Zanimljivosti iz sveta fudbala

Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
591
Žorge Mendeš - Čovek koji kontroliše evropski fudbal!

Super agent pomera figure već desetak godina u svetskom fudbalu, poslom je počeo da se bavi 1996. Ima 53 klijenta i zaslužan je za astronomske ugovore!

mendes-velika277657020140723140939.jpg


Žorge Mendeš praktično vuče konce, njegovi klijenti su dobro uvezani, radi uglavnom sa Portugalcima i Brazilcima, a kontroliše stvari u Monaku, Realu, Čelsiju i naravno klubovima u Portugalu.

Nije uspeo kao fudbaler, učinili su mu uslugu svi koji su ga odbili jer nije talentovan. Počeo je izdajući kasete po video klubovima, radio sve i svašta, otvorio bar gde je sreo svog prvog klijenta.

Bio je to Nuno, golman Vitorije Gimaraeš koga je 1996. odveo u La Korunju. To je bio samo početak, a prvi veliki transfer je odlazak Vijane iz Sportinga u Njukasl za 12 miliona evra.

Mendeš je uskoro postao neprikosnoven, Murinjo je otpustio svog starog agenta i svoju karijeru stavio u ruke ovog čoveka koji je sa Pini Zahavijem ispregovarao odlazak "Posebnog" u London. Tada je počelo, Karvaljo je bio prvi. U međuvremenu je primetio Ronalda kao klinca, postao mu menadžer i odveo ga u Junajted.

Ono što treba reći je da je Mendeš razvio sistem skautinga po školama u Portugalu i Brazilu, da kontroliše najbolje igrače. Posle Ronalda i Murinja sve je lako, njemu se veruje na reč.

Falkao, Hames, Pepe, Marselo, Koentrao, Di Marija, Dijego Košta, Mutinjo, De Hea, sve su to njegovi klijenti.

Kako funkcioniše?

U Monako je odveo "Tigra", Mutunja, Karvalja, Abidala, Hamesa Rodrigeza. Onda je ove godine stigao i portugalski trener Žardim, doskorašnji stručnjak Portoa.

Naravno u Realu ima Ronalda, ali i nekoliko svojih igrača, slično je po engleskim klubovima. Nije se u prošlosti libio ni da upotrebi pesnice, recimo u sukobu sa Figovim menadžerom koga je istisnuo sa trona.

U Junajted je doveo Andersona, Bebe je stigao na njegovu reč, Fergi ga nije gledao. Murinjo je doveo Di Mariju za 40 miliona, a kada je bio u Interu Žoze je kupio Kvarežmu za istu sumu, takođe Mendešovog klijenta.

Ovog leta je već doveo Hamesa u Real, Koštu u Čelsi, sada sledi novi transfer iz snova, Di Marija će verovatno u Pari Sen Žermen. Falkao čeka, Mendeš će prodati i Mangalui iz Porta koji je takođe njegov klijent. Ako Francuz ode u Siti, eto novog tržišta za njegove igrače.

Treba da završi posao i Naniju, nemojte se čuditi ako neko od njegovih igrača završi u Turskoj, u Bešiktašu ima šestoricu, radi sa Zenitom, tamo su Dani, Hulk i Bruno Alveš i zemljak Boaš na mestu trenera.

Kada sve povežete u celinu, stvari postaju jasnije, Žorge Mendeš je najmoćniji fudbalski agent na svetu...

logo.png
 
Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122

U Austriji


Novi rekord: Fudbaler kažnjen sa 70 utakmica neigranja



Jedan fudbaler u Austriji zaradio je vjerovatno najveću kaznu u historiji fudbala.

Naime, igrač austrijskog niželigaša SK Ruma Ismail Gunduz kažnjen je s čak 70 utakmica zabrane igranja. Ismail je glavom udario sudiju koji mu je u 85.minuti pokazao drugi žuti karton na utakmici protiv Innsbrucka. Bio je to jak udarac glavom nakon kojeg je sudiji raskrvarila usna. Susret je prekinut, a Rum je odmah raskunuo ugovor sa 26-godišnjim igračem.

"Odmah smo ga izbacili iz kluba i zabranjen mu je pristup klupskim prostorijama", rekao je trener Ruma Michael Messner. Predsjednik tirolskog nogometnog saveza Josef Geisler također smatra kako je visina kazne opravdana.

Inače, u savezu je maksimalna kazna 108 utakmica zabrane. Igrač će se žaliti na izrečenu kaznu.

