iGO NextGen Navigacija

Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.262
@Mapkc
Da naravno da radi ta starija 696 verzija ali ova koju sam naveo 730 nije pokrivena licencama, a ko zna od kad je izasla.
I to proracunavanje rute po meni nije od presudnog znacaja ako sa svim ostalim stavkama, rezolucija, licence itd imam problema. Onda cu radije da zrtvujem brzinu zarad funkcionalnosti.

A u potpunosti se slazem da @iGO_Fan mozda malo previse favorizuje osnovni skin kao sto sam ja uvek za Pongo skin.

Na drugom forumu imam sve te verzije skockane sa Pongo skinom:
Israel,Gift,Pal,Basar,Avic,World

I ovo sto sam naveo je na osnovu primedbi 540 korisnika koji su bar jednu skinuli i probali.
1. iGO NextGen Israel,
(support za Autobus i Kamion, svi servisi rade osim online pretrage),
2. iGO NextGen Gift,
(support za Autobus i Kamion, svi servisi rade osim online pretrage),
3. iGO NextGen Pal,
(support za Autobus i Kamion, svi servisi rade osim online pretrage),
4. iGO NextGen Basar,
(nema support za Autobus i Kamion, svi servisi rade osim online pretrage i prepoznavanja glasa, vremenska prognoza radi ali samo ako se kopira save iz Israel verzije),
5. iGO NextGen Avic,
(support za Autobus i Kamion, svi servisi rade osim online pretrage i prepoznavanja glasa, problemi sa rezolucijom sitne ikonice na android 6.0.1 i problemi sa licencama na verziji v9.18.28.730391),
6. iGO NextGen World,
(nema support za Autobus i Kamion, ne radi online pretrage, prepoznavanja glasa i vremenska prognoza),

Ostalo je sve isto kada se doda pongo skin sve verzije izgledaju isto i rade isto.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Mogu samo donekle da se slozim sa tobom. Sto se tice skinova, sigurno da nece sve verzije raditi isto, uostalom kao ni kod originalnih skinova. Postoje razlike u brzini i fluidnosti od verzije do verzije i koliko se secam vezano za Avic, bio je daleko najbrziu radu od svih verzija. Jedini problem su bile licence i neaktivni sadrzaji. Isprobacu bas zadnju verziju i videti da li je to reseno. Sto sevtice skina, naravno da sve verzije izgledaju isto i razlike mogu biti samo u zavisnosti od verzije skina koju koristite ( broja i rasporeda opcija u meniju)
 
Učlanjen(a)
26.02.2017
Poruka
146
@akineki evo ti ga link tu na SF
@pera.simic znatno više mi znaci mišljenje 5 dobrih poznavalaca iGO navigacija od glasanja nekih random 540 ljudi. Da su glasali tamo neki likovi koji nedovoljno poznaju materiju potvrda je i taj neopravdano redosled a i nedostatak argumenata. Pri tom, ako poređenje nisu radili studiozno onda ni mišljenje tih 5 dobrih poznavalaca iGO softvera ne vredi mnogo. Potvrdu ces naci na forumu čiji je jezik engleski, tamo mi je čovek znatno više reputacije od moje, još pre 16 meseci tvrdio da i Basar i World, uz blage korekcije, mogu imati kamionski mod i da će ubrzo objaviti kako. Kada smo se pre 11 meseci opet dotakli iste teme, s obzirom da je bio nepristojan, podsetio sam ga na obećanje. I dobro si me podsetio, ovih dana cu ga pitati kol'ko mu još treba vremena da nađe dokaze s obzirom da mu je 16 meseci bilo malo. ;)
Na istom forumu, drugi čovek isto znatno više reputacije je tvrdio da je GIFT bolji od Israela a takodje i da Basar nije sporiji od Israela, argumenti su mu bili "NUF said" te da nije korektno porediti modifikovan arimijev Israel sa nemodifikovanim(?!) miksontijevim giftom.

Ovim gore htedoh da pokažem kako i "znalci" vrlo često, u stvari, nemaju pojma a nek oli nekih 540 nasumicnih glasača.

U odbranu verzije Avic-a koja je potpuno razbijena hoću da kažem da je daleko bolji od Worlda i Basara jer može sve što mogu oni a od njih je brži i za razliku od njih ima potpuno funkcionalan kamionski i autobuski mod ...po mom mišljenju je i lepši a kad ga instaliram na uređaj sa androidom 6 pružiću dokaz da je korisnik kriv sto su mu ikonice male.

Već sam dao Obrazloženje po kome je Pal bolji od svih app sem od Israela (s kojim je tu negde, skoro egal) pa bih voleo da pročitam kvalitetne argumente za suprotnu tvrdnju a ne samo tvrdnju.

