu kraja
Matej 24:34
34 Zaista vam kažem: ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude.
Za najstarijeg coveka kazu da ima nekih 120 godina,ali nebitno ,kad bude neka bude.....
Uglavnom Isus je prisutan ,a kad bude vidljivo njegovo delovanje za sve ljude na zemlji ,za mnoge ce tada biti kasno,kao i u vreme Noja i potopa.
37 Jer kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.
38 Jer kao što pred potopom jeđahu i pijahu, ženjahu se i udavahu do onog dana kad Noje uđe u kovčeg,
39 I ne osetiše dok ne dođe potop i odnese sve; tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.
Govoreci da Isus nije prisutan i da njegov verni i mudri sluga ne radi nista pametno ili da ne postoji,sami sebi krojite sudbinu...
45 Ko je dakle taj verni i mudri sluga kog je postavio gospodar njegov nad svojim domašnjima da im daje hranu na obrok?
Lepo pitanje,vec hiljadu puta odgovoreno kojim ce ga ocima videti.pa da odgovorim i tebi.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Što si mi to odgovorio po pitanju?
Kula kaže - doći će u nevidljivom obliku.
Biblija kaže - SVAKO OKO ĆE GA VIDJETI.
Kome vjerovati?
Kuli - ili - Bibliji?
-------------------