Zanimljivosti iz sveta fudbala

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Kol upucao studenta!

Na treningu ''plavaca'' desio se incident, kada je Ešli Kol ustrelio studenta na praksi. Sreća pa je u pitanju bila vazdušna puška.

kol-mala17205120100630035530.jpg


Danas je objavljeno da je levi bek Čelsija, Ešli Kol iz vazdušne puške sa par metara ustrelio studenta, prošle nedelje!

Nesrećni momak, Tom Kouan, našalio se na račun Kolove moćne vazdušne puške!

''Prvo, ne mogu da verujem da je jedan igrač Premijerlige poneo oružje na trening. Ešli je izvadio pušku iz gepeka i vitlao je po svlačionici sa njom. Nije znao da je puška napunjena i njegovo ponašanje je bilo za verovali ili ne'', rekao je jedan izvor u klubu.

Ustreljeni student je zbrinut na licu mesta, a puška koju Kol poseduje je najmoćnije oružje koje je u Velikoj Britaniji dozvoljeno da bude u posedu bez dozvole.

''Tom je vrištao. Mnogo je krvario i bio je u agoniji. Kad profesionali fudbaler ponese pušku na trening, to je van svakih granica'', dodaje pomenuti "insajder"

Upucani momak je bio na praksi u Čelsiju, dva puta mu je ukazivana pomoć prethodnih dana, jer je rana prokrvarila. Rekao je da neće tužiti Kola, iako ga mnogi savetuju da to učini.


(sportske.net)
 
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Carling Cup: Birminghamu naslov protiv Arsenala




Nogometaši Birminghama savladali su favorizirani Arsenal 2-1 na Wembleyju u finalu Carling Cupa i tako prekinuli 48-godišnji trofejni post...




Bila je to atraktivna utakmica, puna prilika na obje strane koju je presudila nevjerojatna pogreška Arsenalovih igrača, vratara Wojciecha Szczesnyja i braniča Laurenta Koscielnyja u 89. minuti. Naime spomenuti je dvojac katastrofalno reagirao kod jedne naizgled bezazlene lopte u kaznenom prostoru "topnika". Koscielny je želio izbiti loptu iz svog kaznenog prostora, pa se na kraju predomislio i prepustio ju vrataru, od kojeg se ona na kraju odbila do usamljenog Obafemija Martinsa kojem nije bilo teško zatresti praznu mrežu. Zanimljivo, nigerijski napadač je zabio samo šest minuta nakon što je ušao u igru.

Inače, Birmingham je zabio i otvarajući gol na utakmici. Dogodilo se to u 28. minuti kada je srpski napadač Nikola Žigić glavom iz neposredne blizine pospremio loptu u mrežu nakon akcije kojoj je prethodio korner. Na 1-1 izjednačio je Robin van Persie sjajnim golom iz voleja desnicom, nakon asistencije Andreja Aršavina s desne strane.

Arsenal tako nije uspio prekinuti trofejni post koji ga prati od 2005. godine kada su "topnici" osvojili FA Cup. Što se tiče Carling Cupa, bio im je ovo sedmi finale, a osvojili su tek dva naslova (1987. i 1993.). Prethodno ovogodišnjem finalu, poraženi su posljednji put u završnici i 2007. godine.

Birmingham je prethodno jedini naslov u Carling Cupu, kao i općenito u svojoj povijesti, osvojio 1963. godine.

Carling Cup, finale:

Arsenal – Birmingham 1-2 (Van Persie 39 / Žigić 28, Martins 89)

Izvor: nogometni magazin
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ronaldinjo: Rambo, care!

48148.jpg




Nekada najbolji fudbaler planete Ronaldinjo Gaučo tvrdi da je srpski internacionalac Dejan - Rambo Petković najbolji izvođač slobodnih udaraca svih vremena, kao i da bi voleo da u dresu Flamenga ostavi trag sličan Rambu. Golom iz „slobodnjaka“ u meču protiv Boaviste Ronaldinjo je doneo Flamengu Kup Guanbara i dobio priliku da izrekne hvalospeve na račun srpskog asa i čuvenog Zika.

- Kad se utakmica završila, prisetio sam se golova Zika i Petkovića. To su bila dve dve superzvezde u dresu Flamenga, koje su postigle mnogo golova za naš tim.

Nadam se da ću nastaviti njihovim putem. Oni su pogađali za titulu i ostavljali su to iza sebe.

Nastavljali su dalje da se bore za nove pobede kao da se ništa pre toga nije desilo - rekao je Ronaldinjo.

Rambo je formalno saigrač Ronaldinja, ali je voljom trenera Vanderleja Luksemburga sklonjen daleko od takmičarske ekipe. Iskusni trener procenio je da mu veteran nije potreban za ovu sezonu, ali Rambo prati svaku utakmicu kao navijač.