Sport Centar
 
Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
U 41. godini


Spektakl u Bremenu: Oprašta se velika legenda

U subotu na Weser stadionu u Bremenu očekuje se pravi spektakl jer svečani oproštaj imat će jedna od najvećih legendi Werdera Ailton.

Ovaj 41-godišnji Brazilac nakon više od 20 godina i mnoštvo promijenjenih klubova odlučio je reći dosta i oprostiti se pred 40.000 navijača, kojima je prije deset godina donio mnogo radosti.

U sezoni 2003./04. predvodio je Werder do naslova u Bundesligi i kupu kao najbolji strijelac lige, a ujedno je bio proglašen prvim strancem za najboljeg igrača godine u Njemačkoj.

Sutra će mu u revijalnoj utakmici s prijateljima oproštaj uveličati bivši suigrači poput Klasnića, Pizzarra, Fringsa, Diega, Micouda te trener Schaaf, piše goal.com.
 
Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
140905170312balotelli_liverpool_udaracuglavu_sstwitter.jpg

Crveni na prijateljskoj


Mario Balotelli nastavio sa starim navikama iz Citya

Sport Centar

Mario Balotelli je u ovom prelaznom roku pojačao redove Liverpoola iz redova Milana u transferu vrijednom 20 miliona funti.

Nije dugo trebalo ovom talijanskom napadaču da napravi prvu glupost u crvenom dresu budući da je na prijateljskoj utakmici sa Wolverhmaptonom glavom udario igrača suparničog tima.

Zbog toga je dobio crveni karton, a postavlja se pitanje šta će reći Brendan Rodgers, menadžer tima sa Anfielda
 
Član
Učlanjen(a)
19.12.2012
Poruka
219
Bivša Juga je bila neosvojiva tvrđava za Real
Verovali ili ne, 'Kraljevski klub' ne samo da nikada nije pobedio kada je gostovao u SFRJ u Evrokupovima, već je svaki put poražen uz ukupnu gol razliku 6:20!


1900031_336815373173019_8041848283913010458_n330919020141103174030.jpg

Do raspada bivše Jugoslavije Real Madrid je odigrao šest mečeva protiv klubova sa ovih prostora i pretrpeo isto toliko poraza.

Na samo pomen duela Reala sa jugoslovenskim klubovima, svima je prva asocijacija poraz Partizana u Briselu u finalu KEŠ 1966. godine rezultatom 1:2.

Međutim, crno-beli su deset godina ranije na svom stadionu isprašili Real sa 3:0 na njegovom prvom gostovanju u SFR Jugoslaviji.

56330922020141103174415.jpg


U junu 1971. 'Kraljevski klub' je preslišan na splitskom 'Poljudu' kada ga je Hajduk savladao sa 4:2. Stariji ljubitelji fudbala svedoče da bi Real u Dalmaciji pretpeo jednu od svojih najvećih katastrofa u istoriji da 'Bili' nisu 'prikočili' posle stečenih 4:0.

Potom je Crvena zvezda u razmaku od tri godine (1972-1975) dva puta na 'Marakani' tukla Real. Prvo sa 4:1 kada je Pižon na svom debiju dao dva komada, a potom sa 2:0 u ¼ finalu Kupa pobednika kupova.

Oktobra 1984. godine Rijeka je na Kantridi ugostila najtrofejniji klub Evrope i dobila ga rezultatom 3:1.

Poslednji put Real je gostovao u SFRJ u martu 1987. godine na beogradskoj Marakani, Zvezda ga je dobila sa 4:2.

zvezdareal1987136743020131111215507.jpg


Treba dodati da su neke od ovih pobeda bile 'pirove' jer jugoslovenskim klubovima nisu bile dovoljen da eliminišu velikana, ali ipak, zanimljivo je uporediti sa današnjim stanjem u fudbalu na ovim prostorima kada bi tako nešto zvuči apsolutno nezamislivo.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Fudbaler telefonirao tokom meča, suspendovan i on, i sudije, i delegat... /VIDEO/ VIDEO

Neverovatna scena viđena je tokom prijateljske utakmice ukrajinskih drugoligaša Energije i Olimpik Donjecka, pošto se defanzivac domaće ekipe Volodimir Kozlenko tokom igre hladnokrvno javio na mobilni telefon.

