Zablude protestantizma

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
-Ja sa ne slažem,pa te molim da na toj temi ponoviš "lažna učenja" i "paganske ovičaje" i to ovdje,a da ih nema ni jedna Protestantska Crkva.

U nekim stvarima se slazemo u nekim ne, pogotovo u vezi toga da Bog ne ponistava svoj zavet, to je suprotno Bibliji, o apostolskom kontinuitetu, te o pojedincima koji naucavaju lazne nauke u okviru crkve i zive nemoralno, problem nisu oni, vec zvanicno ucenje crkve, koje je pogresno.. ali necu ti odgovarati ovde da nam ne bi brisali postove...

Hvala na pozivu da posetim Zadar, rado bih dosao ali nemam para za letovanje, to mi trenutno nije moguce, mozda jednom dodjem..Inace svi moji sa majcine strane su katolici...

Sto se tice protestanata, mormoni, jehovini svedoci koji su te posetili i nisu protestanti, j.S. smatraju bibliju izmenjenom, ne veruju da je Isus Bog, dok mormoni smatraju bibliju falsifikovanom(za njih ne vazi sola scriptura), pa ih ne mozemo svrstavati u protestante...


-Sve si rekao,onda se slazeš da nije ni trebalo biti odvajanja,jer sve to ionako ima oduvijek u Katoličkoj Crkvi.A sam znaš da je Isus molio da svi budu jedno,znajući budućnost punu ratova i mržnje,onih koji se odvajaju...

Slazem se da nije trebalo biti podele, vec je crkvu trebalo reformisati, ali buduci da su se crkve zapadna i istocna podelile, onda ne cudi sto je doslo do daljeg cepanja unutar hriscanstva.. A kako neko moze dolaziti u crkvu, i sedeti tamo, kada se sa 90% nauke ne slaze, ja ne bih mogao, to je licemerno?

Sve su one čekale jednog zaručnika,da bi se za njega udale?
Ne,prijatelju.To Isus nije govorio,niti je propagiramo bigamiju.U Izraelu su djevice bile kao danas djeveruše.

Mozda si u pravu, ali zaboravljas da je u jevreja dozvoljena bigamija, tj. da imaju vise zena...



Što se tiče zabluda Protestantizma,po meni je najveće osakaćivanje kanona Biblije,ignoriranje naučiteljstva i tradicije.

Iz toga su,proizašle sve nevjere i razlike između Katoličkog i njihovog nauka.

Tako su sebe doveli u zabludu shvaćanja zagrobnog života...
Nisu kadri ispravno rezonirati ulogu i status Marije...
Osaktili su se od darova sakramenata...
Negiranje živog Krista u kruhu i vinu...

Uhhh...previše je tu implikacija,previše...

Mislim da si pogodio srz problema, i ovo sto si naveo za razliku od Isabelete, koja navodi i bezbroj ostalih nevaznih sitnica, i odnose se na minorne protestantske zajednice, ovo su najvaznija pitanja:

*Zagrobni zivot
*Euharistija
*Odbacivanje ikona
*Status Marije
*Trojstvo(ako cemo o jehovnim svedocima)
*Ispovedanje svesteniku
*Krstavanje dece
*Molitva svecima

Mislim da sam sve naveo...



Ostale stvari poput:

-Svestenstva (sve ozbiljne protestantske zajednice imaju svestenike, pastore)
-Neke imaju i zene za pastore (to nisu ozbiljne zajednice)
-Neke prihvataju homoseksualce za svestenike (nisu vredni rasprave)
-Nemaju lepo izgradjene crkve u skladu sa kanonom (crkva nije gradjevina)
-Negiraju sakramentalnost braka (sve ozbiljne zajednice ga prihvataju)
-Sakrament bolesnickog pomazanja (neke ga imaju neke ne)
-Kontracepcija (vecina ih ne dopusta)
-Pobacaj kao opcija (ko to dozvoljava??)
-Utelovljenje (ja nisam nasao koja zajednica to odbacuje?)
-Devicansko zacece (nisam nasao zajednicu koja to negira)
-Istocni greh (ozbiljne prot. zajednice ga ne negiraju)
-Hristovo uskrsnuce tela (sve zajednice uce to sem J.S)
-Postojanje djavola (ja nisam nasao zajednicu koja uci suprotno ovome)
-Cuda (odbacuju ih verovatno samo J.S.)
-Fascinacija krajem sveta (nije vredno rasprave)..
-Neki imaju proroke(imaju ih i tradicionalne)


Smatram da su sve gore navedene stvari minorne, nevazne, u odnosu na glavne, kojima se trebamo pozabaviti...

