Ispravna predstava o Bogu i neispravna (lažna)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Samo sto istoriju o Semiramidi svedoce i drugi autori.

Tako da si obelodanjen u lazima.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svi su za njih lazovi, samo ne oni koji govore u njihovu korist.

A uglavnom ne govori ni jedan vec preklapaju jezikom i optuzuju druge za laz.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Bog je onakav kakav jeste. Takvim se i ljudima i objavio.

No problem je sa onima koji Njega saobličavaju svojim budalaštinama, tretirajući ga i prikazujući kao ludaka. Isti ne samo da istrajavaju u tome, nego se još nasrtljivo nameću kao nekakvi poznavaoci "božijeg karaktera".

Ako se neko pita o kome se radi, ko se to usuđuje da Boga, apsolut predstavlja kao mentalnog bolesnika, odgovor je jednostavan: Radi se o adventistima i njihovoj braći po Mileru, Jehovinim "svedocima".

Dakle, ako vam neko počne prosipati priču o tome da vi (pod uslovom da ste vernik) imate "pogrešnu predstavu o Bogu, ili da ga ne "volite" dovoljno, jer zaboga ne sledite "biblijske" istine, ne subotarite, jedete meso, pijete kafu, alkohol, slavite detetu ili sebi rođendan, slavite Božić, Uskrs, znajte da se radi o osobi čija "vera", tačnije "zajednica" kojoj pripada Boga predstavlja kao ludaka.

Ako još počne i da vas ubeđuje da on ili ona poznaje "božiji karakter", znaćete da ste se sreli sa pripadnikom kulta koji smrtnu ženu, tretira kao otelotvorenje Paraklitosa (za neupućene to je jedan od epiteta Svetog Duha, treće osobe - ipostasa samoga Boga)



A šta drugo očekivati od nekoga ko Milerovo laganje drži "evanđeljem"? Istinu i istinite izvore?


Vidjesmo, lažove , kao što je Hislop, ti citiraš.

Ne citira ih samo on, nego i svi EGWisti.

U svojim nasrtajima na duše vernika, oni će se koristiti svim sredstvima da pre svega ocrne Crkvu, time pred naivnima prikazujući svoj kult kao "nosioca" istine. No, postoje, Bogu hvala, oni koji ih poznaju, kojima je Bog dao razuma da ga na Njegovu slavu, i u odbranu Njegove Istine koriste, razotkrivajući laži kojima se ovi plodovi američke revivalske histerije služe u svom lovu na duše (koje oni u svojim blasfemijama i negiraju).
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Bog je onakav kakav jeste. Takvim se i ljudima i objavio.

No problem je sa onima koji Njega saobličavaju svojim budalaštinama, tretirajući ga i prikazujući kao ludaka. Isti ne samo da istrajavaju u tome, nego se još nasrtljivo nameću kao nekakvi poznavaoci "božijeg karaktera".
Ako se neko pita o kome se radi, ko se to usuđuje da Boga, apsolut predstavlja kao mentalnog bolesnika, odgovor je jednostavan: Radi se o adventistima i njihovoj braći po Mileru, Jehovinim "svedocima".

Emoj Darth, odavno sam ja objavo da se ti ne bavis istinnama spsasenja, nego samo se bavis o Adventistima. S jedne strane si u pravu, jer ceo svet se poslednjih godina okrece Adventistim, ne samo zbog njihovog verovanje, nego i zbog nepobitnog cuda ovoga veka sto adventisti imaju odobnji zivo i druze zive oko 10 godina od svojih suseda. To je Bozje cudo naseg vremena. Ti mozes da ismejavas adventisti i da nas nazivgas pogrdim imenima, kao sto ot nepresano radis, ali uprkos tojih kleveta i podcenjivanja cinjernice svedoce same za sebe.
Izjaviti da bilo ko do Hriscana uci "budalestenie i da Boga prikazuju kao kludake" Tako bezemlje moze samo da objavi ograneceni um koji jos nije upoznao Boga niti veruje u Njega, jer takav recni za Boga upotrebaljavaju samo oni koji su otpali od Boga i lutaju po mraku neznanja.
Drath, ako ti predstavljas Boga kao mentalog bgolesnika, mi Ga zaista tako ne predstavljamo.

Ja bih ti dao jedan savet. Beze od toga, nikad nemoj Boga nazivati ludakom, jer to svakako nisi izrekao pod uticajem Svetoga Duha, nego pod uticejem necativog. Cuvaj se, jer pretiti velimka opasnos zbog toga sto se se dobrovoljno usmerio stazom necastivoga!



