Jevrejski Bog i Neznabozacki Bog

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vi ne samo da se protivite otkrivenjima Bozjim, vec i pravite Boga lazovom.

Kontejst je bitan, a on kaze "da se zavet odnosi i na TUDJINE"
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.409
Vi ne samo da se protivite otkrivenjima Bozjim, vec i pravite Boga lazovom.

Kontejst je bitan, a on kaze "da se zavet odnosi i na TUDJINE"
U Jehove Boga nema lazi,niti prevare.
Jehova je sklopio Stari Savez sa Izraelom preko Mojsija ,a ne sa bilo kojim drugim narodom.
 
Učlanjen(a)
25.12.2020
Poruka
129
U Jehove Boga nema lazi,niti prevare.
Jehova je sklopio Stari Savez sa Izraelom preko Mojsija ,a ne sa bilo kojim drugim narodom.
Одговорићу овде на религијски део поста #42 (форум Историја, тема Драгољуб Дража Михаиловић издајник или НЕ). Ако аутор ове теме сматра да можемо некако боље да изведемо ово и да пребацим неке делове овога поста у неке друге теме, нека ми напише, мада већином и пишем о Божанству Исуса Христа. Цитирам:
Да се слави Јехова Бог Свемогући,
баш као што га је славио и његов син Исус Христ. Матеј 6:9
9 Ovako dakle molite se vi: Oče naš koji si na nebesima, da se sveti ime Tvoje;
Што се тиче мог евентуалног повратка у Православље,докажи ми пиле моје,да грешим,и одмах се враћам.Али шта ћемо са тобом? Хоћеш ли ти да постанеш Јеховин сведок кад ти дам који год хоћеш доказ да си на погрешном путу 100% ?
Исус Христ је Бог ,исто колко је и Мојсије Бог према 2.Мој ДК превод 7:1 I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj. А што не би поставио Исуса да буде Бог над секташима који су својим богохулним наукама изокренули целу Библију наопачке.
Што се тиче Псалма 110:1 Јехова је рекао мом Господу:
„Седи мени с десне стране,док не положим твоје непријатеље под твоје ноге.

Што се тиче календара ,и ту си у огромној заблуди.Исус Христ као Јеврејин и сви апостоли такође као Јевреји држали су се искључиво Јеврејског лунарног календара,а не јулијанског.Исус Христ је убијен 14нисана на Јеврејску Пасху,и тај календар важи и дан данас.Какав црни грегоријански,а камоли заостали јулијански. Јел знаш кад је била Пасха или 14.нисан ове године?,
Пиле моје , Не ради се о 13 дана разлике већ о 33 дана разлике између католичког и православног.Овај ваш календар није ни јулијански,ни грегоријански већ неандерталски.
Надаље не знате ни сабирање.
Према Матеју 12:40 шта каже Исус ,када ће га Отац ускрснути
40 Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.
На коју сте фору додали 3 дана и 3 ноћи на петак да вам испадне недеља зором.
Зар није 14+3+17 Од 14 нисана кад додаш 3 дана и 3 ноћи нема теоретске шансе да буде недеља.Али ви запели да славите вас Васкрс бас на Дан Сунца,Недељу,SunDay.
А то колко ме волиш,хвала ти много,разнежио сам се,знам добро колко су и фарисеји волели Исуса.
Што се тиче крста ,и ту су те слагали. Исус је убијен на стубу.Пише чак и да је ОБЕШЕН на дрво.Али чак и да је убијен на крсту ,зар је по теби нормално да љубиш оружје које га је убило.Хоће ли породице покланих да носе око врата нож који им је заклао најмилије.Хоће ли да га љубе...И ште још рећи поред 2 Божје заповеди 5.Мој 4:15-18 ,16 Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kakvu god sliku od čoveka ili od žene али ви сте огрезли у идолопоклонство....
Изједначавање курварства са идолопоклонством итд нисам написао ја већ Исусови апостоли.Зар ниси читао Библију,шта пише ,ко неђе бити у Божјем царству...Галатима 5:19 A poznata su dela telesna, koja su preljubočinstvo, kurvarstvo, nečistota, besramnost,20 Idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, pakosti, srdnje, prkosi, raspre, sablazni, jeresi,21 Zavisti, ubistva, pijanstva, žderanja, i ostala ovakva za koja vam napred kazujem kao što i kazah napred, da oni koji tako čine neće naslediti carstvo Božije.
Поздрав.

"Пиле моје", не да грешите, него сте изгубљени и у времену и у простору. Сами себи противречите и тумачите Свето Писмо како вама одговара ("Као што говори о овоме и у свима својим Посланицама, у којима су нека мјеста тешко разумљива, која неуки и неутврђени изврћу, као и остала Писма, на своју сопствену пропаст.
А ви, дакле, љубљени, знајући унапријед, чувајте се да обманом безаконика не будете одведени с њима, и не отпаднете од својега ослонца,
Но узрастајте у благодати и у познању Господа нашега и Спаса Исуса Христа. Њему слава и сада и у Дан вјечни. Амин." (2 Пет 3; 16, 17 и 18))
Не млатите ту. Ви мени да дате доказе, а два иста места (по суштини) из Библије тумачите различито! Ево Вама 100 % докази да је Исус Христос Бог (Ко је, реците ми, ако није Бог?):

1) "И заиста велика је тајна побожности: Бог се јави у тијелу, оправда се у Духу, показа се анђелима, проповједи се незнабошцима, вјерова се у свијету, вазнесе се у слави." (1 Тим 3; 16)

2) "Пазите да вас ко не обмане философијом и празном пријеваром, по предању људском, по науци свијета, а не по Христу.
Јер у Њему обитава сва пуноћа Божанства тјелесно," (Кол 2; 8 и 9)

3) "Чији су и оци, и од којих је Христос по тијелу, који је над свима Бог благословени у вијекове. Амин." (Рим 9; 5)

4) "А знамо да је Син Божији дошао и дао нам разум да познајемо Истинитога; и јесмо у Истинитоме, у Сину његовом Исусу Христу. Он је истинити Бог и живот вјечни." (1 Јн 5; 20)

Шта кажете на ове директне доказе из Библије, а да не причамо о бројним индиректним? Треба ли Вам већи доказ од ових доказа из Библије, коју толико поштујете?
Нисам Вас баш сконтао шта сте хтели да кажете са овим "објашњењем" псалма? Протумачите ми мало другачије, да знамо недвосмислено како тумачите овај стих.

Све то стоји, и јеврејски календар и Пасха, али је "у Христу нова твар", па не знам зашто да не славимо хришћанске празнике по и тада званичном календару? Зар није логично да током ширења хришћанства, не би требало да остане празновање по једном календару, а не по принципу "100 људи - 100 ћуди"?
Браво! И математика Вам је изгледа, као и историја, јача страна :) Па којом логиком Ви добисте 33 дана, још сте у Вашем претходном посту написали разлику од 14 дана, а мени кажете да не знам да сабирам???
Неандерталски. Занимљиво. Па је ли старији јулијански или јеврејски? И видим како фино тумачите Библију, по овом поменутом раздобљу.

Тај пасус о Јони и Господу тумачите мало погрешно. Не можете буквално да мислите на три дана и три ноћи (https://svetosavlje.org/prorok-jona-u-utrobi-kita/). А како Ви дођосте до суботе? Ако идете том логиком, онда би Васкрс био у понедељак. Мислим да би било паметније да се позабавите Пасхом и које она (дубље) значење има и зашто хришћани треба да светкују недељу. А пошто видим да имате прикривене антиставове према Константину Великом, напишите ми шта мислите о Јулијану Одступнику, пошто Вам он (Константин) не ваља.

