Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dragi moji šta vi kažete da ja to radim na temi nazivana "Sveto Trojstvo"?? , dali je ja to kvarim ako ovde svedočiim da je to Sotonina nauka i smicalica kojom zavodi svet a ne biblijska?

Jurivaka ima pravo ako reši da mi briše postove pod izgovorom da kvarim temu, tako Jurivako??
Dragi moji da vidite da i ja znam pisma i da mogu je mogu citirati isto kao i vi što je citirate ako ne i bolje.


Pošto niko nesme i neće da svedoči o tri Boga eto ja ću vama svedočiti da je BOG ipak jedan, jedan je JHWH i niko mu nije ni isti ni ravan a ko hoće neka kvari pisma i proroke dokazivajući da Bog nije jedan nego ti pod parolom "jeste jedan ALI! Sveta Trojica"

Ovo je JHWH sveti duh i zdrava nauka koja sledbenik Gospoda Isusa Hrista treba da naučava.
Izaja 46,5 S kim ćete me izjednačiti i uporediti? Koga ćete mi uzeti za priliku da bi bio kao ja?

Ima li koji među vama da sme nabrojavati one sa kim bi da izjednačite i usporedite JHWH?

Psalm 83,18 I neka znaju da si Ti, kome je ime JHWH, jedini najviši nad svom zemljom.

Sme li koji među vama ovo kvariti i poreći da JHWH nije "jedini najviši"?

5Mojsijeva 32,39 Vidite sada da sam ja, ja sam, i da nema Boga osim mene. Ja ubijam i oživljujem, ranim i isceljujem, i nema nikoga ko bi izbavio iz moje ruke.

Na ovo baziram svoju veru da je JHWH jedini koga treba zvati ili obožavati kao Boga i da nema drugoga Boga osim njega.

Izaja 46,9 Pamtite šta je bilo od starine; jer sam ja Bog, i nema drugog Boga, i niko nije kao ja,

Dragi moji želim da upamtite da JHWH je Bog i da niko nije kao on!

Marku 12,29 A Isus odgovori mu: Prva je zapovest od svih: Čuj Izrailju, JHWH je Bog naš JHWH jedini;
5Mojsijeva 6,4 Čuj, Izrailju: JHWH je Bog naš jedini JHWH.

Dragi moji šta vi kažete laže li Mojsije i naš Gospod Isus kada kao istiniti svedok svedoči u prvoj zapovesti da JHWH je Bog naš i da JHWH jeste jedini?

1Timoteja 2,5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus,

Timotej kaže da je Bog jedan i da je porednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus! a vi šta vi na to kažete šta je Gospod Hristos Isus, dali je on Bogočovek, Bog ili šta?

1Korinćana 8,6 Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.

Dakle mi imamo samo jednoga Boga Oca od kog je sve i jednoga GOSPODA Isusa Hrista kroz kog je sve! a vi šta vi kažete ko je vaš Bog a ko vam je Gospod?


Juda 25 Jedinom premudrom Bogu i Spasu našem, kroz Isusa Hrista Gospoda našeg, slava i veličanstvo, država i vlast pre sviju vekova i sad i u sve vekove. Amin.

Dakle dragi moji kako vidite ja dokazivam da je Bog JEDAN premudri Bog! on je zaklon, zaštita i spas naš! a kroz Isusa Hrista GOSPODA našeg slava JHWH i veličanstvo sad i u sve vekove Amin.

Ako mislite da možete šta kvariti zbog crkvene dogme nazvana Svetog Trojstva, napred i kvarite da vidimo čijom naukom to radite.