Mene licno zanima zagrobni zivot, pa bi voleo da mi objasnis koji to stihovi u bibliji ukazuju da je ljudska dusa besmrtna?
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
sta bi ti t trebalo znaciti? Da nitko ne smije kritizirati organe rimske crkve ako nije njezin vjernik. Zaista, vi bi zabranili da nitko se smije niti pomisliti da je rimska crkva losa. E svasta cu jos procitati ovdje.
Inace, sto vas se je toliko rimskih templara ovdje sakupilo. Da bi bracu pravoslavce "obratili" odnosno povratili maticnoj rimskoj crkvi.
Pravoslavci drzite se svoje vjere i obicaja. Ne nasjedajte na lukave zamke templara. Kakvi su bili takvi su i danas. Nisu se promjeniki. Kao sto ni vuk ne mjenja cud vec samo dlaku.


Eto, vidimo Adriana su već obratili odnosno obradili.

A ovo o templarima, ti je donekle istina. Naime, postoji i danas antikristova-križarsko-templarska vojska. Ali su se lukavo transforimirali kao i njihov prepoznatljiv znak KRIŽ. To je ustvari sotonska vojna sila na Zemlji, koja se širi i čeka da se pojavi Antikrist-osobno Sotona. Pali anđeo Gospodnji-Luciferum. Koji će povesti svoju vojsku protiv grada Novog Jeruzalema. Otkrivenje 20
Jeli slučajno u UN jedna stolica prazna. Nema predsjednika, već samo generalnog sekretara. Nije li to slobodno mjesto predviđeno za Lucifera!


Suvremeni Križari - templari

NATO_cropped.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
28.04.2013
Poruka
114
Slazem se da nije trebalo biti podele, vec je crkvu trebalo reformisati, ali buduci da su se crkve zapadna i istocna podelile, onda ne cudi sto je doslo do daljeg cepanja unutar hriscanstva.. A kako neko moze dolaziti u crkvu, i sedeti tamo, kada se sa 90% nauke ne slaze, ja ne bih mogao, to je licemerno?

Čudili se mi ili ne,slažeš se da bi nešto popravili,da treba ostati unutar problema,a ne pobjeći od njega?
Zato i smatram da se od crkve nikad nije trebalo odcijepiti.

Što se tiče raskola istoka i zapada,treba biti načistu da se to dogodilo iz političkih razloga,zbog tankih živaca Bizanta,koji je bio u totalnoj panici zbog rasula na ratištu protiv Muslimana,a sa druge strane zapad je bio trom da bilo što učini i u svojim problemima.Anateme,koje su doduše i povučene,su izrečene i isforsirane su sitne teološke razlike u izričaju,koje u biti ništa bitno ne mijenjaju u razlici teologije istoka i zapada.


Mozda si u pravu, ali zaboravljas da je u jevreja dozvoljena bigamija, tj. da imaju vise zena...

Zbog tvrdoće njihova srca,rekao bi Isus.
Primjetit ćeš da su svi likovi do Abrahama imali jednu ženu,tek je od Abrahama i njegove Sare počela bigamija.Ali kako se stvar razvija u Bibliji,primjetit ćeš,pogotovo kroz proroke,sve rigoroznije gledanje na brak,tako da u Isusovo vrijeme praktički bigamije nije bilo.
Još je bilo moguće potjerati ženu zbog preljuba,ali nitko izričito ne spominje potom novu ženu.
I na kraju u prvim Kršćanskim zajednicama je brak definitivno uzdignut na razinu sakramenta kao nešto neraskidivo.
Tako da je brak opet dobio smisao iz predabrahamskog vremena.Bog stvori muško i žensko,da se plode i množe.Jedan na jedan.