563505_fudbaler-telefon--jutjub_f.jpg



Činjenica je da su mlađe generacije danas toliko zavisne od mobilnih telefona da većina bukvalno nije u stanju da provede sat vremena bez gledanja na taj uređaj, ali Kozlenko je pomerio granicu.


On je poneo telefon na utakmicu, a onda ga je za vreme jednog napada svoje ekipe bez ustezanja izvadio i počeo da priča sa nekim.

[raw]<iframe width="470" height="264" src="//www.youtube.com/embed/2A2jcmK3CkA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]



Sve i da je bio neki zaista važan razgovor, recimo da ga je zvala majka da proveri da li je stavio kapu na glavu, iznenađujuće je to što niko, pa čak ni sudija, nije reagovao zbog toga.


Reakcija nadležnih je, posle objavljivanja ovog snimka, bila oštra: suspendovan je do kraja ovog turnira i momak koji je razgovarao tokom meča, i glavni sudija, i pomoćni arbitri, kao i delegat - Natalija Mazurenko, jer ama baš ništa nisu uradili da se ovo, kako je okarakterisano, "klovnovsko" ponašanje sankcioniše.
 
Član
Učlanjen(a)
17.03.2011
Poruka
8
Kada je reč o velškom fudbalu, U pitanju je ekipa Mertir taun i njen poraz od čak 13:1, ali ovde nije reč o izgubljenom meču, već o nečemu mnogo većem.
Fudbal je postao neverovatan biznis, emocija je sve manje, još manje se igra iz ljubav, jer se sve radi samo zbog - novca. Tako je usled ova ne toliko poznata ekipa, koja se takmiči u engleskoj Južnoj Premijer diviziji, nižerazrednoj ligi, usled finansijske krize ostala bez 80 odsto igrača.
I to samo dan pre utakmice. Jednostavno, čelnici Mertira bili su primorani da smanje budžet i prvotimce nisu mogli da zadrže.
Ipak, ima onih koji uvek hoće da igraju. Ostao je trener Gevin Vilijams i na megdan Česamu izveo je juniore. Hrabre, golobrade momke koji nisu dozvolili da se utakmica ne odigra, već su dali sve od sebe da odbrane čast Mertira.
Razlika u kvalitetu bila je evidentna, pa je protivnik slavio sa čak 13:1, ali nije uvek sve u pobedi ili porazu. Buduće nade Mertira ispraćene su aplauzima i posle utakmice otišle su do navijača koji su ih podržali i poslali poruke podrške.
Čelnici kluba su pojasnili da trener Vilijams ima punu podršku, kao i vreme da oko sadašnjih igrača izgradi tim, dok su vlasnici i navijači pozvani na strpljenje.
Inače, Mertir je klub osnovan 1909. godine i 2010. je takođe zapao u krizu, ali je uspeo da se izvuče. Nešto slično se i sada očekuje, a sa ovakvim momcima je i to moguće.
 
Učlanjen(a)
28.04.2016
Poruka
174
Fudbaler telefonirao tokom meča, suspendovan i on, i sudije, i delegat... /VIDEO/ VIDEO

Neverovatna scena viđena je tokom prijateljske utakmice ukrajinskih drugoligaša Energije i Olimpik Donjecka, pošto se defanzivac domaće ekipe Volodimir Kozlenko tokom igre hladnokrvno javio na mobilni telefon.

563505_fudbaler-telefon--jutjub_f.jpg



Činjenica je da su mlađe generacije danas toliko zavisne od mobilnih telefona da većina bukvalno nije u stanju da provede sat vremena bez gledanja na taj uređaj, ali Kozlenko je pomerio granicu.


On je poneo telefon na utakmicu, a onda ga je za vreme jednog napada svoje ekipe bez ustezanja izvadio i počeo da priča sa nekim.

[raw]<iframe width="470" height="264" src="//www.youtube.com/embed/2A2jcmK3CkA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]



Sve i da je bio neki zaista važan razgovor, recimo da ga je zvala majka da proveri da li je stavio kapu na glavu, iznenađujuće je to što niko, pa čak ni sudija, nije reagovao zbog toga.


Reakcija nadležnih je, posle objavljivanja ovog snimka, bila oštra: suspendovan je do kraja ovog turnira i momak koji je razgovarao tokom meča, i glavni sudija, i pomoćni arbitri, kao i delegat - Natalija Mazurenko, jer ama baš ništa nisu uradili da se ovo, kako je okarakterisano, "klovnovsko" ponašanje sankcioniše.


jako ha ha ha ha
 
Natrag
Top