Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
Milijarder Bill Gates pozvao je vlade diljem svijeta da ulože milijarde u istraživanje i razvoj s ciljem sprječavanja novih pandemija i mogućih bioterorističkih napada.

Sad odjednom sa price o "prirodnim virusima" prelazimo na pricu o "bioteroristickim napadima"!

Koliko treba biti slep???

Nadam se kako ću za pet godina moći napisati knjigu ‘Mi smo spremni za sljedeću pandemiju’.

Za otprilike 5 godina nam i sledi sledeca pandemija.. To je njihov plan, za to vec znamo, postoje dokumenti..
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Nikada nisu slavili 25. decembar, sve njihove svetkovine prestaju 24. decembra,
Posle zimske kratkodnevnice koja je padala 24. na 25. decembar, Rimljani su u okviru Saturnalija slavili praznik posvećen nepobedivom Suncu i taj datum je uzet za dan Božića."

Mire, jel isti čovek piše ove poruke. Kao što vidiš u donjioj ipak jesu slavili 25 decembar.

No, nije važno da li su ga slavili ili ne. Nije to poenta. Stvar je u tome da 25. decembar pada nakon brumalija, dan posle. U svesti mnogobožaca, Rimljana, to je početak kada dan počinje da raste..tj. Sunce. Ne moraju ga slaviti već u svesti imati značaj tog datuma, datum posle brume i saturnalija. Dan posle.

Mnogi hrišćani koji su došli iz paganstva jednostavno su inkorporirali ovo u svoju veru o Hristu. Tako su spojili Hristovo rođenje i rođenje Sunca.

Biće da ipak ne razumeš ili ne želiš razumeti koliko je svet o rođaju Sunca doprinela da se Božić slavi baš 25.decembra.

I takođe si namerno ovaj deo rečenice preskočio tu gde si stavio tri tačkice: Treba napomenuti da je datum Božića odrežđen prema rimskom prazniku koji se zvao Saturnalije, praznik posvećen bogu Saturnu, koji je trajao nekoliko dana i obuhvatao i zimsku kratkodnevnicu.

Ovo crveno si preskočio. Dakle datum Božića u tekstu koji si pomenuo je određen prema rimskom kalndaru za Saturnalije. I lepo stoji da su Rimljani slavili na 25.decembar praznik posveće Suncu.

Ne znam zašto navodiš tekst koji upravo potvrđuje da je Božić preuzet iz paganskih datuma?

A ti se asamo zaluđuj nekakvim lažnim znacima, nekim tobožnjim zverima gde ih nema, a zato ćeš preskočiti ono što je realno i što pokazuje zaista paganizam u religiji koju ispovedaš.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
Mire, jel isti čovek piše ove poruke. Kao što vidiš u donjioj ipak jesu slavili 25 decembar.

Nisu slavili! Radi se o periodu nakon sto je uveden MITRAIZAM, tada su slavili 25. a ti govoris o vremenu pre toga, i ja ti kazem da pre toga nisu slavili!

Dok pisac, on je vas protestant, pa pominje 25. u okviru saturnalija, sto nije tacno jer one ne obuhvataju taj datum! On ne barata cinjenicama, ili zeli da obmane..

No, nije važno da li su ga slavili ili ne. Nije to poenta. Stvar je u tome da 25. decembar pada nakon brumalija, dan posle

Jeste vazno je, jer niko nije slavio 25., a to sto je "dan posle", nista ne dokazuje!

U svesti mnogobožaca, Rimljana, to je početak kada dan počinje da raste..tj. Sunce

Nisu apsolutno nista slavili 25. decembra! I ja imam svest da je mesec mlad i da raste pa ga ne slavim!

Kad bi mi proslavljali raspece i to se podudari oko nekog paganskog praznika, ti bi i to povezao sa recimo - "opadajucim suncem".. Totalna glupost!

Ne moraju ga slaviti već u svesti imati značaj tog datuma, datum posle brume i saturnalija. Dan posle.

Kakve su to fikcije? I ja imam svest da je mesec pun, pa da mesec raste i opada, ali ja ne slavim mesec!

Takodje, oni nisu imali imali kult obozavanja boga sunca pre nego sto ga je uveo imperator!

Mnogi hrišćani koji su došli iz paganstva jednostavno su inkorporirali ovo u svoju veru o Hristu. Tako su spojili Hristovo rođenje i rođenje Sunca.

Nisu, paganstvo i Hriscanstvo je spojio rimski car kad je smislio MITRAIZAM! A sve kasnije prakse naroda proizlaze iz tog sinkretizma! I nase narodne pesme, i obicaji povezani sa tim proizlaze iz toga, i na kraju imamo posledicu da se Svarog naziva "svarozicem" (bozicem)..

