Windows xp sp3

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
107
Nakon ciscenja sa Malwarebytes xp sp3 kod dizanja sistema trazi registraciju, pita na koji nacin hoces registrirati i ne mozes dalje, u Safe modu se dize bez problema, kako to rijesiti da ne ide reinstalacija. Hvala.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.070
To mi lici na ovaj problem:

U safe mode idite na run, kucajte cmd.exe, kopirajte komandu u command prompt,
Kod:
rundll32.exe syssetup,SetupOobeBnk
restartujte kompjuter. To ce resetovati na trial licencu od 30 dana. Nadjite neki kljuc za win xp sp3, i aktivirajte.
Ovo moze da se uradi najvise 4 puta, 2 puta ako je vec expired...

Ima i u ovoj temi nesto vise o aktivaciji:
http://serbianforum.org/threads/aktivacija-operativnih-sistema.389955/#post-1530344
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.11.2009
Poruka
277
Odlični savjeti, a ako ništa od toga ne upali - reinstalacija bez formatiranja ''C'' diska - izabere se opcija ''leave the current system intact no changes''. Kada se završi instalacija, svi fajlovi, koji su se nalazili na ''C'' disku, mogu se naći u ''Windows old folder''. Naravno, programi i driveri neće biti aktivni, moraju se reinstalirati ali se ovim postupkom ne gube podaci sa ''C'' diska. Nadam se da će ti nešto od svega navedenog u postovima biti od pomoći.

P.S. Ovaj put ubaci serial, prilikom instalacije, da ne dođeš u istu situaciju :) Možeš ga naći na forumu i svuda po Net-u.
 
¯™¯
MODERATOR
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poruka
28.451
Jedan od nacina



Aktivacija Windows Xp (Sp2, Sp3) bez keygena ili nekog drugog programa


odgovornost!!!

Preporučujem da pokrenete System Restore i kreirate novi restore point prije nego uradite ove korake.
Za informacije o tome kako kreirati restore point, pogledajte "To create a Restore Point" u naslovu za pomoc u Help and Support.

Sada:
1. Kliknuti start, pa onda Run.
2. U otvorenom prozoru, ukucajte regedit i onda OK.
3. U lijevom redu, locirajte i onda kliknite sljedeći registarski ključ
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Cu rrent Version\WPAEvents
Možete koristite i opciju search u tom slučaju u prozoru search-a ukucajte samo OOBETimer
4. U desnom dijelu prozora, kliknite desnim klikom na OOBETimer i onda kliknite Modify
5. U ovom prozoru promjenite barem jedan od brojeva npr. (D6 u D5) da biste deaktivirali windows.
6. Sada opet kliknite start, pa onda Run
7. U otvorenom prozoru ukucajte
%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a

Ovi malo iskusniji mogu koristiti copy paste : )

8. U ovom sada prozoru kliknite Yes, I want to telephone a customer service representative to activate Windows, i onda kliknite Next
9. Sada kliknite Change Product key
10. Ukucajte ovaj ključ DP7CM-PD6MC-6BKXT-M8JJ6-RPXGJ i kliknite Update
11. Trebalo di sada da vas vrati na prethodni meni, ovdje kliknite Remind me later, zatim restartujte kompjuter.
12. Da provjerite da li ste sve uradili kako treba, ponovite korake 6 i 7. Kada ponovite treba da se pojavi Windows is Activated.
13. Kliknite ok da izadjete iz wizard-a


Pazljivo pratite sve korake, ovo je provereno s moje strane nekih 200 puta pa tako da sam uvjeren da 100 % radi!

Ovako ces da registrujes , sigurno.
A ima i skripta za ponistavanje WGA .
Za nju se javi ako ti se pojavi problem .
 
Član
Učlanjen(a)
13.11.2009
Poruka
277
Ovo je super fora ali mislim da neće da može, jerbo kad XP dođe u expired fazu, onda se pojavi ovo xpactivation1.png i vozdra!
Nema ''Start'', nema ''Run'', nema podizanja sistema, tj. ''logon'' opcije

To je original verzija sa Microsoft sajta, dok je još moglo da se skine i u pitanju je ''trial'' - probna varijanta, koja istekne nakon 90 dana.
U krajnjoj liniji, može se uraditi ''upgrade'' i u toku instalacije unijeti serial number. Najprostije, a sve ostaje na svom mjestu :) i XP fercera, takođe i programi, koji su već instalirani. Naravno, ''boot'' iz BIOS-a
 
Poslednja izmena od urednika:
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.070
Ta proruka se pojavi, ali se i ukloni na nacin kako sam ja napisao. Sto se tice aktivacije sva 3 predlozena nacina rade na skoro slican nacin, aktivator do koga sam ja postavio link(by @boki71 ), i @Quronja rade automatski ovo sto je Bind predlozio, nisam siguran za Bokijev aktivator, jer je kombinovan pa ga nisam rasturao, ali Quronjin uklanja i menja .dll fajl koji odgovoran za aktivaciju windows-a, oba menjanju registry, kao sto je @bind predlozio rucno da se uradi(po meni njasigurnija metoda), ali zna da bude komplikovano za nekoga manje iskusnog. Mislim da sa ukidanjem podrske, i nekoriscenjem windows i microsoft update(preporucujem gasenje oba servisa, jer je u poslednjim update-ovima microsoft napravio probleme, pa dolazi do zauzeca 100% procesora, kao nacin prisile na prelazak na novije OS-e), dovoljno je samo uneti ispravan kljuc, koji nije tesko pronaci(recimo na torrentima sa windows xp koji nisu preactivated se moze procitati). Inace Original i ne original verzije se ne razlikuju ni po cemu(osim ako nisu preradjene verzije, recimo win xp black, win xp ultimate, win xp vista i sl.) sto se vrlo lako moze proveriti.
To sa limited trial verzijama je uglavnom problem sa develeoper verzijama koje su limitarane na 90 dana(postoje nacini i to da se zaobidje), a ako uzmemo u obzir, starost win xp, ovo sigurno nije nesto tako :D
Tako da je problem itekako resiv, posebno zato sto imamo pristup cmd propmptu kroz safe mode(mada bi moglo i preko recovery console, ili preko nekog live cd npr. mini xp sa hiren's boot) pa se svi fajlovi mogu zameniti originalnim.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.11.2009
Poruka
277
Super! Baš mi je drago što razmjenjujemo informacije o XP-u :) Ja ga i dalje koristim, ništa mu ne fali, sve mi na njemu radi. Naravno, izuzimajući nekolicinu software i komplet software koji je 64bit, jer koristim WinXP 32bit, a imam i 64. Šteta je što ne može na novije računare da se instalira, šteta... Pozdrav svima!
 
Natrag
Top