zasto danas vise nema pravih dzentlmena?

Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
472
Ne znam zašto mislite da ih nema, ja ih znam mnogo. yes3
Pitanje je šta je za Vas pravi džentlmen.

Crvendac, mogu ja da pokusam. Rec dzentlmen asocira na staru skolu tj. englesku gospodu,sofisticiranu, ljubazanu, sa izuzetnom opstom kulturom i principima. Dzentlmen, prijatno da prica o svemu, komunicira bez postapalica, bez naglih pokreta i gestikulacija, ume da saslusa, ne tracari, ne zali se, ne govori ruzno o ljudima, nije sebican, zna da pravo zadovoljstvo lezi u tome da nekom pruzi zadovoljstvo, smiren, stalozen, nije neurotican, probleme prevazilazi smireno, nikad ne stavlja tacku vec zarez.
Danasnje zene ne traze muskarca zbog materijalne sigurnosti i opstanka vec zbog emocijonalnog ispunjenja. Sto su vise samodovoljne i nezavisne sve vise zude za romanticnim muskarcima, pravom podrskom, traze naklonost i prijateljstvo, duboko zude za intimnom strascu koju samo iskrena komunikacija i romansa mogu da pruze, jednom recju, dzentlmena......

Član
Učlanjen(a)
14.02.2010
Poruka
156
Danasnje zene ne traze muskarca zbog materijalne sigurnosti i opstanka vec zbog emocijonalnog ispunjenja. Sto su vise samodovoljne i nezavisne sve vise zude za romanticnim muskarcima, pravom podrskom, traze naklonost i prijateljstvo, duboko zude za intimnom strascu koju samo iskrena komunikacija i romansa mogu da pruze, jednom recju, dzentlmena......
Matori mogu ti reci da se ne slazem sa tobom, takvo sto sto opisao vidjas samo u serijama...Ne znam koju god da pitam devojku iz kraja sta trazi, siguran sam da trazi dobar zivot, pre svega materijalnu stabilnu situaciju, naravno, bez ljubavi nema nista, mada vreme je takvo da se ljubav ne trazi nego korist.

Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
472
Matori mogu ti reci da se ne slazem sa tobom, takvo sto sto opisao vidjas samo u serijama...Ne znam koju god da pitam devojku iz kraja sta trazi, siguran sam da trazi dobar zivot, pre svega materijalnu stabilnu situaciju, naravno, bez ljubavi nema nista, mada vreme je takvo da se ljubav ne trazi nego korist.
Naravno ima i takvih slucajeva gde ljubav ne trazi nego korist, takva nam je stvarnost, ali takvi slucajevi zavrsavaju u nesrecnim vezama i brakovima, i gubi se smisao .......

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Kako bre nema. Pa ajde, još nisi upoznala mene. :blum3:

Btw,ima sigurno i dama i dzentlmena,ali kako neko reče ranije - ne guraju se u prvi plan... Trenutno živimo u vremenu gde fukara dominira,tako da "bečka škola" slabo dolazi do izražaja...

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
13.02.2011
Poruka
343
'ajmo ljudi da cujemo vase komentare :vorred:

Vijerovatno i zbog toga, sto su se i zene/dijevojke mnogo promijenile, jer sve zele same da urade ili nemaju strpljenja, pa i ne dodje do prilike, da bi joj on mogao recimo da pripomogne kod sipanja pica ili bilo cega vec....

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Jebi ga sine, kod vas u Shid još nije stigla romantika, kasne vozovi, biće...

Natrag