Mislim da si pogodio srz problema, i ovo sto si naveo za razliku od Isabelete, koja navodi i bezbroj ostalih nevaznih sitnica, i odnose se na minorne protestantske zajednice, ovo su najvaznija pitanja:

*Zagrobni zivot

Mene licno zanima zagrobni zivot, pa bi voleo da mi objasnis koji to stihovi u bibliji ukazuju da je ljudska dusa besmrtna?

Nisam sklon raspravu svesti isključivo na sola scriptura,jer kao što znaš Katolička Biblija ima više knjiga od Protestantske,tako da ne krećemo iz istih pozicija i meni kao Katoliku je bitna tradicija,koja ima kontinuitet od prve Crkve i mogu se naći razna svjedočanstva izvanbiblijskih tekstova,kao i što kaže naučiteljstvo crkve.

Tu je i moje osobno indirektno iskustvo kliničke smrti i kome,kao i osobno svjedočanstvo umiranja ljudi u vjeri i nevjeri.To su dva dijametralno suprotna iskustva.Tako da znam da smrt nije samo nestajanje svijesti,dapače ona je šokantna spoznaja nastavka svjesnosti...

Ali dobro evo stare dobre sole scripture...za sada.


Matej 25:40-46(40) A kralj ( Isus ) će im odgovoriti: 'Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!'" (41) "Zatim će reći i onima slijeva: 'Odlazite od mene, prokleti, u oganj vječni, pripravljen đavlu i anđelima njegovim! (42) Jer ogladnjeh i ne dadoste mi jesti; ožednjeh i ne dadoste mi piti; (43) stranac bijah i ne primiste me; gol i ne zaogrnuste me; bolestan i u tamnici i ne pohodiste me!'" (44) "Tada će mu i oni odgovoriti: 'Gospodine, a kada te to vidjesmo gladna, ili žedna, ili stranca, ili gola, ili bolesna, ili u tamnici, i ne poslužismo te?' (45) Tada će im on odgovoriti: 'Zaista, kažem vam, što god ne učiniste jednomu od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste.'" (46) "I otići će ovi u muku vječnu, a pravednici u život vječni."

Ovdje se govori o vječnoj muci i vječnom životu.Ako su anđeli i đavli bestjelesne duše,onda je ovdje riječ i o našim dušama.


2 Korićanima 4:16 - 4:18

(16) Zato ne malakšemo. Naprotiv, ako se naš izvanji čovjek i raspada, nutarnji se iz dana u dan obnavlja. (17) Ta ova malenkost naše časovite nevolje donosi nam obilato, sve obilatije, breme vječne slave (18) jer nama nije do vidljivog nego do nevidljivog: ta vidljivo je privremeno, a nevidljivo - vječno.

Što je to nevidljivo i vječno na nama? Duša,zar ne?


Ivan 3:14 -16

(14) I kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji tako ima biti podignut Sin Čovječji (15) da svaki koji vjeruje u njemu ima život vječni. (16) Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.


Kao što znaš,svi su od Isusova vremena pomrli,ako oni ne postoje,onda Isus laže.Vječni besvjesni san ili nepostojanje nije život,kamoli vječan.


1 Petrova 3:18 -20

(18) Doista, i Krist jednom za grijehe umrije, pravedan za nepravedne, da vas privede k Bogu - ubijen doduše u tijelu, ali oživljen u duhu. (19) U njemu otiđe i propovijedati duhovima u tamnici (20) koji bijahu nekoć nepokorni, kad ih ono Božja strpljivost iščekivaše, u vrijeme Noino, dok se gradila korablja u kojoj nekolicina, to jest osam duša, bi spašena vodom.

Kao što vidiš još prije dvije tisuće godine je Isus mrtav u grobu propovijedao u duhu propovijedao nepokornim duhovima iz Noinog vremena.Pretpostavljam da Isus nije propovijedao nesvjesnim duhovima...zar ne?