Sent from my SM-T310 using Tapatalk
 
VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.656
Samo par napomena
PAL nije Arimijev mod. Domaći je u potpunosti.
Online prertraga ne može da radi i neće raditi više ni kod jedne od navedenih aplikacija. Zato što je to plaćen servis.
Dok ne smisle način kako da zeznu sam server :), ovo stoji kao činjenica.
Sitne ikonice na Avic-u posledica su nekih modifikovanih UX-eva. Shvatio sam to kada sam iskoristio stari paket da ga instaliram na S6E+ a samo ubacio full cr*cked apk. Iskreno, mrzelo me tada da istražim koji je glavni krivac.
A ono što već stvarno može da zasmeta je nemogućnost promene šema, bar ne prostim dodavanjem klasičnih. Ne funkcionišu. I mislim da je limit same apk (normalno).
Dotični NUF je malko više prepotentan, ali većina više nema ni živaca ni volje da se nateže sa njim.

P.S. Stvar ukusa i potreba, ja sam naklonjen čistim izdanjima, i za mene su Avic, Izrael i Pal tate...redosled...hmmm. Jevrejin (bez ikakve primisli) je definitivno br.1 i dalje.
Naravno ne sporim tuđe afinitete i upotrebu bilo kog skina.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.02.2017
Poruka
224
Ah nije li divno kada ovako iznenada dobijemo zlata vrijedne informacije od kolege koje znaju 10x više od mene. Shvatim i sam da jos toliko toga imam da naučim :)

Sto se tiče redoslijeda da ne bude zabune drugovi nisam pravio redoslijed po kvaliteti nego onako kako mi je nadolazilo :)

S druge strane shvatio sam da kolega koji je postavio pitanje nije baš upoznat sa materijom pa sam i sam laički izlistao sve iGO verzije bez nekog studioznog pristupa.

Meni je sada strašno drago što ste vi mene ispravili/dopunili tako da ovih par zadnjih postova može služiti kao ideja vodilja svim početnicima ali i nama koji duže koristimo iGO.

Naveli ste tamo neke primjere sa nama poznatog foruma sve znam :) ali i tamo i ovdje kolege trebaju da prihvate kritiku kada ih neko ispravi ili nauče nešto novo. Ali tamo ima.dosta likova koji to ne prihvataju bez obzira na činjenice. Ovo treba da bude poruka novim članovima i da budemo svi zahvalni ljudima koji nešto znaju i još u uvijek su tu da dijele znanje.

Sto se skina tiče koristio sam ih tamo 2015/2015 i od tada više ne. Mislim da je uzrok tome najviše IZGLED, mišljenja sam da su programeri koji rade skinove vrhunski programeri ali da im je grafika lošija stana. Ali slažem se funkcionalnosti iGO i svega čemu doprinosi skin no eto ja bez problema vozim bez skina godinama.

Razlog zašto sam kolegi naglasio da koristi bez skin je sto je on pak početnik i mislim da bi bilo dobro da proba iGO bez skina.pa tek onda sa.

P.S Nekada je bila tema minimalan broj licenci a sada bi bilo lijepo imati iGO sa minimalnim brojem UX a da je za vožnju 100% funkcionalan.

Hvala Vam svima što smo danas dobili par informativnih postova koje teško da možemo naći bilo gdje. Ovo se stiče iskustvom.

Moja težnja je što brži iGO sa što manje UX a da ne uz to stavukant i funkcionalan. Možda bi bilo super imati eto jedan mali projekat

iGO_Spartak :) original set UX i samo ono sto treba a izbaciti vr, weather, trip monitor i sve što nije od suštinskog značaja :)

I za kraj nemojte mi uzeti za zlo kada sam protiv skina. To je samo moje lično mišljenje a najviše jer volim lijepu fabricku grafiku i ovim ne namećem nikom svoj stav samo iznosim na osnovu mog pogleda na stvari. Ja sam samo presretan sa iGO tako da mi ništa dodatno ne treba :)


Da li neko od vas ima Gift/Israel.apk koji nije.modovam da radi sms log external programs iz njega nego da je onako samo crk i to je to? I tamo sam tražio ali su linkovi mrtvi. A eto vratit cu se iGO_Pal jos jednom jer me kolega @Mapkc sada zainteresirao nakon njegovih argumenata jer znam da zna dosta vise nego većina nas u svakom slučaju više od mene. Hvala
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.262
@pera.simic znatno više mi znaci mišljenje 5 dobrih poznavalaca iGO navigacija od glasanja nekih random 540 ljudi.
Samo da ne bude zabune nisu bitni 450 glasaca (kako ih zoves) vec uzorak i problemi/nedostaci na koje su se oni zlili (i navavno nisu se svi zalili), na osnovu njihovih kriterijuma.
Po meni su oni mnogo kompetentniji za davanje suda jer su neiskusni.
On ocekuje da instalira i da mu sve radi kako treba, cim treba nesto da dopunjava, prepravlja, podesava odma se buni uz komentar ovo ne radi.
E sve te nedostatke kada objedinim onda dodjemo do neke pomenute liste.
Znaci naj menje se zale na Israel,Gift,Pal a nekako naj vise primedbi idu na Basar,Avic,World.

Onaj ko je iskusan je svestan da Basar i World nemaju kamionski mod i za njega to nije nedostatak (jednostavno je tako napravljen da nema) ali za ovog neiskusnog je to nedostatak.

