Taman posla da se ljutim.. ma kazem ti ja ali me ne razumes to jedino na mom laptopu se desava da li zbog hardwera njegovog i svega sa njim sto ima pa zbog toga pokrene toliko ja ne znam. Na ostalim laptopovima kod drugara na mom kompjuteru itd na mnogo njih toga na primer nema nema toliko procesa pa me to cudilo ali moguce da je do samog hardwera
i7 procesor
16ram
nvidia 650m 2gb ddr3
intel hd4000
samsung 840 pro 256gb ssd sa ukljucenim rapid modom
wifi+blutut+ widi (wireles display)
sada ne znam samo kazem mozda zbog svega toga imam pokrenuto, asus power4gear aplikacija, itd itd sve sto dolazi sa njim.
To mi se ne desava znaci na windows 8.1, a sada ni na windows 7 posle ovog gore sto sam napisao ugasio je opterecenje na 0%.
Pazi obicno u download delu za laptop postoji mnogo aplikacija,(obicno su oznacene grupom utility), moguce da si instalirao sve opcione programe koji ti nisu potrebni, takodje na instalacionim diskovima za maticnu plocu, na desktop racunarima, postoji gomila stvari koje ne treba instalirati.
Osnovno je instalirati drajvere za:
1.Chipset (u nekim slucajevima potrebno instalirati i pomocni drajver, recimo kod intel-a intel menagment engine)
2.Audio
3.Graphic
4.Lan/wlan
5.card reader/bluetooth
6.HID
7. Opciono drajver za kameru, i neke dodatne uredjaje.
E sada pored toga postoji tamo obicno jos milion drugih nepotrebnih stvari, od rezaca diska, software update-era, playera za dvd, muziku, programa za kameru, rocket dock-ova, monitoring alata itd... koji tebi ne trebaju. Vecina tih programa se azurira preko neta, i/ili dodaje funkcije u windows explorer koji su stalno aktivni, tako si verovatno i dosao do tih 90 procesa posle reinstaliranja sistema
Pobrisi sve nepotrebne programe, pogasi startup programe, i update alate, ako ne znas u msconfig, instaliraj ccleaner pa potrazi opciju startup pa pogledaj sta od toga ti ne treba...