Pečat Božji ili pečat sotonin

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.324
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Koje lupetanje , pitate Boga :beee:i Bogvam kaže ti ćeš imat tolko , a ti tolko :roll:

Ovakvu izjavu moze da da samo zli ateista, sto smatram da nisi, ali je ipak sramota.

Hriscanin za SVE pita Gospoda.

Odgovor od Boga za ovako bitnu stvar moze izostati od Boga samo ako covek nije u zajednici sa Bogom.

U suprotnom Bog daje otkriivenja.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Pečat Božji se još uvijek vidi i on je veći kod protest. kod nas je mir, blagostanje, niži nivo korupcije.

Dok je kod katolika i pravosl. ovaj drugi, što vidimo po haosu, beznađu, korupciji.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Da, zato ste i dobili naziv - Divlji zapad.:smisi:

:roll::beee::roll::mig::beee::roll::mig:

Ovo još nisam vidio. Zato je Trumpo poslao snage da spriječe dolazak katolika iz tih "divnih" država.

Slapo je previše gledao filmove Džonija Vejna. :mig::mig::roll::beee::beee:

A u periodu od 1800.-1850. kada su došli siromašni katolici Njemci, Italijani, Irci, kriminal je skočio u SAD.

Ko najviše bježi danas? Muslimani i katolici. Braća po vjeri i po bježanju.

Pa mi vas katolike zovemo muslimani u hrišćanstvu.

Katolici.

S2AAFCGVLAI6RA5C2HB5UKGWWY.jpg

A migrant caravan walks into the interior of Mexico after crossing the Guatemalan border on Sunday near Ciudad Hidalgo, Mexico. (John Moore/Getty

Muslimani

Photo Gallery: Approaching Its Limits
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
1. Kome ovo piše Ellen White? - Posve je jasno. Piše Adventistima sedmog dana.

2. Zašto i iz kojih razloga je ona ovo izjavila? - Opet je posve jasno. Vjerovala je, a onda i naučavala, kako "rađanje većeg broja djece od istih roditelja, dovodi do tjelesnih, umnih i moralnih degeneracija te djece"!?

Zaista strašno.

Ne da je strašno nego pored toga što pokazuje njeno već notorono nepoznavanje naučnih činjenica (što joj se može pod nategnutim okolnostima uzeti kao olakšavajuća okolnost poznavajući stanje nauke u vreme kada je ona živela i davala ovakve "izjave).

Shodno tome, ti,ja ili bilo ko može lupetati šta god mu je volja, i to neće biti ništa strašno (osim po one koji lupetaju), ali ako počenemo za sebe da tvrdimo da smo inspirisani, tačnije da to što mi govorimo nije od nas, nego od višeg autoriteta, u ovom slučaju Boga, tu već počinju problemi.

Dakle, Ellen Gould Harmon White (njeno puno ime i prezime) je kao što znamo za ovo što si citirao tvrdila da je dobila od Boga, a njeni sledbenici su u to verovali. Na stranu njihova naivnost i zaslepjenost, na stranu današnje stanje nauke po kojem veliki broj dece ne dovodi do telesnih, umnih i moralnih degeneracija, nego baš naprotiv, ovo je veoma opasna tvrdnja koja se nikako ne može, niti sme pripisati Bogu. Da ne govorim da ona za ovo svoje lupetanje, opravdanje nalazi u 6.toj zapovesti, onoj o bludu.

Da li je to što je ona izjavljivala bilo od Boga? Već san rekao da nije, ali ne možemo olako tvrditi i da je od Satane. Pre će biti da je ona kao i Muhamed ili svako od ostalih lažnih proroka svoje naume oblikovala u versku poruku i time zaluđivala sledbenike. Ovo čini se potvrđuju i njeni "izumi" u vidu propisa o ishrani gde ona Biblijskim ritualnim propisima dodaje svoje veganske izume, kavu, duhan, sva mesa (iako tako ne stoji u Bibliji), o oblačenju i tome slično. Naime, isto se može reći i za njen seksualni, bračni život. Po svemu sudeći njoj je smetalo što je često ostajala trudna, pa je shodno tome u svojoj glavi smislia priču kako Bog ne želi da imamo više dece, i da je veliki broj dece, kako kršenje zapovesti o bludnom sagrešenju, tako i put u degeneraciju i raznorazne druge stvari. Ovo potvrđuje i njena opsesija hranom, tačnije bacanje krivice na hranu kao izvor pojačanog libida kod muškaraca, koji je ona krivila za kršenje 6te zapovesti.

I tu opet vidimo njeno nepoznavanje materije. Najveći libido među sisarima imaju baš one vrste koje se hrane pretežno biljnom hranom.


Koje lupetanje , pitate Boga :beee:i Bogvam kaže ti ćeš imat tolko , a ti tolko :roll:

Dali to govoriš o svojoj bjedi , i dalisi iti usnuo san koliko smiješ imati djece

Antonija, sestro, zaboravljaju oni na ono: Ne iskušavaj Boga svoga, kao i ono "Ne uzimaj uzalud Imena Boga svoga".