Nadam se da ti je ovo dosta...
 
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
mire000: Mislim da si pogodio srz problema, i ovo sto si naveo za razliku od Isabelete, koja navodi i bezbroj ostalih nevaznih sitnica, i odnose se na minorne protestantske zajednice, ovo su najvaznija pitanja:

*Zagrobni zivot
*Euharistija
*Odbacivanje ikona
*Status Marije
*Trojstvo(ako cemo o jehovnim svedocima)
*Ispovedanje svesteniku
*Krstavanje dece
*Molitva svecima


Mogu ja pojednostavniti i svesti sve zablude protestantizma na jednu: oholost!
Iz nje izviru svi drugi grijesi. Nitko od ljudi nije izuzet od oholosti, ali kad govorimo o protestanskim fundamentalistima i njihovoj tezi SolaScriptura, očito je da su napravili promašaj ili korak unazad.
Umjesto da ih Riječ Božja nadahne i bude im "srce sladi i um prosvjetljuje", da bude
"svjetiljka njihovim nogama", oni je čitaju tražeći u njoj potvrdu za svoja kriva vjerovanja i suprotstavljanje Katoličkoj, a danas i Pravoslavnoj Crkvi.
Martin Luher je bio redovnik, onda je postao preljubnik...što se moglo očekivati nego da se iz revolta ne ispovjeda niti pričešćuje, da izmjeni vjerovanja i praksu koju je živio prije svog protesta.
Sve je to jako prozirno i previše ljudski.
Svaka čast iskrenim i bogobojaznim protestantima koji su rođenjem baštinili svoju vjeru i nastoje sveto i vjerno živjeti u njoj. Ako nisu spoznali drugačije, Bog će ih opravdati.
Ali, ovo što čine protestanski fundamentalisti (a ima ih u svim protestanskim denominacijama) jednostavno je borba protiv Kristove Crkve.





 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Eto, vidimo Adriana su već obratili odnosno obradili.

Један од форумаша упорно тврди да сам "необраћен", сада сам збуњен. Док сам ја писао о Риму и апостасији (признавању јереси и антихришћанских "религија"), онда је изгледало да сам непријатељ римокатолика. Бар су тако мислили они који оправдавају Ватикан и потезе које он чини (сада и вековима раније).

Након тога сам усмерио причу на теолошко сагледавање, да се јасно оцрта антихришћански (антихристов) дух, јер у Новоме завету имамо јасну дефиницију шта ће се говорити. Још од времена апостола, Аријева јерес (касније тако названа по Арију) је одвлачила много верника (...од нас изиђоше, али...), а одвлачи и данас. Било да је неки западни култ или да је источни, сваки заговара управо оно што је апостол рекао да ће заговарати: оспоравање Сина Божијег.

Ствари су углавном једноставне, али философи са својим "мишљењима" веома добро маскирају јасну црту антихриста. Више пута сам упућивао ко тако говори (данас), ко је говорио (кроз све протекле векове), ко је буквално сатирао хришћане и обезглављивао ако се не одрекну Сина Божијег, а прихвате бога кога они намећу (силом и уценом). Оно што је за мене неприхватљиво је да ни један хришћанин не сме да призна нешто што оспорава Сина Божијег. Не због мене или због мог мишљења, већ што онда по писању наших апостола чини као Јуда Искариотски и губи Спасење. Ако ти не видиш шта ја покушавам, онда тешко да могу да "нацртам". Поготову што свој живот излажем опасности, јер говорити против антихриста и његове религије значи сигурну смрт. То се видело вековима, а дешава се управо док ми пискарамо. Сами "хришћани" то прикривају и не говоре о прогону и убијању хришћана. Зашто? Да се не замере антихристу и због једне једноставне ствари - СТРАХА.

