Delije Sever 1989

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
Делије за малог Стефана

0809_zastava_dsv.jpg


Након што смо се прикључили и подржали акцију помоћи за шестогодишњег Стефана Симоновића из општине Ново Брдо на Косову и Метохији крајем 2007. године ради прикупљања неопходних новчаних средстава за потребне операције на очима, обавештавамо јавност да је последња операција успешно завршена пре неколико дана у Београду и да ће Стефан имати прилику да као и сви његови вршњаци на Косову и Метохији "нормално" живи и гледа на своје окружење и ситуацију у којој се на жалост наш народ тренутно налази.

Стефан ће морати да са својим родитељима долази на редовне контроле у Београд као и на додатне терапије што је део неопходног третмана кроз који мора да прође.

Овом приликом желимо да се захвалимо свим Делијама који су се одазвали нашем позиву за помоћ, као и другим пријатељима, фирмама и организацијама које су се прикључиле овој акцији помоћи и омогућили да Стефан не изгуби свој вид. Ово није ни прва, а уз Божију помоћ ни последња акција овог типа коју ће наша група подржати.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
У Лазаревом граду

0910_napredak_cz2v.jpg


Предуслов да се и у Крушевцу одигра утакмица у вечерњем термину решен је набавком мобилних рефлектора. На стадиону под Багдалом је забележена већа посета него при ранијим гостовањима, а Делије су скоро сасвим испуниле своју трибину.

Четири барјака су се вијорила трибином све време утакмице - један са грбом Делија, "Четници север", "Правда за Уроша" и последњи урађен, са мотивом са заставе Делија.

Више пута у току меча бакље су паљене спорадично, по једна-две.
Међутим, на почетку другог полувремена виђена је одлична бакљада. Ем је бакљи било много, ем је ветар променио смер и однео дим ка терену па је меч прекинут на неколико минута.

Углавном су песме јуче биле певане дуже него иначе, а отепван је и репертоар песама за Уроша. Ипак, само певање могло је бити и боље, а сигурни смо и да хоће већ на наредној утакмици кад нам у госте долази Металац из Горњег Милановца.
 
Član
Učlanjen(a)
01.06.2009
Poruka
109
jer zna neko gde mogu kupiti na netu olympiacosov dres???
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
Са Звезда - Металац

0910_cz_metalac2v.jpg


Звезда је угостила новог прволигаша пред 7-8 хиљада звездаша, од којих је највећи део био смештен на северној трибини, што је можда и најбитнија ствар са јучерашњег меча. Пре пар година било нас је и мање од хиљаду на северној трибини, а сад нас је редовно по више хиљада и види се напредак у остваривању циља мобилизације.

Навијање је почело лепо - добро је отпевана нова песма "Од рођења мог" уз скакање целог копа. Ипак, морамо рећи да је певање на овој утакмици било испод нашег просека. Ово се нарочито односи на период од око 70. - 80. минута. Од тог тренутка до краја се опет певало лепо "Са Косова", "Свуда грми около", "Добро знај".

У првом полувремену је подигнута парола "Нек` се деца рађају, порука је севера, нећемо да Србија, буде земља педера", уз скандирање "Србија", а затим је и отпевана химна "Боже правде".

Од почетка се видело да је спремна и велика парола, али била је замотана око жичане ограде. Спуштена је у полувремену, да би била спремна за кореографију. На пароли је писало "Сви у напад!", а на трибини је помоћу црвених најлона направљена подлога за бела слова "` ајмо, `ајде". Непосредно по спуштању кореографије запаљени су црвени димови и бакље исте боје који су употпунили доживљај.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
Добро знај да увек ту сам Ја!

0809_zastava_dsv.jpg


Комплетан пројекат "Добро знај да увек ту сам Ја!", који су Делије предложиле као програм оздрављења ФК Црвена Звезда, је од данас доступан целокупној јавности.

Пројекат је написан на више од 140 страна и заштићен је као ауторско дело.

Комплетан пројекат у PDF формату можете преузети ovde
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
Акција давања крви

kapv.jpg


У уторак 22.09.2009, у времену од 12 до 16, у просторијама спортског друштва Црвена звезда биће организовано добровољно давање крви. Позивамо све који су у могћности да се одазову и узму учешће у овој акцији.

Преносимо и кратко упутство за потенцијане даваоце:
Треба да се једе пре давања крви.
Ако си се тетовирао или имао операцију у последњих 6 месеци не треба да дајеш крв.
Ако си давао крв пре мање од 3 месеца не треба да дајеш крв.
Ако си пио антибиотике у последње време (недељу дана пре давања) не треба да дајеш крв.
Пиво и јачи алкохол не би требало да пијеш неколико дана пре давања крви. Уколико си користио дроге немој ни да долазиш.
Пре давања крви се добро одмори и буди наспаван, у супротном нећеш моћи да даш крв.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
Гужва у Смедереву

0910_smederevo_cz2v.jpg


Мало је фалило да данас у Смедереву цела трибина која нам је била додељена буде попуњена. Ово је свакако било наше најбројније гостовање у овом граду годинама уназад. Ово је још један позитиван пример мобилизације која свакако даје резултате.

Обзиром на већ поменуту бројност и на чињеницу да постоји само један улаз на трибину, није тешко претпоставити да су људи улазили током целог првог полувремена.

Ограда стадиона у Смедереву није била довољно широка да се све заставе закаче у једном реду, па је неколико застава окачено изнад осталих.

Данас су на утакмици биле две бакљаде, прва са бакљама и белим димовима на почетку другог дела игре и друга, са наранџастим димовима неколико минута касније. У току обе је меч био на кратко прекинут. У том периоду је и један навијач утрчао у терен, а при покушају да се врати на трибину дошло је до инцидента са редарима који се, срећом, брзо окончао.
 
Natrag
Top