Zablude protestantizma

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Mozda sam se prevario sto se tice ostalih foruma,mozda! ali sigurno nisam ovde!znam da poznajes JS-ke mozda si jedan bivsi to ne znam ali znam da ih dobro rokas sto je za pohvalu.

Sto se tice adventizma nisi dao ni jednu primedbu,sto nam i otkriva da si adventist,pa neka si ja licno nemam nista protiv njih sam ako mi ne montiraju subotu.Jer ti si kako vidim pametan i razumes se u monuskripte pa zasto onda ne kazes svojima kome i kad je dodeljena subota i zasto?

Varas se u svemu. J.S. poznajem jako dobro zato sto sam sticajem okolnosti imao prilike da se upoznam sa jednim njihovim staresinom, od njega sam nabavio njihove knjige i odatle sam stekao svoja saznanja. To je bio period kada sam istrazivao sve hriscanske denominacije ali oni su mi privukli paznju.. To je trajalo neke 2 god.. Covek nije mogao samnom da se nadmece u tumacenju biblije, pa je brzo odustao iako je pokusavao da mi nametne njihovo ucenje..
Inace sto se tice adventista, ja nisam adventista ali tamo imam dalju rodjaku, koja je izuzetno predana vernica.
Zeleo sam da saznam sta je to sto oni uce pa sam takodje nabavio njihove knjige. O njima kao ljudima mogu da kazem sve najbolje, i uopste nisu napadni kao J.S. Zato ih ni ja ne napadam. To je jedna najobicnija protestantska zajednica, njihova teologija nije ekstremna, niti toliko udaljena od izvorne, i nikada nisam cuo da je neko napao katolike ili pravoslavce kao sto se ovde predstavlja. Oni kod pravoslavnih idu cak i na slavu. Predstavnici pravoslavne crkve dolaze na prijem u njihove crkve.. Drugim recima gledaju svoja posla i nikog ne diraju. (Sasvim suprotno od onog sto Isabeleta predstvlja i to sam zeleo da naglasim). Tacno je da postoje knjige koje govore protiv pape(to su tumacenja prorocanstva) i ja sam ih citao, ali uvek se naglasavalo da oni ne mrze katolike kao vernike i njihova je zelja da im pomognu...
Sto se tice teologije imaju i oni svoje probleme, 1844. god i Elen Vajt koju stalno spominjete pa ste se uhvatili ko pijan plota.
Cinjenica je da vecina adventista danas Elen Vajt i ne smatra toliko znacajnom, isto kao ni 1844. god.
Ne vidim zasto Isabeleta njih vidi kao pretnju katolicanstvu..
Sto se tice subote, varas se ako mislis da je subota dodeljena samo jevrejima, vec sam govorio o tome vise puta, pa da se sad ne ponavljam.. Nije greh slaviti subotu, a nije greh slaviti ni nedelju ako se ona drzi iz ispravnih pobuda, na slavu Isusu Hristu, isto kao sto nije pogresno slaviti ni Bozic, iako u bibliji ne postoji izricita zapovest za to.
Protestanti neke praznike smatraju paganskim i zato ih ne slave, a slagace svaki onaj koji kaze da u njima nema i takvih elemenata..
Dovoljno ti je da procitas o njihovom poreklu, recimo o ''badnjaku'' i sl..
Hocu da kazem, da covek ako cistim srcem i dusom drzi odredjene praznike i veruje da tako treba , nece biti osudjen jer slavi Boga..
E sad to sto Laodikeja ispoveda subotu, niko od vas to ne mora da prihvati.. On smatra da je njegova duznost da vas upozori, jer veruje da ima istinu, i zato se trudi da je dokaze, ali ja nisam primetio da on to radi iz zle namere...
Svako ima svoju veru, ali ne ispoveda svako isto. zato se i zove ''veroispovedanje'' , isto tako i vi koje ste god crkve obznanjujete svoju veru i iznosite sta verujete, a svaka osoba posebno donece svoj sud i odluku, da li je to istina ili ne..
Ne treba biti ljut na to sto Laodikeja promovise svoju veru, promovise i Isabeleta svoju katolicku, i ja je podrzavam da nastavi, i nista protiv toga nemam, samo sve to treba da bude u duhu ljubavi..
Sto se mene licno tice ja imam simpatije prema nekim adventistickim ucenjima(ne svim), dok mi neko ne pokaze da su pogresna...
Isto tako imam simpatije i prema katolicima, jer ih volim kao ljude, izuzetno su duhovni. Cenim i Isabeletu, ali mi je krivo sto ponekad preteruje u optuzbama bez valjanih dokaza...
Ali mogu da razumem neke njene reakcije jer zna da zaboli kad neko kritikuje tvoju veru..
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Tema "Zablude protestantizma" je postavljena s namjerom da se lakše uvidi zbog čega su naša uvjerenja različita. To smo potkrijepili s dva priloga: katoličkim i pravoslavnim koji su slični ili isti u odnosu na zablude protestanske nauke.
Problem je što vi to ne priznajete i pokušavate dokazati suprotno, ali to ne možete.