No, kako su oni u svojoj "naivnosti" Boga sveli na pagansko, i to niže božanstvo, koje možeš prizivati kako god da ti je volja i za šta god da ti je volja. Koga može invocirati za raznorazna pitanja (dakle magija, a posle smo mi ovakvi i onakvi) onda ni to nije za čudo.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ti imaš žig zvjeri

Kako su mi oni na ignore, ne mogu videti ko je nas okitio tim epitetom. No znajući jezik vernika "nosioca pečata duha proroštva" ravno apostolne i nezabludive, mogu da naslutim o kome se radi. Ili je u pitanju "veleumni" vođa, ili njegov sledbenik, koji svom vođi vidi i dobre i loše strane.

Nedelja koju oni zovu pečatom zveri, nema nikakve veze sa Satanom. ujedno, shabat nije pečat Božiji, nego je to Sveti Duh.

No kako se ovde ne radi o danima u nedelji, nego o proročanstvima i "proročanstvima" treba znati nekoliko stvari o tome kako Bog bira proroke, i koji su to uslovi koje prorok mora da zadovolji da bi se mogao zvati prorokom Božijim. A to nam sama Biblija i Crkveno učenje mogu definitivno pokazati.

Pre svega, čini se da mnogi ljudi ne razlkuju proroka od vidovnjaka. Drugo, poruke koje prorok govori moraju implicitno biti u skladu sa već objavljenom i priznatom Istinom, kompletnom Istinom. Ne sme biti kontradikcija, niti jedne jedine. Treće, objave ne smeju imati ikakve veze sa stanjem bilo nauke, bilo obrazovanja, bilo ličnosti proroka. Četvrto, rečeno nam je da će biti ne samo lažnih proroka, nego čak i onih koji će tvrditi da su Krist - Hrist, rečeno nam je da ispitujemo duhove.

Shodno ovim uslovima, ona o kojoj je reč i oko koje se vode polemike, bi se možda mogla podvesti pod pojam vidovnjaka, što i odgovora vremenu, ali i prostoru u kome je živela, setimo se samo Edgara Kejsa. Ali, vidovnjaci nisu proroci, a sama oblast spada u okultističke "nauke",, makar oni i ne vršili invokacije.

Nazvati je prorokom, ili vesnicom, je takođe pogrešno. Prvo, niti jedna jedina njena vizija se nije obistinila, drugo imala je dokazano je najmanje 50 kontradikcija sa poznatom Isitinom, treće bila je u kontradikciji sa samom sobom.

Kako se ni jedna njena objava ne slaže sa onim što je Bog govorio, kako ona ima u svojim objavama najmanje 50 kontradikcija sa Pismima, da ne govorim o kontradikcijama sa učenjem Crkve koju je ona prezirala, onda se zaključak nameće sam.

A to je, da je ona bila lažni prorok.

Pa ipak, sada se postavlja pitanje, ako je ona bila lažni prorok, u čije je ime ona onda govorila. I tu postoje samo dva moguća odgovora, do kojih možemo doći ako su nam proznate sledeće činjenice.

Vešto je manipulisala ljudima oblikujući svoje svesne i podsvesne želje i shvatanja u "Biblijski jezik" (King James Version), što čini se potvrđuje i njeno kako poreklo, tako i detinjstvo i mladost.

Već pomenuta rođena je i živela u porodici Metodista, koji kao i svi Sola Scriptura drže Bibliju izvorom sve mudrosti i ona im je jedino štivo koje su ikada pročitali. Takođe, već pomenuta je živela na teritoriji države Masačusets, delu onoga što se naziva New England, i koji će nekako u vreme njenog opsedanja Milerom (takođe iz te oblasti) se odvojiti u posebnu državu Mejn. Ta teritorija SAD poznata je kao leglo Puritanaca i jedina je od svih 13 kolonija imala sve do duboko u 18 -to stoleće, teokratsku vlast, uz to poznati lov na veštice s kraja 17 stoleća odigrao se baš u New Englandu, taj deo SAD je takođe i rodno mesto spiritizma ili manije komuniciranja sa duhovima mrtvih. Kako znamo da je uticaj okoline veoma važan za razvoj ličnosti, skoro isto koliko i uticaj porodice, lako je zaključiti da se Ellen Gould Harmon White nije mogla drugačije oblikovati. Njena ličnost je dakle bila opsednuta Biblijom, Puritanizmom, što samo po sebi ne bi bilo dovoljno da je dovede do objavljivanja vizija, da nije jedne činjenice koju njeni sledbenici pripisuju Bogu ili je zaboravljaju. Nasrtljivost i tvrdoglavost koju je Ellen pokazivala još od najranijeg detinjstva, kao i verovanje u svoju posebnost u odnosu na druge, što joj je donelo ne malo problema u njenoj Metodističkoj "crkvi", posebno kada je u njen život ušlo Milerovo datumarenje.

Shodno svemu ovome, postoje samo dva moguća izvora njenog "proroštva". Prvi je njen um, što nikako ne isključuje to da je ona lažni prorok. Dok je drugi sam Satana.

I jedna i druga mogućnost nisu povoljne po njene sledbenike.
 
Natrag
Top