Пише и да је распет на крсту и пише да је обешен на дрвету. И шта сте хтели овим да кажете, да Библија има конрадикторности или хоћете да Вам објасним, пошто немате благе везе са тумачењима? У наставку стихови у вези тога је ли крст или је стуб и треба ли да поштујемо крст или не:

1) "Јер многи, за које вам много пута говорих, а сада и плачући говорим, владају се као непријатељи крста Христова; њихов је крај погибао, њихов бог је трбух, и слава у срамоти њиховој, они мисле оно што је земаљско." (Фил 3; 18 и 19)

2) "Јер ме Христос не посла да крштавам него да проповедам Јеванђеље, не мудрим речима, да се не обеснажи крст Христов. Јер је реч о крсту лудост онима који гину, а сила Божија нама који се спасавамо" (1. Кор 2; 17 и 18)

3) "И да помири са Богом и једне и друге у једном телу крстом убивши непријатељство на земљи" (Еф 2; 16)

4) "А ја Боже сачувај, да се чим другим хвалим осим крстом Господа нашега Исуса Христа, којим се мени разапе свет и ја свету" (Гал 6; 14). [Зашто се Св. апостол Павле хвали крстом?]

5) "И који не узме крст свој и не пође за мном, није мене достојан" (Мт. 10, 38)

6) "Ако ко хоће да иде за мном, нека се одрекне себе и узме крст свој и за мном иде" (Лк. 9, 23). ["Где се овде наводи да хришћани морају носити стуб као срамоту? Овде је крст синоним страдања и искушења кроз која човек пролази идући за Господом (и видимо да само онај који успе да га изнесе до краја бива достојан Господа), а не срамоте." (Из 20 писама Јеховином сведоку, које Вам наводим мало касније.)]

"Очигледно Апостол Павле није мислио на начин Јеховних сведока када је говорио: „а ја, Боже сачувај, да се чим другим хвалим осим крстом Господа нашега Исуса Xpиста, којим се мени разапе свет и ја свету“ (Гал 6; 14). „Јер многи, за које вам много пута говорах, а сада и плачући говорим, владају се као непријатељи крста Христова …“ (Фил 3; 18 и 19) „и да помири са Богом и једне и друге у једном телу крстом. Убивши непријатељство на њему“. (Еф 2; 16) „јер је реч о крсту лудост онима који Гину, а сила Божија нама који се спасавамо“ (1 Кор 2; 17 и 18)." (Исто из 20 писама Јеховином сведоку)

Ево Вам и линк до књиге 20 писама Јеховином сведоку (кориснија је него та Ваша књига о монтираном Дражином суђењу). Надам се да ћете је прочитати када будете имали времена. Ако не помогне Вама (а заиста бих волео да помогне, веровали Ви мени или не), макар нека служи као водиља онима који су у недоумици да ли су Јеховини сведоци "права ствар" и онима који би, не дај Боже, да буду чланови. (https://svetosavlje.org/20-pisama-jehovinom-svedoku/)

Што се тиче поштовања икона, проучите мало Седми васељенски сабор. Па по том Вашем принципу, Св. апостол Лука испаде, Боже ме опрости, јеретик, зато што је био зачетник сликања икона. Како то да су се дешавала (мада и дан данас се дешавају) чуда посредством истих тих икона, којих сте Ви одричете без размишљања? Како то да имамо крвоточење и мироточење икона? Како то да многи од икона добише исцелење (Да се надовежем опет на крст - како то да када је нађен Часни Крст, мртвац који је положен на њега, постаде жив? Којом силом то би? Крст је нешто много веће од обичног оруђа за убиство, како Ви хоћете да видите.)? Ево Вам линк, мало нешта прочитајте, уместо што слепо верујете тим малоумницима који су Вас увели у Јеховине сведоке (https://svetosavlje.org/ikone-ostatak-tradicije-idolopoklonickog-doba/?pismo=cir).
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.409
Одговорићу овде на религијски део поста #42 (форум Историја, тема Драгољуб Дража Михаиловић издајник или НЕ). Ако аутор ове теме сматра да можемо некако боље да изведемо ово и да пребацим неке делове овога поста у неке друге теме, нека ми напише, мада већином и пишем о Божанству Исуса Христа. Цитирам:

Поздрав.

"Пиле моје", не да грешите, него сте изгубљени и у времену и у простору. Сами себи противречите и тумачите Свето Писмо како вама одговара ("Као што говори о овоме и у свима својим Посланицама, у којима су нека мјеста тешко разумљива, која неуки и неутврђени изврћу, као и остала Писма, на своју сопствену пропаст.
А ви, дакле, љубљени, знајући унапријед, чувајте се да обманом безаконика не будете одведени с њима, и не отпаднете од својега ослонца,
Но узрастајте у благодати и у познању Господа нашега и Спаса Исуса Христа. Њему слава и сада и у Дан вјечни. Амин." (2 Пет 3; 16, 17 и 18))
Не млатите ту. Ви мени да дате доказе, а два иста места (по суштини) из Библије тумачите различито! Ево Вама 100 % докази да је Исус Христос Бог (Ко је, реците ми, ако није Бог?):

1) "И заиста велика је тајна побожности: Бог се јави у тијелу, оправда се у Духу, показа се анђелима, проповједи се незнабошцима, вјерова се у свијету, вазнесе се у слави." (1 Тим 3; 16)

2) "Пазите да вас ко не обмане философијом и празном пријеваром, по предању људском, по науци свијета, а не по Христу.
Јер у Њему обитава сва пуноћа Божанства тјелесно," (Кол 2; 8 и 9)

3) "Чији су и оци, и од којих је Христос по тијелу, који је над свима Бог благословени у вијекове. Амин." (Рим 9; 5)

4) "А знамо да је Син Божији дошао и дао нам разум да познајемо Истинитога; и јесмо у Истинитоме, у Сину његовом Исусу Христу. Он је истинити Бог и живот вјечни." (1 Јн 5; 20)

Шта кажете на ове директне доказе из Библије, а да не причамо о бројним индиректним? Треба ли Вам већи доказ од ових доказа из Библије, коју толико поштујете?
Нисам Вас баш сконтао шта сте хтели да кажете са овим "објашњењем" псалма? Протумачите ми мало другачије, да знамо недвосмислено како тумачите овај стих.

Све то стоји, и јеврејски календар и Пасха, али је "у Христу нова твар", па не знам зашто да не славимо хришћанске празнике по и тада званичном календару? Зар није логично да током ширења хришћанства, не би требало да остане празновање по једном календару, а не по принципу "100 људи - 100 ћуди"?
Браво! И математика Вам је изгледа, као и историја, јача страна :) Па којом логиком Ви добисте 33 дана, још сте у Вашем претходном посту написали разлику од 14 дана, а мени кажете да не знам да сабирам???
Неандерталски. Занимљиво. Па је ли старији јулијански или јеврејски? И видим како фино тумачите Библију, по овом поменутом раздобљу.

Тај пасус о Јони и Господу тумачите мало погрешно. Не можете буквално да мислите на три дана и три ноћи (https://svetosavlje.org/prorok-jona-u-utrobi-kita/). А како Ви дођосте до суботе? Ако идете том логиком, онда би Васкрс био у понедељак. Мислим да би било паметније да се позабавите Пасхом и које она (дубље) значење има и зашто хришћани треба да светкују недељу. А пошто видим да имате прикривене антиставове према Константину Великом, напишите ми шта мислите о Јулијану Одступнику, пошто Вам он (Константин) не ваља.