Inace sto se tice adventista, ja nisam adventista
Zeleo sam da saznam sta je to sto oni uce pa sam takodje nabavio njihove knjige. O njima kao ljudima mogu da kazem sve najbolje, i uopste nisu napadni kao J.S. Zato ih ni ja ne napadam. To je jedna najobicnija protestantska zajednica, njihova teologija nije ekstremna, niti toliko udaljena od izvorne, i nikada nisam cuo da je neko napao katolike ili pravoslavce kao sto se ovde predstavlja. Drugim recima gledaju svoja posla i nikog ne diraju.


Nikad nisi čuo? To samo znači da nisi čitao ovaj forum. Prvi put čujem za extremnu teologiju.
Njihova nauka nije malo nego sasvim udaljena od nauka rane Crkve, ali je zato u skladu s učenjem Elenn White.


(Sasvim suprotno od onog sto Isabeleta predstvlja i to sam zeleo da naglasim).

Postoji tema: Šarrdy-progonitelj adventizma... Da možda nećeš otvoriti istu s Isabelom, a sutra opet još jednu s imenim nekog drugog člana?
Jadni adventisti i njhovi simpatizeri. Kad im se netko suprostavi i predoći argumente, osjećaju se uvrijeđeni, ugroženi i progonjeni. Taj scenarij smo već imali na forumu.



Tacno je da postoje knjige koje govore protiv pape (to su tumacenja prorocanstva) i ja sam ih citao, ali uvek se naglasavalo da oni ne mrze katolike kao vernike i njihova je zelja da im pomognu...

Adventisti da pomognu katolicima? Pa, što je vama ljudi? Uvjeriti katolike s vašim imbecilnim tumačenjima Svetog Pisma da je Papa Zvijer? Samo se vi uvjeravajte i tješite i gledajte svoja posla, pa da bude kako kažeš: "Drugim recima gledaju svoja posla i nikog ne diraju."

Sto se tice teologije imaju i oni svoje probleme, 1844. god i Elen Vajt koju stalno spominjete
Cinjenica je da vecina adventista danas Elen Vajt i ne smatra toliko znacajnom, isto kao ni 1844. god.
Ne vidim zasto Isabeleta njih vidi kao pretnju katolicanstvu..

Gluplje nisi mogao napisati. Ljuti se koliko hoćeš, ali drugi puta odmjeri riječi. Ako kažeš da ja vidim Ellen White kao prijetnju katoličanstvu, ja ću ti samo reći da je ta žena bolesne fantazije i umišljena proročica za koju nisam ni čula da postoji dok nisam došla na ovaj forum. Ona je sasvim beznačajna, jedna mala mušica s kojom se Katolička Crkva ne zamara niti obraća pažnju na nju i adventiste.
Vi, ti kao simpatizer, a vrlo vjerojatno i kao budući adventista, samo se zabavaljate s odgnetavanjem proroštava i izračunavanjem sudnjeg dana...i po mogućnosti da opet bude u skladu s tvojim riječima:
"
gledaju svoja posla i nikog ne diraju."


E sad to sto Laodikeja ispoveda subotu, niko od vas to ne mora da prihvati.. On smatra da je njegova duznost da vas upozori, jer veruje da ima istinu, i zato se trudi da je dokaze,

Štovanje subote je Laodikejina stvar, kao i naše (večine) da slavimo nedjelju. Koga briga za to? Ne može on nikoga uvjeriti, niti kome pada na pamet da prihvati subotu. On svoju dužnost obavlja i te kako marljivo, upornim ponavljanjem ppstova i propagadnog materijala.


