Nakon dve godine sa lokalnim mobilnim operaterom dobio sam besplatno ZTE Grand X4. Nisam zahtevan korisnik pa nalazim prednosti u odnosu na prethodni Samsung Galaxy S3. Prednost je veci ekran i baterija kojoj punjenje traje duze. Ima i novu LTE frekvenciju. Mane su pre svega jacina zvuka iz zvucnika. Kad moj kolega sa Samsungom i ja pustimo istovremeno isti YouTube video klip ja se silno razocaram u zvuk mog telefona. Mnogo je tisi i fale mu basovi. Isto, zale mi se sagovornici bilo pri telefonskom razgovoru ili na Viberu da me slabo cuju cim malo nehotice udaljim mikrofon od usta.
Fali mi jos sto u poredjenju sa prethodnim telefonom nemam opticku indikaciju, LED diodu koja pokazuje bilo koju promenu, propusten poziv, telefonski, SMS, Skype, Viber, pristigao e-mail itd.
Nije mi bas jasno kako se otvara radi zamene baterije jednog dana kad to bude potrebno. Boje na ekranu i na slikama nisu bas najbolje, ali me to ne uzbudjuje jer kao sto rekoh nisam zahtevan korisnik i telefon mi je pre svega telefon. IGo GPS navigacija radi korektno. Ostajem sa ovim telefonom naredne dve godine na sta me poklon obavezuje, a posle se vracam na Samsung.