Razumem, naravno.
Mi smo ovde pod strašnom propagandom o zloj Americi i zlom Zapadu. Ja takođe ne sporim grehe Zapada i SAD-a. Oni su onoliki kolika je opšta pokvarenost samih ljudi na Zapadu. Ali, moje mišljenje je malo drugačije od tvog i generalnog, narativa ovde. Ja verujem da Bog itekako upotrebljava ovu silu na dobro. Ne možemo sporiti 1000 dobrih stvari, sloboda građanske i verske koji dolaze odande, svest o ličnoj odgovornosti, duh prosvete koja i dalje sija odatle. I lično verujem da je SAD, i pored mnogih grešaka i nesavršenosti delovanja izvesno oružje za bolji svet. Ti znaš i sam da je Bog upotrebljava mnoge sile svetske na dobro i u korist naroda Božijeg te ukora zlih. Većina onih koji su došli pod udar SAD su narodi lošeg karaktera i vlasti koje oličavaju taj narod. Gotovo bez greške....verujem uz Božije dopuštenje pa i vođstvo.
Naravno, dolazi vreme kada će te države gde je prosveta najjača SAD, Zapad, polako skliznuti u nametanje restriktivnih moralnih pravila(razlog toga će biti opšta pokvarenost naroda-vidiš ove pucnjave u SAD-u i slično, dolazak Trampa kao oličenje svega što SAD nisu te njegov sraman poraz...). Dolaze vremena kada će taj glas razuma i prosvete utihnuti i tamo. To će biti "glas aždaje". Još veća će pokvarenost onda biti kod ne prosvećenih naroda kao što i jeste, kada tamo utihne glas razuma. Tako da restriktivni zakoni (glas aždaje) će biti opšte prihvaćeni.
Elem, pošto nismo još uvek u tim vremenima, SAD nisu još uvek postale glasnogovornik aždahe. Još uvek imaju rogove kao jagnje-dva roga-građanska i verska sloboda. Još uvek su SAD oruđe za kaznu naroda sa lošim mentalitetom. Videćemo, ovo je moj stav. Svako neka pak razmišlja svojom glavom.