Evo kako Adventisti veruju u Boga:

2. Trojstvo
Postoji jedan Bog: Otac, Sin i Sveti Duh, jedinstvo tri lica iste vecnosti. Bog je besmrtan, svemocan, sveznajuci, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonacan i prevazilazi moc ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko svojih otkrivenja o Sebi. On je vecno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe. (5. Mojsijeva 6,4; Matej 28,19; 2. Korincanima 13,14; Efescima 4,4-6; 1. Petrova 1,2; 1. Timotiju 1,17; Otkrivenje 14,7)

3. Otac
Bog vecni Otac je Tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrda, spor na gnjev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošcu. Osobine i sila koje su se pokazale u Sinu i Svetom Duhu takode su otkrivenje Oca.(1. Mojsijeva 1,1; Otkrivenje 4,11; 1. Korincanima 15,28; Jovan 3,16; 1. Jovanova 4,8; 1. Timotiju 1,17; 2. Mojsijeva 34,6.7; Jovan 14,9)

4. Sin
Bog vecni Sin ovaplocen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božiji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu vecnost živi Bog postao je i covek Isus Hristos. Zacet je Svetim Duhom i rodila Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko bice, ali je savršenim primerom pokazao Božiju pravednost i ljubav. Svojim cudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doci ce opet u slavi da konacno oslobodi svoj narod i da obnovi sve.
(Jovan 1,1-3.14; Kološanima 1,15-19; Jovan 10,30; 14,9; Rimljanima 6,23; 2. Korincanima 5,17-19; Jovan 5,22; Luka 1,35; Filibljanima 2,5-11; Jevrejima 2,9-18; 1. Korincanima 15,3.4; Jevrejima 8,1.2; Jovan 14,1-3)


5. Sveti Duh
Bog vecni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlaci i ubeduje ljudska bica, a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomocuje je da svedoci za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu.
(1. Mojsijeva 1,1.2; Luka 1,35; 4,18; Dela 10,38; 2. Petrova 1,21; 2. Korincanima 3,18; Efescima 4,11.12; Dela 1,8; Jovan 14,16-18.26; 15,26.27; 16,7-13)


Darth, posto se pravis da si toliko mudar, pregledaj pazljivo Verovanje Adventista u Boga, i potrazi one kafanske izraze za koje si gore tvrdio da pripadaju adventistima.
Da znas da mi je zao tako odbrog coveka da se predaje demonsdkoj sili koja neprestano hul na Boga!
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Njihov bog je i sadista i premilostiv. Sadista jer će da muči večno ljude, a premilostiv jer će da spasi mnoge nakon smrti.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A tvoj bog je duševni bolesnik koji ima teške napadaje halucinacija. Tako mu se pričinja da duše mrtvih viču, pa se s njima svađa.

Moglo bi se tako reći. No preciznije je reći ovako:

Bog kršćana je "Ja sam koji jesam" - YHWH, dok je "Bog" adventista, raselovaca i ostalih produkata "revivalske" histerije s početka XIX stoleća, "Ja sam koji nisam" (ako nekome nije jasno tko je to, neka zna da je isti odmah nakon James-a White-a, omiljeni lik "duha proroštva" iz Maine-a USA (Ellen Gould Harmon White),opajdara (hebrejski satana) lično.

Ps. Omiljena uzrečica njihovog "boga" je "a što ne bi moglo", pa tako isti (EGWisti) u svojim bolnicama komadaju nerođenu decu za novac (krše zapovest Ne ubij) ali ih od toga po njihovom "bogu" pere klanjanje shabatu i njegovim tumačenjima Pisama koje je došaptavao "duhu proroštva" iz Maine-a.

Znam da će sada najglasniji trol kulta "duha proroštva" da po ko zna koji put ponavlja kako su fariseji optuživali Isusa da je posednut, ali zaboravlja on, da Isus nije iskrivljavao već objavljeno, i da je, za razliku od klanjaoca "duha proroštva" (židova bez sunećenja) Isus "Ja sam koji jesam" YHWH u telu.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
A tvoj bog je duševni bolesnik koji ima teške napadaje halucinacija. Tako mu se pričinja da duše mrtvih viču, pa se s njima svađa.

Jel to osporilo ono što sam ja dao?

Citiraš me a nisi koment. ono što sam dao.

E sutra osnivam grupu gde dajem vaše arg.

A tvoj bog je duševni bolesnik koji ima teške napadaje halucinacija.

Ti možeš samo pričati besmislice, a ja govorim na osnovui vaših izopačenih učenja.

To nije isto.

Jel kamenje viče i drveće. Ima to u onom filmu Gospodar prstenova, čak i hoda drveće.
 
Natrag
Top