Samo da rezimiramo, hoces reci da na ovim sajtovima neko hoce da mi pokloni minimum 650$ ???:rofl2:
Naravno da nece, dobije se 0.000001 BTC a cena Bitcoina nije 650 nego 450 $ trenutno.
ali moze na drugi nacin, tzv. rudarenjem da se dobiju Bit Coini
Potrebna je jaka ATI graficka karta ( ili vise njih).Instalira se program na komp koji je 24 sata vezan na internet, pokrene i podesi se i u zavisnosti od jacine graficke karte iskopa ( izrudari) odredjenu kolicinu BitCoina ( ili neke druge valute, ima ih dosta).
Da bi bilo isplativo potrebna su kartice koje u oznaci na drugom mestu imaju 8 ili 9 (ATI 5850,5950,6850,6950,7850,7950 ...).
Trosak je struja koju komp potrosi posto 24 sata radi pod opterecenjem graficke.Naravno komp je neupotrebljiv za druge stvari, tako da mora da bude poseban komp koja sluzi samo za to. Investicija u graficku se otplati za 4-5 meseca, posle toga je cista zarada umanjena za potrosnju struje. Moze se vise graficikih kartica staviti u jedno kuciste sa PCI-E extenderima.
Ja trenutno imam jednu ATI 6850 karticu ( polovnu sam platio 80 e) i kopam LiteCoine ( 4 $ je jedan), kartica iskopa 0.2 LTC dnevno sto je 0.8 $, odnostno 24 $ mesecno, za sada skupljam pare na OKpay da kupim ATI 7850 i da je upacim u komp ( ona generise oko 0.4 LTC dnevno) odnosno 1.6 $ i tako dalje do 4 kartice.Jedino je sto se nezna dokle ce ovo trajati, ali i ako stane mogu da rasprodam hardver i povratim bar deo ulozenog.Racun za struju mi je oko 3000 din za celu kucu ( tako da kartica otplati skoro 2/3 racuna).
Iskopane LTC saljem na BTC-e koji je menjacnica i prodajem za $ ili e , i ima vise mogucnosti za podizanje , ja prebacujem $ na OkPay.
Nema nikakvog posla jedino nadgledanje da li komp radi i da li ima internet konekciju.
Rizik je da kartica crkne ali meni radi vec 2 meseca i zasad je ok, ako imate garanciju onda nije problem.
A stigla mi je i prva uplata sa
probux