Пише и да је распет на крсту и пише да је обешен на дрвету. И шта сте хтели овим да кажете, да Библија има конрадикторности или хоћете да Вам објасним, пошто немате благе везе са тумачењима? У наставку стихови у вези тога је ли крст или је стуб и треба ли да поштујемо крст или не:

1) "Јер многи, за које вам много пута говорих, а сада и плачући говорим, владају се као непријатељи крста Христова; њихов је крај погибао, њихов бог је трбух, и слава у срамоти њиховој, они мисле оно што је земаљско." (Фил 3; 18 и 19)

2) "Јер ме Христос не посла да крштавам него да проповедам Јеванђеље, не мудрим речима, да се не обеснажи крст Христов. Јер је реч о крсту лудост онима који гину, а сила Божија нама који се спасавамо" (1. Кор 2; 17 и 18)

3) "И да помири са Богом и једне и друге у једном телу крстом убивши непријатељство на земљи" (Еф 2; 16)

4) "А ја Боже сачувај, да се чим другим хвалим осим крстом Господа нашега Исуса Христа, којим се мени разапе свет и ја свету" (Гал 6; 14). [Зашто се Св. апостол Павле хвали крстом?]

5) "И који не узме крст свој и не пође за мном, није мене достојан" (Мт. 10, 38)

6) "Ако ко хоће да иде за мном, нека се одрекне себе и узме крст свој и за мном иде" (Лк. 9, 23). ["Где се овде наводи да хришћани морају носити стуб као срамоту? Овде је крст синоним страдања и искушења кроз која човек пролази идући за Господом (и видимо да само онај који успе да га изнесе до краја бива достојан Господа), а не срамоте." (Из 20 писама Јеховином сведоку, које Вам наводим мало касније.)]

"Очигледно Апостол Павле није мислио на начин Јеховних сведока када је говорио: „а ја, Боже сачувај, да се чим другим хвалим осим крстом Господа нашега Исуса Xpиста, којим се мени разапе свет и ја свету“ (Гал 6; 14). „Јер многи, за које вам много пута говорах, а сада и плачући говорим, владају се као непријатељи крста Христова …“ (Фил 3; 18 и 19) „и да помири са Богом и једне и друге у једном телу крстом. Убивши непријатељство на њему“. (Еф 2; 16) „јер је реч о крсту лудост онима који Гину, а сила Божија нама који се спасавамо“ (1 Кор 2; 17 и 18)." (Исто из 20 писама Јеховином сведоку)

Ево Вам и линк до књиге 20 писама Јеховином сведоку (кориснија је него та Ваша књига о монтираном Дражином суђењу). Надам се да ћете је прочитати када будете имали времена. Ако не помогне Вама (а заиста бих волео да помогне, веровали Ви мени или не), макар нека служи као водиља онима који су у недоумици да ли су Јеховини сведоци "права ствар" и онима који би, не дај Боже, да буду чланови. (https://svetosavlje.org/20-pisama-jehovinom-svedoku/)

Што се тиче поштовања икона, проучите мало Седми васељенски сабор. Па по том Вашем принципу, Св. апостол Лука испаде, Боже ме опрости, јеретик, зато што је био зачетник сликања икона. Како то да су се дешавала (мада и дан данас се дешавају) чуда посредством истих тих икона, којих сте Ви одричете без размишљања? Како то да имамо крвоточење и мироточење икона? Како то да многи од икона добише исцелење (Да се надовежем опет на крст - како то да када је нађен Часни Крст, мртвац који је положен на њега, постаде жив? Којом силом то би? Крст је нешто много веће од обичног оруђа за убиство, како Ви хоћете да видите.)? Ево Вам линк, мало нешта прочитајте, уместо што слепо верујете тим малоумницима који су Вас увели у Јеховине сведоке (https://svetosavlje.org/ikone-ostatak-tradicije-idolopoklonickog-doba/?pismo=cir).
Neka se Jehova Bog pokaze kao istinit,
-Prvo i osnovno pravilo jeste da proveris da li na izvornom grckom pismu postoje reci koje su umetnute u DK prevod kao Bog. Molim te da mi pokazes u doticnom grckom tesktu rec Bog?
1.BGT 1 Timothy 3:16 καὶ ὁμολογουμένως μέγα ἐστὶν τὸ τῆς εὐσεβείας μυστήριον· ὃς ἐφανερώθη ἐν σαρκί, ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι, ὤφθη ἀγγέλοις, ἐκηρύχθη ἐν ἔθνεσιν, ἐπιστεύθη ἐν κόσμῳ, ἀνελήμφθη ἐν δόξῃ. (1 Tim. 3:16 BGT) Vidis li ti negde na grckom rec Teos-Bog???
CRO 1 Timothy 3:16 Da, po sveopćem uvjerenju, veliko je Otajstvo pobožnosti: On, očitovan u tijelu, opravdan u Duhu, viđen od anđelâ, propovijedan među narodima, vjerovan u svijetu, uznesen u slavu. (1 Tim. 3:16 CRO)
2.Lep stih je citiran .Pa niste li prevarili narode,uceci da je dobro ubijati i klati pa cak poneko dete i kastrirati .Sta bi Isus Hrist rekao na sve to?Nije li to satanska filozofija?Kako preinaciti Isusovu zapoved da se ne ubija u UBIJ!!!???
Јер Христ је савршено оличење свих Божјих особина.Nije li i Adam stvoren po Bozjem oblicju?Pa da li je Adam bio Bog kao sto mu je kazao sotona da ce biti? BGT Colossians 2:9 ὅτι ἐν αὐτῷ κατοικεῖ πᾶν τὸ πλήρωμα τῆς θεότητος σωματικῶς, (Col. 2:9 BGT)
3.BGT Romans 9:5 ὧν οἱ πατέρες καὶ ἐξ ὧν ὁ Χριστὸς τὸ κατὰ σάρκα, ὁ ὢν ἐπὶ πάντων θεὸς εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας, ἀμήν. (Rom. 9:5 BGT)
CRO Romans 9:5 njihovi su i oci, od njih je, po tijelu, i Krist, koji je iznad svega, Bog blagoslovljen u vjekove. Amen. (Rom. 9:5 CRO)
4. Али знамо да је Божји Син дошао и дао нам разум да можемо упознати правог Бога. Ми смо у јединству с правим Богом преко његовог Сина, Исуса Христа. То је прави Бог и вечни живот.
-Drugo Pravilo je da saslusas i proveris da li je odgovor dokazan ili nije.
Dakle tvoji dokazi su nikakvi,ali vidi se da volis Bibliju,pa bi voleo da se potrudis oko provere ovoga sto sam ti izneo.
-Trece Pravilo, pristojan dijalog
Evo ,sto se tice verskog kalendara,zamolio bi te da razmislis. Po cijem su se kalendaru ponasali Isus Hrist,njegova majka,apostoli???
Da li je Isus Hrist za jevrejsku pashu racunao po Rimskom kalendaru ili jevrejskom? Sta mislis?
Kad su Jevreji slavili Pashu,i po kojem je kalendaru i dan danas slave?
Nadalje ,da bi neki Praznik bio zaista praznik,moralo je da se ispuni nekoliko uslova
-Da se izda naredba o slavljenju doticnog praznika od strane samoga Boga,ili pak njegovog Sina.
-Da se zna tacan datum slavljenja praznika
-Da se zna ceremonija slavljenja doticnog praznika.
Ili mislis da mogu sami ljudi da rade kako pozele?
A sto se tice razlike od 13 dana izmedju Julijanskog i gregorijanskog,ne rekoste mi odkuda razlika izmedju Uskrsa po julijanskom i gregorijanskom kalendaru ove godine koliko dana?,jel 13 ili znatno vise???Po kojoj ste to racunici dobili za 2.maj 2021???
Ali kad smo kod Pashe koja se oduvek odrzava 14 nisana,kojeg je onda dana u nisanu Bog uskrsnuo svog sina? Nije li 17 nisan???
Ako slavite Bozic 25.12 ili pak 7.1. cudi me da ne slavite onda i 17 nisan nego "nedelju"???
Po kojoj to racunici kazete da je Isus ubijen u petak ,a uskrsnuo u nedelju?
Jel to Jevreji imaju reci petak i nedelju u svom jeziku?
A sta cemo sa Matejom 12:40 gde pise da ce Isus biti u grobu 3 DANA i 3 NOCI??? Da li je Isus lagao???
Ako nije ,onda pokazi kolko to ima dana i noci od petka posle podne kada je ubijen,do nedelje rano zorom kad je uskrsnut???
O Konstantinu Velikom Cezaru i Bogu???,pa nije li Konstantin kao i svaki drugi Cezar govorio za sebe da je Bog???
Kako je moguce da jedna takva osoba organizuje Hriscane??? hahahaha,a ovaj "Odstupnik"?
Da ne bude zabune ,a posto te mrzi da citas ono sto sam napisao ranije.,evo slike za tebe gde vladika Nikolaj Velimirovic imenuje Jevrejskog Boga kao Jehova,sto mu i jest ime.
Tema o krstu vec postoji na forumu ,pa zamolio bi te da pises tamo,
Retorika B.Nusic 1 Nikolaj Velimirovic.jpgRetorika B.Nusic 2 Nikollaj Velimirovic 2a.jpg
 