Сами католици ће ти рећи да сам писао о папи и Ватикану без страха, пишем и о антихристу сада. Али папа никако није смео да призна дух и лаж антихриста. Себи је нашкодио највише, али и свим католицима који слепо прихватају апостасију.

papa i Kuran.jpg

Хоћу ли презирати папу и католике? Никако! Молим се да виде где и како делује дух антихриста, да одбаце свејерес екуменизма, јер то је директни пакт са ђавољом науком која се још у време апостола покренула. Многе прозападне секте заговарају потпуно исту јерес као што се на истоку заговара и шири, где некада беху свехришћанске државе и цркве, а сада постоје државно-религијске силе које имају свој закон и мере време по другом систему, које оспоравају Сина Божијег и презиру Израиљ. Силне новце троше да и ми мрзимо хришћанство и Израиљ. Многи "хришћани" су постали антихришћани, јер њихова уста говоре такву науку. Заслепљени не виде ништа, гледају ситним очима и слушају селективним ушима - како им се чини одговарајуће.



A ovo o templarima, ti je donekle istina. Naime, postoji i danas antikristova-križarsko-templarska vojska. Ali su se lukavo transforimirali kao i njihov prepoznatljiv znak KRIŽ. To je ustvari sotonska vojna sila na Zemlji, koja se širi i čeka da se pojavi Antikrist-osobno Sotona. Pali anđeo Gospodnji-Luciferum. Koji će povesti svoju vojsku protiv grada Novog Jeruzalema. Otkrivenje 20
Jeli slučajno u UN jedna stolica prazna. Nema predsjednika, već samo generalnog sekretara. Nije li to slobodno mjesto predviđeno za Lucifera!


Suvremeni Križari - templari

NATO_cropped.jpg

Још увек не видиш која је то војска која иде на Сина Божијег. Прочитај прво шта апостоли говоре о духу антихриста и о антихристу, па онда говори када будеш сигуран.

Мени је криво што многи не виде даље од Рима, што им се целокупна мисао и проучавање завршава тамо. И то само зато што неки култови из Америке тако тврде. Док "Америке" још није било, тај папа је успео да одбрани некако Европу од најезде оних који су приморавали људе да се одрекну Сина Божијег. Зашто не рећи то? Такође ми је жао што католици и православци не признају улогу протестаната у просвећивању света, што су веома заслужни што се реч Божија пронела широм света. Свуда је било имплементације јереси и неког интереса, али ако посматрамо оно добро, морамо бити апсолутно сигурни у Божије обећање да ће Његови препознати истину и одбацити лаж. Колико год да је лаж добро камуфлирана, Господ ће помоћи Својим правим верницима.


Понављам по ко зна који пут: прво гледај шта ће говорити дух антихриста, па онда препознај ко је (апостоли записали). Никако не прихватај тврдње неког култа, па да онда "тражиш доказе". То је неправилан смер. Јер прво се гледају докази, па се онда тражи на основу њих.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Mogu ja pojednostavniti i svesti sve zablude protestantizma na jednu: oholost!
Iz nje izviru svi drugi grijesi. Nitko od ljudi nije izuzet od oholosti, ali kad govorimo o protestanskim fundamentalistima i njihovoj tezi SolaScriptura, očito je da su napravili promašaj ili korak unazad.
Umjesto da ih Riječ Božja nadahne i bude im "srce sladi i um prosvjetljuje", da bude
"svjetiljka njihovim nogama", oni je čitaju tražeći u njoj potvrdu za svoja kriva vjerovanja i suprotstavljanje Katoličkoj, a danas i Pravoslavnoj Crkvi.
Martin Luher je bio redovnik, onda je postao preljubnik...što se moglo očekivati nego da se iz revolta ne ispovjeda niti pričešćuje, da izmjeni vjerovanja i praksu koju je živio prije svog protesta.
Sve je to jako prozirno i previše ljudski.
Svaka čast iskrenim i bogobojaznim protestantima koji su rođenjem baštinili svoju vjeru i nastoje sveto i vjerno živjeti u njoj. Ako nisu spoznali drugačije, Bog će ih opravdati.
Ali, ovo što čine protestanski fundamentalisti (a ima ih u svim protestanskim denominacijama) jednostavno je borba protiv Kristove Crkve.


E moja deraga Izabeleta,
pa gde ima vis oholosti nego u Vatikanu?