Ne treba biti ljut na to sto Laodikeja promovise svoju veru, promovise i Isabeleta svoju katolicku,


E, vidiš, ovo ti neće proći. Niti posebno ističem niti tajim da sam katolkinja. Napišem svoje mišljenje koje je katoličko - nego kakvo bi bilo?- ali, nikakvu propagandu ne vršim i nitko mi, na temelju mojih postova, ne može dokazati suprotno.

Laodikeja ne samo da promovira svoj adventistički nauk, već sa njime svjesno ( naravno, svjesno) želi proširiti svoje krivovjerje na ostale, u prvom redu pravoslavce i katolike.

Svjevremeno sam za Laodikeju imala puno razumjevanja, dok nisam uvidjela kakv duh iz njega govori.
Tako da...što dalje od adventista koji su sektaški nastrojeni. To je moje mišljenje i iza njega stojim.

 
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Adventiste doživljavam u vrlo negativnom svijetlu po Laodikeji. Ti mi se činiš umjereniji, ne znam da li imam pravo ili se varam, ali s tobom se barem može razgovarati.

Izazbeleta, zasto bi ti mene osudila da klevetam Katolicku crkvu, ako kazem da ne mogu da prihvatim da je Papa namesnik Sina Bozjega na Zemlji? Ili kad kazem da ne verujem da je istina sto je Vatikan objavio 1950, da je tada doznao da se Marija Majka Bozja uznela na nebo? Nije to napadanje, niti ikakvo blacenje isto kao i ti kada kazes da je Subota data Jevrejima i da posle Hrista treba svi da praznujemo nedelju. Zasto bi sada tvoj zakljucak bio samo diskusija o razliakma, a moj koji je slican tvome, je napada i blacenje. Izvini Izabeleta, cini mi se da si i ti opsednuta sa Adventistima.



Nitko na nikoga ne smije bacati kamenje, ali se čini da ste vi već prvi bacili kamen. Nije nas pogodio, Katolička crkva stoji kao i Pravoslavna...Ali, to ne znači da ćemo biti ovce ili da ćete vi na nama vježbati vještinu bacanja kamenja. Imamo svoju vjeru od početka i znamo dati razloge za nadu koja je u nama da smo u Istini.

Izabeleta, pa u to isto i ja verujem. I mi imamo svoju veru, pa zasto si onda pokrenula temu protiv PROROTESTANATA? To upravo ovde cinis zbog cega nas osudjujes. Zasto nam nisi pricala o svojoj veri i onome sto nas spaja, nego si otvorila temu da napadas i blatis sve protrestante i ismejavas njihovo verovanje? Ako dobro razmislis videces da je moja primedba na mestu. Pa onda ko koga blati i napada?
Ko je poceo temom "ZABLUDE PROTESTANTIZMA"? Sta mislis, zar nisi trebala da postupis po savetu koga si meni uputila pa da pricas sta je pozitivno u Protestantizmu ili milist da ni nema nista pozitivno?


Kako sam već rekla, Katolička Crkva je jedna.

Zanimljiv je primjer iz tvog mjesta.
:dtyste:
Pa, ovako: Grkokatolici su sličniji pravoslavcima, po obredu, liturgiji, a njihovi svećenici se isto žene. Oni imaju zasebne biskupije i svog biskupa. U Hrvatskoj je to Križevačka biskupija jer tamo ima veči broj grkokatolika. Normalno je da grkokatolici idu u grkokatoličke crkve, ali oni sudjeluju u važnim crkvenim događajima zajedno s rimokatolicima, njihovi bogoslovi studiraju na rimokatoličkom bogoslovnom fakultetu, imaju sve rugo jednako kao i rimokatolici itd. ali njeguju ono u čemu su drugačiji. I to je sasvim u redu. Liturgija im je lijepa i svečana i bila bi šteta da je ukinu i sad prihvate rimokatolički obred. To ne bi imalo smisla, jer to je sve bogatstvo za Crkvu. Ono što je važno jest da su grkokatolici u jedinstvu s rimskim biskupom, tj. Papom.


