Možeš otići na temu o zabludama Katoličke Crkve pa iznesi lažna učenja...
Izneo sam i ovde neke od zabluda, pa mi niko i ne odgovara. I ne verujem da ce odgovoriti jer se svi slazu da u katolickoj i pravoslavnoj crkvi postoje lazna ucenja i paganski obicaji. Ali eto kao to nije nista strasno..
Bog nikad nije napustio Izraela,kao što vidiš na karti joše tamo,iako su ih gazili i gazit će ih...
Izrael nije vise Bozja crkva i to je svima ocigledno, i ja o tome govorim. To sto on postoji na mapi kao svetovna drzava ne znaci nista. A istorija pokazuje da ih je Bog kaznio jer vekovima nisu imali svoju drzavu, nakon sto je Jerusalim razoren oko 70. god. n.e. Isus je rekao: ''Evo ostavalja vam se vasa kuca prazna'' , Bog ih je napustio.
Ali naravno ne u tom iskljucivom smislu, vec ako se pokaju i prihvate Hrista, on ce im oprostiti jer je milostiv..
Ono sto je poenta svega je da Bog pravi novu crkvu..
Da živiš i djeluješ u Katoličkoj Crkvi,vidio bi mnogo toga što ti sljepilo mržnje sada neda...
Zasto kada vam neko govori o vasim zabludama, odma govorite da vas neko mrzi, kakav je to duh ili stav u vama? Ko vas nagoni i uci da tako razmisljate? Da li vasi svestenici? Ja ne mrzim nikog, pobogu! . Da mrzim bilo koga , Isabeletu ili tebe, ne bi ni gubio vreme da pisem ovde. Da li ti iz mojih reci stvarno mozes da zakljucis da ja mrzim, bilo tebe ili katolicku crkvu? Ne, ne mrzim vas, i to sam i rekao Isabeleti. Licno bi otisao sa vama u katolicku crkvu, na vasa Bogosluzenja, druzio se sa vama, molio se, a ove razlike ne bi ni spominjao.
A ovde je valjda cilj razgovor o razlikama, zabludama, a ko ne zeli ne treba da ucestvuje u tome..
Vidiuo i čuo uživo.Zato i govorim to što govorim.
Video si neke ekstremiste, u svakoj crkvi pa i katolickoj ima fanatika. Ali to ne znaci da su svi takvi, i da je neka crkva u globalu losa.
Nije stvar u tome kako ja i ti razumijemo Bibliju,već kako je razumije Crkva koja je napisala knjige Novog Zavjeta i spojila ih sa knjigama Starog Zavjeta.A na nama je da slušamo,čujemo i razumijemo ono što nam Crkva govori.
Upravo suprotno od onoga sto Bog i Biblija uci, mi ne trebamo da slusamo slepo sve ono sto nam se servira, vec da prosudjujemo svojim razumom da li je tacno ono sto nas uce. Da li je u skladu sa istinom, i sa onim sto Bog odobrava.
''lud veruje sve sto mu se govori a pametan pazi na svoje korake'' (price 14:15).
''Ispitujte da li ste u veri, sami sebe proveravajte''
(2. Korinćanima 13:5)
Ljudi iz verije su proveravali pisma da vide da li je tacno ono sto im je Pavle propovedao, i mi treba da cinimo isto:
''Oni su imali plemenitiji stav, od onih u Solunu,jer su svim srcem primili rec, I SVAKI DAN ISTRAZIVALI PISMA, DA VIDE DA LI JE TO TAKO'' (dela 17:11)
Što se tiče napuštanja nevjerne žene,to ne znači da treba letjeti nekoj drugoj...Bog vjeran ostaje i čeka da se žena pokaje i obrati...Ono što ja vidim Katolička Crkva već dugo vremena radi na sebi i nikoga ne anatemizira,već poziva na jedinstvo i zajedništvo.
Moze biti tacno da Bog ceka da se crkva pokaje, ceka on i Izrael da se pokaje.. Ali biblijska poslovica nam ipak kaze: ''ko ce cisto izvaditi iz necistog , niko!''
Tako da mislim, sto je bio i stav Martina Lutera, koji je pokusao je da reformise katolicku crkvu i nije uspeo, da tu pomoci nema.. A sta ako je upravo on od Boga bio poslan da vrati katolicku crkvu s pogresnog puta Bogu, pa su oni Bozji poziv odbacili?
Da li si siguran?
Ja sam u svom životu doživio tjelesno ozdravljenje preko Katoličke Crkve,moj sin također.Moj život je,također,promijenila ta Crkva da nisam mogao mrziti Srbe ovog rata..
Nisi ti doziveo ozdrvljenje preko katolicke crkve, vec te je ozdravio sam Isus Hristos, a to je velika razlika. Nijedna crkva koja ispoveda Isusa Hrista nije njegov protivnik ,i on deluje u svim crkvama, ozdravljenje se desava i u protestantskim, sto pokazuje da Bog ne gleda ko je koje denominacije, vec radi kroz sve njih, njemu su vazni ljudi jer ih voli, bilo koje da su vere, a mi se ovde prepiremo oko nevaznih stvari, sto sam i rekao ranije...
''Ko nije protiv vas, sa vama je'' Rekao je Isus Hristos.
A u Hristovoj prici o 10 devica, ''5 od njih behu mudre'', ''a 5 lude''. Device predstavljaju crkve. Ne govori se da se jedna devojka udaje, vec vise njih. ''I mudre udjose i vrata se zatvorise'' . I lepo se vidi i iz ove price da nece biti jedna jedinstvena crkva na kraju, vec ce ih biti vise..
Dakle, protestanti i tradicionalne crkve.. (matej 25:1-12).