Dodato posle 10 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Jasno je da je Isus Bog. A 1. Jovanova 5,7 da su Sveta Trojica JEDNO

Ovo je Sotonina smicalica kojom zavodi svet! i pod nejgovim vođstvom prepravili čak i pisma samo da podrže predrasude koje se baziraju na ništa. Pozdravide brata poelbustera i poručite mu da preispita ko, kada a i zašto dometali ta slovca da podrži zabludu?
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A čime ti dokazuješ da je baš taj dio Biblije navodno prepravljen? Sama tvrdnja bez dokaza ne znači ništa. Sasvim je da postoje Sveta Trojica. Niko od nas nije rekao da postoje TRI Boga, nego samo JEDAN BOG. A ta tri lica su jedan Bog.
To što ti kažeš da je Sotonina nauka podsjeća me na lopova koji ukrade nešto i počne vikati "Drž te lopova, drž te lopova!". Sve smo ti oborili nijednog jedinog dokaza nemaš da Isus nije Bog.
Samo Bogu se slava daje, a u Novom zavjetu se slava daje Ocu i Sinu Isusu i Duhu Svetom potpuno jednako. Bibliju ste vi prepravili, a ono što piše i 1. Jovanovoj je uvijek pisalo, i dokazano je kroz istoriju da Biblija nije mijenjana.
A posebno Kumranski spisi za Stari zavjet. Gdje god se neko Isusu poklonio On ga nije ukorio, a jasno je rekao da se farisejima ne treba klanjati. I anđeo je ukorio Jovana u Otkrivenju 22,9 da se Bogu treba klanjati. Ti one stihove koje daješ da je jedan Bog uopšte nisu sporni niti oni dokazuju da Isus nije Bog. I dio u 1. Jovanovoj 5,7 je sasvim logičan i tačan, upotpunosti se ulapa u 1. dio stiha, a pogledaj vaš stih na vašem sajtu pa ćeš vidjeti da nema nikakve logike i da je dio o Ocu, Riječi i duhu Svetom izbrisan.
 
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
1. A čime ti dokazuješ da je baš taj dio Biblije navodno prepravljen? Sama tvrdnja bez dokaza ne znači ništa. Sasvim je da postoje Sveta Trojica. 2. Niko od nas nije rekao da postoje TRI Boga, nego samo JEDAN BOG. A ta tri lica su jedan Bog.
To što ti kažeš da je Sotonina nauka podsjeća me na lopova koji ukrade nešto i počne vikati "Drž te lopova, drž te lopova!". 3. Sve smo ti oborili nijednog jedinog dokaza nemaš da Isus nije Bog.
4. Samo Bogu se slava daje, a u Novom zavjetu se slava daje Ocu i Sinu Isusu i Duhu Svetom potpuno jednako. 4.Bibliju ste vi prepravili, a ono što piše i 1. Jovanovoj je uvijek pisalo, i dokazano je kroz istoriju da Biblija nije mijenjana.
A posebno Kumranski spisi za Stari zavjet. Gdje god se neko Isusu poklonio On ga nije ukorio, a jasno je rekao da se farisejima ne treba klanjati. I anđeo je ukorio Jovana u Otkrivenju 22,9 da se Bogu treba klanjati. Ti one stihove koje daješ da je jedan Bog uopšte nisu sporni niti oni dokazuju da Isus nije Bog. I dio u 5.

Dragi moj ja kada nešto govorim to mogu i dokazati, samo treba neko da to osporava! dakle, znaš ili neznaš da je ...citiram: "Jasno je da je Isus Bog. A 1. Jovanova 5,7 da su Sveta Trojica JEDNO" znaš li dragi moj da je to dodato kako bi neki podržali svoju dogmu Svete Trojce?

Dragi moj šta vama onda znači Sveta Trojica? imaš li za tju parolu neku definiciju? i ako niko ne kaže da su to tri Boga sabirajte nam koliko im je broj tih Bogova iz množine.
Koja tri lica su jedan Bog? sabri dragi moj sva ta lica iz množine da vidimo koliki im je to broj.

Dragi moj ja ne nameravam kvatiti pisma i proroke kako naš GOSPOD Isus nije u pismu nazvan BOGOM! naprotiv ja svedočim da JHWH jeste jedini istiniti Bog i da niko drugi mu nije isti ili ravan. Uostalom i drugi su nazvani BOGOVIMA a ipak po pismu oni nisu nikakvi BOGOVI. Znaš li ti dragi moj šta ELOHIM znači i ko ili loliko ima ELOHIMA? bez dokaza ništa tako??
Uostalom zar Mojsije nije u pismu nazvan BOGOM? drugo znaš li ti dragi moj ko je to taj što je nazvan bogom ovoga sveta?
Nego ako nemate TRI Boga zašto se odričete krštenja u Svetu Trojcu? nije li to hula na množinu Bogova?