Učlanjen(a)
25.12.2020
Poruka
129
Neka se Jehova Bog pokaze kao istinit,
-Prvo i osnovno pravilo jeste da proveris da li na izvornom grckom pismu postoje reci koje su umetnute u DK prevod kao Bog. Molim te da mi pokazes u doticnom grckom tesktu rec Bog?
1.BGT 1 Timothy 3:16 καὶ ὁμολογουμένως μέγα ἐστὶν τὸ τῆς εὐσεβείας μυστήριον· ὃς ἐφανερώθη ἐν σαρκί, ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι, ὤφθη ἀγγέλοις, ἐκηρύχθη ἐν ἔθνεσιν, ἐπιστεύθη ἐν κόσμῳ, ἀνελήμφθη ἐν δόξῃ. (1 Tim. 3:16 BGT) Vidis li ti negde na grckom rec Teos-Bog???
CRO 1 Timothy 3:16 Da, po sveopćem uvjerenju, veliko je Otajstvo pobožnosti: On, očitovan u tijelu, opravdan u Duhu, viđen od anđelâ, propovijedan među narodima, vjerovan u svijetu, uznesen u slavu. (1 Tim. 3:16 CRO)
2.Lep stih je citiran .Pa niste li prevarili narode,uceci da je dobro ubijati i klati pa cak poneko dete i kastrirati .Sta bi Isus Hrist rekao na sve to?Nije li to satanska filozofija?Kako preinaciti Isusovu zapoved da se ne ubija u UBIJ!!!???
Јер Христ је савршено оличење свих Божјих особина.Nije li i Adam stvoren po Bozjem oblicju?Pa da li je Adam bio Bog kao sto mu je kazao sotona da ce biti? BGT Colossians 2:9 ὅτι ἐν αὐτῷ κατοικεῖ πᾶν τὸ πλήρωμα τῆς θεότητος σωματικῶς, (Col. 2:9 BGT)
3.BGT Romans 9:5 ὧν οἱ πατέρες καὶ ἐξ ὧν ὁ Χριστὸς τὸ κατὰ σάρκα, ὁ ὢν ἐπὶ πάντων θεὸς εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας, ἀμήν. (Rom. 9:5 BGT)
CRO Romans 9:5 njihovi su i oci, od njih je, po tijelu, i Krist, koji je iznad svega, Bog blagoslovljen u vjekove. Amen. (Rom. 9:5 CRO)
4. Али знамо да је Божји Син дошао и дао нам разум да можемо упознати правог Бога. Ми смо у јединству с правим Богом преко његовог Сина, Исуса Христа. То је прави Бог и вечни живот.
-Drugo Pravilo je da saslusas i proveris da li je odgovor dokazan ili nije.
Dakle tvoji dokazi su nikakvi,ali vidi se da volis Bibliju,pa bi voleo da se potrudis oko provere ovoga sto sam ti izneo.
-Trece Pravilo, pristojan dijalog
Evo ,sto se tice verskog kalendara,zamolio bi te da razmislis. Po cijem su se kalendaru ponasali Isus Hrist,njegova majka,apostoli???
Da li je Isus Hrist za jevrejsku pashu racunao po Rimskom kalendaru ili jevrejskom? Sta mislis?
Kad su Jevreji slavili Pashu,i po kojem je kalendaru i dan danas slave?
Nadalje ,da bi neki Praznik bio zaista praznik,moralo je da se ispuni nekoliko uslova
-Da se izda naredba o slavljenju doticnog praznika od strane samoga Boga,ili pak njegovog Sina.
-Da se zna tacan datum slavljenja praznika
-Da se zna ceremonija slavljenja doticnog praznika.
Ili mislis da mogu sami ljudi da rade kako pozele?
A sto se tice razlike od 13 dana izmedju Julijanskog i gregorijanskog,ne rekoste mi odkuda razlika izmedju Uskrsa po julijanskom i gregorijanskom kalendaru ove godine koliko dana?,jel 13 ili znatno vise???Po kojoj ste to racunici dobili za 2.maj 2021???
Ali kad smo kod Pashe koja se oduvek odrzava 14 nisana,kojeg je onda dana u nisanu Bog uskrsnuo svog sina? Nije li 17 nisan???
Ako slavite Bozic 25.12 ili pak 7.1. cudi me da ne slavite onda i 17 nisan nego "nedelju"???
Po kojoj to racunici kazete da je Isus ubijen u petak ,a uskrsnuo u nedelju?
Jel to Jevreji imaju reci petak i nedelju u svom jeziku?
A sta cemo sa Matejom 12:40 gde pise da ce Isus biti u grobu 3 DANA i 3 NOCI??? Da li je Isus lagao???
Ako nije ,onda pokazi kolko to ima dana i noci od petka posle podne kada je ubijen,do nedelje rano zorom kad je uskrsnut???
O Konstantinu Velikom Cezaru i Bogu???,pa nije li Konstantin kao i svaki drugi Cezar govorio za sebe da je Bog???
Kako je moguce da jedna takva osoba organizuje Hriscane??? hahahaha,a ovaj "Odstupnik"?
Da ne bude zabune ,a posto te mrzi da citas ono sto sam napisao ranije.,evo slike za tebe gde vladika Nikolaj Velimirovic imenuje Jevrejskog Boga kao Jehova,sto mu i jest ime.
Tema o krstu vec postoji na forumu ,pa zamolio bi te da pises tamo,
Pogledajte prilog 141810Pogledajte prilog 141811
Ето Ви ћете ме учити правилима, непокорни и тврдих вратова! Ето нек сте ви најпаметнији, пре вас Јеховиних сведока све саме "будале", које поштују Исуса Христа као Бога и онда се ви појавите одједном да "расветлите" људе! Види, молим те! Одговорите ми, када је, по Вама, Хришћанство "изгубило" прави смисао? Коју годину наводите?

