Preminuo vidoviti oktopod Pol
In memoriam
26. 10. 2010. - 12:42h
Legendarni vidoviti oktopod Pol preminuo je u svom akvarijumu u Oberhauzenu, saopštila je uprava .
Omiljeni mekušac svetskog fudbala, koji se proslavio predviđanjem pobednika na ovogodišnjem Mondijalu, umro je prirodnom smrću u noći između ponedeljka i utorka.
"Teši nas činjenica da je ovde imao dobar život. Verovatno ćemo upriličiti skromnu ceremoniju u čast Pola, koji će imati i svoje grobno mesto i mali spomenik", saopšteno je iz Akvarijuma.
Pol je proricao rezultate tako što je u potrazi za školjkom birao kutiju sa zastavom zemlje. Tokom Svetskog prvenstva nije pogrešio, zbog čega je dobijao i pretnje smrću.
Pol, rođen u Vejmutu u Engleskoj, predvideo je sve ishode mečeva u kojima je na Mondijalu igrala Nemačka, uključujući i poraz od Srbije, a imao je posla i pred finale kada je izabrao kutiju sa zastavom Španije.
U čast stopostotnog učinka na Mondijalu (8/8) i svetske slave, Pol je dobio dres aktuelnog prvaka sveta Španije sa svojim imenom. Pol je karijeru započeo nekoliko godina ranije, na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj gde je zabeležio i dva promašaja (porazi Nemačke od Hrvatske i od Španije u finalu).
Inače, postoje tvrdnje da to nije isti mekušac.
Poslednje proročanstvo koje je Pol pružio svetu jeste da će Engleska dobiti organizaciju Svetskog prvenstva 2018. godine. Tada je i otišao u penziju.
Sva Polova proročanstva:
Evropsko prvenstvo
Grupna faza:
Nemačka - Poljska 2:0
Nemačka - Hrvatska 1:2 Greška
Nemačka - Austrija 1:0
Četvrtfinale EP:
Nemačka - Portugal 3:2
Polufinale EP:
Nemačka - Turska 3:2
Nemačka - Španija 0:1 Greška
Svetsko prvenstvo:
Grupna faza:
Nemačka - Australija 4:0
Nemačka - Srbija 0:1
Nemačka - Gana 1:0
Osmina finala:
Nemačka - Engleska 4:1
Četvrtfinale:
Nemačka - Argentina 4:0
Polufinale:
Nemačka - Španija 0:1
Meč za treće mesto:
Nemačka - Španija 0:1
Finale:
Španija - Holandija 1:0
Kandidatura za SP2018:
Engleska čeka se potvrda
Izvor: Blic
--------------------------------------------------------------------------------
Džejms: Bio sam pijan kad sam potpisao za Bristol siti
Fudbaler otkrio kako je prešao u klub
26. 10. 2010. - 12:08h
Bivši golman engleske reprezentacije Dejvid Džejms ispričao je kako je potpisao ugovor sa članom Čempionšipa, Bristol sitijem.
Džejms je otkrio da je popio koju čašicu više kada je prihvatio poziv menadžera Stiva Kopela da se preseli u Bristol.
"Imao sam tri kombinacije - da ostanem u Portsmutu, pređem u neki od klubova Premijer lige ili da nastupam za Seltik. Negde u vreme odluke gde ću da igram, dogodilo se moje i Amandino venčanje. Jutro posle svadbe, dok sam još bio pijan, usledio je poziv Kopela. Rekao mi je: 'Dejvide, ja sam menadžer Bristol sitija. Zanima me, da li bi bio zainteresovan da dođeš i pogledaš naš klub?'. Da me je bilo ko drugi nazvao, ne bih to uzimao u obzir, ali jako poštujem Kopela. Doveo je Siti nadomak Premijer lige. Tako sam pristao", ispričao je nepredvidivi golman.
Izvor: Blic