Kada je Ellen White pisala o požaru koji je spalio Sanatorijum i Štampariju izjavila je da je Bog pružio još jednu priliku da se Božji narod pokaje i vrati njemu.
Bila je ismejana za upozorenja koja je dala, kao što i danas se neki ismejavaju da ovaj Kalifornijski požar ima ikakve veze sa Božjim upozorenjem Božjem narodu na veliko probudjenje i da je kraj zaista jako blizu. "Svima je kuća i crkva izgorela pa eto i Adventistička crkva je "morala" da izgori isto", bio je komentar pojedinaca.
Zalosno je što mnogi ne primete da "Božja crkva" nije ni malo više imala zaštite od bilo koje druge crkve. Niti da ovakav događaj budi u ljudima ispitivanje zar Bog nije mogao zaštititi "svoju" crkvu kao što je zaštitio tri mladića iz ognjene peći koja je bila 7x više užarena nego obično?
Da li zaista postoji nešto zasto trebamo ispitati svoje živote i priznati svoje grehe i pokajati se ne bi li se očistili od svake prljavštine i poganštine greha? Da li su zaista moje haljine čiste od svake mrlje greha?
Dolazi uskoro vreme kada će Bog svoja zla izliti na ne pokajane, tada neće uteći i neće biti leka.
Ostavljamo vama na razmišljanje da pogledate ove dve crkve (slike pre pozara i posle), "Crkva Hristova" i "Adventistička Crkva" i postavite sebi sledeće pitanje: "Ako moj život ostane u ovom stanju u kojem je sada, da li ću zaista imati imalo veću Božju zaštitu nego drugi oko mene, kada Božji gnjev se počne izlivati pomešan u čaši gnjeva njegova"??? Ako da, zašto "danas" nemam zaštitu?
Ili ću zaista iskusiti reči Psalmiste 91: 5-10 "Nećeš se bojati strahote noćne, strijele, koja leti danju, Pomora, koji ide po mraku, bolesti, koja u podne mori. Pašće pored tebe tisuća i deset tisuća s desne strane tebi, a tebe se neće dotaći. Samo ćeš gledati očima svojima, i vidjećeš platu bezbožnicima. Jer si ti, Gospode, pouzdanje moje. Višnjega si izabrao sebi za utočište. Neće te zlo zadesiti, i udarac neće dosegnuti do kolibe tvoje."
Neka ovo vreme bude zaista vreme ispitivanja svakog od nas, "mučenja" duše svoje, da li su zaista moje haljine čiste?, Da li se Hristov lik ogleda u meni?, jer vreme je zaista na izmaku: Budite spremni! Budite spremni! Budite spremni!
istina us