Izabeleta, prema tvome opisu dobijamo utisak da su Grkokatolici blizi Pravoslavnoj crkvi nego Katolickoj?
Qko imaju obrede iste kao i Pravoslavni, zar se razlikuju samo po tome sto su priznali papu?
Zbog cega oni imaju svoje posebne biskupe?
Zar sve to ne pokazuje da Katolici i Grkokatolici i nemaju istu veru?


To sto se oni udruze sa vama na nekoj svecanosti, i ja ponekad odem u Pravoslavnu ili Katolicku crkvu za vreme nekih svecanosti.
Dobro si gore navela da nasi misionari saradju sa drugim veroispovestima u pomaganju ljudima u svim zameljama, i ja mislim da je to veoma dobro. Ali ako je u pitanju verovanje i vera sprovedena u prakticni zivot tu se pokazuje razlika.


IZABELATA, AKO SI ZAISTA UVRENA DA NIJE DOBRO DA BACAS KAMENJE NA DRUGE VEROISPOVESTI,
EVO SADA TI SE PRUZA PRILIKA DA ZATVORIS OVU TEMJU I PRESTANES BACANJE KAMENJA NA PROTESTANTE.


Cekamo koji ce biti tvoj sledeci potez, da li ces ostati dosledna teoriuji na koju ukazujes ili staroj praksi smao malo presvucenu saveremnim plastom ekumenizma?


Zelim ti sve najbolje
 
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Poklanjam praćku u dobre ruke. (i tri kubika šljunka)
 
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Tema "Zablude protestantizma" je postavljena s namjerom da se lakše uvidi zbog čega su naša uvjerenja različita. To smo potkrijepili s dva priloga: katoličkim i pravoslavnim koji su slični ili isti u odnosu na zablude protestanske nauke.
Problem je što vi to ne priznajete i pokušavate dokazati suprotno, ali to ne možete.





Nikad nisi čuo? To samo znači da nisi čitao ovaj forum. Prvi put čujem za extremnu teologiju.
Njihova nauka nije malo nego sasvim udaljena od nauka rane Crkve, ali je zato u skladu s učenjem Elenn White.


Izabeleta, to je bacanje kamenja ne samo na sve protestante, nego posebnmjo na adventiste.
------------------

Jadni adventisti i njhovi simpatizeri. Kad im se netko suprostavi i predoći argumente, osjećaju se uvrijeđeni, ugroženi i progonjeni.

Izabeleta, to si ti upravo izrazli na ovoj temi. Kako mi adventisti napadamo Katolike, a eto ti si toliko ljubazna pa nas ne napadas. Izvini, ali sama sebi skaces u usta. Ono sto prebacujes nama upravo to pokazujem prema Protestanhtima i posebno Adventistima.

------------



Adventisti da pomognu katolicima? Pa, što je vama ljudi? Uvjeriti katolike s vašim imbecilnim tumačenjima Svetog Pisma da je Papa Zvijer? Samo se vi uvjeravajte i tješite i gledajte svoja posla, pa da bude kako kažeš: "Drugim recima gledaju svoja posla i nikog ne diraju."

Pa zbog cega ti ne gledas svoga posle, nego si otvorila temu d anapadas sve Protestante,a posebno Adventiste.
Izabeleta, oistupoi po svome licnom savetu "Gledaj svoga poslke"!
------------



Gluplje nisi mogao napisati. Ljuti se koliko hoćeš, ali drugi puta odmjeri riječi. Ako kažeš da ja vidim Ellen White kao prijetnju katoličanstvu, ja ću ti samo reći da je ta žena bolesne fantazije i umišljena proročica za koju nisam ni čula da postoji dok nisam došla na ovaj forum. Ona je sasvim beznačajna, jedna mala mušica s kojom se Katolička Crkva ne zamara niti obraća pažnju na nju i adventiste.

Tto Izabeleta, ponovo vredjanje, blacenje, omalovazavanje i davanje netacnih izjava o drugima.
To je to bacanje kamenja i israz srdzbe protiv drugih verovanja.
Izabeleta, neko je ovako rekao: "Najveci Kriticari dela Elene Vajt su oni koji nikad nista od toga nisu procitali". Da i ti slucajno ne spadas u tu kategoriju?
--------------------



Laodikeja ne samo da promovira svoj adventistički nauk, već sa njime svjesno ( naravno, svjesno) želi proširiti svoje krivovjerje na ostale, u prvom redu pravoslavce i katolike.