To nije dokaz da je Hriscanstvo imitiralo paganizam, vec je upravo suprotno - paganizam je imitirao Hriscanstvo! A prelaz na Hriscanstvo je trajao stolecima kod naroda..

Biće da ipak ne razumeš ili ne želiš razumeti koliko je svet o rođaju Sunca doprinela da se Božić slavi baš 25.decembra.

I ja imam svest o "rodjenju meseca" pa ga ne slavim!

Kako mozes tvrditi da smo "preuzeli datum", kada on nije ni postojao ranije i nije se slavio kod pagana?

O datumu se radi, a ne o "svesti" ili sta ko zamislja!

Niko nije uzeo datum, i namestio ga paganima da im se svidi, to je suluda tvrdnja! Jer u to vreme kada smo mi imali taj datum, pagani nisu nista ni slavili, a mi smo trpeli progonstva!

takođe si namerno ovaj deo rečenice preskočio tu gde si stavio tri tačkice: Treba napomenuti da je datum Božića odrežđen prema rimskom prazniku koji se zvao Saturnalije, praznik posvećen bogu Saturnu, koji je trajao nekoliko dana i obuhvatao i zimsku kratkodnevnicu.

Jesam, namerno sam izbacio taj tekst zato sto je izmisljen! Ta tvrdnja se ne zasniva ni na jednoj istorijskoj cinjenici vec na teoriji pisca..

Vasim tekstom sam dokazao da ne stoji oni sto pricate, jer 25. decembar nije slavljen ranije, i to ste i sami potvrdili u tekstu! A onda izvodite "teorije" kako su oni to pretvorili u 25. decembar, pa zaista treba biti DEN BRAUN pa ovakve fikcije izmisljati!

Sa 22. decembra skacete na 25. i onda povezujete to sa svarogom, a onda brumalije koje su se slavile danima i samo zavrsavale 24. predstavljate kao Bozic. Urnebes!

Dakle datum Božića u tekstu koji si pomenuo je određen prema rimskom kalndaru za Saturnalije. I lepo stoji da su Rimljani slavili na 25.decembar praznik posveće Suncu.

Sta pricas ti, Saturnalije traju od 17. do 23. decembra! Nikakve veze nemaju sa 25. decembrom!

25. decembar ti je mrtav broj u rimskom kalendaru! Nista ne znaci! Obrazuj se malo!

TEK SA MITRAIZMOM POCINJE DA SE SLAVI 25. DECEMBAR! A MITRAIZAM JE SPOJ HRISCANSTVA, PAGANIZMA I OSTALIH RELIGIJA RIMSKOG CARSTVA, KOJIM JE CAR ZELEO DA OBJEDINI VERSKI SISTEM! ON JE UVRSTIO I 25. DECEMBAR HRISCANSKI PRAZNIK I NASLOVIO GA JE NA SVOG BOGA SUNCA! NE SAMO TO, NEGO JE SVOM BOGU PRIPISAO I HRISTOVO VASKRSENJE, VAZNESENJE, 12 APOSTOLA, EUHARISTIJU, RODJENJE U PECINI I JOS MNOGO TOGA.. (ZASTO NE ODBACIS ONDA CEO NOVI ZAVET?)

A ti mi ne mozes naci ni jedan jedini datum povezan sa suncem, koji pada na 25. decembar, a da ga pagani slave PRE MITRAIZMA!

Ja nista ne sakrivam, nego vi sami sebe prikazujete neozbiljnima, gradite fiktivne price koje su istorijski netacne! Tj. one jesu tacne po svetovnoj istoriji neozbiljnih istoricara, koji pogresno interpretiraju cinjenice..

I ZASTO MI SKRECES TEMU?
JA NECU DA RASPRAVLJAM O BOZICU!
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346

Američki žalbeni sud suspendirao Bidenovu uredbu da se cijepe svi zaposlenici velikih tvrki​


Američki žalbeni sud petog okruga suspendirao je naredbu predsjednika SAD-a Joea Bidena da se cijepe svi zaposlenici velikih tvrtki. U predsjedničkom dekretu utvrđena su teška kršenja zakona i ustava.

Podsjećamo kako je Bijela kuća izvijestila 4. studenoga da je Agencija za sigurnost i zdravlje na radu (OSHA, dio američkog Ministarstva rada) naredila svim tvrtkama sa sjedištem u zemlji s više od 100 zaposlenih da cijepe svoje zaposlenike protiv koronavirusa najkasnije do 4. siječnja 2022. godine.

U subotu je peti okružni žalbeni sud donio odluku o suspenziji odluke, navodeći “ozbiljna zakonodavna i ustavna pitanja”.
“Tako je mandat suspendiran do daljnje sudske odluke o ovom pitanju”, navodi se u presudi, koju je na svom Twitter računu objavio državni odvjetnik Teksasa, koji je bio jedan od protivnika obveznog cijepljenja.

