Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Kad sam bio mali dzarao sam vatru za bozic i farbao jaja itd,pa cak i kada sam bio momcic,Зато ти не џараш ватру и не фарбаш јаја и све је потаман. Кључно је да ти сам обратиш пажњу на реченицу:
"Nemoj misliti da ako hiljadu puta ponovis neistinu da ce postati istina."
Ja sam dete komunizma. I to iskrenih komunista. Posto mi je otac istoricar po struci, secam se da je svaki vikend bio rezervisan za obilaske manastira po Srbiji. Posto tad nije bilo najezde vernika ostalo mi je urezano spokojstvo koje tamo vlada i uredjeni travnjaci i monasi koji ne upadaju u oci i miris tamjana... Kad je komunizam propao, otac koji je poznavao Pravoslavlje iz prve ruke se okrenuo Bibliji i tu je i danas. Ja sam postao duhovno svestan, pitanja su pocela da se javljaju i ja sam resio da se krstim. Sto se tice roditelja imao sam potpunu slobodu. Ali ja u SPC nisam nasao nista. A pokusavao sam. Pokusavao sam i sa Baptistima ali to je isto suplja prica. Jeste da poznaju Bibliju ali ne vide. Tako da sam je Hriscanin bez prefiksa. Imao sam srecu da je moj otac mogao da me uputi u Bibliji a i imao je neku literaturu opsteg tipa. Jer uzeti Bibliju i citati, bez predznanja, je zaludan posao.Од кад си срео Кулу стражара ти заборави и да си Србин и хришћанин православац. Видео си како су "попови" користољубиви, а то можеш да видиш и без Куле стражара. Па, ко је онда узор ако су попови корумпирани? Ти и нико други. Него, лакше је отићи у неку другу организацију која поваздан пљује друге, него личним примером бити узоран хришћанин.
"Библијски доказ" за слављење многих хришћанских празника не постоји по рецепту, већ су празновања настала након Вазнесења, тј. након настанка Цркве. То је силазак Светог Духа на апостоле. Све што је чињено, чињено је у Духу. Не можемо ми бити већи и мудрији од Духа Божијег и апостола, мученика који су положили живот за своју веру у Васкрслог Господа. Сигурно није мудрији неки јеретик из америчке секте, лажни пророк и богохулитељ. Теби је проблем џарање ватре данас, а мени је што ви спорите основе хришћанства. Погледај само са ким се ваше погањење хришћанства подудара и лако ћеш се отргнути од јереси.
"tako da sam na veliku zalost moje familije ostavio pravoslavlje."
На велику жалост, заиста. Лакше је отићи него борити се. Мене нико није избацио из православне цркве јер сам искрено сведочио и указао да свештенство не ради добру ствар када прихвата економски систем наплате "услуга". Чак сам касније био поштован као искрен човек. А ко може поштовати побегуљу, онога ко напушта бојно поље и прелази код непријатеља? Само је покајање једино решење. Онда следи и искрена борба, сведочанство које нас доводи пред Господа. Боримо се ту где нас је Господ поставио са разлогом, не бежећи од проблема.
Adrijane,ti si pametan momak,razmisljas dosta svojom glavom,pa bi te zamolio da razmislis jos jednom o pravoslavlju.Dal postoje razlike izmedju srspke i makedonske ili crnogoprske pravoslavne crkve?Da li je normalno da postoje razlike i sporenja unutar pravoslavne crkve?Uostalom dal je moguce da je jedino SPC na pravom putu,a da su svi ostali izdajnici i na pogresnome putu?Од кад си срео Кулу стражара ти заборави и да си Србин и хришћанин православац. Видео си како су "попови" користољубиви, а то можеш да видиш и без Куле стражара. Па, ко је онда узор ако су попови корумпирани? Ти и нико други. Него, лакше је отићи у неку другу организацију која поваздан пљује друге, него личним примером бити узоран хришћанин.
"Библијски доказ" за слављење многих хришћанских празника не постоји по рецепту, већ су празновања настала након Вазнесења, тј. након настанка Цркве. То је силазак Светог Духа на апостоле. Све што је чињено, чињено је у Духу. Не можемо ми бити већи и мудрији од Духа Божијег и апостола, мученика који су положили живот за своју веру у Васкрслог Господа. Сигурно није мудрији неки јеретик из америчке секте, лажни пророк и богохулитељ. Теби је проблем џарање ватре данас, а мени је што ви спорите основе хришћанства. Погледај само са ким се ваше погањење хришћанства подудара и лако ћеш се отргнути од јереси.
"tako da sam na veliku zalost moje familije ostavio pravoslavlje."
На велику жалост, заиста. Лакше је отићи него борити се. Мене нико није избацио из православне цркве јер сам искрено сведочио и указао да свештенство не ради добру ствар када прихвата економски систем наплате "услуга". Чак сам касније био поштован као искрен човек. А ко може поштовати побегуљу, онога ко напушта бојно поље и прелази код непријатеља? Само је покајање једино решење. Онда следи и искрена борба, сведочанство које нас доводи пред Господа. Боримо се ту где нас је Господ поставио са разлогом, не бежећи од проблема.