Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Mozda sam se prevario sto se tice ostalih foruma,mozda! ali sigurno nisam ovde!znam da poznajes JS-ke mozda si jedan bivsi to ne znam ali znam da ih dobro rokas sto je za pohvalu.
Sto se tice adventizma nisi dao ni jednu primedbu,sto nam i otkriva da si adventist,pa neka si ja licno nemam nista protiv njih sam ako mi ne montiraju subotu.Jer ti si kako vidim pametan i razumes se u monuskripte pa zasto onda ne kazes svojima kome i kad je dodeljena subota i zasto?
Varas se u svemu. J.S. poznajem jako dobro zato sto sam sticajem okolnosti imao prilike da se upoznam sa jednim njihovim staresinom, od njega sam nabavio njihove knjige i odatle sam stekao svoja saznanja. To je bio period kada sam istrazivao sve hriscanske denominacije ali oni su mi privukli paznju.. To je trajalo neke 2 god.. Covek nije mogao samnom da se nadmece u tumacenju biblije, pa je brzo odustao iako je pokusavao da mi nametne njihovo ucenje..
Inace sto se tice adventista, ja nisam adventista ali tamo imam dalju rodjaku, koja je izuzetno predana vernica.
Zeleo sam da saznam sta je to sto oni uce pa sam takodje nabavio njihove knjige. O njima kao ljudima mogu da kazem sve najbolje, i uopste nisu napadni kao J.S. Zato ih ni ja ne napadam. To je jedna najobicnija protestantska zajednica, njihova teologija nije ekstremna, niti toliko udaljena od izvorne, i nikada nisam cuo da je neko napao katolike ili pravoslavce kao sto se ovde predstavlja. Oni kod pravoslavnih idu cak i na slavu. Predstavnici pravoslavne crkve dolaze na prijem u njihove crkve.. Drugim recima gledaju svoja posla i nikog ne diraju. (Sasvim suprotno od onog sto Isabeleta predstvlja i to sam zeleo da naglasim). Tacno je da postoje knjige koje govore protiv pape(to su tumacenja prorocanstva) i ja sam ih citao, ali uvek se naglasavalo da oni ne mrze katolike kao vernike i njihova je zelja da im pomognu...
Sto se tice teologije imaju i oni svoje probleme, 1844. god i Elen Vajt koju stalno spominjete pa ste se uhvatili ko pijan plota.
Cinjenica je da vecina adventista danas Elen Vajt i ne smatra toliko znacajnom, isto kao ni 1844. god.
Ne vidim zasto Isabeleta njih vidi kao pretnju katolicanstvu..
Sto se tice subote, varas se ako mislis da je subota dodeljena samo jevrejima, vec sam govorio o tome vise puta, pa da se sad ne ponavljam.. Nije greh slaviti subotu, a nije greh slaviti ni nedelju ako se ona drzi iz ispravnih pobuda, na slavu Isusu Hristu, isto kao sto nije pogresno slaviti ni Bozic, iako u bibliji ne postoji izricita zapovest za to.
Protestanti neke praznike smatraju paganskim i zato ih ne slave, a slagace svaki onaj koji kaze da u njima nema i takvih elemenata..
Dovoljno ti je da procitas o njihovom poreklu, recimo o ''badnjaku'' i sl..
Hocu da kazem, da covek ako cistim srcem i dusom drzi odredjene praznike i veruje da tako treba , nece biti osudjen jer slavi Boga..
E sad to sto Laodikeja ispoveda subotu, niko od vas to ne mora da prihvati.. On smatra da je njegova duznost da vas upozori, jer veruje da ima istinu, i zato se trudi da je dokaze, ali ja nisam primetio da on to radi iz zle namere...
Svako ima svoju veru, ali ne ispoveda svako isto. zato se i zove ''veroispovedanje'' , isto tako i vi koje ste god crkve obznanjujete svoju veru i iznosite sta verujete, a svaka osoba posebno donece svoj sud i odluku, da li je to istina ili ne..
Ne treba biti ljut na to sto Laodikeja promovise svoju veru, promovise i Isabeleta svoju katolicku, i ja je podrzavam da nastavi, i nista protiv toga nemam, samo sve to treba da bude u duhu ljubavi..
Sto se mene licno tice ja imam simpatije prema nekim adventistickim ucenjima(ne svim), dok mi neko ne pokaze da su pogresna...
Isto tako imam simpatije i prema katolicima, jer ih volim kao ljude, izuzetno su duhovni. Cenim i Isabeletu, ali mi je krivo sto ponekad preteruje u optuzbama bez valjanih dokaza...
Ali mogu da razumem neke njene reakcije jer zna da zaboli kad neko kritikuje tvoju veru..
Poslednja izmena: