windows xp

Član
Učlanjen(a)
11.12.2011
Poruka
216
Hvala na strpljenju:)..
I samo da pitam, dobio sam ovo, jeli to to?
Klikni na sliku..

Član
Učlanjen(a)
11.12.2011
Poruka
216
Nesto nije u redu, sad sam bio i cim ubacim cd on ga ne registruje za windows, samo ga preskoci, namestio sam na boot da otvara sa cda ali kao da ga nema, zasto?

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.089
Koliko optickih uredjaja(citaca) ima u racunaru? Da li je citac ispravan? Instalacija bi ako je ispravno narezan disk mogla da se pokrene iz postojeceg sistema(samo radi testiranja). Postoji li opcija qucik boot na maticnoj ploci da prilikom pokretanja isstema moze da se izabere odgovarajuci uredjaj(mada bi trebalo da prihvati podesavanja iz BIOS-a). Kod ispravne instalacije bi trebalo da se pojavi poruka press any key to boot from cd(pritisnite bilo koje dugme da ucita sa diska), i treba pritisnuti bilo koje dugme da bi instalacija krenula.

Član
Učlanjen(a)
11.12.2011
Poruka
216
Pa to sam i pokrenuo preko bott from cd, ali on krene i samo preskoci kao da i nema dvd-a.
I da, pc je bas spor, i zbog toga to i radim, otvoren je i prociscen, jos reinstalacija itd.
Ima i neka kamera genius za koju nema cd, dali mogu skinuti neki drajver za nju kad ga reinstalriam?
U pitanju je ova kamera:
Kod:
http://www.az-pocitace.cz/z/564202/genius-videocam-trek

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
07.08.2013
Poruka
282
Ako preskoci, to moze znaciti vise stvari: 1. Nije odbran First Boot Device, 2. Neispravno narezan .iso fajl, 3. Neispravan citac ili njegov kabal. Probaj rezati .iso fajl preko Free ISO burnera, jednostavno je i brzo.

Član
Učlanjen(a)
11.12.2011
Poruka
216
Ono sto mene cudi jeste sto je komp bucan, i sto se pali dugo vremena i internet dok se ne poktrene treba mu puno vremena...
Znate li sta bi to moglo biti?

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Kako bučan? Spor ide od početka paljenje i POST biosa, ili sporo ide učitavanje windowsa? Sporost zavisi i od kvaliteta (brzine) hdd-ea i programa koji se dižu sa winom. Što čistiji Win sotim se brže učitava.
U biosu imaš opciju(bar je ja imam) za koliko brzo u sekundama ide POST tj inicijalizovanje sistema dok ne počne učitavanje wina narodski rečeno........

Član
Učlanjen(a)
11.12.2011
Poruka
216
Komp se sporo pali, od pocetka se pali sporo, i browser se podize veoma sporo.
Bas je spor, i bucan, psoebno ka ds e nesto radi npr. igra igra i sl...

Član
Učlanjen(a)
07.08.2013
Poruka
282
To ti je do ventilatora 100%, jer su prljavi i moras ih ocistiti. Po potrebi mozes ih podmazati, ali samo uljem za sivace masine da ne zaribaju. Ako je jos bucan ventilator pokusaj smanjiti broj obrtaja pomocu SpeedFan programa. Ukoliko to ne pomogne kupi drugi ventilator i montiraj.

Natrag