windows 7

Član
Učlanjen(a)
07.12.2011
Poruka
451
Onda je odjednom pocela ta poruka da se pojavljuje... i da je podrska stvarno prestala,pa bih razumeo,ali ovako misle na silu da primoraju nekoga na nesto sto nece.
Tako je.

Poruka o nepodržanom procesoru je totalna glupost!
Po mom mišnjenju, to je običan FUD [1] čiji je cilj da neupućene korisnike uplaši i na veštački način ih "natera" na noviju verziju win-a, pomoću koje ms mnogo više zarađuje i ko zna šta još dobija. Kažem "veštački" zato što taj prelaz tim korisnicima uopšte nije potreban. Onom korisniku kome treba novija verzija sam će preći na nju.

Što se tiče njihove "podrške", ona je više formalna nego normalno potrebna. U najvećem broju slučajeva zakrpe služe da zakrpe prethodne zakrpe. To je zbog toga što se uzrok većine problema nalazi suštinski "duboko u sistemu" i nije ga moguće popraviti bez velikih i ozbiljnih radova.
Pošto ms najveći deo svoje zarade dobija od ugovora sa vladama država i ugovora sa nebrojeno velikih firmi, nema nekog motiva da se upušta u ozbiljne popravke svog proizvoda. Čist socijalizam u sred kapitalizma, radili-neradili oni će svake godine sigurno dobiti svoje pare.
Sve u svemu, njihova "podrška" tj. instaliranje pečeva, u večini slučajeva, nije nikada imala nekog većeg smisla, a pogotovo sada sa verzijom 10.

BTW, problem sa virusima postoji još od DOS-a a pre win-a, i u međuvremenu svake godine postaje sve veći. Kako to da tako velika sw-ska kuća za sve te decenije ne uspeva da taj problem reši ili bar ublaži?! Nisu u stanju ili ...? Kako takvoj firmi verovati bilo šta?

[1]https://en.wikipedia.org/wiki/Fear,_uncertainty_and_doubt#Microsoft
 
Natrag
Top