Adventisti

Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
73
Ako ništa netrebaš da kažeš , štolisise toliko raskvokodako ?

Izvini, ali otkad je pričanje o evanđelju Isusovom raskvokodanje?

Kakva su tvoja djela , osim štp pljuješ po apostolima ,?

Jesi ti vernica? Po tvom avataru pretpostavljam da si žensko. Možemo pričati o mojim delima po evanđelju. Ti kažeš jedno tvoje delo po evanđelju Isusovom , pa zatim ja? Jeli može? Gde sam ja to pljuvao po 12 apostola Isusovim? Zašto se služiš lažima?

Pošto nepostoji jednostavnije pitanje ,dačujemo tvoj odgovor ,budi primjer ,zar Pavao ne širi evanđelje Božje ?
I ja ti isto postavljam jednostavno pitanje. Ko priča ovde o tome ko je širio evanđelje, kada pričamo o Isusovom evanđelju? Šta je Isus rekao? Da će spasenje imati koji slede nekok drugog i neko ko šire evanđelje, ili onaj će imati spasenje ko sledi isključivo Isusa, i koji ispunjava samo evanđelje Isusovo u delima?

Za mene postoji samo jedno evanđelje od jednog Isusa. Što je tebi teško shvatiti da možda samo kod vas ima više evanđelja. Ovo je odgovor, ali pitanje zašto moram ponavljati odgovor, a vi iznova postavljate isto pitanje. Zašto je citiranje evanđelja Isusovog, kritika? Zašto neko mora pripadati nekom kultu ako želi samo Isusa slediti i samo evanđelje Isusovo u delima ispunjavati kako i tražio Isus?

Nešto ne vidim da si intervenisala, kada su ovi raskvokodali protiv adventista i drugih, kada su ih pljuvali i kritikovali. Zašto?
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
974
pirox, antonija ti je na strani katolika i pravoslavaca - ona je od njih naucila kako da adventiste naziva i proziva...a ti si samo jos jedan ne-njihov. Premda mi nje jasno tvoj ucenje, i iako se ne slazem sa nekim tvojim gledistima - to nije povod da te pljujem i kritiziram...zar ne?
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
VESTI
ADVENTISTIČKI INFORMATIVNI CENTAR

Adventistička vera povratka korenima hrišćanstva je najbrže rastuća crkva u SAD
30.03.2011.



Prenosimo
Odmarati se Subotom. Paziti na starozavetna pravila ishrane. I biti spreman za Isusov povratak u svakom trenutku.
Ukoliko vam ova praksa zvuči čudno ili zastarelo, razmislite još jednom. To su obeležja crkve Adventista sedmog dana, najbrže rastuće hrišćanske denominacije u Severnoj Americi.