1) То што Ви све буквалишете је нечувено. Па како тумачите онда овај стих? А шта је са осталим доказима које Вам наведох? Прочитајте главу о томе у 20 писама Јеховином сведоку. Молим Вас. Или, још боље, прочитајте читаву књигу, па ми оборите све доказе који одлично доказују да су Јеховини сведоци само обични секташи. Када оборите све то, онда овде солите некоме памет. Правите се ту неки "бос" за религију, хиљаде и хиљаде објава, а све у циљу да још некога затрујете Вашим глупостима. Боље да се вратите у Православље, као што сте обећали.

2) Овај нисте успели да искривите? Па пребацујете на историју? Реците ми, ко је био Исус Христос?

3) Цитирао сам сасвим други стих. Немате коментар на ово?

4) Дајте да користимо логику. Јесте ли Ви рођени од човека и од жене, или сте од шишмиша?

Све то стоји да је тако и слажем се са Вама. Али изврћете све како вама одговара.

Сасвим пристојно "зборимо" и Ви и ја. Ако сам мало "груб", не замерите. Морам мало, да не буде чиста монотонија. А и многи су бранили веру од таквих као што сте Ви, па нека ми Бог не узме за зло што се ја усудих, да са Вама "прозборим".

Нигде ја нисам поменуо да то није било по јеврејском календару. Али изгледа нисте схватили да ће и многи "са истока и запада сести за трпезу са Аврамом, Исаком и Јаковом". (Мт 8; 11) Али, ако је у то време званични календар био јулијански и ако је то одређено Првим васељенским сабором, откуда онда мени дрскост да радим нешто мимо Цркве? Реците ми разлог, зашто бих ја, будући не Јеврејин, славио нпр. Хануку или Јом Кипур и користио јеврејски календар? Зар није Христом испуњен Стари Завет? Ако ме разумете, ко зна шта је Вама у глави. Зар није Христова крв претежнија од крви јунеће и јареће? Зар није Христос изнад времена? Зар није Васкрс празник празницима? За једног верника, превише рационално и световно гледате на ову тему. Које празнике славите ви, Јеховини сведоци (ако их уопште и славите)?

- Мислите ли да Богу није угодно што га славимо и кроз његове свете? Мислите ли да ето, тек тако, из "чиста мира" силази Света Светлост од Бога када је молитвом призове искључиво (православни) јерусалимски патријарх. Проучите мало, пошто волите историју, коме се то једино током историје палио Благодатни Огањ.
- Ето нек Ви знате и Ваши "сведоци" кад је и Дан Судњи, Боже ти помози.
- Знамо ми церемоније. Не окупљамо се као ви, по дворанама и кућама, као да се скривамо од некога. По Вашем мишљењу, и не треба да празнујемо Васкрс.

Одговорио сам Вам шта мислим и о томе, али упознат сам са Вашим "дубоким" читањем постова, па ме ни не чуди ово питање. Одговорите Ви мени, одакле Ви добисте 33 дана???
Шта се се ухватили Пасхе? Зар не схватате да је Пасха припрема за нешто веће?

"А *пошто мину субота, на освитку † првог дана недјеље, дођоше Марија Магдалина и друга Марија да осмотре гроб." (Мт 28; 1) [*Мк 16, 1; Лк 24, 1; Јн 20, 1; † Дап 20, 7; 1 Кор 16, 2; Отк 1, 10.]
Обратите пажњу и на ова упоредна места. Не одговористе ми, који је дан "био"? Понедељак? Уторак? Пустите Ви то, имају ли Јевреји те речи у свом језику или не. Знамо на шта се односи. Опет Вам скрећем пажњу на иконе (на које нисте имали коментар), светитеље, угоднике Божје, чије су мошти нетрулежне, чуда на празнике по јулијанском календару, али џаба некоме и милион чуда кад му је срце отврдло, па гата по свом нахођењу.

A sta cemo sa Matejom 12:40 gde pise da ce Isus biti u grobu 3 DANA i 3 NOCI??? Da li je Isus lagao???
Ako nije ,onda pokazi kolko to ima dana i noci od petka posle podne kada je ubijen,do nedelje rano zorom kad je uskrsnut???
Вратите се и прочитајте. Видећете да сам Вам одговорио. И та Ваша буквална теорија не "пије воду", а прочитајте мој претходни пасус (пошто Ви изгледа, као и Библију кад читате, читате шта Вама одговара), види се из авиона зашто.

Шта је овде смешно? Прозрео сам Вам намере, па Вас питам. Шта мислите о Јулијану Отпаднику (или Одступнику)?

Не именује Св. владика Николај Велимировић Бога као Јехову, него је напоменуо да Га тако помињу Јевреји (међу другим народима). Видите ли Ви или стварно немате разума? Па читаву беседу је говорио "Бог", а не Јехова. Али не, ви виђосте реч Јехова и он је моментално Јеховин сведок. Па знате ли чији је епископ био Св. владика Николај Велимировић?
Можда би било добро да прочитате још коју беседу Св. Николаја Велимировића, нпр. Православна црква и узрочност у свету (https://svetosavlje.org/pravoslavna-crkva-i-uzrocnost-u-svetu/), где се, између осталог, помиње: "Да је Бог творац лично то тврде и чувају догмати не само хришћанске вере већ и неких других религија. Ми хришћани, пак имамо преимућство да познамо унутрашњу суштину Бога, тј. Бога као Тројицу у Лицима и Јединицу у природи. Ми смо ту тајну сазнали и упознали кроз Божанско Откровење Новога завета. Догмат о Оцу, Сину и Духу Светом значи да је Бог у триипостаси, у вишем степену личан."

Свако добро,
Нека Вам Бог помогне.
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.409
Ето Ви ћете ме учити правилима, непокорни и тврдих вратова! Ето нек сте ви најпаметнији, пре вас Јеховиних сведока све саме "будале", које поштују Исуса Христа као Бога и онда се ви појавите одједном да "расветлите" људе! Види, молим те! Одговорите ми, када је, по Вама, Хришћанство "изгубило" прави смисао? Коју годину наводите?

1) То што Ви све буквалишете је нечувено. Па како тумачите онда овај стих? А шта је са осталим доказима које Вам наведох? Прочитајте главу о томе у 20 писама Јеховином сведоку. Молим Вас. Или, још боље, прочитајте читаву књигу, па ми оборите све доказе који одлично доказују да су Јеховини сведоци само обични секташи. Када оборите све то, онда овде солите некоме памет. Правите се ту неки "бос" за религију, хиљаде и хиљаде објава, а све у циљу да још некога затрујете Вашим глупостима. Боље да се вратите у Православље, као што сте обећали.

2) Овај нисте успели да искривите? Па пребацујете на историју? Реците ми, ко је био Исус Христос?

3) Цитирао сам сасвим други стих. Немате коментар на ово?

4) Дајте да користимо логику. Јесте ли Ви рођени од човека и од жене, или сте од шишмиша?

Све то стоји да је тако и слажем се са Вама. Али изврћете све како вама одговара.

Сасвим пристојно "зборимо" и Ви и ја. Ако сам мало "груб", не замерите. Морам мало, да не буде чиста монотонија. А и многи су бранили веру од таквих као што сте Ви, па нека ми Бог не узме за зло што се ја усудих, да са Вама "прозборим".

Нигде ја нисам поменуо да то није било по јеврејском календару. Али изгледа нисте схватили да ће и многи "са истока и запада сести за трпезу са Аврамом, Исаком и Јаковом". (Мт 8; 11) Али, ако је у то време званични календар био јулијански и ако је то одређено Првим васељенским сабором, откуда онда мени дрскост да радим нешто мимо Цркве? Реците ми разлог, зашто бих ја, будући не Јеврејин, славио нпр. Хануку или Јом Кипур и користио јеврејски календар? Зар није Христом испуњен Стари Завет? Ако ме разумете, ко зна шта је Вама у глави. Зар није Христова крв претежнија од крви јунеће и јареће? Зар није Христос изнад времена? Зар није Васкрс празник празницима? За једног верника, превише рационално и световно гледате на ову тему. Које празнике славите ви, Јеховини сведоци (ако их уопште и славите)?