Izabeleta, pa to isto i ti ovde radis!

Svjevremeno sam za Laodikeju imala puno razumjevanja, dok nisam uvidjela kakv duh iz njega govori.
Tako da...što dalje od adventista koji su sektaški nastrojeni. To je moje mišljenje i iza njega stojim.


Znaci da i dalje ostajes da na druge bacas kamenje, upravo radis ono zbog cega druge osudjujes.

Zelim ti sve najbolje
 
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
NE, Mika. :dtyste: Nećemo mijenjati temu, nego ćemo nastaviti govoriti o zabludama protestantizma.
Trebalo bi reći nešto i o Martinu Lutheru. Za početak, citati iz njegovih pisama Papi Leonu XII:


Nikada nisam odobravao raskol niti ću ga ikad odobriti. Rimska crkva je više Božja negoli druge crkve, u to nema sumnje. Sv. Petar i sv. Pavao, četrdeset i šest papa i nekoliko stotina tisuća mučenika, položili su svoje živote za ovu zajednicu nadvladavši i pakao i svijet, i zato Bog gleda na Rimsku crkvu s posebnom naklonošću. Iako prolazimo kroz teško razdoblje, to nikako nije razlog za odvajanje od Crkve. Naprotiv, upravo kada je situacija u Crkvi sve teža, mi se moramo držati što bliže, jer odvajanjem od Crkve nećemo je učiniti boljom, nego upravo ostajanjem u Crkvi. Ne smijemo se odvojiti od Boga zbog ikojeg đavolskog djela, niti prestati prijateljevati sa djecom Božjom koja su još uvijek u sumraku Rima zbog mnoge bezbožnosti. Nema grijeha, nema tog zla kojemu bi trebali podleći da razriješi spone milosrđa ili slomi veze tjelesnog jedinstva. Ljubav može sve, i ništa nije teško onima koji su ujedinjeni.“(Martin Luther, Pismo papi Lavu X., 1519. god.)[SUP]3[/SUP][SUP]

[/SUP]

Samo je jedan Bog i jedan Krist, i jedna Crkva, i jedna stolica utemeljena na Petru riječima koje mu je Gospodin izrekao [Mt 16,18-19]. Nemoguće je postaviti drugi žrtvenik ili drugo svećenstvo mimo tog jedinog oltara i jedinog svećenstva. Tko se god sakuplja negdje drugdje, rasipa.” ( Martin Luther)

Zanimljivo, zar ne? :) Taj isti čovjek je koju godinu kasnije nazvao Papu Antikristom, a Katoličku Crkvu " bludnicom. Što nam govori osim o njegovoj labilnoj psihi, oholosti i velikoj količini srdžbe koju nije mogao kontrolirati?!

p.s. O Grkokatoličkoj crkvi ću napisati na drugoj temi.


Izabeleta, toliko smo vec rekli o Grkokatolickoj crkvi, a sada kad si se suocila sa teskim pitanjem, sad bi da to preneses na drugu temu. Izvini, nismo mi deca. Ne mozes toliko vremna utrositi u diskusiji o jednom predmetu pa teak odjednom bi se selila na drugu temu.
Grkokatolicvi su bivsi Pravoslavci. Sta o tome kaze Adriasn, Gera i ostali pravoslavci?


Svimna zelim sve nbajbolje
 
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Nemojte, više, da bacate kamenje. Ako pobacate sve kamenje ko će da obrađuje zemlju koja ostane ispod kamenja? Iovako ima mnogo neobrađenih njiva. Baci tastaturu i uhvati se motike.

Želim ti sve najbolje urode pšenice, paradajza, kuruza i lubenica.
 
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Nemojte, više, da bacate kamenje. Ako pobacate sve kamenje ko će da obrađuje zemlju koja ostane ispod kamenja? Iovako ima mnogo neobrađenih njiva. Baci tastaturu i uhvati se motike.

Želim ti sve najbolje urode pšenice, paradajza, kuruza i lubenica.

Tamane, hvala na pametnom savetiu. Upravo to sada cinim, a ocekujemo sta ce Izabelata ucititi sa temom kojom napada Protestante?

Sve najbolje!
 