Najnoviji podaci pokazuju da je procenata rasta Adventističke crkve od 2,5% u Severnoj Americi veoma brz za taj deo sveta, gde Južni Baptisti i druge najveće denominacije, kao i druge crkvene zajednice opadaju. Adventisti čak rastu 75% brže od Mormona (1,4%), kojima je brojčani rast prioritet.
Za posmatrače izvan Adventističke crkve, procenat rasta u Severnoj Americi je zaprepašćujući.
“Imate denominaciju koja se u suštini vraća korenima… govoreći ‘Šta je Bog želio sa ovim pravilima i regulativama i kako možemo da se uklopimo u to što je Bog želio da budemo?’ kaže Danijel Šou, ekspert za hrišćansko misioniranje na Teološkom fakultetu Fuler u Pasadeni, Kalifornija. ‘To je potpuno u suprotnosti sa bilo čim što se događa u američkoj kulturi. Zbog toga ja kažem ‘Vau! To je veoma interesantno’. I ne mogu na to da odgovorim.“
Adventisti postavljaju drugačije pitanje: Zbog čega crkva ne raste brže u ovim krajevima, koji su dom za 1,1 milion od 16 miliona adventista? Uprkos svojim severnoameričkim korenima, crkva raste duplo brže u drugim krajevima sveta.
“Mi ne osećammo da brzo rastemo, i to je izvor naše zabrinutosti, posebno u Severnoj Americi, rekao je Ron Kloze, direktor Instituta za evangelizam Severnoameričkog odeljenja na Endrjus univerzitetu u Berajen Springsu, Mičigen. Adventisti sa španskog govornog područja su “jedina grupa koja dobro napreduje”, rekao je on. “Da nemamo tu grupu, izgledali bismo još sumornije.”
Uz subotna bogosluženja i vegetarijanski način života, Adventizam sedmog dana poseduje svoje mesto van hrišćanskog mejnstrima. Ali, biti drugačiji sve više postaje sredstvo.
Od sredine 19. vijeka kada se pokret pojavio u Nju Hempširu, Adventizam sedmog dana je ima urgentan zadatak da odnese jevanđelje – sa posebnim naglaskom na skorom Hristovom povratku – do krajeva zemlje. Adventisti pronalaze srž svoje misije u Otkrivenju 14,12, gde kraj vremena “poziva na strpljivo podnošenje naroda Božjeg koji drži Njegove zapovesti i ostaje veran Isusu”.
Tradicionalni globalni fokus crkve sada donosi plod na nove načine. Novopridošli imigranti u SAD često dolaze iz delova Latinske Amerike ili Afrike gde Adventizam sedmog dana već dugo ima svoje crkve, škole i bolnice.
Oni koji dolaze iz Brazila u Masačusets, ili iz Meksika u Teksas, su skloni da potraže bliskost u lokalnoj Adventističkoj crkvi koju vodi pastor koji poznaje njihovu kulturu i govori njihov maternji jezik, kaže Edvin Hernandez, istraživač u Centru za istraživanje latinske religije na Univerzitetu Notr Dam.
Imigranti nisu jedini koji prihvataju Adventizam sedmog dana. Mnogi su u javnosti primetili da Adventisti teže da budu zvezde dobrog zdraglja i dugovečnosti; istraživanja pokazuju da žive 10 godina duže od prosečnog Amerikanca. Uz snažnim izveštajima o uspehu na polju zdravlja i obrazovanja, adventisti primećuju interesovanje među skepticima koji dele iste vrednosti.
Objavljena istraživanja o zdravlju adventista “pomogla su da se napravi objektivno vrednovanje Adventizma, posebno duž Zapadne obale” rekao je Aleksandar Brajant, izvršni sekretar adventističke Severnoameričke divizije. “Zato mi govorimo ljudima o našem načinu života”.
Neki od novopridošlih u Adventizam cene jasnoću kojom Crkva iznosi ono što se očekuje od Hristovih sledbenika. Dijana Sit iz Kenta, Vašington odlazila je u mnogo različitih protestantskih crkava godinama. Međutim, ona kaže “nikada nisam dobila informaciju koja mi je bila potrebna da znam šta to znači biti hrišćanin” sve dok ona i njen muž nisu od rođaka saznali o Adventizmu sedmog dana.
“Moj punoletni sin je video promenu u nama”, kaže Sit. “On vidi novi mir u nama. Sada postoji nada tamo gde je ranije nije bilo”.
Adventisti takođe žanju nagrade za svoje posebne napore u evangeliziranju. Kao odgovor na nacionalnu inicijativu, više od 80% od 6000 adventističkih crkava u Severnoj americi održalo je višenedeljne evangelizacione događaje u hotelima i drugim mestima tokom 2009. godine.
Brajan kaže da tokom godine jedna trećina do jedne polovine adventističkih crkava organizuje takve događaje tako da se rast crkve u Severnoj Americi kreće oko 1,7% – i dalje visoko u odnosu na druge velike denominacije u Severnoj Americi.
Kreativnost takođe donosi rezultate. Crkva je primetila da neki od najboljih rezultata dolaze u nereligioznim područjima kao što je pacifički severozapad. U Vašingtonu, na primer, crkva je otvorila “hrišćanske kafee” gde ljudi mogu da se relaksiraju i postave pitanja bez osećaja pritiska crkve.
“Ne pozivamo ih obavezno u crkvu”, kaže Brajant. “Jednostavno sedimo, razgovaramo sa ljudima, izgrađujemo odnose – i polako im govorimo o Hristu.”




 
Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
73
pirox, antonija ti je na strani katolika i pravoslavaca - ona je od njih naucila kako da adventiste naziva i proziva...a ti si samo jos jedan ne-njihov. Premda mi nje jasno tvoj ucenje, i iako se ne slazem sa nekim tvojim gledistima - to nije povod da te pljujem i kritiziram...zar ne?

kainos, ja znam samo stranu Isusa, gde se ispunjava evanđelje Isusovo u delima onako kako to Isus tražio, i stranu koja to ne radi. Isus govorio samo o onima koji su za Njega u delima, i oni koji su protiv Njega. Ja govorim o tome kako Isus učio evanđelje, a ne kako neko nekog uči za nešto drugo. U tome je problem, što njih ne interesuje ko je za evanđelje i Isusa, već ko je za njih šta god da su. To i tako Isus nije učio niti je od Isusa. Nemam ja nikakvo učenje. Imamo samo Isusovo učenje, evanđelje, koje tražio da se živi u delima. I ništa više. Jednostavnije ne može biti. Nije o tome reč dali se slažeš samnom, već dali ti slediš isključivo Isusa i dali živiš isključivo evanđelje Isusovo u delima, ili ne. Isus samo to pita, ništa više. Razgovor o Isusovom evanđelju i citiranje reči Isusovo otkad je pljuvanje i kritika? Jasno je napisano za šta Isus šta kaže. Isusove reči i razgovor o Isusovom evanđelju samo onom pljuvanje i kritika, ko je protiv Isusa i evanđelja od Isusa. I sve ostalo, odnosno što oni rade lično, jeste pljuvanje i kritika, jer to niti je evanđelje, niti je Isus...za ne?

I da dodam. Treba se čuvati onih koji samo pričaju o Isusu i evanđelju ali ne ispunjavaju evanđelje u delima. Ali zato slede svakog ko nije Isus i ispunjavaju sve što nije evanđelje i nema veze sa učenjem evanđelja. Pojavljuju se kao lažljivi duh. Lukavi su jer reči pisma koriste samo da prevare ljude. A dela će im biti uvek suprotne evanđelju. Tako se predstavljaju lažno kao anđeli svetla, i predstavljaju se kao Bog i tako sude ko će u pakao, ko u raj, i kome će opraštati grehe. Jako se čuvajte takvih.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
HAC je ujedno i najrasprostanjenija religija na svetu. Stigli smo u skoro sve delove sveta.
 
Natrag
Top