iGO NextGen Navigacija

Član
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poruka
446
Uglavnom se svodi na izgled i par novih opcija za prilagođavanje interfejsa. Ako ti šminka nije toliko bitna, ne moraš da prelaziš na NextGen. Mada, imam Primo sa skinom i taj skin mu je malo osvežio izgled i dodao neke opcije. Probaj skinove, možda ti se svidi neki.
 
Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.262
Oprostite sto se (mozda) kasno ukljucujem, ali u cemu je tolika prednost NextGen u odnosu na IgoPrimo?
Razumem da su ovo sve decje bolesti, ali mi nije jasno ovoliko majanje, kad i IgoPrimo lepo radi.
Da me ne shvetite pogresno, nigde nisam nasao sta je novo u ovome. Zamolio bih odgovor, mozda se i ja odlucim na ovu verziju navigacije.

Novi telefoni velikih rezolucija nece da rade sa Primo kako treba.
Javljaju se vertikalne linije na karti, problem sa sitnim poi, problem sa podesavanjem rezolucije ekrana, itd...
Evo jednog mog problema koji nikako nisam mogo da resim na Primo:
Screenshot_20160503-164933.png Screenshot_20160503-164945.png

EDIT:

Ovaj problem sa linijam nije neresiv ovo resava problem linija:

[2d]
use_flat3d=1 ;use 1 for 2560x1600 and 2560x1440

Ali onda vise nema poi pa ti dodje na isto jedno napravis a drugo rasturis...
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.02.2013
Poruka
75
Hvala na objašnjenjima. Ja nisam imao takvih problema. Doduše, jesu sitni POI, ali mi to nije predstavljalo toliku smetnju.

Послато са SM-N9005
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
920
Oprostite sto se (mozda) kasno ukljucujem, ali u cemu je tolika prednost NextGen u odnosu na IgoPrimo? Razumem da su ovo sve decje bolesti, ali mi nije jasno ovoliko majanje, kad i IgoPrimo lepo radi. Da me ne shvetite pogresno, nigde nisam nasao sta je novo u ovome. Zamolio bih odgovor, mozda se i ja odlucim na ovu verziju navigacije.
Analiza 4 verzije iGO navigacije sa aspekta GPS preciznosti određivanja lokacije

@zokcevi, mislio sam da ništa ne pišem na forumu u vezi tvog pitanja. Ali, ni meni nije jasno ovoliko "majanje", kad i iGO Primo lepo radi. Za članove koji ne razumeju naš južnjački izraz, "majanje" je uzaludno gubljenje vremena.
Jutros sam pedantno analizirao GPS preciznost u 4 verzije iGO : Primo, NextGen, Basar i Avic. Želeo sam da jednom bar sebe ubedim da li grešim ili ne po pitanju ignorisanja svih iGO verzija osim Primo. Uključio sam GPS u mestu i pokretao jednu po jednu verziju. Kao što sam i predosećao, jedino je Primo dobro odradio kreiranje rute i polazak. Ostale 3 su se pokazale kao loše, neprecizne.