Dragi moj potkopavaš li ti ovim što ovde svedočiš biblijsko naučavanje i praviš li ti lažom našega GOSPODA Isusa po pitanju njegove prve i najveće zapovesti?? zar ne čitaš stihove koje ti postiram? imaš li ti dragi moj kontraargumente da bi to osporavao?

A o 1 Jovanovoj 5:7 i 8 pročitaj ovde ne bi li dao JHWH da ti osvetli istina:
1 John 5 - Passage
7 For there are three that testify: 8 the[a] Spirit, the water and the blood; and the three are in agreement.

1. 1 John 5:8 Late manuscripts of the Vulgate testify in heaven: the Father, the Word and the Holy Spirit, and these three are one. And there are three that testify on earth: the (not found in any Greek manuscript before the fourteenth century)

Dragi moj otvori novu temu o 1 Jovanovoj 5:7,8 ili idi na tvoga braga poelbustera temu i postiraj tamo tvoj argumenat najveće zablude pa ćemo diskutirati da vidimo ko je šta oduzeo ili dodao.

Dakle moj argumenat jeste da je naš GOSPOD Isus nazvan imenom "BOG SILNI" što ne znači da je on neki drugi Bog koji je ravan isti ili jednak svemogućem JHWH, osporavaj

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Dragi moj tripo 41 ima li šta da kvariš iz 69-og posta? šta kvariš, šta dodaš i šta oduzimaš??
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vi JS prepravljate Bibliju. Na svu sreću pravopis poznajem veoma dobro. Kod vas stoji u 7. stihu ovako "Jer je troje što svjedoči:" fali na nebu dalje iza dvije tačke nikada ne može da ide novi stih nego ono što se nabraja ide odmah iza dvije tačke. A kod vas stoji ovako 7. stih "Jer je troje što svjedoči: 8. stih "duh,voda i krv i to je troje složno".
Ovo je potpuno van svake logije i pravopisno je netačno. Evo dokaza Jovan 2,7 Reče im Isus: napunite sudove vode. I napuniše sudove vode. I dalje ide stih 8. I nigdje u Bibliji ne ide iza dvije tačke novi stih jer se ovdje radi o upravnom govoru.

Da je Isus Bog potvrđuju ovi stihovi. "i Bog bješe riječ" (Jovan 1,1) "I riječ postade tijelo" (Jovan 1,14) Da pojasnim i Bog posta tijelo. Ja znam da ti rušim dogmu.
Ti da bi potvrdio da se nešto pojavljuje od 14. vijeka trebaš da daš one kopije prije toga. Novi zavjet je pisan od 40-100 g. n.e. Prva kopija je nastala 125. god. n.e. Prema tome istina je ono što piše. Jer ovo što vi dajete je van svake logike i pravopisno je netačno. A i bez toga je jasno da postoji Sveto Trojstvo. I da je Isus Bog.
Boga niko nikada nije vidio. Jovan 1,18 Prema tome jasno je da su Sveta Trojica JEDAN BOG. A ti sad malo po jevrejskom pravopisu pa ćeš vidjeti da je riječ ELOHIM imenica u množini sa značenjem jednine.
 
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
ZA jurivaku

Molim urednika da mi objasni zasto brise moje postove i( zasto su obrisana moja dva poslednja posta)

nije bilo nikakih vredjanja!!! Nije ti fora brate

Ucesnik sam mnogih foruma i nigde mi nebrisu tekstove i foto samo na ovom forumu zasto?

Dali je to zbog istine?

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Za apocketza


Sta je isus i ko je isus i u sta verujem ja:Odgovor na mnozinu.



