Zasto verujem?

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
Zbog čega verujete baš u to što verujete, a ne u nešto ili nekoga drigog?
Da pojasnim:šta je to što vas je opredlilo baš tom objektu vaše vere (namerno izbegavam reč religija) a ne nekom drugom?Ili zašto prihvatate da je,npr.baš Sveta Trojica Bog koga poštujete, a ne nešto drugo?
Počeću prva:Verujem, jer sam dugo tragala za Istinom i kada sam je pronašla, onda sam je prepoznala.Doslovno sam je tražila u svim religijskim spisima koje sam čitala, u hramovima i u ljudima i nisam je našla.Zaplakala sam kada sam u Isaiji, 8.glava, pročitala da svi govore:Mir, mir, a mira niodkuda.Upravo tako sam se osećala dok nisam prihvatila pruženu, za mene probodenu, ruku Spasiteljevu, jer jedini On je nešto učinio baš za mene.Nije očekivao ništa za uzvrat, osim da ga volim.Bio je spreman da mi oprosti ono što ja sebi nisam mogla i jedini se usudio za Sebe da kaže da je On:put, Istina i Život.Time je dotako moje srce i iscelio ga i zadobio.Jedini On je taj koji daje mir mojoj duši i smisao mom postojanju.

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
зашто баш (за мене) православље, зато што је једина вера која проповеда чисту љубав према свима, пријатељима, непријатељима, породици, свима...

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
Ne, vec zato sto su ove dve religije najrasprostranjenije na svetu. Znam i za zaratrustrizam, budizam, hinduizam, judeizam, protestrante i ostale izrode iz katolicke vere, pa i ovoj novoj antihristovoj veri znam sasvim dovoljno, da bi rekao ono sto jesam. Skoro sam i razgovarao sa jednim sociologom koji je americki i zapadno evropski nastrojen i on mi je rekao, citiram "jedina dobra stvar kod Srba je Pravoslavlje zato sto je to jedina vera koja propoveda bezuslovnu ljubav prema svima".

He, he, dobar si :yahoo:
A ti to te protestRante zoveš izrodima iz bezuslovne ljubavi prema svima. Pa tvoje rečenice odišu netrpeljivošću. Kako li je tek u glavi i u srcu... :girl_werewolf:

Član
Učlanjen(a)
03.10.2009
Poruka
112
Zbog čega verujete baš u to što verujete, a ne u nešto ili nekoga drigog?
Da pojasnim:šta je to što vas je opredlilo baš tom objektu vaše vere (namerno izbegavam reč religija) a ne nekom drugom?Ili zašto prihvatate da je,npr.baš Sveta Trojica Bog koga poštujete, a ne nešto drugo?
Počeću prva:Verujem, jer sam dugo tragala za Istinom i kada sam je pronašla, onda sam je prepoznala.Doslovno sam je tražila u svim religijskim spisima koje sam čitala, u hramovima i u ljudima i nisam je našla.Zaplakala sam kada sam u Isaiji, 8.glava, pročitala da svi govore:Mir, mir, a mira niodkuda.Upravo tako sam se osećala dok nisam prihvatila pruženu, za mene probodenu, ruku Spasiteljevu, jer jedini On je nešto učinio baš za mene.Nije očekivao ništa za uzvrat, osim da ga volim.Bio je spreman da mi oprosti ono što ja sebi nisam mogla i jedini se usudio za Sebe da kaže da je On:put, Istina i Život.Time je dotako moje srce i iscelio ga i zadobio.Jedini On je taj koji daje mir mojoj duši i smisao mom postojanju.

Prosto je neverovatno koliko svi VI verujuci na isti nacin, citaj "tudjim recima" objasnjavate "prosvetljenje"

VERUJTE, NIKO VAM NE BRANI, AL NEMOJTE DA DOKAZUJETE TO RECIMO "jer jedini On je nešto učinio baš za mene"
A STA JE TO UCINIO ZA TEBE???

Član
Učlanjen(a)
03.10.2009
Poruka
112
Sve su religije iste
samo je nasa
nasa
pa time i bolja
bolja od...

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
Prosto je neverovatno koliko svi VI verujuci na isti nacin, citaj "tudjim recima" objasnjavate "prosvetljenje"

VERUJTE, NIKO VAM NE BRANI, AL NEMOJTE DA DOKAZUJETE TO RECIMO "jer jedini On je nešto učinio baš za mene"
A STA JE TO UCINIO ZA TEBE???

