Delije Sever 1989

Član
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
124
d50dba494f.jpg


a4q1qv.jpg


a grobari nebi trebalo da budu na ovoj temi da se nebi uvredili kad vide ovako nešto....
308fomb.jpg

9r69o3.jpg

2hs7yax.jpg

r70je0.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
Нови Сад је наш!

0910_vojvodina_cz2v.jpg


Источна трибина стадиона "Карађорђе" готово да је била испуњена до последњег места, а добар број Звездаша нашао се и на западној трибини, што је при "Устаните Делије" и довикивању са западном трибином изазвало звиждуке публике домаћег тима. Али џабе.

Песма "Нови Сад је наш, пу*и га фирмаш" била је хит дана, више пута отпевана и добро је звучала.

Кореографија коју смо направили била је од црвених и сребрних фолија - један сектор је користио црвене, следећи сребрне и тако наизменично. Била је приређена на почетку другог полувремена уз "Пуне трибине" и без пиротехнике.

Ипак, иако је на трибини био велики број људи, стиче се утисак да добар део њих није дао ни 50 посто својих могућности што се тиче певања, а то мора да се поправи. Циљ мобилизације јесте да што већи број људи долази на утакмице, и тај циљ испуњавамо, али није циљ да "само" дођу, већ и да учествују у навијању, да дају активну подршку клубу и играчима.

На крају, напомињено да је новосадски МУП саопштио да су 44 лица приведена због конзумирања алкохола у близини стадиона.
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Uhapšen jedan od vođa „delija“

Uhapšen jedan od vođa „delija“
13. oktobar 2009. 22:15

907963804ad4e14096d0f746947884_big.jpg


Dražen Dragaš, jedan od vođa navijača Crvene zvezde uhapšen je pošto je policija u njegovom automobilu našla pištolj za koji nije imao dozvolu, saznaje „Blic“.

Dražen Dragaš je marta ove godine na saboru Crvene zvezde kao jedan od predstavnika „delija“ izabran za člana skupštine "crveno-belih". U skupštini je inače 81 član, a 19 su iz redova „delija“. Dragaš je, međutim, dobro poznat policiji i protiv njega je podneto nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava zbog različitih dela.


Prema nezvaničnim informacijama, patrola policije u rutinskoj kontroli u Ulici Koste Glavinića na Senjaku zaustavila je automobil kojim je upravljao Dragaš. Proverena su mu dokumenta, a nakon toga je u automobilu nađen pištolj za koji nije imao dozvolu, pa je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, saznaje "Blic" u izdanju za sredu, 14. oktobar.

Izvor: Blic
 
Član
Učlanjen(a)
10.12.2009
Poruka
2
И би прослава двадесет година постојања групе. Није мало, па још на овом нивоу. Мислимо да не грешимо ако кажемо да су се са утакмице сви вратили пуни емоција.

Видели смо заставе које се више не носе, које нисмо видели годинама, а од којих су многе обележиле почетак стварања групе и њен развој до данашњих дана. Поређане су једна изнад друге, преко целог севера и доброг дела источне трибине. Окачено је и неколико GATE 7 застава.

Видели смо велик транспарент, окачен о кров, "20 година смо те волели" и наставак на огради "најбоље што смо умели" који је раширен у другом полувремену. На горњој шипци су били застава са грбом Делија, транспарент Делије Север са орлом, "Crazy north" i "Delije - GATE 7".

Видели смо огроман број шалова на северу, број који скоро није виђен, а који се може упоредити са сликом са утакмице против Динама из Дрездена. Само онда се није певала "Добро знај", као вечерас...

Почетак другог, прави визуелни спектакл. Увеличане фотографије, одштампане на платну величине 5x3.5м, по једна из сваке године, подигнуте су на по три мотке. Подељени су црвени балони, два пута отепвана "Пуне трибине", а онда се завијорило безброј барјака. Црвено белих, белих, малих, великих, старих, нових...
Навијање је просто било угушено толиким бројем барјака, али томе овај пут стварно можемо прогледати кроз прсте обзиром на утисак који оставља слика севера.

Полу сезона је завршена, наставак следеће године, кад ћемо се сигурно трудити да будемо још бољи. И запамтите, мобилизација се наставља и на пролеће!

rednered-albums-dh-dh-dh-dh-dh-dh-dh-dh-dh-dh-dh-dh-picture615-photo-176432-xl.jpg
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poruka
5
Delije su oduvek neprikosnovene na nasim prostorima sto se tice koreografija:blum3:,sezona za nama je pokazala svima snagu severne armije,a to se vidi po broju navijaca na marakani,posebno na severu.Po meni jedino je na zadnjem derbiju mozda zakazalo navijanje(koreografija izuva:dance2:),ali kad se sve sabere i oduzme bilo je za pamcenje.
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2010
Poruka
4
спочетка теме,је јако лаичко објашњење о делијама и навијању,написао си ти све то лепо...ал си заборавио да споменеш ултрасе и т... према томе какви црно твоје 1987 почело,почело је мнооого раније.тему треба да уређује неко ко баш познаје тифо покрет,а посевно дешавања и историју своје групе.поздрав,ништа злонамерно
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Sastanak "Delija" i Lukića - tema Adžić

Udruženje navijača Crvene zvezde "Delije" održalo je sastanak sa predsednikom crveno-belih Vladanom Lukićem, na kom je zatražena smena sportskog direktora Ivana Adžića, saopštile su "Delije".
18171_delijegrb01-alo-marko-metlas_f.jpg

Kako se navodi u saopštenju, nakon razgovora predsednik Zvezde je preuzeo odgovornost za dalji ostanak Adžića u klubu.
"Delije veruju Vladanu Lukiću koji ima našu punu podršku i radi opšteg stanja u klubu prihvatili smo ovu soluciju, što ne znači da, ukoliko se nastavi sa lošim rezultatima, sever neće nastaviti sa aktivnim teranjem sportskog direktora", saopštile su "Delije".
Ostali detalji sastanka nisu saopšteni, a navodi se da se zna "šta se očekuje od kluba i šta navijači misle o sportskom direktoru".
 
Natrag
Top