Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.303
Naravno da nema zabrane!
Kod monaha ima.
Nasi svestenici se zene a katolicki ne.
Nisam znao da mi ti nisi rekao. Već sam to spomenuo. Ali se pravosl. monasi ne žene.
Ali to opet nema veze, jer ne mozes ti ceo stih primeniti ni na katolike ni na nas,
Naravno da mogu jer i jedni i drugi imate zabranu ženidbe , ne za sve koji su u službi vjere, ali svakako za obje crkve.
Sto se tice monaha, to je asketizam, i dobrovoljan je!
Ali zato su pravila dokaz licemjerstva, kakav je to arg. dobrovoljno?
Pa nije Pavle sebi bio kontradiktoran da sa jedne strane osudi asketizam (celibat i post) a sa druge strane to isto preporucuje! Niti Hristos, i on je podrzavao celibat!
Kako je onda osudio? Naravno da nije kontradiktoran nego ti ili ne shvataš smisao ili ga shvataš ali te drugi motivi navode da ideš protiv istine.
Ostavljam te z zabludi, kako to da ovamo osuđuje, a on se nije ženio.
Dakle, pogresno tumacite Pavla, on je jedino bio protiv "fanatizma"!
Pa kod vas i jeste fanatizam. Jer je izričito pravilo koje je sam Pavle osudio.
Rekao je da ce se u poslednje vreme "pojaviti licemeri" ("u licemerju laza zigosanih na svojoj savesti"),
Pa uvijek su posljednja vremena, apostoli su vjerovali da su u posljednjim vremenima i propovijedali to.
Pa već su bili licemjeri, vavilonski sveštenici se nisu ženili.
koji ce se spolja pretvarati pravedni, zapovedati sve ovo a sami nece ziveti po tome!!!
Ti ces nesto da "oboris" ha ha
Ajd objasni onda kako to da se on (Pavle) nije ženio, a ocijenio je one koji stavljaju to pravilo da su licemjerni.
Bolje se zapitaj zasto vasi ne slede primer Hrista i Pavla u pogledu celibata i posta, nego sto nas osudjujes lazno!
Nisam vam ja kriv što se vaša kanonska pravila savršeno uklapaju sa negativnim stihovima iz Biblije.