Odgovor: Ko je Isus Hristos? Za razliku od pitanja, "Da li Bog postoji?", jako malo ljudi se pita da li je Isus Hristos postojao. Generalno je prihvaćeno da je Isus zaista bio čovek koji je hodao zemljom, u Izraelu, pre skoro 2000 godina. Debata nastaje kada se počne raspravljati o Isusovom potpunom identitetu. Skoro svaka velika religija uči da je Isus bio prorok, ili dobar učitelj ili pobožan čovek. Problem je u tome da nam Biblija kaže da je Isus bio beskonačno mnogo više od proroka, dobrog učitelja ili pobožnog čoveka.

C.S. Luis i svojoj knjizi Klasično Hrišćanstvo piše sledeće: "Ovde pokušavam da izbegnem najveću glupost koju neko može da kaže kada govori o Njemu [Isus Hristos]: "Spreman sam da prihvatim Isusa kao velikog moralnog učitelja, ali ne prihvatam Njegovo tvrđenje da je Bog." Tako nešto ne bismo smeli da kažemo. Čovek koji bi bio samo čovek i rekao stvari koje je Isus rekao, ne bi bio veliki moralni učitelj. On bi bio ili ludak – na istom nivou kao i onaj koji tvrdi za sebe da je tvrdo kuvano jaje – ili đavo iz pakla. Morate da se odlučite. Ovaj čovek ili je bio i jeste Sin Božiji, ili je ludak, a možda nešto i gore....Možete da ga zatvorite kao ludaka, možete da ga pljujete i da ga ubijete kao demona, ili možete da padnete pred Njegove noge i nazovete ga Gospodom i Bogom. Ali nemojte nastupati sa takvim pokroviteljskim i besmislenim tvrđenejm da je On bio veliki učitelj ljudi. On nam to nije ostavio nedorečenim. Nije ni nameravao.”

I onda, ko Isus tvrdi da jeste? Šta Biblija kaže ko je On bio? Pogledajmo prvo Isusove reči u Jovanu 10:30, “Ja i Otac jedno smo.” Na prvi pogled, ovo možda ne izgleda kao tvrdnja da je Bog. Međutim, pogledajmo na reakciju Jevreja na Njegovu izjavu, “Odgovoriše mu Judeji: za dobro delo te ne zasipamo kamenjem, nego zbog hule na Boga, što se ti – kao čovek – gradiš Bogom” (Jovan 10:33). Jevreji su Isusovu izjavu razumeli kao tvrdnju da je Bog. U stihovima koji slede, Isus nikada nije ispravio Jevreje govoreći , “Ja nisam tvrdio da sam Bog.” To ukazuje da je Isus zaista govorio da je Bog kada je izjavljivao, “Ja i Otac jedno smo” (Jovan 10:30). Jovan 8:58 je drugi primer. Isus je izjavio, “ Reče im Isus: zaista, zaista kažem vam: ja postojim pre nego što se Avram rodio!” I iznova, kao odgovor na ovo, Jevreji su uzeli kamenje u pokušaju da Ga kamenuju (Jovan 8:59). Isus proglašava svoj identitet izrazom “Ja sam” koji je direktna primena starozavetnog imena za Boga (Druga Mojsijeva 3:14). Zašto bi Jevreji želeli da kamenuju Isusa ako On nije rekao nešto što su oni verovali da je bogohulno, u ovom slučaju, tvrdnju da je Bog?

Jovan 1:1 kaže da “Bog beše Reč.” Jovan 1:14 kaže “Reč se ovaploti.” Ovo jasno pokazuje da je Isus Bog u telu. Toma, jedan od učenika ja izjavio u vezi sa Isusom, “Gospod moj i Bog moj” (Jovan 20:28). Isus ga ne ispravlja. Apostol Pavle Ga opisuje kao, “…velikog Boga i Spasitelja – Isusa Hrista (Tit 2:13). Apostol Petar kaže isto, “…našeg Boga i Spasitelja Isusa Hrista” (2 Petrova 1:1). Bog Otac svedoči o potpunom Isusovom identitetu rečima "Za Sina pak: "Tvoj presto Bože, stoji u sve vekove i žezlo tvoje pravosti je žezlo tvoga carstva."" Starozavetna proročanstva najavljuju Njegovu božansku prirodu, “Jer nam se rodi dete, sin nam se dade, kojemu je vlast na ramenu, i ime će mu biti Divni Savetnik, Bog Silni, Otac Večni, Knez Mira.”

