EVO JEDNOG ZAISTA KORISNOG CITATA:
"... Dakle, ako pokušavate da smestite Boga u svoj um, i da svedete njegovo postojanje, (Ljubav pre svega... U postojanje ne treba sumnjati. Bogovidac Mojsije nam ostavi saznanje o imenu Božijem. JA SAM ONAJ KOJI JESAM-a što jeste, to i postoji), na nekakvu formulu, onda će vas Pravoslavna crkva frustrirati, jer mi ne dajemo samo jedan odgovor. Mislim da je to lepota ljubavi Božije. To nije samo Pravoslavlje, već je to punoća hrišćanskog predanja, i izobilje nenadmašne ljubavi Božije..."
Onome čoveku koji nema veru postojanje Božije, uzalud je pričato o veri u Boga. A svaki čovek gaji u sebi nekakvu veru... U nešto veruje. Barem u sebe veruje-u svoje sposobnosti, verujući pri tome da može većinu stvari da objasni logičkim rasuživanjem... Ako neko ne veruje u sveprisutnost Božiju, i ostane duboko ugnježden u tom svom stavu, onda mu ne preostaje ništa drugo nego da sačeka svoju končinu, (svoj kraj), pa će se uveriti. Onaj ko ne veruje-doživeće. Nama koji se trudimo da opstanemo na ovako uzanom putu Hristovom, ostaje isključivo molitva. BOG BI ŽELEO DA SE SVI LJUDI SPASU-Ko sam ja da poželim nešto drugo.