GPS_i_GO.jpg


Na slici se vidi kakvu sam analizu napravio. Ipak, neophodan je dodatni komentar. Prva fotografija, u prvom redu, je pozicija u Bulevaru Kralja Aleksandra, smer kontra od Skupštine, smer ka Lionu. Dok sam čekao, probao sam Primo i NextGen sa te lokacije. Stavio sam kao Cilj "HOME". Primo lepo predlaže skretanje u Svetozara Markovića. NextGen smatra da se nalazim u suprotnim trakama, prema Skupštini i, pošto je TomTom mapa, pogrešno predlaže skretanje u Resavsku.
Fotografija na mestu 4 (gornji red) je u mom kraju, Kneza Višeslava, preko puta restorana "Dragulj". Više puta sam već testirao. Ali, nikada ovako detaljno. Ponovo je cilj HOME. NextGen (slike NG1 i NG2) zbog TomTom mape pravi veoma lošu putanju. Takvu lošu će praviti NG i sa HERE mapom, jer je već ispravljena greška i može se videti na sajtu. Ulice Kneza Višeslava i Luke Vojvodiće povezuje samo jedan prolaz, kao na fotografiji, na mestu br. 4 u I redu.
U donjem redu su rezultati testa u Basar i Avic verzijama iGO navigacije. Kod njih je mapa HERE i još nije urađena ona izmena (za sada dva prolaza spajaju dve pomenute paralelne ulice) i manje se primećuje greška. Kada se i izmenjena HERE mapa pojavi u iGO, biće isto loša i dugačka putanja kao u NextGen sa TomTom mapom. Na kraju su dve slika iGO Primo, sa iste lokacije, gde je jedino normalno kretanje, odmah desno, pa desno, sa pozicije sa fotografije na mestu 4 u I redu.
Eto, posle ovoga, trebalo bi da prestana "majanje" sa iscrpljivanjem oko veličine ikona u ostalim iGO verzijama, i sa ostalim nevažnim detaljima. Ako ne može da se ništa uradi po pitanju preciznosti GPS lociranja položaja, potrebno je napustiti NextGen, Basar i Avic kao loše i nepouzdane verzije iGO navigacije. Jer, navigacija služi da navodi, ne da samo pokaže POI tačke, da ima lepe, ali nevažne funkcije...Nevažne u smislu potrebnih funkcija za osnovnu namenu jedne navigacije, za ISPRAVNO NAVOĐENJE, za rutiranje i rerutiranje. Dakle, po mom mišljenju, iGO Primo ostaje neprikosnoven i zaista ne razumem ovoliki trud da se podese ostale 3 verzije ako im je osnovna funkcija, GPS lociranje, izuzetno loša. Sve verzije su na istom telefonu Samsung Galaxy S3, KitKat 4.3.
Naravno, moj zaključak nije nametanje moje volje. Zato bih želeo da čujem da li je neki član napravio ovakvu analizu u realnim uslovima sa njegovim telefonom. Zamolio bih da se jednom argumentovano kaže šta je to bolje u NextGen, Avic i Basar u odnosu na iGO Primo. Ali, isključivo sa aspekta osnovne funkcije jedne profesionalne navigacije. Šminka ovde nema značaj. Ovako, ovo mi liči na Sizifov posao. Pitanje je kada će, i da li će ikada, ostale 3 verzije dobiti pouzdanost i preciznost iGO Primo navigacije.

EDIT
iGO Primo je, po mom mišljenju, daleko kvalitetnije urađena iGO navigacija od svih ostalih savremenih verzija "nove generacije", tj. NextGen. Evo zašto :
1) iGO Primo ne zahteva nove licence ako se pojave nove mape. NextGen, za druge dve (Basar i AvicSync) nisam siguran, moraju da imaju za svaku novu mapu novu licencu.
2) iGO Primo ima ubedljivo najbolje odrađeno glasovno navođenje i, još važnije, najbolje rešeno glasovno upozorenje pri nailasku na prekršajnu kameru.
3) iGO Primo, na svim telefonima sa kojima sam probao, uvek bolje drži GPS lokaciju i preciznije postavlja GPS trenutni položaj. Kod NextGen se dešava, ako voziš u krajnje levoj traci nekog bulevara, gde je uzan razdelni travnati ili betonski pojas, da te, dok čekaš na semaforu, navigacija odjednom "prebaci" u kontra traku i krene poznato "Preračunavanje...".
4) Grafika, tj. izgled ekrana na iGO Primo mi je dosta lepše urađena, iako ja nisam obožavatelj šarenila i previše ikona na trasi.
5) Sve iGO navigacije, i Primo i verzije NextGen, imaju promenu mapa iz aplikacije.
6) Pomenuto je da su POI bolje odrađene u NextGen verzijama nego u Primo. Ne bih se složio sa tim. Iz dva poteza, kada se tapne na ikonicu na mapi pojaviće se najbliže interesne tačke. Ako vozač stane, što mislim da je normalno, a ne da gleda POI u vožnji (ne može ih bezbedno ni videti) , veoma brzo će naći sve što mu treba : benzinsku stanicu, restoran, trgovinu...
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
svako ko bude pisao post za postom biće obrisani svaki sledeći u nizu i bez ikakvog obrazloženja jer većina su tu stalni i opet ne poštuju osnovna pravila foruma,
zabranjeno je pisati post za postom!
zabranjeno je citirati predhodni post!
zabranjeno je ćaskati u temi! pisanje hvala i ostale kratke i besmislene odgovore!
linkove koji nisu između [kod] [kod] biće obrisani!

ko bude nakupio 10 kršenja pravila dobiće privremeni ban!
svaki sledeći put trajni ban!

ovo je uopšteno obaveštenje i nije konkretno namenjeno pojedincima!
 