Tako, kao što je C.S. Luis zaključio, verovati da je Isus bio dobar učitelj ne postoji kao mogućnost. Isus je jasno i neporecivo tvrdio da je Bog. Ako On nije bio Bog, onda je bio lažov, i samim tim nije bio prorok, dobar učitalj ili pobožan čovek. U pokušaju da umanje značaj Isusovih reči, moderni “sholastici” tvrde da “istinski istorijski Isus” nije rekao mnoge od stvari koje mu Biblija pripisuje. Ko smo mi da se raspravljamo sa Božijom Rečju u vezi onog što Isus jeste ili nije rekao? Kako jedan “sholastik” dve hilade godina posle Isusa može da ima bolji uvid u ono što je Isus jeste ili nije rekao nego oni koji su sa njim živeli, služili i koji su učili od Njega samog (Jovan 14:26)?

Zašto je pitanje u vezi Isusovog paravog identiteta toliko važno? Zašto je bitno da li Isus jeste ili nije Bog? Najvažniji razlog zbog koga Isus treba da je Bog, je taj da u slučaju da nije Bog, Njegova smrt ne bi bila dovoljna da plati kaznu za grehe čitavog sveta (1 Jovanova 2:2). Samo je Bog mogao da plati tako veliku kaznu (Rimljani 5:8; 2 Korinćanima 5:21). Isus je morao da bude Bog da bi mogao da plati naš dug. Isus je trebalo da bude čovek da bi mogao da umre. Spasenje je dostupno jedino kroz veru u Isusa Hrista! Isusova božanska priroda je razlog zašto je On jedini put ka spasenju. Isusova božanska priroda je razlog zašto je On objavio, “Ja sam Put, i Istina i Život: niko ne dolazi k Ocu - sem kroz mene” (Jovan 14:6).

ODGOVOR NA KO JE BOG U MNOZINI;
Bog je osoba. Bog nije stvar, sila ili uticaj. On misli, oseća, želi i deluje na načine koji ukazuju da je On živo Biće. On nije samo ”neko gore” ili vrsta super – čoveka. Ali je Gospod pravi Bog, živi Bog i večni car.

Bog je u množini. Postoji samo jedan istiniti Bog. On kaže: Ja sam prvi i ja sam poslednji, osim mene nema Boga. Ipak, Bog se otkrio kroz Trojstvo. Tri osobe – Otac, Sin (Isus Hristos) i Sveti duh, u kojem je svako istinski, celokupno i podjednako Bog. Biblija govori o slavi Boga. Isto tako piše: Bog beše reč (Isus Hristos). I dalje: Gospod je duh. Znači jedan je Bog, ali su tri osobe u Božanstvu.

Bog je duhovan. On nema fizičkih dimenzija. On nema telo niti ima karakteristike koje se mogu odrediti veličinom i oblikom. Bog je duh; i koji mu se mole, duhom i istinom treba da se mole. To znači da je Bog nevidljiv. Boga niko nikad nije video. To znači da nije ograničen prostorom i vremenom, nego da je svuda istovremeno prisutan. Ne ispunjavam li ja nebo i zemlju? Govori Gospod. Izuzimajući sve ostalo, to znači da je Bog u potpunosti svestan svega što se istovremeno dešava svuda. To ne podrazumeva samo ono što radiš i govoriš, već i svaku misao koja prolazi kroz tvoj um.

Bog je večan. Bog nema početak. Po rečima Biblije: I od veka do veka ti si Bog. Nije bilo vremena kada Bog nije postojao i nikada neće biti vremena kada On neće postojati. Bog sebe opisuje kao onoga koji jest i koji beše i koji će doći. On ostaje zauvek isti: Jer ja sam Gospod, ne menjam se. Sve što je Bog ikada bio On još uvek jeste i zauvek će biti.

