Zanimljivosti iz sveta fudbala

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Romska vatra - najgori nogometni klub u Hrvatskoj



Titulu najgorega kluba u Hrvatskoj, a sumnjamo da će netko oboriti ovaj neslavan rekord, uvjerljivo drže nogometaši Romske vatre, člana 3. međimurske lige istok.

Nakon devet odigranih kola imaju isto toliko poraza, a zabili su sedam pogodaka, dok su primili nevjerojatnih 108!

Vratar Mario Oršoš u prosjeku po utakmici mora 12 puta ići po loptu u mrežu, prenose Sportske novosti.
- Istina da smo po rezultatima najgori klub u Hrvatskoj, ali vjerujem da ćemo uskoro početi zabijati. Nemamo vlastito igralište, tako da svaku utakmicu igramo u gostima. Možda jesmo najgori, ali smo odlična klapa - rekao je Ljubo Ignac koji objedinjuje tri funkcije, onu predsjednika, igrača i trenera.
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Navijački Junajted na korak od sna, mogućeg nastupa na Old Trafordu

Fudbalski klub Junajted, osnovan 2005. od strane navijača Mančester Junajteda koji se nisu složili sa prodajom slavnog kluba Amerikancu Malkolmu Glejzeru, napravio je podvig i plasirao se u drugo kolo FA kupa.


11122_glejzar01-reuter-phil-noble_f.jpg




I pored toga što je sastavljen od amatatera, računajući tu i šofere, službenike i keramičare čija je najveća plata u klubu 100 funti nedeljno, Junajted je uspeo da savlada trećeligaša Ročdejl sa 3:2.


Tim koji je zbog ljubavi svojih članova nazvan i “mali Mančester” uspeo je da za četiri dosadašnje sezone prebrodi tri ranga takmičenja i trenutno je sedmoligaš. Senzacionalni uspeh u FA kupu, ostvaren posle četiri kola kvalifikacija, za njih nije potpuno ostvarenje ovosezonskog sna - još jedna pobeda u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu deli ih od trećeg kola, kada bi žreb za rivala mogao da im dodeli i Mančester junajted.

U istorijskom susretu sa Ročdejlom, koji je direktno prenošen na televiziji, Junajted je poveo golom Nikija Plata u 42. minutu, a Džejk Kotrel je već u četvrtom minutu drugog poluvremena uvećao prednost. Činilo se da se “malom Mančesteru” smeši pobeda, a onda je Elding u 53. minutu smanjio vođstvo gostiju da bi Douson 12 minuta pre kraja poravnao na 2:2. Sve je bilo spremno da se meč privede kraju tim rezultatom, čime bi bio zakazan novi nastup ovih rivala, ali nada gostiju nije prestala da postoji. Čak ni kada je semafor pokazao da se igra 94. minut.

U jeku ofanzive Ročdejla Junajted je krenuo u kontra-napad: Majkl Norton je protutnjao levom stranom kaznenog prostora a onda iskoristio lošu intervenciju golmana Džola Lilisa da mu izbije loptu iz ruku i pošalje “bubamaru” u mrežu za konačnih 3:2. Koji sekund kasnije posle Nortonovog 13. gola u sezoni utakmica je završena, a na teren su utrčali presrećni navijači. A zapravo, od početka su i bili na njemu, doduše u legalnom broju - njih 11.

“Navijački Mančester” očekuje od nastupa u prvom kolu FA kupa prihod od 100.000 funti koji će biti iskorišćen za fond namenjen izgradnji stadion u Njuton Hitu, na mestu na kome je pre više od 130 godina prvu utakmicu odigrao Mančester Junajted.

FA kup, 1. kolo
Ročdejl - Junajted of Mančester 2:3

(Elding 53, Douson 78 - Plat 42, Kotrel 49, Norton 90+4)







sport.blic.rs
 
Član
Učlanjen(a)
02.08.2010
Poruka
535
Sporting Lisabon - Gimaraeš 2:3 (2:0)

Igrač Sportinga je sasvim zasluženo dobio crveni (nesportsko udaranje špicom kopačke u list protivničkog igrača) karton dvadesetak minuta pre kraja utakmice pri rezultatu 2:0 za Sporting.

Do kraja su igrači Gimaraeša postigli 3 gola i pobedili
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
:)
Zanimljivije je što je Vukčeviću priznat onaj gol iz kornera, a očigledno da gola nije bilo yes3
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Tajni natpis na peharu

00039129.jpg


Fudbalski savez Švedske saopštio je danas da će otvoriti trofej namenjen šampionu, kako bi utvrdio da li je osoba koja ga je napravila sa unutrašnje strane tajno ugravirala ime svog omiljenog kluba.

Prijatelj pokojnog Ingemara Eklunda koji je napravio trofej, rekao je švedskim medijima da je kujundžija na unutrašnjoj strani pehara ugravirao natpis "Bajen zauvek" (Bajen forever), što je nadimak štokholmskog kluba Hamarbi - prenosi Beta.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Mikael Santoft rekao je da će se pehar rasklopiti kada ga fudbalski klub Malme, koji je ove sezone osvojio titulu, vrati u Savez.

Šampionski trofej se u Švedskoj uvek dodeljuje poslednjeg dana u sezoni, ali posle proslave titule mora da se vrati u Savez.



sportal.rs
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Inovacija u Bundesligi: Vrtić na stadionu!

00039310.jpg



Fudbalski klub iz predrađa Hamburga, Sent Pauli, dokazao je da je barem po pitanju originalnosti i novih ideja ispred ostalih konkurenata u Bundes ligi. Naime, čelnici kluba, kako prenosi AP, u sklopu preuređenja stadiona otvoriće i vrtić!

Vrtić će imati kapacitet za stotinu dece a radno vreme biće mu kao i svakom drugom, plus biće na raspolaganju roditeljima i deci i na dan utakmica. Tim potezom rukovodstvo Sent Paulija pružilo je priliku i navijačima da male naslednike ostave na sigurnom dok oni u miru mogu navijati za klub hamburških alternativaca.

Vrtić ima i pogled na teren, stoga nema sumnje da će ovim potezom popularni klub dobiti novi broj navijača već u najranijem detinjstvu.


sportal.rs
 
Natrag
Top