- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Odgovorio sam.
Nadji sam.
Opet si drzak. Za svoje tvrdnje valjda bi ti sam trebao dati izvor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Odgovorio sam.
Nadji sam.
Opet si drzak. Za svoje tvrdnje valjda bi ti sam trebao dati izvor.
Dao sam, ali ti ne citas odgovore jer te ne zanimaju.
Dakle, sve je jasno.
Dakle, sram te izvora. Navedi ga ako te nije sram.
Ako nadjem tu nasu diskusiju vrlo rado.
Kako moze da se javi demon ako Boga zovemo imenom JHVH Jehova i tako mu se obracamo.
Hvala.
Ako me podsetis gde smo o tome pisali.
Hvala.
Ovde jasno pise da je SEMIRAMIDA BILA UDATA ZA NINUSA ILI NIMRODA.
Dakle, zivela je u njegovo vreme i zvanicna istorija gresi u odredjivanju godina.
"Kako Ktesijas i Diodor pišu, ona je bila mitska junakinja božanskog porekla. Bila je kći boginje-ribe Atagartis iz Askalona u Siriji.
Rano napuštenu, odgajili su je golubovi, sve dok je nije našao Simas, kraljevski pastir.
Veruje se da je nakon pobede kod Baktre srela Ninusa, mitskog osnivača Ninive. U to vreme bila je udata za jednog od Ninusovih oficira, Onesa, za koga se smatra da ga je Ninus lično uklonio ili da je izvršio samoubistvo. Impresioniran njenom hrabrošću u bici kod Baktre, Ninus je uzima za ženu.
Sa Ninusom je Semiramida imala dete, Niniasa. Nakon Ninusove smrti, nasleđuje ga na prestolu. Podiže mu je mauzolej u blizini Vavilona, devet stadija visok i deset širok. Podiže velike gradove, posebno Vavilon, i čudesne spomenike, i puteve kroz nepristupačne planine. Semiramida je naredila izgradnju Visećih vrtova Vavilona. Bila je neuspešna samo u napadu na Indiju. Na kraju vladavine, nakon 42 godine, prepušta presto sinu Niniasu i nestaje. Prema onome što se smatra originalom ove priče, pretvara se u golubicu i od tada biva obožavana kao boginja.
Ninus je vladao od 2189. godine p.n.e, vladao je 52 godine, do 2137 godine p.n.e, što treba da bude potvrda da je Semiramida živela u to vreme.
Popularna etimologija, koja joj je prva povezala ime s golubovima (asirski: "sumat" - golub), pokrenula je identifikaciju istorijske Semiramide sa boginjom Ištar i njenim golubovima.
Jevrejski istoričar Josif povezuje Ninusa sa biblijskim kraljem Nimrodom"