- Pobeda u Kupu Guanbara je veoma važna za klub, jer to takmičenje ima važnost i nije jednostavno osvojiti njegov pehar. Ronaldinjo je briljirao kao plejmejker i još je pogodio iz „slobodnjaka“. To što se prisetio Zika, to je nekako prirodno, jer svi znamo kakav je to bio majstor za prekide. Ali, moram da mu se zahvalim što je i mene spomenuo - rekao je Petković.

Bivši as Barselone i Milana dobio je najlepše želje od bivšeg „gazde“ veznog reda Flamenga.

- Nadam se da Ronaldinjo nastaviti u istom ritmu i da će zaseniti u Flamengu i moj i Zikov učinak. On još drži dosta toga u rezervi, očekujem da će igrati u stilu koji ga je načinio slavnim i poznatim u celom svetu.



(kurir-info.rs)
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Šeik Mansur Bin Zajed potrošio milijardu funti za Siti

U avgustu 2008. godine je u Mančester Siti došao bogati šeik Mansur Bin Zajed i znalo se odmah da će iz njegovoga džepa poteći milioni prema mnogim novim pojačanjima.

sheikh_mansur_bin_zayed.jpg


Krenulo je s dovođenjem sjajnog brazilskog fudblera Robinja koji se, nakon toga, kratko zadržao u ovom Premierligašu. Ali, novi Sitijevi vlasnici nisu na njemu stali već su u svakom prelaznom roku bili pravi "dirigenti" i predvodnici u trošenju novaca.

I dan danas je tako, pa je zanimljivo videti koliko je šeik Mansur Bin Zajed potrošio zaključno s poslednjim pojačanjem, reprezentetivcem BiH Edinom Džekom, koji je doveden iz Volfsburga. Naime, ukupno je šeik dosad potrošio čak jednu milijardu engleskih funti za Siti.


Pojačanja Mančester Sitija ime / klub / cena:


Robinho / Real Madrid / 32.5 miliona funti
Wayne Bridge / Chelsea / 10
Craig Bellamy / West Ham / 14
Shay Given / Newcastle / 7
Nigel de Jong / Hamburg / 17
Garteh Barry / Aston Villa / 12
Roque Santa Cruz / Blackburn / 16
Carlos Tevez / Manchester United / 25
Emmanuel Adebayor / Arsenal / 25
Kolo Toure / Arsenal / 15
Joleon Lescott / Everton / 22
Sylvinho / Barcelona / slobodan igrač
Adam Johnson / Middlesbrough / 7
Yaya Toure / Barcelona / 24
David Silva / Valencia / 26
Jerome Boateng / Hamburg / 10.5
Mario Balotelli / Inter / 24
James Milner / Aston Villa / 26
Edin Džeko / Wolfsburg / 27 miliona funti


(atastars.rs)

sta mislite o prelasku Toresa u Celzi?

Imaš temu o Čelziju pa tamo priupitaj;)
A ja ne mislim ništa. Nije im bio potreban špic doveli su ga da razmrda ekipu, imaju keša može im se :dntknw:
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Sudija iskljucio 36 igraca



 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Mesiju pomogao i Van Persi, Barsa u četvrtfinalu

08. mart 2011. | 22:44 | Izvor: Sportske.net

Katalonci dominirali, ali Arsenal autogolom Busketsa stigao do izjednačenja. Ipak, Van Persi sam sebe isključio, pa je posle sve bilo stvar rutine, 3:1 za Barsu.

adrijano31944420110308162803.gif


U prvom poluvremenu, Arsenal se uspešno branio. Da li nisu mogli, ili nisu hteli da se nadigravaju sa domaćima, tek Barsa je imala više loptu u svom posedu.


Ta nadmoć nije izrodila veliki broj prilika, Adrijano je pogodio stativu, imao je i Mesi jedan dobar prodor, ali je ostalo 0:0.

Ipak u poslednjim trenucima prvog dela, greše fudbaleri Arsenala pre svojim kaznenim prostorom, usledio je pas ka Mesiju, majstor je majstor, delirijum na tribinama, najgore moguće vreme da se primi gol.

mesi-velika31945520110308162803.gif


Ali, u nastavku je Barselona prokockala par prilika, a Arsenal bez šanse stigao do izjednačenja. Nakon kornera Buskets je zatresao svoju mrežu, 1:1.

I onda trenutak koji je prelomio meč. Van Persi u ofsajdu, šutirao je posle zvižduka sudije Busake, to je drugi žuti karton, Arsenal ostaje sa igračem manje.