Bog je nezavisan. Sva druga bića zavise od ljudi ili stvari i, na kraju, od Boga, ali Bog je u potpunosti nezavisan od svojih stvorenja. On može da opstane sam po sebi. Niti prima ugađanja od ruku čovečjih, kao da bi onome trebalo što koji sam daje svima život i dihanje i sve.

Bog je svet. On je slavan u svetosti, strašan u hvali. Ne postoji poređenje sa svetošću Boga. Nema svetoga kao što je Gospod, koji je potpuno bez greške i mane. Biblija kaže o Njemu: Čiste su oči tvoje da ne možeš gledati zla i bezakonja ne možeš gledati. I taj sveti Bog zahteva od nas svetost pojedinačno. Njegova zapovest je nama danas: Budite sveti jer sam ja svet.

Bog je pravedan. Biblija kaže: Jer je Gospod pravedan Bog. Blagost i pravda su podnožje prestolu njegovu. Bog ne samo da je naš Stvoritelj i Oslonac, nego i naš Sudija, koji nagrađuje i kažnjava u vremenu i večnosti s pravednošću koja je savršena i izvan svake primedbe i rasprave.

Bog je savršen. Njegovo znanje je savršeno. I nema stvari nepoznate pred njim nego je sve golo i otkriveno pred očima onoga kome govorimo. Bog zna sve što je u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, uključujući sve naše misli, reči i dela. Njegova mudrost je savršena i izvan svakog našeg shvatanja. O dubino Božijeg bogatstva i mudrosti i znanja! Kako su nedokučivi njegovi sudovi i neistraživi njegovi putevi!
Bog je suveren. On je jedini vrhovni vladar svemira i ništa nije izvan Njegove kontrole. Što god hoće, sve Gospod čini, na nebesima i na zemlji. Kod Boga nema nezgoda ili iznenađenja. On piše svetsku istoriju i sve čini po savetu volje svoje. Bogu ne treba savet ili dozvola za bilo šta; šta odluči to učini. Niko Ga ne može sprečiti da učini šta želi. I nikog nema koji bi ruci Njegovoj odoleo, i koji bi mu rekao: Šta radiš?

Bog je svemoguć. On je najmoćniji. Po Njegovim rečima: Ja sam Gospod Bog svakog tela. I da li je meni što teško? To ne znači da Bog može da učini bilo šta (On ne može da laže ili da se menja, ili da pravi greške, ili da greši, ili da se odreče sebe), ali može da čini sve što poželi u skladu sa svojim karakterom.

Bog je ljubav. Jer Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina da niko ko u njega veruje ne propadne, nego da ima večni život.

Ovo su samo kratki prikazi stvari koje je Bog otkrio u Bibliji o svojoj prirodi i karakteru. Biblija iznosi i druge istine o Bogu (o kojima će biti reč kasnije), kao i mnoge druge stvari o Njemu koje mi ne možemo u potpunosti da razumemo. On čini stvari velike i neispitljive, divne, kojima nema broja. U tom smislu, svemoguć je, ne možemo Ga dosegnuti. Ma kakva da je ljudska inteligencija ili rasuđivanje, to se ne može promeniti. Ne bi trebalo ni da nas čudi. Kad bismo mogli da razumemo Boga, On ne bi bio dostojan naše službe.

Najvažniji razlog zbog koga Isus treba da je Bog, je taj da u slučaju da nije Bog, Njegova smrt ne bi bila dovoljna da plati kaznu za grehe čitavog sveta 1.Jovanova 2:2. Samo je Bog mogao da plati tako veliku kaznu. Samo je Bog mogao da preuzme grehe celog sveta 2. Korinćanima 5:21, da umre i da bude vaskrsnut – dokazujući svoju pobedu nad grehom i smrću.


JA JOS UVEK CEKAM ODGOVORE NA MOJA PITANJA:

Ponavljam pitanja:

Ponavljam moja SADA CETIRI pitanja:Ko je mihail???

Zasto su jevreji ubili hrista gospoda nasega???

Zasto su jevreji ubili sv. stefana???