- Мислите ли да Богу није угодно што га славимо и кроз његове свете? Мислите ли да ето, тек тако, из "чиста мира" силази Света Светлост од Бога када је молитвом призове искључиво (православни) јерусалимски патријарх. Проучите мало, пошто волите историју, коме се то једино током историје палио Благодатни Огањ.
- Ето нек Ви знате и Ваши "сведоци" кад је и Дан Судњи, Боже ти помози.
- Знамо ми церемоније. Не окупљамо се као ви, по дворанама и кућама, као да се скривамо од некога. По Вашем мишљењу, и не треба да празнујемо Васкрс.

Одговорио сам Вам шта мислим и о томе, али упознат сам са Вашим "дубоким" читањем постова, па ме ни не чуди ово питање. Одговорите Ви мени, одакле Ви добисте 33 дана???
Шта се се ухватили Пасхе? Зар не схватате да је Пасха припрема за нешто веће?

"А *пошто мину субота, на освитку † првог дана недјеље, дођоше Марија Магдалина и друга Марија да осмотре гроб." (Мт 28; 1) [*Мк 16, 1; Лк 24, 1; Јн 20, 1; † Дап 20, 7; 1 Кор 16, 2; Отк 1, 10.]
Обратите пажњу и на ова упоредна места. Не одговористе ми, који је дан "био"? Понедељак? Уторак? Пустите Ви то, имају ли Јевреји те речи у свом језику или не. Знамо на шта се односи. Опет Вам скрећем пажњу на иконе (на које нисте имали коментар), светитеље, угоднике Божје, чије су мошти нетрулежне, чуда на празнике по јулијанском календару, али џаба некоме и милион чуда кад му је срце отврдло, па гата по свом нахођењу.


Вратите се и прочитајте. Видећете да сам Вам одговорио. И та Ваша буквална теорија не "пије воду", а прочитајте мој претходни пасус (пошто Ви изгледа, као и Библију кад читате, читате шта Вама одговара), види се из авиона зашто.

Шта је овде смешно? Прозрео сам Вам намере, па Вас питам. Шта мислите о Јулијану Отпаднику (или Одступнику)?

Не именује Св. владика Николај Велимировић Бога као Јехову, него је напоменуо да Га тако помињу Јевреји (међу другим народима). Видите ли Ви или стварно немате разума? Па читаву беседу је говорио "Бог", а не Јехова. Али не, ви виђосте реч Јехова и он је моментално Јеховин сведок. Па знате ли чији је епископ био Св. владика Николај Велимировић?
Можда би било добро да прочитате још коју беседу Св. Николаја Велимировића, нпр. Православна црква и узрочност у свету (https://svetosavlje.org/pravoslavna-crkva-i-uzrocnost-u-svetu/), где се, између осталог, помиње: "Да је Бог творац лично то тврде и чувају догмати не само хришћанске вере већ и неких других религија. Ми хришћани, пак имамо преимућство да познамо унутрашњу суштину Бога, тј. Бога као Тројицу у Лицима и Јединицу у природи. Ми смо ту тајну сазнали и упознали кроз Божанско Откровење Новога завета. Догмат о Оцу, Сину и Духу Светом значи да је Бог у триипостаси, у вишем степену личан."

Свако добро,
Нека Вам Бог помогне.
Pa da si procitao barem jednom Bibliju ,ti bi onda znao kako su se otpadnici i sektasi uvukli medju hriscane,kao kukolj kad se nadvije nad zitom ,
Nije li Isus dao poredjenje o sejacu i bitangi koja za njim ide i seje kukolj?
Eto tako je taj kukolj izrastao,ali ceka se vreme zetve kada ce se pocupati i spaliti kukolj.
Nadalje Juda Iskariotski je bio prvi izdajnik hriscanstva,a potom su njegov primer sledili i mnogi drugi da je ap.Pavle pisao da je bio ca i medju laznom bracom.
Ali taj otpad je rastao i rastao sve dok ga nije ujedinio Rimski cezar Konstantin.
Na njemu je ispunjeno Biblijsko prorocanstvo.
2.Solunjanima 2:
3 Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
4 Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.

Cezar Konstantin koji je za sebe govorio i da je Bog kao i svaki drugi Cezar pre njega je taj koji je ujedinio sektase.
Potom pocinju da se sire bogohulne nauke koje se dan danas nisu nista izmenile...
Ali sta mislis kome se Isus Hrist molio ?,kojem Bogu se Isus molio?
Kojem Bogu se vratio Isus
Jovan, glava 20
17
Reče joj Isus: Ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k Ocu svom; nego idi k braći mojoj, i kaži im: Vraćam se k Ocu svom i Ocu vašem, i Bogu svom i Bogu vašem.
Kako se zove Isusov Bog???
 
Učlanjen(a)
25.12.2020
Poruka
129
Pa da si procitao barem jednom Bibliju ,ti bi onda znao kako su se otpadnici i sektasi uvukli medju hriscane,kao kukolj kad se nadvije nad zitom ,
Nije li Isus dao poredjenje o sejacu i bitangi koja za njim ide i seje kukolj?
Eto tako je taj kukolj izrastao,ali ceka se vreme zetve kada ce se pocupati i spaliti kukolj.
Nadalje Juda Iskariotski je bio prvi izdajnik hriscanstva,a potom su njegov primer sledili i mnogi drugi da je ap.Pavle pisao da je bio ca i medju laznom bracom.
Ali taj otpad je rastao i rastao sve dok ga nije ujedinio Rimski cezar Konstantin.
Na njemu je ispunjeno Biblijsko prorocanstvo.
2.Solunjanima 2:
3 Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
4 Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.

Cezar Konstantin koji je za sebe govorio i da je Bog kao i svaki drugi Cezar pre njega je taj koji je ujedinio sektase.
Potom pocinju da se sire bogohulne nauke koje se dan danas nisu nista izmenile...
Ali sta mislis kome se Isus Hrist molio ?,kojem Bogu se Isus molio?
Kojem Bogu se vratio Isus
Jovan, glava 20
17
Reče joj Isus: Ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k Ocu svom; nego idi k braći mojoj, i kaži im: Vraćam se k Ocu svom i Ocu vašem, i Bogu svom i Bogu vašem.
Kako se zove Isusov Bog???
Поздрав.

Као прво, Ви Вашим мудровањем прогласисте и апостоле и епископе (које су апостоли поставили), касније мученике, исповеднике у отпад! Па ово није ни безумље, не зна човек како би назвао! Безобразлук! За Вас су изгледа мученици хришћански "отпад који се таложио", и то у време најстрашније и најгоре за хришћане, а мучитеље проглашавате праведницима! И још Вам смета Константин Велики (Одакле то извукосте да се проглашавао за Бога? Прочитајте неко житије, уместо што лупетате.), али зар није он први од царева донео указ да се хришћани не смеју гонити и на смрт мучити?