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Sada, po mraku ti našo da se baciš tastature (a lažeš jer tipkaš), uhvatiš se motike i `oćeš da kopaš?

Rovariš po mraku?
 
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380


Izazbeleta, zasto bi ti mene osudila da klevetam Katolicku crkvu, ako kazem da ne mogu da prihvatim da je Papa namesnik Sina Bozjega na Zemlji?


Zasto bih te osudila. Pohvalila bih te. Papa nije namjesnik Sina Božjega ili Vicaris Filii Dei kako ste vi adventisti IZMISLILI da mu pribrojite broj Zvijeri.

Ili kad kazem da ne verujem da je istina sto je Vatikan objavio 1950, da je Marija Majka Bozja uznela na nebo?

Ti nisi katolik, pa prema tome možeš, kao i drugi prostestanti,
pogrđivati Majku Božju.
(Preveta Djevice, :beta: mi ćemo te zato ljubiti više!)


I mi imamo svoju veru, pa zasto si onda pokrenula temu protiv PROROTESTANATA?

Zar ti ne vidiš da sve naše diskusije i neslaganja na forumu proističu iz razlika koje ima protestantizam u odnosuna katoličku i pravoslavnu vjeru. I ja sam vam za to kriva što ste prihvatili protestantizam?


Izabeleta, prema tvome opisu dobijamo utisak da su Grkokatolici blizi Pravoslavnoj crkvi nego Katolickoj?

Da, pa to je istina. Imaju obred sv. Bazilija tj. Ivana Zalatoustog.

Qko imaju obrede iste kao i Pravoslavni, zar se razlikuju samo po tome sto su priznali papu?

Da, oni čak ne moraju ispovjedati u Simbolu vjere ono "Filioque".


Zbog cega oni imaju svoje posebne biskupe?

Kako zbog čega? Pa moraju imati svoju upravu i biskupe, neće valjda biskupice. :D


Zar sve to ne pokazuje da Katolici i Grkokatolici i nemaju istu veru?


NE, imamo istu vjeru, KATOLIČKU i oni su punopravni članovi Katoličke crkve. I ljudi ih vole. Nema ih mnogo. Imala sam jednog klinca u vrtiću koji je bio dijete jednog grkokatoličkog svećenika. Znali smo poprićati malo, jako fin gospodin.
Nego, u ovom kontekstu rečenice( gore) trebao si napisati rimokatolici.




IZABELATA, AKO SI ZAISTA UVRENA DA NIJE DOBRO DA BACAS KAMENJE NA DRUGE VEROISPOVESTI,
EVO SADA TI SE PRUZA PRILIKA DA ZATVORIS OVU TEMJU I PRESTANES BACANJE KAMENJA NA PROTESTANTE.



A-ha, vi ste se našli uvrijeđeni. A mi da imamo obraz kao kremen i da nas (katolike) šamarate 400 godina, a sad ste počeli i s pravoslavcima?

Mika, ja sam crkvena, volim i slušam svoju Crkvu. I ako je službeni stav moje Crkve da protestanti u svooj nauci posjeduju tek djelić istine, za razliku od pravoslavaca s kojom imamo isti korijen i tradiciju, onda ja to vjerujem. Žao mi je, ali ne možemo govoriti o ekumenizmu jer su protestanti otišli predaleko. To što vi govorite o nekavoj ekumeni, to je izmišljotina, ni sa kim se Katolička crkva neće ujediniti, a s protestantima još manje, ukoliko se ne ostave krivovjerja.
Dijalozi, susreti, zajedničke aktivnosti - DA, ali drugo nije moguće.


Grkokatolici su bivsi Pravoslavci. Sta o tome kaze Adrian, Gera i ostali pravoslavci?

Ja mislim da ima Grkokatolika koji su i pravoslavci. Haha, ovo smiješno zvuči.
Moja majka nije pravoslavka, nego Grkokatolkinja, rodom Ukrajinka, ali je Hrvatica i ja sam je na to nagovorila...
ma što nagovorila, primorala.:D

Ali, u njenoj široj obitelji je bilo pravoslavaca. Ono što je najljepše je da među njima nije bilo nesloge.

Mika, ne zamaraj se s tim. Odi na Google i potraži Grkokatolička crkva u Hrvatskoj.

 
Poslednja izmena:
Natrag
Top