Možda ja razuma i nemam, ali ono što mi je Bog dao protivi se ovoj gore teoriji kao najvećem svetogrđu.
A sta ti je Bog dao? Okruglu zemlju sigurno nije, jer takva dogma ne postoji u bibliji. Crkva je cak ranije ucila ravnu zemlju, a danas uci okruglu zemlju i evoluciju. To je skretanje od istine.. Ali nije to dogma crkve, da ti moras verovati u okruglu zemlju..
Zamisli, Bog ti je dao okruglu zemlju, koja je nagnuta 66,6% i juri brzinom od 660 miliona kilometara kroz svemir? Evolucija uci da su dinosaurusi izumrli pre tacno 66 miliona godina.. Oni bas vole te sestice i sve tako namestaju, a ti u to verujes.. To je svetogrdje, a ne ravna zemlja.. Malo se bolje informisi..
Nisam ja ipak
toliko glup. Nadam se, shvatit ću ja to puno brže i puno prije. Ali za to
trebam tvoju pomoć. Zato te
molim, na gornjoj karti (slici) zemlje sa suncem -
docrtaj 24-satnu putanju kruženja sunca iznad zemlje.
Ako mi taj model ravnozemljaša
objasni sve činjenice i fenomene na zemlji, koje samo budale i antikristi odbacuju - smjene dana i noći i njihovo različito trajanje, točno određena mjesta na zemlji u kojima sunce izlazi ili zalazi u isto vrijeme -
vjeruj mi, postat ću i ja
ravnozemljaš. ‘Pliz’, pomozi da i ja postanem i budem
dionik istine, jer svaka istina golazi uvijek i jedino od Boga
A zasto bi ti ja pomagao kada nisi pogledao ni jedan video, to je gubljenje vremena kad osnove nemas? Ne mogu te ja ubediti ni u sta, niti mi je to zelja. To je nesto sto ti licno treba da shvatis a ne ja da crtam.
Mogu obratno i ja tebe da pitam da mi pojasnis avionske letove na okrugloj zemlji, posto nemaju smisla.. Da mi pojasnis kako avion ne izleti u svemir dok se krece posto se ne prilagodjava zakrivljenosti zemlje i ne spusta nos na dole [izleteo bi u svemir] (svaki pilot ce ti potvrditi da se ne prilagodjava). Da mi pojasnis kako brod vidi svetionik ako se svetionik nalazi ispod horizonta zakrivljene zemlje. Da mi pojasnis kako raketa pogadja cilj ako se ne prilagodjava zakrivljenosti zemlje (svaki vojnik zna da se ne prilagodjava). Da mi pojasnis kako radar vidi avion a nalazi se ispod zakrivljenosti horizonta (signal putuje pravolinijski, ne krivi se). Da mi pojasnis kako je moguce teleskopom videti brod koji je zasao stotinama metara ispod horizonta. Da mi pojasnis kako vidis grad koji je nemoguce videti ako se nalazi ispod zakrivljenog horizonta. Da mi pojasnis kako vidis svetlo lasera na drugom kraju ako si ti ispod zakrivljenog horizonta... Lista je beakonacna...
vjeruj mi, postat ću i ja ravnozemljaš.
Evo, ja cu postati globusar ako ti meni odgovoris na sva pitanja i pobijes argumente ravnozemljasa. Ali nemoj traziti da ti ja ispucavam argumente ovde, to sam vec radio na drugoj temi, i vidim da ne vredi.. Idi ti lepo pa pogledaj koji su argumenti pa ih pobij najpre radi sebe, jedan po jedan, a onda ovde.. Ja ti garantujem da neces uspeti..
Inace, ti se vatas za model ravne zemlje, jer si cuo da on ne funkcionise, i to je jedini argument.. Ali ni model okrugle zemlje ne funkcionise najbolje, zato je to glupo koristiti, i ja necu da sudelujem..
Vise bi voleo da sam ja bez razuma..
Veruj mi, lakse bi mi bilo da je okrugla, ali nije!