- Učlanjen(a)
- 07.02.2017
- Poruka
- 9
Pre nekoliko dana crknu mi zvučnici na jednom starom laptopu koji inače koristim najviše za gledanje filmova i slušanje muzike. Pomislio sam, da, posto imam jedan zvučnik koji sam izvadio iz nekog mini radio kasetofona iskoristim kako bi napravio jedan mini zvučnik koji bi mi služio čisto da imam zvuk. Problem je što nigde ne mogu da nađem šemu za neko mini pojačalo i napajanje za tu jačinu zvučnika, a ne bih da kupujem nikakva gotova mini pojačala, već da iskoristim nesto iz ove gomile elektroničkih komponenti koje imam povađene iz starih uređaja, između ostalog i raznih konektora. Inače imam zamisao da se taj zvučnik napaja preko usb porta sa računara, a zvuk prima preko 3.5mm konektora. Mislim da bi bilo vrlo lepo od nekih stručnih elektroničara da ovde ostave takvu šema, koja može poslužiti mnogima da sami naprave neku korisnu stvar, pogotovo od zvučnika ove jačine koji se mogu naći baš svuda, u starim mini radio kastofonima, budilnicima, dečijim igračkama, fiksnim telefonima sa funkcijom spikerfona i drugih uređaja.