Član
Učlanjen(a)
11.02.2013
Poruka
140
Shto se mene tiche, @navigas je u pravu! Do vecine istih (ili slichnih) zakljuchaka, sam i ja doshao.... mada se nisam toliko bavio, iGO verzijama poslednjih godinu dana.
Tako da cu se ja i dalje drzati, iGO Primo (Explay Infinity II i GooglePlay)!

No dobro, ne zelim da ponavljam ono shta je vec napisano.... vec da postavim konkretna pitanja.... nadajuci se, da neko zna odgovor(e)?!
Poshto se vec napravljene (korishcene) rute, mogu prebaciti sa Primo, na novije verzije.... pitanja su i sada aktuelna!

Bez obzira, shto sam ranije, puno vremena provodio na ovom stranicama.... uchestvujuci u raspravama.... nigde nisam prochitao:
1.) Kako se vec napravljena i korishcena ruta,. moze koristiti za povratak, bez pravljenja nove?
Na primer.... napravimo rutu Beograd - Parga. Kako je iskoristiti i vratiti se iz Parge za Beograd, bez pravljenja nove rute?
2.) Kako iskoristiti za pravljenje rute, POI tachku koju je neko predhodno napravio (na nekoj lokaciji)?
Na primer.... napravimo POI, od GPS pozicije, svoje vikendice na Frushkoj Gori.... damo je prijatelju, kako bi nas lakshe pronashao. Kako iskoristiti tu POI tachku za pravljenje rute, do te destinacije?
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
2.999
iGO SzulinApp 9.18.27.649627 - 4.may.2016 - Google play

d8e5c01bc699.png


Full patched iGO. Kreira sys.txt. Ako postavite svoj sys.txt onda je on primarni. Ne trebaju licence.
Folder iGO na root SD kartice.

Hvala - braonpas

app & ux & data.zip

Kod:
https://1fichier.com/?ecafmgfzkh
http://www69.zippyshare.com/v/iMTeC5pa/file.html

iGO root folder with new languages and global_cfg_641502

Kod:
https://1fichier.com/?5pwld3zg9m

Dodajte u folder- iGO: data.zip, folder ux, dodajte map/poi/... i instalisite apk.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poruka
917
Samo da javim da sam je odmah instalirao na SD karticu mobitela na Android Lolipop i radi u kući normalno,večeras ću u vožnji probati kako se ponaša a što se tiče licenca,mape vidi,visine vidi a ne vidi datoteke FTR za kamione i 3D ne vidi to sam odmah pregledao i uočio,što bar za mene nije neki problem bitno da vid mape.
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poruka
446
Jel nema uopšte 3d prikaza? Ne vide se ni zgrade (objekti)? Nema 3d navođenja?

EDIT- ja takođe instalirao. Posle prvog pokretanja, pojavio se već čuveni "Global cfg not found". Otvorim priloženi igo folder i primetim da fali ceo content folder, pa i cfg, koji je inače u njemu. Prebacio sam kompletan "content" folder iz mog Basara i proradio je. Kod mene radi 3d prikaz svega. Lepo što bez budženja odmah radi na sd kartici. Android 5.1.1
fae2559b4ae439f5a2f5334953fe9480.jpg
 
Poslednja izmena:

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
iGO SzulinApp nije predviđen za Online usluge
iako su u sys.txt upisani redovi za tmc-online. Nema ux dodataka koji bi to omogućili!?! Sa ux dodacima za tmc-online od drugih verzija, funkcija Online Traffic nije aktivna.

EDIT: iGO_SzülinApp_9.18.27.649627_EU
Dorađena verzija za Online usluge (tmc)
Screenshot_2016-05-06-08-36-36.png Screenshot_2016-05-06-08-36-48.png
Data folder je iGO_Szulin, što omogućava instalaciju bez "diranja", tj. uklanjanja drugih verzija (Primo, Avic, Basar) sa uređaja.

U apk su upakovane 4 licence koje su dovoljne da sve radi u EU, i za HE i za TT sadržaje.
Screenshot_2016-05-06-08-53-18.png

Kod:
https://cloud.mail.ru/public/LuQf/8USoJL7a3

Ovo je "zbudžena" verzija.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top