Wifi i mobilni telefon

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Ima komsijskih Wi Fi-a,ali su svi zakljucani,jer ne znam njihove lozinke.Mada sam ih i brisao,ali se sutradan opet pojave,zakljucani.Zato mislim da je to neka luda ne-veza medju modemom i telefonom.Menjao sam vise puta modeme,zbog kvarova.Jedino je nekada na Cisku bilo sve u redu,ali tada je bio i drugi telefon.Inacemali je opseg ovih modema za Wi Fi,kako su mi rekli majstori,samo 5m u precniku garantuju,za ostalo nista.Tako i jeste,kada izadjem napolje,nema sanse za Wi Fi-jem,dok je na Cisku bilo i preko 15 metara.Inace nema veze ni daljina,jer je modem kod kompa u sobi,a telefon u kujni,oko 2-3 metra i kada upalim displej posle par sekundi se pojavi puna mreza i Wi Fi.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.713
Ima komsijskih Wi Fi-a,ali su svi zakljucani,jer ne znam njihove lozinke.Mada sam ih i brisao,ali se sutradan opet pojave,zakljucani.Zato mislim da je to neka luda ne-veza medju modemom i telefonom.Menjao sam vise puta modeme,zbog kvarova.Jedino je nekada na Cisku bilo sve u redu,ali tada je bio i drugi telefon.Inacemali je opseg ovih modema za Wi Fi,kako su mi rekli majstori,samo 5m u precniku garantuju,za ostalo nista.Tako i jeste,kada izadjem napolje,nema sanse za Wi Fi-jem,dok je na Cisku bilo i preko 15 metara.Inace nema veze ni daljina,jer je modem kod kompa u sobi,a telefon u kujni,oko 2-3 metra i kada upalim displej posle par sekundi se pojavi puna mreza i Wi Fi.
Не можеш обрисати листу доступних него листу меморисаних рутера.
По питању домета, да не бих поново писао, ево линка где сам детаљније описао рад рутера: https://serbianforum.org/threads/kako-odabrati-wi-fi-ruter-za-svo-dom.1053463/

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Не можеш обрисати листу доступних него листу меморисаних рутера.
По питању домета, да не бих поново писао, ево линка где сам детаљније описао рад рутера: https://serbianforum.org/threads/kako-odabrati-wi-fi-ruter-za-svo-dom.1053463/
Listu ne,jer se pojavljuju samo,koliko nas ima net u zgradi,a memorisan je samo moj.I opet telefon pravi problem.Desi mi se da nekada do posle podne ne pipnem telefon,sem kad mi zena posalje obicnu poruku,pa tako i aktiviram Wi Fi kada joj se javim.Ona zna za taj problem,pa kad ne moze da me dobije na Viber i WatsAp,onda salje obicnu poruku.Pogledacu ovo o ruteru.Hvala.

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Nemam ja poseban ruter za Wi Fi,vec sa modema provajdera za TV i net i odatle dobijam Wi Fi.Inace,sam razgovarao sa majstorima kada dodju da otklone neki kvar,jer moze da se dobije neki bolji modem,kazu "Ne ne da provajder".Kada budem pri parama,kupicu neki jaci i bolji ruter i povezati na modem da mi pojaca i domet.Necu da kupujem ove jeftine.Kupio sam jedan bezicni,ali ne pomaze nista.Mora da se kablom poveze sa modemom i onda ce biti u redu,a problem sa telefonom cu valjda resiti kada ga zamenim.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.713
Jа сам три године користио Xiaomi гигабитни рутер који подржава wifi 2,4 и wifi5 Од пролетос користим Mercusys који подржава и wifi6.
Screenshot_2024-10-18-21-30-10-094_com.mi.android.globallauncher-edit.jpg
Да поновим, опсег 2,4 је загушен, док је wifi5 мање а wifi6 још мање. Сада је већ актуелан и wifi7.

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Jа сам три године користио Xiaomi гигабитни рутер који подржава wifi 2,4 и wifi5 Од пролетос користим Mercusys који подржава и wifi6.
Pogledajte prilog 175426
Да поновим, опсег 2,4 је загушен, док је wifi5 мање а wifi6 још мање. Сада је већ актуелан и wifi7.
Los je modem.Kao sto sam napisao,opseg mu je maksikalno 5 metara.Treba da dodam ruter da bi pojacao Wi Fi.Modem mi je u sobi kod kompa,a telefon u kujni na jednoj polici i ima oka 2,5 metara.Mreza za Wi Fi je puna,ali ne moze niko da me dobije na Viber,ili WatsAp,dok ne pokrenem displej telefona.Razlog za jaci i duzi Wi Fi je druga stvar.Na prethodnom telefonu nisam imao taj problem.Odmah se aktivirao Wi FI kada upalim ujutru modem.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.713
Рутери данас нису скупи, бар ту где ја живим. Овај последњи, Mercusys коштао је непуних 30€.
Два претходна нико на огласима није хтео да купи ни за 10€.
IMG_20241018_220152.jpg

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.713
Има још једна опција, коју можете проверити. За то је потребно у менију телефона ићи на опцију за програмере. Она се активира у подешавањима, па опис телефона и онда треба више пута тапнути на верзију оперативног система, мислим да је осам пута, и отвара се опција за програмере у чијем менију има гомила опција за контролу и подешавања wifi.
Пробајте да покренете "Restore Wi-Fi functionality":
Screenshot_2024-10-19-07-45-51-327_com.android.settings-edit.jpg

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Има још једна опција, коју можете проверити. За то је потребно у менију телефона ићи на опцију за програмере. Она се активира у подешавањима, па опис телефона и онда треба више пута тапнути на верзију оперативног система, мислим да је осам пута, и отвара се опција за програмере у чијем менију има гомила опција за контролу и подешавања wifi.
Пробајте да покренете "Restore Wi-Fi functionality":
Pogledajte prilog 175435
Nemam tu opciju.

Natrag