Као друго, Ви благе везе са тумачењима Библије немате. Ево Вам из ове главе коју Ви наводите:
"2. Не дајте се лако поколебати умом, нити уплашити, ни духом, ни ријечју, ни *посланицом – тобоже нашом – као да је већ настао Дан Христов. [*2 Пет 3, 15, 16.]
3. Да вас нико не превари ни на који начин; јер неће доћи *док најприје не дође отпадништво и не појави се човјек безакоња, син погибли, [*1 Јн 2, 18.]
4. Који се противи и *преузноси изнад свега што се зове Бог или светиња, тако да ће сам сјести у храм Божији као Бог, тврдећи за себе да је Бог. [*Дан 11, 36; Мт 24, 15.]
5. Зар не памтите да сам вам ово казивао још кад сам био код вас?
6. И сад знате шта га задржава да се не јави до у своје вријеме.
7. Јер тајна безакоња већ дјејствује, само док се уклони онај који сад задржава.
8. И тада ће се јавити безаконик, којега ће Господ Исус убити *духом уста својих и уништити појавом свога присуства; [*Ис 11, 4; Отк 19, 15, 20.]
9. Онога је долазак по дјејству сатанину са сваком силом *и знацима и чудесима лажним, [*Мт 24, 24; Отк 13, 13; 19, 20.]
10. И са сваком пријеваром неправде међу онима *који пропадају, зато што не примише љубав истине да би се спасли. [*2 Кор 2, 15; 4, 3.]"

Је ли би Дан Христов? Је ли га (Св. Константина) убио Господ? Је ли он врачао и гатао? По чему Ви сконтасте да се ради баш о Св. Константину? Али, видим ја шта је у питању. Боде Вас то што је у његово време растурена Аријева јерес (коју и ви делом заговарате), донет Симбол вере, подизани храмови и угашавано безбожништво и многобоштво. Или не можете да поднесете да су му се јавили и Св. апостоли Петар и Павле и пре тога, сам Господ Исус Христос, који му је рекао да овим (крстом) побеђује? Како то да мртвац устаде силом Крста Часнога? Који је то Ваш Бог? Прођите ми се имена, запали сте дубоко у јерес, а пажњу скрећете на нешто друго!

Пошто цитирате Јеванђеље од Св. Јована, можда би могли да прочитате и прву главу? Видим, остали сте без текста, пошто Вам доказах да Св. владика Николај Велимировић ипак није био Јеховин сведок. Да ако сконтате да је Бог Отац, Син и Свети Дух!

И одговарајте ми на оно што пишем, а не скрећите на нешто лево! Шта кажете на иконе, шта кажете на ово, шта кажете на очигледне доказе за недељу, и још много ствари на које ми не дадосте одговор?

Свако добро,
И не будите противник Божји, знате како они заврше на крају, а како се угодници прославе. Слава Оцу и Сину и Светоме Духу! Амин!
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.409
Поздрав.

Као прво, Ви Вашим мудровањем прогласисте и апостоле и епископе (које су апостоли поставили), касније мученике, исповеднике у отпад! Па ово није ни безумље, не зна човек како би назвао! Безобразлук! За Вас су изгледа мученици хришћански "отпад који се таложио", и то у време најстрашније и најгоре за хришћане, а мучитеље проглашавате праведницима! И још Вам смета Константин Велики (Одакле то извукосте да се проглашавао за Бога? Прочитајте неко житије, уместо што лупетате.), али зар није он први од царева донео указ да се хришћани не смеју гонити и на смрт мучити?

Као друго, Ви благе везе са тумачењима Библије немате. Ево Вам из ове главе коју Ви наводите:
"2. Не дајте се лако поколебати умом, нити уплашити, ни духом, ни ријечју, ни *посланицом – тобоже нашом – као да је већ настао Дан Христов. [*2 Пет 3, 15, 16.]
3. Да вас нико не превари ни на који начин; јер неће доћи *док најприје не дође отпадништво и не појави се човјек безакоња, син погибли, [*1 Јн 2, 18.]
4. Који се противи и *преузноси изнад свега што се зове Бог или светиња, тако да ће сам сјести у храм Божији као Бог, тврдећи за себе да је Бог. [*Дан 11, 36; Мт 24, 15.]
5. Зар не памтите да сам вам ово казивао још кад сам био код вас?
6. И сад знате шта га задржава да се не јави до у своје вријеме.
7. Јер тајна безакоња већ дјејствује, само док се уклони онај који сад задржава.
8. И тада ће се јавити безаконик, којега ће Господ Исус убити *духом уста својих и уништити појавом свога присуства; [*Ис 11, 4; Отк 19, 15, 20.]
9. Онога је долазак по дјејству сатанину са сваком силом *и знацима и чудесима лажним, [*Мт 24, 24; Отк 13, 13; 19, 20.]
10. И са сваком пријеваром неправде међу онима *који пропадају, зато што не примише љубав истине да би се спасли. [*2 Кор 2, 15; 4, 3.]"

Је ли би Дан Христов? Је ли га (Св. Константина) убио Господ? Је ли он врачао и гатао? По чему Ви сконтасте да се ради баш о Св. Константину? Али, видим ја шта је у питању. Боде Вас то што је у његово време растурена Аријева јерес (коју и ви делом заговарате), донет Симбол вере, подизани храмови и угашавано безбожништво и многобоштво. Или не можете да поднесете да су му се јавили и Св. апостоли Петар и Павле и пре тога, сам Господ Исус Христос, који му је рекао да овим (крстом) побеђује? Како то да мртвац устаде силом Крста Часнога? Који је то Ваш Бог? Прођите ми се имена, запали сте дубоко у јерес, а пажњу скрећете на нешто друго!

Пошто цитирате Јеванђеље од Св. Јована, можда би могли да прочитате и прву главу? Видим, остали сте без текста, пошто Вам доказах да Св. владика Николај Велимировић ипак није био Јеховин сведок. Да ако сконтате да је Бог Отац, Син и Свети Дух!

И одговарајте ми на оно што пишем, а не скрећите на нешто лево! Шта кажете на иконе, шта кажете на ово, шта кажете на очигледне доказе за недељу, и још много ствари на које ми не дадосте одговор?

Свако добро,
И не будите противник Божји, знате како они заврше на крају, а како се угодници прославе. Слава Оцу и Сину и Светоме Духу! Амин!
Pozdrav i Vama,
O Rimskom Cezaru Konstantinu postoji ovde tema pa pisite na njoj.
Hajde se potrudite pa pisite na svakoj temi sto je bitno za nju.
Na ovoj temi se govori o Jevrejskom Bogu.
Jel se Jevrejski Bog zove Isus Hrist???
Kom Bogu su se molili Jevreji? Kojem Bogu su napravili Hram?Jesu li napravili hram Bogu ili coveku?
Kojem su se Bogu klanjali i devica Marija,i sam Isus Hrist kao i svi njegovi apostoli?
Kako mu je ime znate li?
 
Učlanjen(a)
25.12.2020
Poruka
129
Pozdrav i Vama,
O Rimskom Cezaru Konstantinu postoji ovde tema pa pisite na njoj.
Hajde se potrudite pa pisite na svakoj temi sto je bitno za nju.
Na ovoj temi se govori o Jevrejskom Bogu.
Jel se Jevrejski Bog zove Isus Hrist???
Kom Bogu su se molili Jevreji? Kojem Bogu su napravili Hram?Jesu li napravili hram Bogu ili coveku?
Kojem su se Bogu klanjali i devica Marija,i sam Isus Hrist kao i svi njegovi apostoli?
Kako mu je ime znate li?
Поздрав.

