Zašto Adventisti (EGWisti) za svoju "istinu" kao svjedoke pozivaju najveće mrzitelje Krista i Crkve?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vidjesmo iz svega prethodnoga ovdje kako EGWisti za svoje "istine" kao svjedoke dovode nabesramnije i patološke lažove, ali važno je uočiti da se i oni sami, pored "pozivanja svjedoka lažova", koriste drskim i bezočnim lažima. Evo vam tipični primjer dolje.

Po Stvarnoslapu Hriscani cetiri veka nisu imali bibliju, niti su znali ista o Isusu, i sta je on ucio i radio.

Onda apostoli lazu kada kazu da su ovi bili iskreniji od onih sto zive u Solunu, i da svaki dan istrazivahu po pismu je li to tako.

Oni zaista veruju to. Apostol Pavle nije ništa pisao, Petar nije ništa pisao, nego je samo propovedao. A kasnije učitelji crkve zapisali u IV veku. To je ono što se veruje.

"Ljudska zloćo', zašto ovako bezočno lažeš? Citiraj, gdje sam ja napisao i ustvrdio da novozavjetne spise nisu pisali apostoli. Kako te nije sram ovako bezočno lagati i klevetati?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ništa apostoli nisu napisali i ostavili Crkvi. Zašto vređaš Crkvu i oce kada se zna da su oni napsiali u IV veku Novi Zavet. Oni su samo preneli ono što su apostoli oralno propovedali. Gde su apostoli išta napisali? Samo Crkva!

Novog Zaveta do IV veka NEMA. Što si kontradiktoran?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ništa apostoli nisu napisali i ostavili Crkvi. Zašto vređaš Crkvu i oce kada se zna da su oni napsiali u IV veku Novi Zavet. Oni su samo preneli ono što su apostoli oralno propovedali. Gde su apostoli išta napisali? Samo Crkva!

Novog Zaveta do IV veka NEMA. Što si kontradiktoran?

Ovako vjeruje i naučava tvoja subotarska sekta. Baš tvoja sekta tvrdi da je "18 stoljeća svijet bio spoznajno siroče", i da je Bog tek 1844. godine Crkvi i svijetu darovao "jedini nepogrešivi tumač Biblije" u "liku i djelu Ellen White". ;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne pričam ja dakle ništa novo već ono što se veruje. Apostoli ništa nisu pisali...ništa vernici od toga do IV veka nisu mogli imati. Zahvaljujući Crkvi i ocima iz IV veka to usmeno je napisano i tako imamo Novi Zavet. Dakle, nema i opet ću rečći nema Novog Zaveta do IV veka. Sve se prenosilo usmeno-oralnim putem.

Tako da ne znam šta tu nije jasno...upravo je to u skladu sa tradicijom crkve.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle: Kristova Crkva : EGWistička sekta = Duh Sveti : Ellen White.

Dobro, dobro, znamo da mrziš sve što je drugačije od odnoga što si naučio da je istina. Katolička sekta, Adventistička sekta....kako voliš.

Samo s jednom razlikom. Isusova Crkva vjeruje da je Sveti Duh jedini nepogrešivi tumač Biblije,

Pa jeste Duh Sveti nepogrešivi...ali neće Duh Sveti tebi da da mudrost ako je ne zaslužiš....moraš da kopaš i kopaš da bi našao biser.

Drugo, Duh Sveti se ne bavi tumačenjem Pisma već te vodi u duhovni život. Tumačenje je dato za ljude a ne za Duha Svetoga :). Duh Sveti ima drugih obaveza a ne da ti tumači Pismo. ;)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa jeste Duh Sveti nepogrešivi...ali neće Duh Sveti tebi da da mudrost ako je ne zaslužiš....moraš da kopaš i kopaš da bi našao biser.

Ja ga iz prve nađem. :) Odem do Kristove Crkve.

Drugo, Duh Sveti se ne bavi tumačenjem Pisma već te vodi u duhovni život. Tumačenje je dato za ljude a ne za Duha Svetoga :). Duh Sveti ima drugih obaveza a ne da ti tumači Pismo. ;)

A vjeruješ li i ti, kako ti vjeruje sekta, da su spisi Ellen White "jedini nepogrešivi tumač Biblije"??? :);)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Natrag