Jedan primer, stari Avic sam stavio naravno u skockane verzije i sa njim sav sadrzaj radi to nije sporno. Izasla nova verzija Avic odma zalepi daj skockanu. Napravim skockanu (jaka stvar samo zamenim instalacioni apk, posto je sve ostalo od pongo skina) i dodam jos licenci da pokusam da pokrijem kompletan sadrzaj (kolko je moguce) ali naravno ne moze sve za sad, i odma se javljaju ovo ne radi sve sto treba da radi.

Sitne ikonice na Avic-u posledica su nekih modifikovanih UX-eva.
Apropo dpi. Ni jedna verzija sem Avic nije pokazala taj problem sa sitnim ikonicama a ux je isti pongov na svim verzijama. E sad simptomaticno je to da su se na taj problem zalili oni koji koriste Android 6.0.1 dok korisnici Android 7.0 i na dalje nisu, zasto je to tako stvarno ne znam.

EDIT:

Samo mi je malo nebitna stvar to potenciranje na poredjenje brzie rada i izracunavanja rute.
Radi se o razlici u sekundama
Moza je nekom bitno dal ce rutu do rusije da proracuna za 5, 15 ili 30 sekundi, meni nije, ili dal ce u mili sekindi da se vrati iz menija na kartu ili ce mu trebati pola sekunde. Milim da se tu trazi dlaka u jajetu.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
10.09.2012
Poruka
349
P.S Nekada je bila tema minimalan broj licenci a sada bi bilo lijepo imati iGO sa minimalnim brojem UX a da je za vožnju 100% funkcionalan
Moje skromno mišljenje je da je ovo nemoguće odraditi jer će uvek neko imati potrebu za nečim što onaj drugi neće imati.
Takođe tebi je lepši izgled bez Pongo Skina, dok je po mom ukusu lepši i korisniji. Tako da o ukusima ne treba diskutovati.
Možemo samo izazvati lavinu nepotrebnih postova i zbuniti one koji su manje upućeniji.
 
Učlanjen(a)
05.02.2017
Poruka
224
kolega @nislija30 mislim da si dao dobar argument na moj zahtjev. To bi fakat moglo da izazove veću zabunu itd. Mada opet kontam neka zasebna tema tipa iGO Labos gdje možemo da igramo i pokušavamo nešto nama draže napraviti.

Što se skina tiče to je već stara tema i ovdje se bas radi o ukusima i to nema dvojbe. Ja lično uvijek početnika ili profi vozače tipa kamiondžija kojima treba samo navi koja radi uvijek savjetujem za "čistokrvni" iGO uz naravno već unaprijed utvrđeno početničko poznavanje materije. Zato smatram da je bolje da imaju čistu navi dok im malo "krila ne porastu" a nakon toga ako se ukaže potreba neka se instalira.
Mislim da na taj način izbjegavano puno frustracija/nezadovoljstva korisnika.
Jer iGO jeste za svakoga ali nije da ga svako instalira.
Svi mi znamo da dosta korisnika pogrešno koristi iGO ili čak ne koristi sve mogućnosti koje nudi.

Kolega @pera.simic je dao dobar argument na osnovu broja korisnika i kako koriste iGO, samo nas pristup procjeni nije dovoljno dobar. Da li mi tražimo navi koja je 101% funkcionalna i puna mogućnosti ili navi koja radi out of the box. Prosječnog korisnika zanima strelica i da se ne ruši. Naravno ako je moguće da sve bude po sistemu:

- Copy
- Paste
- Install
- Run

Ja lično kako vrijeme odmiče sve.manje diram.po iGO sve više sam samo da radi brzo i stabilno.

Jedna ideja samo.. mislim da je problem što smo nabacali puno toga ali u isti koš i za početnike i za pro usere. Znam da je ovo možda puno što tražim ali trebale bi nam dvije sekcije foruma za početničke rasprave i nekakve advanced.dio gdje se ulazi samo sa invite.i gdje nema.pitanja kako mape na sd card itd. Eto samo.jedna ideja administratoru jer.drugovi puno je ovdje dobrih hintova i rješenje prošlo a.koji.se tiču naprednog podešavanja. Jednostavno izgubili se u šumi postova.

At the moment iGO_Gift (Without SKIN) is the best version of iGO Navigation.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.656
Dve sekcije...moguće ali... ko će da odlučuje ko je advanced user?
Oni drugi osetiće se potcenjenim :D

Na stranu što mnogi početnici misle da su .... kahm.
Moram da navedem jedan citat u originalu:
III. Behavior of noobs
Since noobs are basically ignorant bastards, they have a lot in common. The most often seen characteristic is their fluency in noobish, which is why it got its own section. They will also be very self confident as if they were the absolute best at what they are in fact the worst at. Also, they are quite agressive and self-centered, and tend to laugh a lot using many L's and O's in rapid sucession (the noobish word for laughing like an ultimate retard).
Source: Urban dictionary
Bez namere da ikoga vređam, ima naravno mnogo onih koji su sasvim korektni i svesni svog neznanja.

I dalje mislim da je Izrael bolji od gifta, ako nizbogčega drugog ono zbog dugmeta za izbor rute.
 
Natrag
Top