Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Sada si pravi farisej. I Hrista su optužili što jede i pije sa grešnicima te ih time navodno pravda.

Ali je Isus svim grešnicima rekao - Ne griješite više. Ti jako protestiraš da se danas grešnicima kaže - ne griješite. I još gore činiš, ti tvrdiš da će Bog kažnjavati one koji grešnicima kažu da su grešnici. Ovo što ti činiš je najveća sotonska podvala. Jer samo sotona može ljudima reći - ne gledajte ni na čiji grijeh, Bog će vas kazniti ako prokazujete grešnike.

Sada mene optužuješ zašto ne sudim pederluk. Pa ne sudim jer ni Hristos nije sudio njima. Sud je Božiji. Ne naš.

Isus im je rekao - ne griješite, ti im to ne govoriš. Rekoh ti gore, ti mantraš ono što sotona od tebe traži - ne gledajte ni na čiji grijeh, Bog će vas kazniti ako prokazujete grešnike.

Ali zato greh mržnje, oholosti i zlobe ne sudiš. To ti je mnogo veći greh. Znaš li to?

Onda je i Isus grešnik. Na neke je ljude urlikao da bi im pokazao kakvo strašno zlo čine. Je li ovo Isusov grijeh mržnje?
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Ali se nije distancirao od njih iako su nastavili grešiti. Nije im odbijao gostoprimstvo.

Je, uvijek im je ponavljao - ne griješite, a upravo je to distanciranje od onoga što čine. Ti to uopće ne činiš, dapače, pokušavaš zaplašiti ljude Božjom kaznom sve nas koji pokažemo na one koji čine strašna zla. A što se tiče gostoprimstva, Isus nikoga nije primao na večeru i spavanje, jer reče da ni on sam "nema gdje glavu nasloniti".

Dakle, pogledaj farsijski duh koji navodno osuđuje javni nemoral ali zato dopušta gnev, mržnju, iskvareno srce.

Odakle tebi zaključak da sam ja gnjevan, da mrzim i da imam iskvareno srce. Zbog toga što, kako su to činili Isus i poslije njega apostoli, govorim o grijesima i zlu koje čine neki ljudi!?!?!? Potpuno krivi zaključak, zapravo imbecilan. Vidiš, ja bih mogao i trebao zaključiti da si ti gnjevan, da ti mrziš i da ti imaš iskvareno srce. Jer, kako drugačije objasniti tvoje žestoke pokušaje opravdavanja onoga što dolazi ravno od sotone - pederluk, lezbijstvo, ubijanje djece, ubijanje staraca (eutanazija). Zaista, samo oni koji đavlu pripadaju mogu biti pobornici ovih "đavlijih prava i sloboda".
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Odakle tebi zaključak da sam ja gnjevan, da mrzim i da imam iskvareno srce.


Reči tvoje na formumu su dovoljne. Ne bere se sa čička smokva niti dobro drvo zlih rodova rađa. Po rodovima. Nije teško. Ne znači da oni koji to javno tako ne iskazuju kao ti da su bolji. Ali ovde jeste konkretno.

Jer, kako drugačije objasniti tvoje žestoke pokušaje opravdavanja onoga što dolazi ravno od sotone - pederluk, lezbijstvo, ubijanje djece, ubijanje staraca (eutanazija).


Evo ja sam te pitao gde je Isus oštro ukoravao ljude koji su ogrezli u javnim gresima? Gde je uporebio pravedni gnev na njih za razliku od fariseja gde to jeste uradio?
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Samo na fariseje...a to su upravo oni koji se prave sveti a iznutra su zli.

Nađi mi citat gde je "urlao" na javne grešnike?

Opet ne znaš. Očito i ti, kao i tripo, nemaš Bibliju koja ima i Novi zavjet (što će to vama subotarima, vaše evanđelje je "duh proroštva"), jer bi pročitao i znao da je Isus "urlikao" na trgovce u Hramu. Ti trgovci su oličenje vas protestanata. Vaša proročica bi trebala, sve razmišljam da je predložim ja kada nećete vi subotari) dobiti Nobelovu nagradu za ekonomiju. :) Pazi čega se ona dosjetila - napisala je testament u kojemu je sve svoje što je imala, pa i knjige koje su u njezino ime više napisale tajnice, a svoj osobni financijski dug prema bankama ostavila adventističkoj crkvi. Ovo je za "Economic-Nobel" od Adama do Apokalipse.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Opet ne znaš. Očito i ti, kao i tripo, nemaš Bibliju koja ima i Novi zavjet (što će to vama subotarima, vaše evanđelje je "duh proroštva"), jer bi pročitao i znao da je Isus "urlikao" na trgovce u Hramu.


To je opet na fariseje indirektno jer su to dozvolili.

Pitah te gde je pravedan gnev pokazao na javne grešnike poput preljubnika, bludnika i drugih javnih greha. Nigde.

Samo na fariseje. Tvoj problem je isti kao i fariseja. Osuđuješ javne grehe ali prikrivaš one iznutra. Prvo isperi čašu iznutra što bi rekao Hristos pa onda možeš reći za ono spolja.

Isus nikada nije vikao na određeni vid javnog ispoljavanja greha. Ali one unutrašnje je žestoko korio.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Javni grešnici pravednom ne smetaju jer za njih je ukor pre svega pravedan život kojim živi pravednik. Nema potrebe obraćati pažnju na njih. Ko to radi zapravo? Znaš odgovor. Onaj ko iznutra nema pravednosti i potrebna mu je satisfakcija u osudi javnih greha. Tu je onda revnostan ali ne zbog Boga nego zbog potrebe da nečistu savest nekako uguši. Tada je "prvi" branilac moralnih načela, on osuđuje najteže javni nemoral ali on nema pravednosti unutrašnje.

Ko ima unutrašnju pravednost grešnici mu ne smetaju u tom smislu da im mora silom zakona nametnuti ograničenja. On ima unutrašnju snagu koja osuđuje, a to je svet i posvećen život.
 
Natrag
Top