Odluka suda razveselila je Amerikance, od kojih su mnogi već drugi mjesec prisiljeni sjediti na neplaćenom dopustu.
----------------------------
Hvala Bogu da i u Americi, iz koje kreću najveća zla usmjerena prema čitavom čovječanstvu, ima ljudi kojima je Bog sačuvao zdrav razum i ljubav prema čovjeku.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Nisu slavili! Radi se o periodu nakon sto je uveden MITRAIZAM, tada su slavili 25. a ti govoris o vremenu pre toga,

Tekst govori upravo da su slavili pre toga. Nisi dobro razumeo sam tekst.

Kakve su to fikcije

Još veće fikcije su kod tebe, kada tvrdiš da su odabrali sa namerom dane kada se slave veštice. No, ovde se zna jasno šta su brumalije. One su praznik posvećen kratkodnevici. Pa šta ide, logično, nakon poslednjeg dana kratkodnevice? Teško za razumeti? Nije, prosto je. Ide rađanje Sunca. Zato je 25.decembar, slavio se ili ne, jasno označen kao dan kada posle brumalija počinje suprotan proces. I hrišćani iz paganstva su to dobro znali, pa su zato izabali datum 25.decebar kao dan "rađanja". Ali on jasno, nigde Biblijom nije dat ni potvrđen. Da su uzeli recimo 15 oktobar ili 12 septembar ili bilo koji drugi dan, ne bi toliko bilo očigledno o čemu se radi. Ovako se tačno zna zašto je baš taj dan.

On ne barata cinjenicama, ili zeli da obmane..

Ali ti njega iznosiš. Onda nisi treba njega iznositi kao izvor. Opet nedoslenost.

Jesam, namerno sam izbacio taj tekst zato sto je izmisljen! Ta tvrdnja se ne zasniva ni na jednoj istorijskoj cinjenici vec na teoriji pisca..


Opet koristiš izvor bez kriterijuma. Ali ok.

I ZASTO MI SKRECES TEMU?
JA NECU DA RASPRAVLJAM O BOZICU!

I nije mi cilj tema o Božiću. Nego o datumu. Pošto si ti upotrebio taj argument datumiranja, koji nema religisku pozadinu, samo te podsećam da postoji datumiaranje koje ima religioznu pozadinu ali da to ne smatraš ništa neobičnim. A ovde tvrdiš da skup ima veze sa proslavom nekih paganskih simbola zbog datuma, a skup nema religiozni karakter. Ta nedoslednost mi je zapala za oko..no evo ja te datume Božića neću pominjati. Izneh usput, da uvidiš ovo o čemu sam ti govorio.

Što se samog skupa tiče, evo pokaži da su slavili veštice itd...skup nema tu konotaciju.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Zato je 25.decembar, slavio se ili ne, jasno označen kao dan kada posle brumalija počinje suprotan proces. I hrišćani iz paganstva su to dobro znali, pa su zato izabali datum 25.decebar kao dan "rađanja". Ali on jasno, nigde Biblijom nije dat ni potvrđen. Da su uzeli recimo 15 oktobar ili 12 septembar ili bilo koji drugi dan, ne bi toliko bilo očigledno o čemu se radi. Ovako se tačno zna zašto je baš taj dan.

Pod jedan, mire te je lijepo upozorio i zatražio od tebe da ne spamaš ovu temu, pišući o Božiću i 25.15. Zašto to onda uporno činiš, istovremeno potpuno se oglušujući na njegove i postove drugih koji su "razmontirali Billa Covida". Ovako se ponašaju i ovo čine samo drznici i divljaci.

Pod dva. Vrijeđaš Božju riječ i lažeš. Upravo sveti Ivan u Otkrivenju govori kako će završiti onaj tko njegovoj riječi što doda ili što oduzme. A evo što za Krista kaže Biblija. I Stari zavjet i sveti Ivan u Otkrivenju:

Mal 3,20: A vama koji se Imena moga bojite sunce pravde će ogranuti sa zdravljem u zrakama, i vi ćete izlaziti poskakujući kao telad na pašu.

Otk 22,17: "Ja, Isus, poslah anđela svoga posvjedočiti ovo po crkvama. Ja sam korijen i izdanak Davidov, sjajna zvijezda Danica."

Dakle, Isus je "sunce pravde" (Mal 3,20), Isus je "sjajna zvjezda Danica" (Otk 22,17). Dakle, vjerovanje kršćana da je Isus njihovo Sunce (pravde), nije preuzeto iz poganstva nego, kako zorno gore vidimo, upravo iz Svetog pisma.