Koje bio kod avraama jehova ili gospod isus hrist nas,
kad je doneo vest da ce sara imati sina s avraamom pred unistenje sodoma i gomore.Bilo ih je troje dva andjela i ????????




P.S

Nejuti se prijatelju ja nemam nista protiv tebe cak te i cenim ali fakti su fakti.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dragi moj Jurivako da ti ne bi ja iritirao tu tvoju mržnju i netoleranciju još i da bi ti uštedio posao oko brisanja mojih postova ja se isključim sa tvog foruma a ako sam te ja nečim (bilo čim) uvredio oprosti mi nije bilo namerno.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dragi moj Jurivako da ti ne bi ja iritirao tu tvoju mržnju i netoleranciju još i da bi ti uštedio posao oko brisanja mojih postova ja se isključim sa tvog foruma a ako sam te ja nečim (bilo čim) uvredio oprosti mi nije bilo namerno.
Nisam ti pobrisao post, nego ga premjestio tamo gdje mu je mjesto - na temu Sveto pismo - Biblija. Ne donosi prerano zaključke, pogotovu ne krive!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
04.05.2010
Poruka
115
A čime ti dokazuješ da je baš taj dio Biblije navodno prepravljen? Sama tvrdnja bez dokaza ne znači ništa. Sasvim je da postoje Sveta Trojica. Niko od nas nije rekao da postoje TRI Boga, nego samo JEDAN BOG. A ta tri lica su jedan Bog.
To što ti kažeš da je Sotonina nauka podsjeća me na lopova koji ukrade nešto i počne vikati "Drž te lopova, drž te lopova!". Sve smo ti oborili nijednog jedinog dokaza nemaš da Isus nije Bog.
Samo Bogu se slava daje, a u Novom zavjetu se slava daje Ocu i Sinu Isusu i Duhu Svetom potpuno jednako. Bibliju ste vi prepravili, a ono što piše i 1. Jovanovoj je uvijek pisalo, i dokazano je kroz istoriju da Biblija nije mijenjana.
A posebno Kumranski spisi za Stari zavjet. Gdje god se neko Isusu poklonio On ga nije ukorio, a jasno je rekao da se farisejima ne treba klanjati. I anđeo je ukorio Jovana u Otkrivenju 22,9 da se Bogu treba klanjati. Ti one stihove koje daješ da je jedan Bog uopšte nisu sporni niti oni dokazuju da Isus nije Bog. I dio u 1. Jovanovoj 5,7 je sasvim logičan i tačan, upotpunosti se ulapa u 1. dio stiha, a pogledaj vaš stih na vašem sajtu pa ćeš vidjeti da nema nikakve logike i da je dio o Ocu, Riječi i duhu Svetom izbrisan.
Свака ти част на поруци.
 
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Za tripa 41

Dragi tripo nije ovde kriv urednik jurivaka ponekad zeza ali nije on los, ko god gubi ima pravo da se ljuti i meni je obrisao post ili ga premestio pa nisam napustio forum,

stvar je u tome sto smo mu dokazali pravdu nema vise argumenata za dalju borbu s nama i da im kazemo svima, tako ce proci ko god nepriznaje oca i sina i svetoga duha. Rasturili smo ga faktima brate zao mi je sto nije odgovorio na moja pitanja a znas zasto nije, da je odgovorio na moja pitanja tobi ga dokrajcilo 100% jer odgovor je,zato sto su svi oni tvrdili o trojstvu i da je isus bog i zbog toga su i poginuli.

Pozdravlja te tvoj brat po veri vanhelsing g


P.S

Svaka cast i tebi atom mrav na podrsci tripo 41
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ма нема шта, потпуно смо му оборили његове тврдње да Исус није Бог и да не постоје Свето Тројство. Библија је баш јасна по том питању. Али никако не може да свари да је јеврејска ријеч за Бога у Постању ЕЛОХИМ именица у множини са значењем једнине, што јасно доказује да постоје 3 лица једног истог Бога. Такође се неко до њих (ЈС) зачудио када је чуо да Исус дословно значи Јахве. У ала смо им уздрмали догму.
 
Natrag
Top