Zar tebe kao katolkinju nije sramota da javno izjavis da je Martin Luter bio preljubnik, posle tolike javne sramote i bruke o istim prestupnicima u Katolickoj crkvi?
Dosta sam ciato o Martinu Luteru, ali ovo je prvi put da neko njemu pripisuje nekakav nermoral.
Medjutim, ja ni ne verujem da je Luter nekakav svetac i ne milsim da sve sto je uradi , da je cinio po Bozjim merilima. Pogresaka ima svugde.
Znamo mi dobro da je svima vama katolicima trn u oko svaki koji podigne svoj glas protiv mnogobrojnih zlouputreba u Vatiukan. I ja bih vole da mogu da posvedocima da je to neistina, ali na zalost dokazi su toliko obimni da ih niko ne moze pobiti. Zato bih ti predlozio da menjas temu, jer ovim putem samo sebe i svoju bratiju uvaljuses jos u veci gtlib. Muka me hvata kad sluzam tolike optuzbe maldica i redovnika koji javno tvrde su su malestiranu svojoj vlastitoj crkvi.

To nije sramota smao za vas katolike, nego za sve nas hriscane. Hriscanstvo je danas vis enego ikad profranicano i podcenjeno a to nisu uspeli da urade nevernici nego oni koji su na celu svojih crkvaca. Najbolje bi bilo da o toj sramoti nista i ne spominjes, jer dokazi su nepobitni.



Sve najbolje
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
buduči da tema nosi krivi naziv od samog početka
glasam Za
da se promijeni naziv u zablude RIMOkatoličanstva i kako su počele
 
Član
Učlanjen(a)
28.04.2013
Poruka
114
buduči da tema nosi krivi naziv od samog početka
glasam Za
da se promijeni naziv u zablude RIMOkatoličanstva i kako su počele

Hahahah...tema je je takva kakva jest,ali tvoj natpis nema veze sa temom.




Zar tebe kao katolkinju nije sramota da javno izjavis da je Martin Luter bio preljubnik, posle tolike javne sramote i bruke o istim prestupnicima u Katolickoj crkvi?
Dosta sam ciato o Martinu Luteru, ali ovo je prvi put da neko njemu pripisuje nekakav nermoral.
Medjutim, ja ni ne verujem da je Luter nekakav svetac i ne milsim da sve sto je uradi , da je cinio po Bozjim merilima. Pogresaka ima svugde.
Znamo mi dobro da je svima vama katolicima trn u oko svaki koji podigne svoj glas protiv mnogobrojnih zlouputreba u Vatiukan. I ja bih vole da mogu da posvedocima da je to neistina, ali na zalost dokazi su toliko obimni da ih niko ne moze pobiti. Zato bih ti predlozio da menjas temu, jer ovim putem samo sebe i svoju bratiju uvaljuses jos u veci gtlib. Muka me hvata kad sluzam tolike optuzbe maldica i redovnika koji javno tvrde su su malestiranu svojoj vlastitoj crkvi.

To nije sramota smao za vas katolike, nego za sve nas hriscane. Hriscanstvo je danas vis enego ikad profranicano i podcenjeno a to nisu uspeli da urade nevernici nego oni koji su na celu svojih crkvaca. Najbolje bi bilo da o toj sramoti nista i ne spominjes, jer dokazi su nepobitni.


Sve najbolje

Ako si tako relativizirao postupke raskolnika i osnivača Protestantizma,ne shvaćam zašto sipaš drvlje i kamenje po Katolicima koji to isto rade?

Zbog čega uopće raskol?!?

Oholost i "pravednost" su put u propast.Suditi druge,a ne znati što ćeš sam napraviti u budućnosti,je ludost u Božjim očima.
Plodovi Protestantizma su trajni i beskonačni međusobni raskoli...što se sije to se i zanje...

Ali smisao ove teme nije u ova zadnja dva posta,već u raspravi o tome što je zabluda Protestantizma konkretno ili možda nema zablude.
Ja tvrdim da vjera u nesvjesnu smrt zabluda naspram vjere u svjesno stanje nakon smrti.
Može li o tome malo?
 
