A tise imaš čime falit , sa svojom nemoralnošću
Mire znašli daje Tripo učitelj ?
Dođe Tripo učitelj u školu , i pita učenike :
Tko misli da je glup neka stane na noge!
Ustane samo Ivica.
Ivice, zašto ti misliš da si glup?
Ne mislim ja da sam glup, nego mi je žao što vi stojite sami.
Antoinija, sestro, nemoj tako. Iako je već pomenuti prema nama takav, ne treba mu davati mogućnosti da kmeči kako je "takav vaš duh" i da ovim samo pojačava svoj ego, tvrdeći da mi njega progonimo jer je on "u pravu".
Inače, pitanje morala pojedinaca i ostalih u "ostatku" Ellen Gould White veoma upitno. Njima je važno da se ne uprljaju jedući "nečistu hranu", pijući "nečisto piće", ali prljanje lošim mislima i ogovaranjima drugih da bi se dokazalo kako su oni ispravni, da ne govorim o gramizovosti i tome slično, to nije prljanje i nije nemoralno.
Ps. Znaš li da je među takozvanim "Bible Christans" u SAD sve do dvadesetih godina prošloga stoleća bila dozvoljena poligamija, i da je tek nakon Prvoga Svetoskog rata donet zakon obavezan za sve države federacije (izuzev Utaha, koji se dugo priotivio ratifikaciji tog zakona) po kome je brak samo zajednica jednog muškarca i jedne žene? Da ne govorim o tome da je Protestantska zabrana točenja alkohola, prohibicija i pomogla podizanju nivoa kriminala u SAD u toj meri da su je dugo nakon ukidanja tog ludačkog amandmana, pa i danas nazivali i nazivaju je gang landom.
Prema Galupovom istraživanju s krja 2018, skoro petina ispitanika smatra poligamiju
moralno prihvatljivom.
Dakle, nije nemoralno imati više žena (nema tu ograničenja na četiri kao kod zamotanih), ali je moralno neprihvatljivo jesti meso, piti alkohol, pušiti duhan, piti kavu, ili ne slediti tumačenje Bibljije.... Divan moram, mora se priznati.