I pod tri. Tvoje neznanje je zaista bezgranično. Ti pojma nemaš niti o poganskim vjerovanjima niti o vjerovanju i povijesti Kristove Crkve. Zbog toga i je sve ovo što ovdje pišeš, sada o Božiću, notorno laprdanje. Reći ćeš da si ti ovo negdje našao da piše u raznim knjigama. Svašta u knjigama piše. I na plotu se može napisati što god tko hoće. Dakle, pročitao ti to ovdje ili ondje, ovo što pišeš je, ponavljam, laprdanje.

Tvoja nesreća, koje ti možda nisi svjestan, jest u tome što ti život potroši tražeći dokaze da je Kristova Crkva kurva. Upitaj sam sebe - Jesam li se zainteresirao i potrudio naći i pročitati nešto što je suprotno mojim predrasudama?
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Pod jedan, mire te je lijepo upozorio i zatražio od tebe da ne spamaš ovu temu, pišući o Božiću i 25.15. Zašto to onda uporno činiš, istovremeno potpuno se oglušujući na njegove i postove drugih koji su "razmontirali Billa Covida". Ovako se ponašaju i ovo čine samo drznici i divljaci.

Pod dva. Vrijeđaš Božju riječ i lažeš. Upravo sveti Ivan u Otkrivenju govori kako će završiti onaj tko njegovoj riječi što doda ili što oduzme. A evo što za Krista kaže Biblija. I Stari zavjet i sveti Ivan u Otkrivenju:

Mal 3,20: A vama koji se Imena moga bojite sunce pravde će ogranuti sa zdravljem u zrakama, i vi ćete izlaziti poskakujući kao telad na pašu.

Otk 22,17: "Ja, Isus, poslah anđela svoga posvjedočiti ovo po crkvama. Ja sam korijen i izdanak Davidov, sjajna zvijezda Danica."

Dakle, Isus je "sunce pravde" (Mal 3,20), Isus je "sjajna zvjezda Danica" (Otk 22,17). Dakle, vjerovanje kršćana da je Isus njihovo Sunce (pravde), nije preuzeto iz poganstva nego, kako zorno gore vidimo, upravo iz Svetog pisma.

I pod tri. Tvoje neznanje je zaista bezgranično. Ti pojma nemaš niti o poganskim vjerovanjima niti o vjerovanju i povijesti Kristove Crkve. Zbog toga i je sve ovo što ovdje pišeš, sada o Božiću, notorno laprdanje. Reći ćeš da si ti ovo negdje našao da piše u raznim knjigama. Svašta u knjigama piše. I na plotu se može napisati što god tko hoće. Dakle, pročitao ti to ovdje ili ondje, ovo što pišeš je, ponavljam, laprdanje.

Tvoja nesreća, koje ti možda nisi svjestan, jest u tome što ti život potroši tražeći dokaze da je Kristova Crkva kurva. Upitaj sam sebe - Jesam li se zainteresirao i potrudio naći i pročitati nešto što je suprotno mojim predrasudama?
Sve je jasno da taj 25.decembar nije hrišćanski praznik.

Ali ti ne vidiš da Mire, potpuno neopravdano povezuje nespojivo kada piše o nekoj zveri iz Biblije i Otkrivenja, i kaže to je dinosaurus na panelu.

Kao drugo, ne protiviš se tako grčevito tvrdnji da su datumi sastanka povezani sa navodnim veštičarenjem. To je tebi normalno. Kada sam pitao tebe i Mireta za dokaze tome što on tvrdi a ti potvrđuješ, vi ignorišete.

Ili dajte dokaze ili onda vi spamujete temu.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Sve je jasno da taj 25.decembar nije hrišćanski praznik.

Iz čega je to jasno? Ako ne daš ovdje argument, kao dokaz za ovu svoju tvrdnju, svima će biti jasno da si najprljaviji lažov. Lažov koji iz mržnje prema Isusu Bogu nasrće i na Krista i na Kristovu Crkvu. Čekam dokaz da nisi lažov.

Ali ti ne vidiš da Mire, potpuno neopravdano povezuje nespojivo kada piše o nekoj zveri iz Biblije i Otkrivenja, i kaže to je dinosaurus na panelu.

Kao drugo, ne protiviš se tako grčevito tvrdnji da su datumi sastanka povezani sa navodnim veštičarenjem. To je tebi normalno. Kada sam pitao tebe i Mireta za dokaze tome što on tvrdi a ti potvrđuješ, vi ignorišete.

Ili dajte dokaze ili onda vi spamujete temu.

Oni koji su se tamo sastali svi redom govore o nužnosti smanjenja broja ljudi na Zemlji. Postoji li od ovoga jasniji i bolji dokaz da su sotonisti!?!?!?
 
Natrag
Top