windows xp

Član
Učlanjen(a)
11.12.2011
Poruka
216
Skinuo sam torrent sa ovog linka:
Kod:
https://kickass.to/windows-xp-professional-sp3-x86-black-edition-2014-5-24-uploaded-team-os-hkrg-t9151169.html
Medjutim, imam dva pitanja:
Dali mi je potreban aktivator?
I dali je ovo na engleski jezik?
Jeli dovboljno samo da uradim butalnu flesku kao windows 8 i to je to?

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Ja bas i ne volim te izmenjene verzije, radije nadji neku verziju samo sa dodatim update-ovima.(mislim da ima i ovde na forumu) Sto se tice instalacije sa usb, postoje odredjeni programi za prebacivanje na usb i instalacija ne ide isto kao na win 8, zbog drugaciejg nacina instalacije. Kod instalacije xp sa usb, potrebno je pokrenuti instalaciju xp, a zatim izabrati drugu opciju za nastavak instalacije...

Član
Učlanjen(a)
11.12.2011
Poruka
216
A dali mi treba aktivator za windows xp?
I dali trebam traziti drajvere za svaki pojedinacno ili mogu na update kao kod osmice i on ce sve sam da obavi?

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Ne, za ovaj ne treba. Uglavnom se XP regitrovao se serial key, tako da nikada nije ni trebao aktivator, mada postoji skriptica za winodws genuine validation, za koriscenej servisa koje je xp nudio...

Ovde je produzena podrska(posto je xp zavrsio zvanicnu podrsku za xp), pa se isntaliraju update-ovi koji su namenjeni za one za koje podrska traje jos uvek(uglavnom za korporativne sisteme)...

Član
Učlanjen(a)
07.08.2013
Poruka
282
Vecinom te piratske verzije XP-a dolaze aktivirane. Neki drajveri ce biti instalirani prilikom same instalacije sistema i trebao bi iskljuciti update sistema jer nema koristi. Sto se tice instalacije preko USB-a, jednostavno napravi preko Rufusa bootabilan USB i pokreni. Samo pazi da li ti BIOS i ploca podrzavaju boot preko USB-a.

Član
Učlanjen(a)
11.12.2011
Poruka
216
Super, dali je ova black verzija na engleskom jeziku i dali je najbolje da skinem neki program da mi sam trazi i instalira drajvere ili ja da trazim za maticnu, pa graficku itd, jer je u pitanju malo stariji kompjuter?

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Drajvere skines sa sajtova proizvodjaca, maticne ploce, graficke kartice i ostalih komponenti koje imas. Ne videh za jezik ali najverovatnije jeste engleski. Proveri u readme fajlu. Sto se tice update-ova, ovo su uglavnom bezbednosni update koji je produzen radi kompanija(znaci samo za korporativni software), i nije namenjen obicnim korisniciam, jer je podrska za obicne korisnike ukinuta. Ova korporativna podrska je produzena jer veliki broj banaka i bankomata korisit i dalje xp u celom svetu pa je iznudjena podrska...

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Da naravno, ako je do sada radio xp normalno, radice i dalje :) Ja jedino ne volim te verzije gde je dosta stvari integrisano u instalaciju i ponesto izbaceno. Koristim uglavnom student corporate edicije koje imaju samo update-ove dodate..

Natrag