Pravdao se Holanđanin da nije čuo pištaljku, ali bilo je kasno. Nadmoćno jača Barselona je pojačala pritisak, rezultat je ubrzo stigao.

dani-alves31943320110308162803.gif


Almunija koji je zamenio povređenog Šćećnog je par puta intervenisao, ali gol je visio u vazduhu. Prvo je Ćavi u 69. minutu ponovo doveo Katalonce u vođstvo, da bi nakon penala, pošto je Pedro pao u kaznenom prostoru, Mesi svojim drugim golom, doneo svom timu prolazak u četvrtfinale.

Do kraja Barsa nije dotukla rivala, mogao je da ih šokira Bendtner, ali ostalo je 3:1, pa je favorit otišao dalje. Ostaće pitanje šta bi se desilo da je Arsenal imao 11 igrača u poslednjih pola sa
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Fudbaler priznao da je gej

Enton Hajsen, sin nekadašnjeg fudbalera Liverpula, Glena, postao je prvi igrač u Švedskoj, gde igra, a verovatno i u Evropi, koji je javno priznao da je homoseksualac

00046728.jpg


Ovaj 20-godišnjak, koji brani boje švedskog drugoligaša BK Utsiktensa, čiji je trener upravo njegov pomenuti otac Glen, potiče iz fudbalske porodice, pošto su mu i braća Tobijas i Aleksander takođe profesionalci.

Enton je rekao da je želeo da obelodani svoje seksualno opredeljenje, jer misli da biti fudbaler i istovremeno biti gej nije "ništa strašno".

- Možda ne igram u nekoj od top liga, ali hoću da dokažem kako nema nikakvih problema sa tim što sam fudbaler, a homoseksualac - izjavio je Hajsen junior za Offside magazine.

Hajsen je priznao da neki ljudi, u najmanju ruku, nisu baš srećni njegovim priznanjem da je gej, ali, kako kaže, to je njihov problem, nije njegov.

- Uvek će postojati oni koji neće tolerisati homoseksualce, kao i oni koji, recimo, ne trpe imigrante.

Mnogo poznatiji Entonov brat, Tobijas, član Geteborga, koji je 15 puta nosio dres švedske "A" reprezentacije, pozdravio je stav koji je javno izneo njegov mlađi brat.

- Nadam se da će sada, posle hrabre odluke mog brata, mnogo više fudbalera smeti da kaže da su homoseksualci.



(sportal.rs)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Hteo seljak da kupi Mesija i bi suspendovan

Hteo seljak da kupi Mesija i bi suspendovan

Čelnici Fudbalskog saveza Francuske (FFF) pokazali su da nemaju mnogo razumevanja za humor predsednika jednog niželigaškog tima.

v199979p0.jpg



Suspendovali su ga na šest meseci, jer je objavio da želi da pošalje ponudu Barseloni za transfer Lionela Mesija!?

Sedrik Anžolra je na čelu Borna, kluba iz sela sa 400 stanovnika, a prošlog vikenda pokušao je da svoju ekipu pojača najboljim igračem sveta u 2010. godini, Argentincem Lionelom Mesijem.


Njegova šala, međutim, nije naišla na razumevanje u FFF. Barselona tako nije ni dobila priliku da pročita ponudu koju bi izvsno odbila.
"Takvo ponašanje je neprihvatljivo. Možda je u pitanju šala, ali mi smo tu da sudimo na osnovu činjenica", rekao je predsednik komisije za registraciju igrača u FFF Iv Begon.

Anžolra je rekao da mu je namera bila samo da zabavi drugare.
"Suspendovan sam na šest meseci, ali je kazna umanjena na tri. Provešću to vreme u nekom baru", rekao je Sedrik Anžolra.

(Beta/MONDO)

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Sudija, čime mašeš!?

Sudija, čime mašeš!?

Neverovatan i smešan potez engleskog fudbalskog arbitra na meču Everton - Birmingem: pokazao zamišljeni žuti karton!

v199956p0.jpg



Fudbalske sudije umeju da pogreše, umeju i da zasmetaju, mogu da zablistaju, a i da zabave!

Ono što je uradio Englez Piter Volton na meču Everton - Birmingem ne viđa se svaki dan. Naime, u trenutku kada je želeo da pokaže žuti karton fudbaleru Birmingemu Džordonu Muču, stavio je ruku u džep i shvatio da mu nema jednog od obaveznih sredstava za rad - kartona.


Ipak, to ga nije omelo da posegne u džep i izvadi - ništa, tj. nevidljivi karton (ispostaviće se žute boje) i pokaže ga fudbaleru Birmingema.

U pomoć glavnom sudiji pritekao je četvrti sudija, koji mu je tokom jedne pauze u igri dao kartone, a Volton je potom pokazao igraču Birmingema pravi karton. Žute boje.

Sve u svemu, sudija je zaslužio crveni kartona za pripremu meča, ali i vrlo dobru ocenu za imrpvizaciju, stil i zabavu!

(MONDO)
 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top