Какав је то "јеврејски Бог", молим Вас? Зар није један Бог и Јеврејима, и Србима и било коме? То што је потпуна истина откривена доласком Господа Исуса Христа на земљу, не значи да је пре 1 000 година постојао један Бог, па после 1 000 други. Бог је исти, један, живи. Шта кажете на ове стихове: "А ја вам кажем да је овдје већи од храма." (Мт 12; 6) или "И рекоше: Он је казао: *Ја могу развалити храм Божији и за три дана саградити га." (Мт 26; 61)? О, безумници! Па како тумачите ове стихове, и слепац види да је Господ Исус Христос Бог:
"1. У почетку бјеше *Логос (Ријеч), и Логос бјеше † у Бога, и Логос бјеше Бог. [*1 Јн 1, 1; Отк 19, 3; † Јн 17, 5.]
2. Он бјеше у почетку у Бога.
3. *Све кроз њега постаде, и без њега ништа не постаде што је постало. [*Кол 1, 16; Јев 1, 2.]
4. *У њему бјеше живот, и живот бјеше свјетлост људима. [*Јн 5, 26.]
5. И свјетлост свијетли у тами, и тама је не обузе.
6. *Би човјек послан од Бога, по имену Јован. [*Мт 3, 1; Мк 1, 4.]
7. Овај дође за свједочанство, да свједочи о свјетлости, да сви вјерују кроз њега.
8. Он не бјеше свјетлост, него да свједочи о свјетлости.
9. Бјеше свјетлост истинита која обасјава свакога човјека који долази на свијет.
10. У свијету бјеше, и *свијет кроз њега постаде, и свијет га не позна. [*Јн 1, 3.]
11. Својима дође, и своји га не примише." (Јн 1; од 1. до 11.)

Или како тумачите ове стихове:
"6. Исус му рече: Ја сам Пут и Истина и *Живот; † нико не долази Оцу осим кроз мене. [*Јн 11, 25; † Јн 10, 9; Мт 11, 27; Рим 5, 1, 2; Јев 10, 20.]
7. Кад бисте мене знали, и Оца мојега бисте знали; и од сада познајете га, и видјели сте га.
8. Рече му Филип: Господе, покажи нам Оца, и биће нам доста.
9. Исус му рече: Толико сам времена с вама и ниси ме познао, Филипе? *Ко је видио мене, видио је Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца? [*Јн 12, 45; Јев 1, 3.]
10. Зар не вјерујеш да сам ја у Оцу и Отац у мени? Ријечи које вам ја говорим не говорим од самога себе, него Отац који пребива у мени он твори дјела." (Јн 14; 6, 7, 8, 9 и 10)

Ко је током историје могао овако крупне речи да каже за себе? Хајде, одговорите ми, уместо што скрећете на име. Ко је могао да отпушта грехе (За шта би Га ви, Јеховини сведоци, оптуживали исто као јеврејске старешине.)? Шта представља жртва Христова? Зар може човек узимати грехе целога света? Дајте, укључите мало логику. Џаба Вам сва светска филозофија кад Ви сами себе побијате. Те један мисли Исус Христос је арханђел Михаило, те други мисли он је Син Божији (али није Бог, замисли), те трећи он је човек...

Свако добро,
Слава Оцу и Сину и Светоме Духу! Амин!

П.С. Ко је започео о Св. Константину? Ја или Ви? Али, у реду, пребацићу у другу тему.
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.409
Поздрав.

Какав је то "јеврејски Бог", молим Вас? Зар није један Бог и Јеврејима, и Србима и било коме? То што је потпуна истина откривена доласком Господа Исуса Христа на земљу, не значи да је пре 1 000 година постојао један Бог, па после 1 000 други. Бог је исти, један, живи. Шта кажете на ове стихове: "А ја вам кажем да је овдје већи од храма." (Мт 12; 6) или "И рекоше: Он је казао: *Ја могу развалити храм Божији и за три дана саградити га." (Мт 26; 61)? О, безумници! Па како тумачите ове стихове, и слепац види да је Господ Исус Христос Бог:
"1. У почетку бјеше *Логос (Ријеч), и Логос бјеше † у Бога, и Логос бјеше Бог. [*1 Јн 1, 1; Отк 19, 3; † Јн 17, 5.]
2. Он бјеше у почетку у Бога.
3. *Све кроз њега постаде, и без њега ништа не постаде што је постало. [*Кол 1, 16; Јев 1, 2.]
4. *У њему бјеше живот, и живот бјеше свјетлост људима. [*Јн 5, 26.]
5. И свјетлост свијетли у тами, и тама је не обузе.
6. *Би човјек послан од Бога, по имену Јован. [*Мт 3, 1; Мк 1, 4.]
7. Овај дође за свједочанство, да свједочи о свјетлости, да сви вјерују кроз њега.
8. Он не бјеше свјетлост, него да свједочи о свјетлости.
9. Бјеше свјетлост истинита која обасјава свакога човјека који долази на свијет.
10. У свијету бјеше, и *свијет кроз њега постаде, и свијет га не позна. [*Јн 1, 3.]
11. Својима дође, и своји га не примише." (Јн 1; од 1. до 11.)

Или како тумачите ове стихове:
"6. Исус му рече: Ја сам Пут и Истина и *Живот; † нико не долази Оцу осим кроз мене. [*Јн 11, 25; † Јн 10, 9; Мт 11, 27; Рим 5, 1, 2; Јев 10, 20.]
7. Кад бисте мене знали, и Оца мојега бисте знали; и од сада познајете га, и видјели сте га.
8. Рече му Филип: Господе, покажи нам Оца, и биће нам доста.
9. Исус му рече: Толико сам времена с вама и ниси ме познао, Филипе? *Ко је видио мене, видио је Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца? [*Јн 12, 45; Јев 1, 3.]
10. Зар не вјерујеш да сам ја у Оцу и Отац у мени? Ријечи које вам ја говорим не говорим од самога себе, него Отац који пребива у мени он твори дјела." (Јн 14; 6, 7, 8, 9 и 10)

Ко је током историје могао овако крупне речи да каже за себе? Хајде, одговорите ми, уместо што скрећете на име. Ко је могао да отпушта грехе (За шта би Га ви, Јеховини сведоци, оптуживали исто као јеврејске старешине.)? Шта представља жртва Христова? Зар може човек узимати грехе целога света? Дајте, укључите мало логику. Џаба Вам сва светска филозофија кад Ви сами себе побијате. Те један мисли Исус Христос је арханђел Михаило, те други мисли он је Син Божији (али није Бог, замисли), те трећи он је човек...

Свако добро,
Слава Оцу и Сину и Светоме Духу! Амин!

П.С. Ко је започео о Св. Константину? Ја или Ви? Али, у реду, пребацићу у другу тему.
Pozdrav i Vama,
Jevrejski Bog je jedan i isti za ceo svet,i ime mu je Jehova,.
Ili vi mislite da je taj Svemoguci Bog po imenu Isus???
Pa kom Bogu se molio Isus Hrist 33.5 godine za Zemlji????
Da se nije mozda molio samome sebi???
Kom Bogu je ucio ucenike da se moli?
Od kuda to da Hrist ili Mesija znaci Bog???
Da nije mozda i Mojsije bio Bog ,kao i sto je Konstantin za sebe to tvrdio da je bog?
2.Moj 7:1 govori kako je Bog dao Mojsiju titulu Bog. Ima li tu nesto pogresno???
Nadalje Jovan 1:1 postoji tema na ovom forumu ,sve sam objasnio i objasnjavam,
a sto se tice vaseg drugog pitanja,
Pa kao sto je za Jevreje bio problem Sin,za vas je problem Otac.
Vi nikako da shvatite da je Sin oduvek podlozan svome Ocu.
Da je Isus u vasim fantazijama jednak Bogu Ocu,bio bi tada nazvan BRAT Blizanac ,pa bi se i tada razlikovao od brata Boga.
Setite se Isusove price o Vinogradaru i vinogradarevom sinu ,bice vam valjda jasnije.

Svako dobro,
Za Kralja Isusa Hrista i mir medju ljudima dobre volje.
 
Natrag
Top