Ta proruka se pojavi, ali se i ukloni na nacin kako sam ja napisao. Sto se tice aktivacije sva 3 predlozena nacina rade na skoro slican nacin, aktivator do koga sam ja postavio link(by
@boki71 ), i
@Quronja rade automatski ovo sto je Bind predlozio, nisam siguran za Bokijev aktivator, jer je kombinovan pa ga nisam rasturao, ali Quronjin uklanja i menja .dll fajl koji odgovoran za aktivaciju windows-a, oba menjanju registry, kao sto je
@bind predlozio rucno da se uradi(po meni njasigurnija metoda), ali zna da bude komplikovano za nekoga manje iskusnog. Mislim da sa ukidanjem podrske, i nekoriscenjem windows i microsoft update(preporucujem gasenje oba servisa, jer je u poslednjim update-ovima microsoft napravio probleme, pa dolazi do zauzeca 100% procesora, kao nacin prisile na prelazak na novije OS-e), dovoljno je samo uneti ispravan kljuc, koji nije tesko pronaci(recimo na torrentima sa windows xp koji nisu preactivated se moze procitati). Inace Original i ne original verzije se ne razlikuju ni po cemu(osim ako nisu preradjene verzije, recimo win xp black, win xp ultimate, win xp vista i sl.) sto se vrlo lako moze proveriti.
To sa limited trial verzijama je uglavnom problem sa develeoper verzijama koje su limitarane na 90 dana(postoje nacini i to da se zaobidje), a ako uzmemo u obzir, starost win xp, ovo sigurno nije nesto tako
Tako da je problem itekako resiv, posebno zato sto imamo pristup cmd propmptu kroz safe mode(mada bi moglo i preko recovery console, ili preko nekog live cd npr. mini xp sa hiren's boot) pa se svi fajlovi mogu zameniti originalnim.