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Mika: E moja draga Izabeleta,
pa gde ima vis oholosti nego u Vatikanu?

Oholost je u nama i ako se netko hvali da nije ohol, upravo time pokazuje suprotno. "Bog se oholima protivi!" - to znamo i dužnost nam je da pazimo svaki na sebe da taj gorki otrov ne proklija u srcu.
Da li u Vatikanu ima više oholosti, ne znam. Tamo ima puno ljudi, ja ih ne poznam, ali ak ćemo početi od Glave, vidim i zaključujem da je Papa ponizan i skroman. Da li se on kada ispovjeda da je bio ohol, e, to stvarno ne znam. Ti znaš?
:)

Jedna od karakteristika oholog čovjeka je da misli kako je on najpametniji, najbolji, najvažniji, naj, naj...i da nikoga ne treba slušati, a Papa kaže ovako:

"Govore mi da se ne savjetujem previše nego da sam odlučim. Ja, naprotiv, vjerujem da je savjetovanje vrlo važno. Konzistoriji, Sinode, na primjer, važna su mjesta da se to savjetovanje učini živim i aktivnim. Ali treba ih učiniti manje krutima u formi, jer želim stvarno, a ne formalno savjetovanje".



Zar tebe kao katolkinju nije sramota da javno izjavis da je Martin Luter bio preljubnik, posle tolike javne sramote i bruke o istim prestupnicima u Katolickoj crkvi?

Martin Luther je bio katolički redovnik/monah koji se oženio redovnicom.

Medjutim, ja ni ne verujem da je Luter nekakav svetac i ne milsim da sve sto je uradi , da je cinio po Bozjim merilima. Pogresaka ima svugde.

Naravno da nije bio svetac. Prilog o njemu slijedi, pa će se najbolje moći vidjeti i zaključiti po njegovim riječima, što je i kakav je bio.


Znamo mi dobro da je svima vama katolicima trn u oko svaki koji podigne svoj glas protiv mnogobrojnih zlouputreba u Vatiukan.

Varaš se. Od protestanata je bilo toliko trnja da bi se mogla napraviti trnova kruna da budemo sličniji našem Gospodinu. Ma, dobri su ti protestanti, oni nas posvećuju.:)
Još jednom ću ponoviti (a ti ćeš mi kasnije predbacivati da ponavljam): Papa je javno molio za oproštenje koje su počinili propadnici Katoličke Crkve tijekom povijesti. Sve je molio za oprost.
Osude od strane Katoličke crkve za sve svećenike pedofile su postavljene na službene stranice Vatikana, čitaj!


To nije sramota smao za vas katolike, nego za sve nas hriscane. Hriscanstvo je danas vise nego ikad profranicano i podcenjeno a to nisu uspeli da urade nevernici nego oni koji su na celu svojih crkvaca. Najbolje bi bilo da o toj sramoti nista i ne spominjes, jer dokazi su nepobitni.

Opet ću ponoviti riječi Pape Benedikta da je to što su učinili katolički svećenici rana u Katoličkoj Crkvi za koju treba činiti pokoru i žarko moliti. Svećenici su suspendirani, Crkva žrtvama pomaže da se ublaže njihove duševne i tjelesne boli, mi obični vjernici smo, nakon prvotnog šoka, povratili mir i vjeru u Boga koji je pravedan i koji će svakome suditi po njegovim djelima. I to je sve.
Eh, da, tih katoličkih svećenika je bilo 1% od ukuonog broja svećenika na svijetu, a znaš koliko je pedofila među protestanskim pastorima. 3%!
Potražit ću taj izvještaj koji je provela američka komisija kojoj je predsjedavao jedan Židov, pa se sam uvjeri.
 
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ne mogu vjerovati koliko vremena trošite i snage na neposvećene i nebitne razgovore
nama kršćanima je život Isusa Krista glavna tema
a Biblija prva knjiga

ne zaboravite da u sudnji dan odgovaramo ako smo uzalzud trošili vrijeme i snagu
 
Natrag
Top