Pa kako da to shvati neko ko ne veruje da Bog postoji?:)
Zato je tema i namenjena verujucim ljudima, a ne onima koji ne veruju. S druge strane, mene cudi o cemu ti diskutujes ovde?Iznosis svoj sud o ljudima koje smatras frikovima o predmetu koji znas da ne postoji?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
1. Nemoj se izvinjavati, već kao što sam ti već ranije rekao: zaklopi tu knjigu i uključi mozak. Pa makar se knjiga zvala i Biblija. Može se zvati kako hoće, sve je to relativno. Nekome ko je recimo animista je ona samo gomila papira.
2. Kako ne razumeš? Pa sama si tvrdila da imaš "organ".
3. Ne podržavaš tezu, ali si ostala nema posle takvog posta koji vređa tvoju veru. Al si zato odmah skočila na mene da mi održiš lekciju iz marketinga, usput zamerajući što nisam prekucao citat, već samo copy/paste. Pa si ga još obojila u crveno, misleći da ga bolduješ (suprotno tvojoj "veri", boldovanje znači ovo. Tako, bar nešto da razjasnimo).
4. Greh samoljublja. Pa što mi onda ispiraš mozak tvojom Knjigom. Napišem da sam imajući u vidu kako Knjiga opisuje boga kao biće bezgranične milosti i ljubavi i gledajući Haiti došao do zaključka da tu u najmanju ruku nešto ne štima, a ti mi odmah prilepiš "pa ništa ne znaš!" (ovo je i u originalu bila latinica). Beži od tog greha.
5. A fala **cu da se nešto i složimo. Samo, jadno je kad ja ovako bez "organa" treba da se borim za obraz pravoslavlja. Ali sve dok budete govorili kako ste vi jedini pravi, a svi drugi krivi, nema mene među vama. To mogu i da potpišem. Draži su mi pravi pravoslavci.

:dance2: :dance2:

1.Milankovicu, a sto ti raspravljas o delima Bozijim ako u Njega ne verujes?Jel ti to logicno?Meni nije.Ili si ipak...malkice nesiguran u pogledu svog ateizma...?
2.Ne znam na koji organ te ta rec podseca.Jeste, upravo takva terminologija se koristi u svetootackoj literaturi da bi se objasnio nacin spoznaje Boga putem vere.A ja ne razumem plitkomuna naklapanja koja citam iz tvojih postova putem vere, vec perceptivno.Prema tome, nemojmo preterivati, ali nije mi potrebna vera da bih izvela zakljucak o tebi...
3.Ono jes, tebi je i uzgledalo da sam ostala nema...to se desi kada se izlogujem sa foruma...ne boj se tu sam ja, da ne kazem veruj mi!
4.Koje lekcije iz marketinga?Pitao si - odgovorila sam ti primerom.A btw hvala na kracem kursu o razlici izmedju boldovanja i bojenja slova...prosvetlio si me!Jako je bitno za temu diskusije...
5.Ko ti ispira mozak Knjigom?Jel te neko tera da je citas?Ili raspravljas o njoj a da je nisi ni procitao?Ajde, posteno i muski, priznaj da je u ruke nisi uzeo, a kamoli procitao...:blum3:
5.Juu, pa ti sad posta pravoslavac!Odkud sad pa to?!Pa pre par postova si bio ateista...sta se to dogodilo u medjuvremenu?

I aj mi, molim te, reci, tako opravoslavljen, koji su temelji tvoje vere...?

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
зашто баш (за мене) православље, зато што је једина вера која проповеда чисту љубав према свима, пријатељима, непријатељима, породици, свима...

Jedina, kažeš. Ma je li moguće!?
A šta ostale propovedaju. Mržnju?
Nepodnošljiva lakoća narcisoidnosti wacko2

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
Jedina, kažeš. Ma je li moguće!?
A šta ostale propovedaju. Mržnju?
Nepodnošljiva lakoća narcisoidnosti wacko2
Milankoviću, ti se ono, beše, kako izjašnjavaš u pogledu vere...?:)
Drugo, sve religije propovedaju slične stvari, to ti tvrde i svi trgovci, da bi prodali robu i prevarili naivčine.To, bajo, nema vee sa narcisoidnošću, to se zove marketing.
Medjutim, pitanje nije glasilo:čime ste privučeni religijom, nego zašto verujem baš u to u šta verujem, a ne u nešto drugo, tj.kakav efekat na mene ostavlja moja vera...
Bilo bi mi drago da sa nama,verujućima, podeliš svoj subjektivni doživljaj onoga u šta ti veruješ, a ne svoju subjektivnu procenu tudje vere

Natrag